Jump to content
FAS Goran

Viljuska

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Viljuska

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 10/31/1967

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat bravo 1,6 multijet automatik

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Imam fiat bravo 1,6 multijet 2008 godište i imao sam problema sa malim hladnjakom kabine, nije radilo grejanje. Majstor nije mogao pronaći novi, jer po broju kad traži, dobije za fiat stila, koji je veći i ne može da stane na mesto starog. Očistio ga je, isprao i ponovo je proradilo grejanje. Uradio sam i mali servis, ali od kad je krenulo ovo hladno i vlažno vreme, grejanje radi, čak i klima kad se uključi na grejanje, magli šoferka i stakla na prednjim vratima. Nisam primetio da gubi antifriz, filter klime je pre 2 meseca promenjen, radi grejanje, manuelna je klima i klapne rade... Šta može biti razlog magljenja? Hvala unapred na pomoći.
  2. A jel možemo i mi koji imamo alfu? Ipak je iz "talijanske familije
  3. Eh, bilo bi lepo da se ja bar malo razumem u te stvari i da mogu sam ugraditi neku zaštitu, alarm ili nešto slično. Ali, nažalost u vezi toga moram potražiti pomoć stručnjaka, autoelektričara. Samo me interesuju vaša iskustva u vezi zaštite i ako neko zna u Novom Sadu gde bi se mogao obratiti za konsultacije i eventualnu ugradnju.
  4. Na Vašem forumu sam, (dok sam se radovao da sam sretni kupac Stila)pronašao uputstvo za Stila, prevedeno na srpski. To isto sada tražim, ali za Alfu 156 1,9 jtd 2001. godište, pa ako iko zna gde ima, ili ima istu, molio bih ga da mi pomogne da je pronađam.
  5. Kažu, ma ne kradu alfe.... imaju dovoljnu svoju fabrički zaštitu...... treba paziti koji alarm i ko ti ugrađuje...... To su sve informacije i dileme sa kojima se srećem već nekoliko dana. Bio sam u Futogu kod lika koji ugrađuje "Zeder". Cena je 24.900 dinara, sa ugradnjom. Mora da se malo priseti kako ide kod alfi, jer za desetak godina koliko se bavi ugradnjom kojekakvih zaštita, imao je samo par alfi na koje je ugrađivao "zeder". Kod alarma je već izbor, asortiman i dijapazon cena veliki. Samo da se ugradi blokada motora, sa sobom nosiš nešto kao privezak za ključeve, ako se udaljiš više od 30 m od auta, blokira se automatski rad motora, on se gasi i ne može se bez tog "priveska" upaliti. To košta oko 70 €. Alarmi se kreću, u zavisnosti od funkcija i proizvođača, od 90 do preko 200 €. Od Lavlje kandže sam u startu odustao, zbog i vama već poznatih razloga, što se tiče praktičnosti. Šta vi imate od zaštita na svojim ljubimcima (ljubimicama)? Gde u Novom Sadu da se obratim za eventualnu ugradnju alarma ili nekog prekidača, a da je to pouzdana osoba?
  6. Kada sam je pazario, na satu je bilo 185090 km. ECU, po rečima drugara koji je proveravao, pokazao je oko 210000. On kaže da to možda nije merodavno, ali i ako jeste, nije strašno.
  7. Super je puntić Moj kolega je isto pazario van varijantu i prepravio u putnički. Osim što je malo tvrđi nazad, ide kao metak. Sviđaju mi se ali felne
  8. Izvinite što nisam dugo pisao. Ovako: što se stila tiče, stvarno mi se svideo, dvoje vrata, digitalna klima, 85 KW, lepa boja, očuvan enterijer. Cena 3600 €. Ali, meni kao totalnom laiku za nove generacije automobila, kada majstor kaže da je nešto tako skupo, pa još i na motoru koji doooosta prelazi na izdisaju (ne ulazim u njegove metode i načine utvrđivanja kvara)šta drugo preostaje nego da odustane od kupovine. Možda sam pogrešio. Možda je mastor pogrešio, ali rizik je veliki (čitaj skup) da bih uleteo u takvu kupovinu. Po rečima majstora oko 1000€. Odustao sam i krenuo u daljnju potragu. Preko par poznanika, koji voze alfe, vole alfe, pogledao sam desetak primeraka. Selekcijom (prvenstveno njihovim detaljnim pregledima, kompjuterskim dijagnostikama, proverama kako se ponašaju