Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 05/08/23 in all areas

  1. 8 points
    The Punisher

    Funny photos

  2. 8 points
    neshtry

    Funny photos

  3. 7 points
    Axic

    Funny photos

  4. 6 points
    Ivan

    Funny photos

  5. 6 points
    Woodoo

    Funny photos

  6. 6 points
    Ivan

    Funny photos

  7. 5 points
    knezevic76

    Funny photos

    Sent from my 2203129G using Tapatalk
  8. 4 points
    Sedla

    Alfa Romeo Brera

    UPDATE: Razgovarao večeras sa drugarom koji mi je radio ECU na Breri, gasio DPF, EGR, itd itd....dogovarali se kad je slobodan da pregledamo parametre, obajsnio mu šta se sve tačno dešava sada sa motorom....peporučio mi da probam da zamenim MAP senzor, da skinem sa moje 159 i stavim na Breru, pošto su isti senzori za 1.9 i 2.4 motor. Zamenio i otišao da provozam auto... IJAO,LJUDI MOJI!!! Koja je to razlika! Prvo,što auto iz mesta kreće kao da je 500kg lakši. Već na najnižim obrtajima se oseća snaga i lakoća kojom se pokreće. Bukvalno nema potrebe ea se vozi preko 2 - 2ipo hiljade obrtaja. A već kad se stisne gas, ja ne umem da opišem taj osećaj. Ono ne vozi,ono lebdi 20cm iznad asfalta I što je još interesantno, dim iz auspuha se sveo na minimum. Na leru ga još i ima, ali bukvalno nema više nikakav miris, jedva nešto primetno. U vožnji takodje, ima ga jedva nešto primetno kada se potopi gas, ali u odnosu na prethodne vožnje ovo je sve zanemarljivo. Mislim da mogu da kažem da je Brera već 90% rešena.
  9. 4 points
    The Punisher

    Funny photos

  10. 4 points
    Za vremensku prognozu, zapratite me...
  11. 4 points
    Ivan

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Posle zavrsenih obaveza oko kupoprodaje, prevoda, prebacivanja premijskog stepena, u medjuvremenu i produzenja registracije - dosao je red i da se uziva u voznji, pi*ane detalji, itd... Pa krecem polako da pratim i potrosnju za DS, inicijalno je "čepovanje" i tek treba da uporedim stvarnu potrosnju sa board-om. Malo se odmaralo prethodnih dana, tu sitno kilometraze po Srbiji, tj. neke rute gde mogu da uporedim potrosnju i ponasanje sa prethodnim automobilima. U najkracem, 2.0 HDi 163 ocekivano (posto sam ih dosta vozio pre 15-ak godina u tada novim sluzbenim 407-icama, samo u slabijoj i starijoj verziji od 136 KS). Normalna voznja magistralom, nesto preko ogranicenja, "normalna" guzva sa preticanjima - prosek se spustao do 4.5l. Na kraju pred naplatnom rampom, za maltene 100 km, prosecna brzina okruglo 60 km/h, potrosnja 4.6l: Iza toga jos oko 40 km autoputem, ali i naplatna rampa, guzva, radovi... Iz tog razloga, prosecna brzina samo 64 km/h, potrosnja na kraju 4.7l: Od cepovanja, 2-3 dana lokala po BG, ovaj kraci put u oba smera, tehnicki pregled, plus test od strane kolege po Citroen muci @djomla - prosek je na 5.3l : Fabrika deklarise bajku od 4.9 l kombinovane, tako da bih bio zadovoljan i kod mene ocekujem potrosnju od 6 do 6.5l, videcemo. Po SpritMonitoru, prosek za vlasnike sa manuelnim menjacima je 6.3l. Sa starim Stilom 1.9 sam imao 6.1l u vlasnistvu. S tim sto je ovaj auto naravno veci i tezi, oko 1530 kg po specifikacijama, sa korektnih 9.4 kg/KS (poredjenja radi, Bravo Sport benzinac je bio na 9.1 kg/KS). Ako je nekome interesantno da procita, probah juce na autoputu i obrtaje/potrosnju na krstarecoj brzini po ogranicenju na boardu. Ne koristim generalno, ali radi testa sam ukljucio tempomat i probao na par (na oko) ravnih deonica. Ima glupavi digitalni segmentni obrtomer (kao MY21 Tipo koji smo komentarisali, npr.), s tim sto je manje tupav za toliko sto segment nije 500 nego 250 rpm . Svakako cu obrtaljku proveriti i uporediti BT dijagnostikom, a na 130 km/h po boardu vrti se na opustenih 2000 rpm i trosi od 5.2 do 5.8 l:
  12. 4 points
    nemanja84bg

