Jump to content
FAS Euroauto Goran
 1. FLCS Forum

  1. Ako ne znate gde da otvorite svoju temu...

   ...uradite to ovde, a Administracija foruma će je zatim prebaciti gde treba. :)

   207
   posts
  2. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   599
   posts
  3. 154
   posts
  4. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 29614
   posts
  2. 2035
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5727
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 206091
   posts
  2. 46323
   posts
  3. 94047
   posts
  4. 9398
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   19042
   posts
  6. 21084
   posts
  7. 14073
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 8503
   posts
  2. 6764
   posts
  3. 3870
   posts
  4. 19071
   posts
  5. 32582
   posts
  6. 44754
   posts
  7. 6272
   posts
  8. 10163
   posts
  9. 1067
   posts
  10. 3192
   posts
  11. 3162
   posts
  12. 744
   posts
  13. 6148
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   35487
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   33382
   posts
  3. 20875
   posts
  4. 110194
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   318
   posts
  6. 12233
   posts
  7. 56208
   posts
  8. 4902
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 573
   posts
  2. 2926
   posts
  3. 2924
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (70870 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 4
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 11341
   posts
  2. 22874
   posts
  3. 13941
   posts
  4. 3048
   posts
  5. 2113
   posts
  6. 15626
   posts

 

  • Our picks

  • Post in Maserati Levante
   Maserati je predstavio novu verziju Levantea pod nazivom F Tributo Special Edition. Radi se o verziji ekskluzivno namenjenoj američkom i kanadskom tržištu, koja je proizvedena u čast Maseratijeve istorije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangio, koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobeda sa Maseratijem i sa njim postao svetski šampion 1957. godine.

   Levante F Tributo Special Edition je dostupan u ekskluzivnoj crvenoj boji pod nazivom Rosso Tributo. Maserati je pripremio žuta kočiona kliješta za Levante, kao i žute detalje za felne, što se povezuje sa bojama Fangiovog bolida Maserati 250F. Levante F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Anteo felne u sjajnoj crnoj boji. Maseratijevi logotipi na zadnjim panelima su u boji karoserije. Unikatne ''Fangio boje'' prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac. Levante F Tributo košta 106.590 dolara (91.900 evra).

   Sve fotografije možete pogledati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Maserati Ghibli
   Maserati je predstavio novu verziju sedana Ghibli pod nazivom F Tributo Special Edition.
   Radi se o verziji ekskluzivno namenjenoj američkom i kanadskom tržištu, koja je proizvedena u čast Maseratijeve istorije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangio, koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobeda sa Maseratijem i sa njim postao svetski šampion 1957. godine.

   Ghibli F Tributo Special Edition je dostupan u ekskluzivnoj plavoj boji pod nazivom Azzurro Tributo. Maserati je pripremio žuta kočiona kliješta za Ghibli, kao i žute detalje za felne, što se povezuje sa bojama Fangiovog bolida Maserati 250F. Ghibli F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Titano felge u sjajnoj crnoj boji. Maseratijevi logotipi na zadnjim panelima su u boji karoserije. Unikatne ''Fangio boje'' prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac.
   Ghibli F Tributo košta 101.390 dolara (87.400 evra).

   Sve fotografije možete pogledati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Fiat 500 / Fiat 500e
   Uži izbor za News UK automobilske nagrade prave istaknuti automobilski novinari iz svih publikacija kuće News UK, a za njih glasa šira javnost. U svojoj četvrtoj godini, News UK automobilske nagrade okupile su kolektivnu struku i čitalaštvo listova i sajtova The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun i talkSport

   Na osnovu glasova potrošača i užeg izbora istaknutih automobilskih novinara, Novi 500 je osvojio titulu Malog automobila godine na News UK automobilskim nagradama za 2021. Kao i prethodnih godina, o News UK nagradama su odlučivali potrošači i automobilski novinari iz publikacija News UK, slaveći vozila koja su najbolja u klasi u svim segmentima. Nagrada koju je osvojio u okviru News UK automobilskih nagrada je deseta za model New 500 i pridružuje se kolekciji trofeja koja već obuhvata nagradu ''Zeleni automobil'' u okviru Automobilske nagrade Francuske za 2020. i ''Automobil godine i najbolji mali električni automobil'' od DrivingElectric. Pored ovih prestižnih međunarodnih priznanja, takođe je dobio nagradu ''Najbolji dizajn 2020.'' od nemačkog magazina ''Auto Motor und Sport'' i ''Najbolji dizajnerski koncept'' u okviru eminentne međunarodne ''Red Dot nagrade za dizajn''. 
    
