Jump to content
FAS Euroauto Goran

moron

Members
 • Content Count

  868
 • Joined

 • Last visited

About moron

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Garage
  500L 1,6 MJ

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ako si u prilici (i ako želiš), na "AutoRepublici" imaš nekoliko svežih testova najnovijih plug-in hibrida (clio, 3008, 508 ... ), pa i EV-a. Testove je radio poznati Perica Rajković. Biće uskoro objavljeno i još nekoliko tekstova. A uz te testove komentare često ostavi i vlasnik jednog Plug-In hibrida ( Mitsubishi Outlander-a ). Ako pročitaš sve to što je tamo napisano, siguran sam da ćeš imati jasniju sliku.
 2. Samo se ti zezaj, ali, jedan od njih (a znaš i ko), pre par dana postade prvi čovek Centra za motorna vozila Instituta Vinča ...
 3. Kada sam preuzeo 500L, primetio sam da se zadnja leva vrata teže zatvaraju (bila je potrebna malo veća sila u odnosu na ujednačenu i skroz primerenu silu koja se koristila za sva ostala vrata). Sam sam podesio šta je trebalo. Za minut.
 4. Hvala za objašnjenje. Koliko se ja sećamposlednjih testova, Michelin CC je "u letnjim disciplinama" bila bolja i od GoodYear AS, a i od Continental AS, ali je "u alpskim disciplinama" od njih bila lošija (a one lošije od Klebera AS), tako da mi se čini da su GoodYear AS i Continental AS i dalje "vše zimske, a manje letnje". Bar se meni čini. Ali, za mene, sve je to sasvim ok, za moje podneblje i (najčešće) potrebe.
 5. "Greh" je ( po meni) na nova kola staviti neke polovne čelične felne za zimski set. A razumem i da je "jeres" dati 1.000 evra za zimski set sa OEM felnama? Pa, eno ga OEM alu zimski set od 17" ( Bridgestone) za corollu na sajtu uvoznika košta oko 1.600-1.650. Sve je danas skupo, skup život, skupa smrt Ja sam danas za poslovnu fobiju sa točkovima od 14", platio Beogumi 3.400 za zamenu guma ( da mi skine stare i stavi nove Kleber AS ). 850 dinara po točku. I to za 14" A moja dosadašnja iskustva sa AS gumama su da "to može" (cele godine). Uostalom, imam ja i za mene AS obuću, koju nosim i leti, zimi, po snegu, ali i kiši i suncu, po asfaltu i po terenu, na bajsu i peške ... "Radi pos'o".
 6. Ja sam posle 5,5 godina sa 500L u situaciji da ima dve seta originalnih (i istih) alu felni, a da sam svestan da mi zimske gume skoro nisu ni trebale za sve te godine.
 7. Pa, ako će za 4-6 godina da umesto dva seta kupi samo jedne AS (i tada proda jedan set felni), zašto ODMAH sada da "u pola cene" (šalim se) ne proda fabričke gume, a odmah kupi neke odlične AS?
 8. Ja bih ti savetovao baš to Šljaka i ta varijanta sasvim lepo, a to te košta najmanje.
 9. 500L je po meni još uvek odlična ponuda na našem tržištu, posebno kada se pogleda kako divljaju cene novih (tek ili nedavno predstavljenih) modela u Srbiji. Što se tiče pomena da je državna subvencija za nabavku EV-a i hibrida iskorišćena navodno za samo 80 vozila, odgovornost za to je i na strani uvoznika (koji su za hibride maksimalno naduvali cene čim su najavljene subvencije krajem prošle godine), ali i na strani države, jer su mnogi ljudi, koji su podneli zahteve za subvenciju, mesecima čekali da im se reši po zahtevu, zbog čega neki od realizovanih kupaca i nisu uopšte podneli zahteve, dok su neki zainteresovani prosto (videvši da je to uglavnom samo klasična srpska magla) i odustali od namere kupovine hibrida.
 10. Ovaj prodavac danas me bukvalno i nije video, a ni ja njega. Bio sam u salonu oko 15 minuta, a da u njemu nije bilo nikoga, pa ni prodavca
 11. Pa, svratih danas malo u salon Seata, u kome nije bilo živo duše. Razgledah i poslah par fotki drugaru sa AR, a on me posle zamoli da mu napišem i par reči o tome što sam video ...
 12. "Kad je bal, nek' je maskembal", uzeo si nova odlična kola, uzmi TS 860 Seti se samo koliko si uštedeo u deliću sekunde kada si ovde na Forumu shvatio da ti ne trebaju TPMS senzori Šta si uradio za felne?
 13. @ISV_01 Žao mi je videti. Da čovek načisto "poludi" kada ga tako unakaze na pravdi Boga. Sreća pa si uspeo naći drugo krilo. A osim ranije preporuke za onog majstora sa Starog Sajmišta, drugu nemam.
 14. Možda štekće brava petih vrata? Ili lupka "daska" iza zadnjih sedišta?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...