    Funny photos

  13. 4 points
    U petak odrađen izduv, umesto zadnjeg lonca samo cevka i ukrasi Zvuk je mnogo lepši, samo malo glasniji, u vožnji po gradu prelepo prede, a na AP nije umarajuć, u nekom standardnom opsegu od 90 do 130 skoro i nečujan u kabini
  14. 3 points
    Dale

    Funny photos

  15. 3 points
    Od kad postoji Miloš Veliki , meni veći gušt da vozim Ibarskom ako mi se ne žuri Sent from my 2203129G using Tapatalk
  16. 3 points
    neshtry

    Funny photos

  17. 3 points
    neshtry

    Funny photos

  18. 3 points
    Putevi po BiH/RS su generalno dobri, ali meni je najgora deonica u Republici Srpskoj Foca - Tjentiste, ono nije ni za seoski put a kamoli za glavnu magistralu. Od Tjentista do Gacka je dobro uradjeno, kad bi tako bilo do Foce ne bi bilo nikakvih problema.
  19. 3 points
    Oko praznika sam vrsljao po Bosni i RS ( preko Trebinja do Visegrada, dalje do Dubrovnika, pa kasnije od Trebinja preko Capljine i Citluka do Mostara i Sarajeva i na kraju Bratunca - skoro 1200km napravih. Oni su sa putevima bar jedno 15 godina ispred nas, svuda sam se provlacio i vozio putevima kuda se ne mozes mimoici sa autom iz suprotnog smera, ali po kvalitetu asfalta ( ravan je, nema rupa i kratera ) su daleko daleko bolji od S(o)r(a)bije... Kako sam usao u nasu lepu drzavu Srbiju tako mi je presela voznja. Cak su i kulturom voznje ispred nas iako im je vozni park daleko stariji od naseg.
  20. 3 points
    neshtry

    Funny photos

  21. 2 points
    Odradi sve na istom mestu zbog garancije. Da u slucaju eventualnog problema i reklamacije ne igraju ping-pong sa tobom izmedju prodavca i onog ko je montirao. A upravo sa Savom je znalo da bude zezancije u zadnje vreme, cak i sa sezonskim gumama. Plus obicno tamo gde montiras gume dobijes i neke pogodnosti, tipa gratis montaze, ventila, itd... Zvrcni mog imenjaka u servisu "Uno", Cara Dusana, 011/219-888-3. Imam izuzetno pozitivno iskustvo sa njima, a preko Djomle smo nesto pricali i o popustu za clanove kluba (ne znam da li se sa tim u medjuvremenu nesto uradilo). Save AS u tvojoj dimenziji zimus su bile malo jace od 8.000 din, Made in France: Kod njih sam licno uzimao Dunlop Sport AllSeason za bivsi auto, bila je odlicna cena, a i moja preporuka za tu gumu. Linijska sara (ne V-Shape kao vecina AS), tiha, udobna, lepo radi po snegu... Pitaj, nista ne kosta, mozda pozitivno iznenade sa cenom - iako premium guma, bila je neznatno skuplja od ovih iz srednjeg doma. Doduse, to je bila i narodna (citaj jeftina) 225/45/17 dimenzija.
  22. 2 points
    Nema tajni, 6000 rsd je cena, dve godine garancije.
  23. 2 points
    Ne znam da li je gotov, nisam isao ka Neumu dole, mozda su ga i spojili, sad ga studiram na Googlemaps. Isao sam njim, iznenadio sam se kad sam nabasao na novi pa rekao bih magistralni put, i to je taj, M17.3 ostao sam bez teksta... Verovatno na njega mislis. Nisam dugo isao njim jer sam ubrzo skrenuo ka Svitavskom jezeru i tu su serpentine ozbiljne i tu je malo losiji put. Sto se tice mosta, most preko Trebizata ( bio sam na Kravica vodopadu ) je rekao bih gotov. Za Pocitelj ne znam, isao sam na Citluk, nisam se vracao na Capljinu. Preko Citluka sam isao u Mostar. Lepo sam se navozao, ali i nauzivao u putu. Voznja uz Neretvu mi je bilo pravo uzivanje. Ta deonica jeste nezgodna, ali i teren je uzasan. Probaj preko Foce ka Crnoj Gori ( magistralni put kojim se ide ka rafting centrima na Tari...horor je! ). Provozaj se malo drzavama EX Juge ( po MK nisam brljao mnogo ), sve ce ti biti jasnije... Ne kazem da nema i tamo losih deonica, ali i te lose su bolje od 90% nasih tako da ti je konstatacija losa.
  24. 2 points
    Ivan