   Model Novi 500, predstavljen u martu 2020, već je pokupio brojne međunarodne nagrade i već je vodeći električni gradski automobil u Evropi. Novi 500 je najprodavaniji automobil, sa skoro 28% tržišnog udela u segmentu gradskih automobila u Evropi, i lider je na tržištu gradskih automobila u 12 država, a pritom je i najprodavaniji na celom tržištu električnih vozila u Italiji. Pored toga, nakon predstavljanja u Evropi, Izraelu i Brazilu, Novi 500 je na putu da postane prvi globalni ''all-in'', potpuno električni gradski automobil.
  • Post in Više nije bitan motor, nego displej?
   Novi direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, nedavno je izjavio da smatra da Alfini automobili moraju da uvek budu usmereni na vozača, što znači da bi trebalo da imaju najmanje moguće ekrane.
   ''Alfa Romeo ima poseban položaj u automobilskom svetu. Vozač u fokusu i najmanji mogući broj ekrana. Ne prodajem iPad sa automobilom oko njega, prodajem Alfa Romeo'', rekao je Imparato za francuski Caradisiac. Čak i u doba prelaska na električne automobile, direktor Alfa Romea planira da i dalje isporučuje privlačnu vožnju i centriranje automobila oko vozača, koje smatra ključnim za uspeh marke.

   Koliko je novi izvršni direktor predan dobrim performansama dokazuje činjenica da je odložio premijeru Tonalea. Iako je crossover trebalo da bude predstavljen sada, sve je pomereno za tri meseca da bi se poboljšale performanse plug-in hibridnog pogonskog sklopa. Imparato je stigao iz Peugeota nakon što je stvoren Stellantis, a pred njim je veliki zadatak. Za sada, čini se da govori sve prave stvari koje bi mogle da zadovolje entuzijaste italijanske marke. Njegov potez protiv velikih ekrana je suprotstavljen široj industriji, ali njegova predanost izgradnji vozačkih automobila bi trebalo da zasluži mnogo poštovanja od kupaca.
  • Post in Alfa Romeo Giulia
   Kako god da se pogleda, Giulia GTA je sada kolekcionarski model. Model je međunarodnim medijima predstavljen u maju, a 500 numerisanih automobila je sada rasprodato kupcima iz svih krajeva sveta, uključujući značajan broj iz Kine, Japana i Australije, što ga čini komercijalnim uspehom na međunarodnim nivou. Kao priča o autentičnoj strasti, bio je to projekat sa snažnom emocionalnom komponentom, koji je proizveo ne samo automobil za ljubitelje brenda, već i za one koji vole sportske automobile generalno. Kada je Alfa Romeo odlučio da napravi omaž svojim fanovima kao deo proslave 110. godišnjice, ideja se odmah okrenula ka modelu Giulia GTA iz 1965. godine, jednom od najpoznatijih i uspešnijih automobila u istoriji brenda.  
    
   Autodelta Racing Team razvio je model 1965 GTA na stazi Baloko (Balocco), gde je tim mehaničara radio prekovremeno na projektu koji je učinio taj prepoznatljivi automobil pravim trkačkim vozilom. Slično tome, tim koji je napravio današnji model Giulia GTA radio je na projektu na neobičan način, trudeći se da vrati u život poglavlje iz istorije brenda Alfa Romeo vredno pamćenja. Inženjeri i mehaničari radili su na projektu - sa kodnim imenom ''the Monster'' - na istim mestima gde je osmišljena i Giulia iz '65. U tom duhu, GTA sada nosi isti istorijski Autodelta znak. Model 1965. Giulia GTA proizveden je u 500 primeraka, broj koji je potreban za odobrenje sportskog automobila u klasi Grupa 2 Turismo, u isto vreme je i broj ekskluzivnih automobila rezervisanih za prave ljubitelje brenda.