u vožnji), izbor je pao na ovu alfu. Boja me, kako je ja zovem, kameleon. Čas je zelena, čas plava, čas siva. Enterijer i mehanika očuvani. Početna cena je bila 4100€. Cenjkanjem smo napokon došli do cene od 3450€. Registracija, sa osiguranjem stakala i putnika (na 25.000 rsd) i tehničkim je bila 31.000 rsd. Veliki servis, kompletan je sa rukama izašao 30.000 rsd. Od sledećih investicija koje sam imao je muzika, "Alpina" CD plejer za 9.000 rsd. Komplet letnjih guma, polovnih, ali perfektnih "Uniroyal" 195/60/15, sa montažom i balansom 180€. Postavići par slika, pa vi procenite, da li je investicija isplativa. Novosađani mogu i lično da vide alfu, ako žele
  9. Za stilo : Mehaničar u servisu na Telepu, koji je pregčedao Stila, na osnovu zvuka, na osnovu što je kada ja otvorio poklopac za dolivanje ulja i konstatovao da tu duva ko ludo, utvrdio je taj kvar. Ja se ne razumem u to, a pošto je on stručnjak, jedino što mi je preostalo je da mu verujem. Alfu sam platio 3450€. Stajala je toliko jer je čovek počeo prodaju od cene 4100€, ali niko nije dolazio da je gleda zbog toga. Zadnja cena je bila,kada sam ja došao sa par alfista iz NS 3650€, ali su oni spustili na 3450€ (njihovi izgovori su bili: nema prednje maglenke, nema podizače stakala na zadnjim vratima) spojili je na komp, izvršili dijagnostiku, detaljno je pregledali sa svih strana, provozali i moje je bilo samo da pristanem. Što se mene tiče, presudno je bilo to što je auto iz Holandije, što je čovek dovezao auto, nije donešen na kamionu. Kudikamo je očuvaniji nego i jedan koji sam gledao po placevima, a oni su svi bili poreklom iz Italije. Slike stižu za dan dva, čim odradim sutra servis, postavim tablice i uslikam je :-)
  10. Danas je alfica registrovana Sutra ide na veliki servis i lickanje
  11. Posle uspešnog odabira uz pomoć drugara iz Novog Sada, danas sam "pazario" alfu 156 1,9 jtd 2001. godište. Nije fiat, ali je iz italijanske familije :-) Postaviću slike sa oglasa polovniautomobili.com za prvu ruku, dok je ne uslikam, a pre toga našminkam za slikanje :-) http://www.polovniautomobili.com/oglas790566/alfa_romeo_156_19_jtd/
  12. Nažalost, stilo je otpao Bez obzira što smo ga pregledali i ja i prijatelj, juče sam ga odvezao u servis na dijagnostiku i utvrdili su da je u motoru nešto pred riknjavanje, toliko sam poludeo da ne znam jel radilica ili tako nešto. Kvar je preskup za popravku, tako da sam vratio auto. Izvinite što sam Vas obmanuo kako sam kupio "dobar" auto. Nije više ni starijim ljudima za verovati (mislim na francuza vlasnika stila). Ne znam šta da kažem. Blago je reći da sam poludeo . I dalje sam samo Pera pešak. Valjda će nešto normalnije naleteti. Ako iko ima nekoga da prodaje auto, a da ga poznaje, molio bih vas da mi javite.
  13. Ima komplet servisnu knjižicu (doduše sve je na francuskom, ali bar brojeve km i datume mogu prepoznati), redovno je servisiran i kada sam postavio pitanje francuzu u vezi vraćanja kilometraže. maltene se naljutio (kada mu je žena prevela šta pitam), da to njima ne pada na pamet i da je to kažnjivo zakonom. Eh da smo bar 10% francuzi što se kola tiče :-)
  14. Nije problem, dogovorićemo se. Sada su prednje dve nove zimske, a zadnje nisu zimske. Planiram da i to u dogledno vreme menjam, to jest, šteta je voziti nove zimske leti. Bićemo u kontaktu :-)
  15. Hvala, hvala :-) Nadam se da me neće zezati ta digitalna klima, već da će služiti svrsi :-) Doduše, ima par sitnica koje trebam zameniti. Ručica za otvaranje haube, ne znam da li je pukla ili se samo sajla svukla ili šta već sa nje pa je treba namestiti ili zameniti. Obloga plastična oko levog retrovizora je polomljena, plastika, koja služi da levu nogu "parkiraš" u vožnji je slomljena, mada se može i bez nje. To je sve što sam primetio od nedostataka.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...