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Kakvi crni crveni obrtaji, ode čiča polako u penziju brale .
  25. 2 points
  26. 2 points
    Dzaba mi streja, kad isteravam kao i svakog jutra na posao. Tako da delim saucesce sa Andrejom, isti slucaj ... Nisam radio 10-ak dana za praznike, konacno odvojio vremena da prvi put, onako lagano sa merakom u dvoristu, licno odradim dobar detailing na Desi i malo se provozam sa familijom... Ali nije dugo potrajalo, spolja verovatno nece ostati ni "D" od detailinga . Tako da mi ostaje jedino da uzivam u napicanjenom, cistom i mirisljavom enterijeru.
  27. 2 points
    Toolbox

    Alfa Romeo Brera

    Na osnovu svega opisanog, i korekcija dizni, deluje da je pukla glava, što je čest problem na ovim motorima. Ne znam da li si merio pritisak u cilindrima, ali ja bih odatle krenuo.
  28. 2 points
    Sedla

    Alfa Romeo Brera

    Jesmo gledali pre svih ovih radova, kada je auto tek stigao. I bile su neke nemormalne vrednosti, korekcije preko 5 što je nerealno, ne znam da li je nekad neko imao takve korekcije. Sad posle ovih radova nisam još ništa gledao, tek treba da idem na dijagnostiku... Iskreno, to mi uopšte nije palo na pamet. Mogao sam i to uraditi, ali sam se fokusirao bio na zapušen usis i separator, na naslage od ulja svud redom....nisam se setio turba uopšte.
  29. 2 points
    moron

    500L Cross Pino Silvestre

    Ni kolica nisu više što su nekada bila... Kada mi se prvo dete rodilo ( 2001. ), dečija kolica smo stavljali u gepek naše vitare mk1, dugačke 363 cm ...
  30. 2 points
    radomir.g

    .:: Fiat Panda 100HP ::.

    Da, nije realno meriti od poda do ruba iz razloga sto dimenzija gume utiče na kompletnu visinu… u smislu.. kod Pande 100hp fabrička dimenzija točkova je 195/45 R15. Kod mene na primer prethodni vlasnik je stavio 185/55R15 što je po kalkulatoru (ne da mi se ulaziti da stvarno računam) jedno 3-4% veći točak u ukupnom prečniku odnosno bar 1cm je razlika u visini točka. I eto već automatski kompletan auto ako se meri od poda do ruba je 1cm viši. Zato je validnija mera u visini i poredjenja visine auto da se meri od sredine centralne rupe do ruba jer je ta mera ista nezavisna od dimenzije točka. Mislim kad se uporedjuju visine istih vozila. Nego.. nisam zbog toga ulazio na forum. Video ću samo ostaviti ovde.. sutra pišem više
  31. 2 points
    shuxx

    Funny photos

    . Sent from my SM-A536B using Tapatalk
  32. 2 points
    ortakov

    Kuda ide ovaj svet?

    Nema od toga ništa. Mi smo svi deo jednog velikog, globalnog eksperimenta i to je to. U Češkoj je dozvoljeno NOŠENJE oružja legalnim vlasnicima oružja pa se ne dešavaju ovakve pojave. Ne znači da ne mogu da se dese, jer ovo sve što se dešava je zbog poremećenih ljudi i njih ima svuda i uvek će ih biti. I u SFRJ je bilo dozvoljeno nošenje oružja, pa nije bilo ubistava "na svakom ćošku". Naš narod kaže: Drugačije ovca brsti kad je kurjak gleda i to nije bez razloga. Upravo, kada neko, ko planira da počini neko krivično delo, ZNA da ima naoružanih ljudi okolo, pa čak i taj prema kome treba da uradi krivično delo možda može da bude naoružan, potpuno je drugačija situacija. ---- A sad o ovim specifičnim situacijama. Recimo, ja mislim da je ovde najveći problem INTERNET i društvene mreže. Svi smo prošli neki vid zezanja, kao klinci, što od drugara, devojčica i sl. I sad, desi se situacija, dopadne se dečaku od 12 - 13 - 14 - 15 godna neka devojčica (ovo važi i za dosta starije, jer su emotivno nezreli, čak i do 30 godina). Ona mu daje signale, očijuka sa njim, nasmeje se, flert, dečija zezanja. Toga je uvek bilo, to jednostano pripada odrastanju. Onda se ona okrene, pa kao neće sa njim, on bude malo tužan itd. Tu hormoni luduju, nadgornjavanja, pokušaj da postaneš alfa u društvu, da budeš zanimljiv itd. Onda, su osećanja ovakva i onakva, radi biologija i to je to. Češće se dešava da to bude neuspešna ljubav (ako se to može uopšte i nazvati tako) ali hormoni luduju, smenjuje se sreća, tuga, bes ... A sad, zamislite koliko se ta osećanja uvećavaju, multiplikuju, kada neko okači na društvene mreže, kako je ona njega npr. odbila, pa su mu se svi smejali !? Zamislite kada se okači neko maltretiranje, drkanje? Tog drkanja je uvek bilo, ali je to prolazilo, prođe dan, prespavaš, ujutru je već drugačije. SADA NIJE UJUTRU DRUGAČIJE, ujutru je on/ona, otišao na inst. fb, tik tok ili šta god, i video desetine komentara, lajkove itd i agonija se NASTAVLJA Onda, recimo, snimak drkanja su lajkovali oni koji su mu bili "prijatelji" drugari u koje je verovao, a oni mu tako vraćaju. I TO NE PROLAZI, jer se ponavlja, jer ne možeš da izbrišeš, jednostavno, ponovo i ponovo, ideš, gledaš njihove fotografije, snimke zezanja .... Jel sad jasnije zašto je problem internet i društvene mreže!? Ali, problem je oružje !!! Pa jeste, u bolesnom društvu, naravno da je problem, ali, ovaj momak je mogao na stotinu načina da napravi haos, pa između ostalog, mogao je da im baci one molotovljeve koktele, sekirom da ih poubija, sabljom ... Neće roditelji da se bave svojom decom, nego, evo telefon. Moje dete, od 13 godina, nema smartphone. I svi, ali svi kažu, izopštićeš dete iz društva, mora tako, svi imaju telefone ... Jel to znači, da ako su svi budale, da treba i ja da pobudalim!? Vidite da deca sede na klupi u parku, i dopisuju se, ne pričaju!? Vidite da deca pričaju samo o tim nekih stvarima, jesi video ono, brate, kako ga je lik nokautirao.... vauuuu.... i onda, problem oružje... Ma jok, dajte nam telefone, to nama treba Ima jedna knjiga, naučna fantastika, Kasandrin put, i drugi deo Put Lanselota i tu pisac pominje jednu spravu, koja se zove "personac". Knjiga je napisana pre 20 ak godina, ali setite se qr kodova na telefonima i kovida pa pokušajte da povežete.... Čuvajte decu, neka nam je Bog u pomoći, živimo u vrlo čudnom svetu, užasno vreme.
  33. 1 point
    ISV_01

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    Necu da kazem da je meni 'usput' jer... Gume koje sam morao vratiti sam morao na Hunter zbog izvestaja koji se priznaje kao osnov za zamenu. Drugo, jako je malo servisa koji SERVISIRAJU svoje balans masine tj vrate ih u neke razumne granice odstupanja parametara od fabrickih pa ne bude problema oko montaze i balansiranja guma. Cak ni Hunter na koji sam isao nije imao 'dobar' valjak koji je išao po gumi vec se videlo da bi ga valjalo menjati... Al ok, mašina je odradila dobar posao i vulkanizer je lepo ocistio felnu i stavio nove tegove. To oko treskanja guma i odrzavanja masina mi uvek @horvat padne na pamet kada je u Madjarskoj u nekom selu nabasao na vulkanizera i ovaj običnom balanserkom mu sredio podrhtavanje pri vecim brzinama. Jbga, mozda tamo imaju neku zakonsku obavezu kao i kod nas vage kada etaloniraju... Medjutim etaloniranje NE znaci da ti je vaga ispravna i da je 'sredjena' vec se samo izdaje misljenje za istu a ne i 'vracanje u nulu'. Kako znam, pitajte me za recepte iz akreditovanih laboratorija...
  34. 1 point
    ISV_01

    Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

    Ima, samo treba pretragu koristiti. Nije ta dimenzija ali pomoci ce. Imas jos nesto o njoj u ovoj temi, pitaj slobodno sta te interesuje. Klik
  35. 1 point
    BaneAK74

    Fiat Bravo 1.4 T-Jet 150hp

    @OMP Evo link : https://a.aliexpress.com/_msa4rve Nahvatao sam popust i platio 3500 din A occ sam takodje nasao na aliju, 2500din, ima ih raznih modela .
  36. 1 point
    Da da, ka GP Scepan Polje... Nisam prolazio ali nema ko nije kukao na taj put
  37. 1 point
    neshtry

    Kuda ide ovaj svet?

    To i “neću da se mešam” dva najveća srpska $ranja…
  38. 1 point
    NIXIE

    Autoplacevi

    Ja sam Grande Punto star 3god. kupio u Delti (Carmarket) a 500L star 5god. u AK kompresor (Autoland). Samo to je skupo, ali se zna stanje i kilometraža. Uglavnom su to bila službena vozila na lizing i zakup. sa GP nisam imao velikih problema još se vozi, a s ovim 500L, ne znam, videćemo.
  39. 1 point
    @Reacher Gilt Imam ja garazu. Auto je redovno garaziran. Da idem sam na posao, ne bih ga isteravao pogotovo sto je kise bilo do 8 jutros, nego sam razvozio decu po vrticima. Dok sam kod drugog vrtica dosao, kisa stala.
  40. 1 point
    Glupo je da kisne prljav.. Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
  41. 1 point
    MiloshBg

    Alfa Romeo Brera

    Ima logike, ali! da je pukla glava, sumnjam da bi motor radio ravnomerno ( mirno i tiho ) kao sto je gore napisao..?
  42. 1 point
    Sedla

    Alfa Romeo Brera

    Ovo su korekcije pre svih radova na kolima Danas ili sutra ćemo saznati novo stanje
  43. 1 point
    nesa 169

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Meni se u gradu prosečna brzina uglavnom kretala 17 - 21. Za poslednjih 12.000 nisam poništavao i piše mi 19.
  44. 1 point
    neshaoct

    Cupra Formentor

    AutoShopMagazin: Cupra Formentor U racionalnijem izdanju sa 1.5 TSI motorom:
  45. 1 point
    Axic

    Funny photos

  46. 1 point
    ortakov

    Kuda ide ovaj svet?

    Naprotiv, one su deo ovog problema. Sad, razmišljaš, čekaj, kamere svuda, sve se snima, mogu da provere da auto nije registrovan, da vide da li imaš pojas, ko vozi itd, znači, sve može. A onda, dnk dokaz je kontaminiran, nema snimaka tamo gde ima bar 10 kamera i kamere koje snimaju 24 sata !? Neko može da zgazi pešaka na pešačkom, pobegne i dobije nanogicu, a pošten čovek bude snimnjen jer mu je zazvonio telefon i on pogledao da vidi ko ga zove. Daleko od toga da opravdavam gledanje telefona, ali nepravda je problem. I šta očekuješ, slabi duhovi, jednostavno puknu. Onog snime kako lomi ruke čoveku, koji je definitivno onesposobljen, onesvešćen, i nad njim se vrši bukvalno iživljavanje, lomljenje ruku, brutalno prebijanje i šta!? Nije ono što ste videli, već je ono što niste videli, a to je, da je prebijeni, pretio onom monstrumu da će da ga ubije, tu su odmah dva svedoka koji će to da posvedoče i puf, 4 godine, a odležao 2,5 u kućnom pritvoru, znači, slobodan čovek !? Taj isti, sutra da se zakači sa tobom ili samnom u saobraćaju, opet će isto da uradi. Ljudi koji su to videli, i znaju za to, a imaju malo više novca, lagano će to da urade, jer, jbg, vidiš da može.
  47. 1 point
    francuz69

    Funny photos

    @neshtry brat moj, meni ovo nije smesno. Stoka narkomanska. Svi se u poslednjih dva dana pitaju kako smo ovako zastranili. Tako sto smo mi normalni dozvolili ovakvim zivotinjama kojima nista nije sveto da divljaju.
  48. 1 point
    knezevic76

    Kuda ide ovaj svet?

    Svašta nešto bi mogao da napišem na ovu temu, pogotovo kao otac dva tinejdžera koji se sam brine o njima i otac koji , na žalost zna, kao je izgubiti dete, ali izdvojiću jedan detalj u moru svega i svačega koji delimično opisuje stanje u društvu i odnos roditelja. Elem Odem u srednju školu koju mi sin pogađa, jer eto, redovno kasni na prvi čas, ne pravi neke probleme, nema tuča, nasilja, pretnji, maltretiranja, već jednostavno nakupio toliko izostanaka jer redovno kasni na prve časove, pa hoće da mu smanje ocenu iz vladanja itd. I tako sedim ja sa celim konzilijumom škole i kažu oni meni da treba da snosi neke posledice u vidu neke blage kazne, tipa da ostaje posle škole i sređuje biblioteku i slično. Ja kao iz topa "pa šta ste čekali do sad! Lično sam dao predlog razrednoj da se najoštrije kazni još pre par meseci!" Ljudi u šoku. Gledaju me čudno. Pitam ih šta je problem, kaže pedagog "Gospodine, vi ste jedan od retkih koji je za to da se njegovo dete adekvatno kazni, dok drugi roditelji ne pristaju na činjenicu da im je dete uopšte problematično i ako su mnogo teži prekršaji u pitanju " Mislim da je pametnom dosta. Sent from my 2203129G using Tapatalk
  49. 1 point
    Legla letnja garnitura Prešao 4500 km ekspresno, sada planiram zamenu ulja i filtera i samo gas Naredne nedelje ću najverovatnije ići kod Vlaste da napravim zadnji lonac, da zamenim stari istruleli, a i da dobijem malo na zvuku Posavetovaću se još sa njim, ali mislim da će biti protočni lonac u pitanju sa dve cevke, nešto nalik ovome Takođe ako neko ima iskustva kako bi se Multiair ponašao sa Liqui Moly Motor Protect aditivom? U nekoliko svojih kola sam ga sipao zadnjih 5 godina i stvarno se oseti razlika pre i posle, najviše na hladnom startu i u bučnosti motora.
  50. 1 point
    horvat

    Autoplacevi

    Ahahaha toeto
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...