   Afinitet ne prestaje tu i odnosi se i na tehničku stranu projekta. U pogledu alleggerimento (smanjenja težine), tim je radio na posebnim dizajnerskim elementima za oba automobila, uključujući kvake, prozore i felne (koje su napravljene od magnezijumske legure na modelu GTA iz 1965, a današnji ekvivalent ima specifičan dizajn sa jednom maticom, inspirisan Formulom 1...

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Jeep Cherokee / Jeep Grand Cherokee
   Legenda se nastavlja. Potpuno novi Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, dostupan i u elektrificiranoj 4xe verziji, imaće svoju svetsku premijeru u 15 časova u sredu, 29. septembra 2021. Ovaj Jeep Grand Cherokee model pete generacije nadgrađuje nasleđe najnagrađivanijeg SUV-a ikada, premašujući očekivanja kao tehnološki najnapredniji, najluksuzniji i najsposobniji 4x4 Jeep Grand Cherokee model do sad. Dok Jeep napreduje ka budućnosti zvanoj ''Sloboda za nultim emisijama'', potpuno novi Jeep Grand Cherokee za 2022. biće ponuđen po prvi put sa ekskluzivnom 4xe plug-in hibridnom tehnologijom.

   Predstavljanje modela predvodiće Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep, i Džim Morison, potpredsednik brenda Jeep za Severnu Ameriku, a biće dostupan i uživo prenos na sajtu jeep.com.
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

  • Nekoliko sati nakon kupovine vlasniku zbog brze vožnje oduzet novi Lamborghini     Danska policija je zaplenila luksuzni sportski automobil pošto je policija uhvatila njegovog vlasnika u prebrzoj vožnji, nekoliko sati nakon što ga je kupio. Muškarac, irački državljanin koji živi u Norveškoj, kupio je Lamborghini Huracan u Nemačkoj za oko 270.000 evra, a uhvaćen je dok ga je vozio 236 km/h na delu autoputa gde je dozvoljena brzina 130 km/h.   Prema danskom zakonu, policija ima pravo da zapleni vozilo nemarnih vozača i da ga ponudi na aukciji, a novac će biti uplaćen u budžet Danske. On je uhvaćen u prebrzoj vožnji dok se vraćao iz Nemačke u Norvešku. Policajac koji je zaustavio vozilo rekao je da je vlasnik bio ''malo nervozan'' kada mu je auto zaplenjen. Vlasnik vozila će biti i novčano kažnjen zbog prebrze vožnje.   preuzeto sa - Auto Blog
  • Motor1: 2022. Mercedes EQS   Mercedes kaže da je ovo S klasa na struju...ali, u stvarnosti ga ljudi tako ne shvataju. Nema tog dizajna, prestiža, pa u dosta stavki ni kvaliteta kao u klasičnoj S klasi. Uostalom, postoje druge automobilske opcije koje na bolji način daju taj prestiž koji je trebalo da pruži EQS, kao npr. Porsche Taycan:        RedlineReviews:    
  • CarWOW: Mercedes-Maybach GLS   Ovo je ultraluksuzna (i ultra skupa) verzija najvećeg Mercedesovog SUV-a, a Mat je tu da vidi da li je zaista vredan početne cene od 190.000 evra. Naravno, GLS je moćan po pitanju performansi, ali niko ne kupuje Maybach zbog ubrzanja, već zbog neverovatnog enterijera. Pogledajte:    
  • Kawasaki do 2035. u potpunosti prelazi na struju     Kawasaki je saopštio da planira da sve svoje benzinske motocikle do 2035. godine transformiše u mašine na struju. Uprkos posledicama koje je na globalno tržište ostavila pandemija virusa korona, ponovo se javlja velika potražnja za dvotočkašima. Razlog za to je i činjenica da motocikli predstavljaju prevozno sredstvo koje nosi najniži rizik od infekcije. Kako je saopštio Jasuhiko Hašimoto, predsednik kompanije Kawasaki Heavy Industries, japanska firma je otvorena za poslovnu saradnju sa svima koji su zainteresovani za osnaživanje ''zelene'' politike.   ''Želimo da se dugoročno posvetimo naporima za očuvanjem životne sredine, a posebno smo fokusirani na nove trendove koje je uspostavila globalna pandemija. Otvoreni smo za saradnju sa svim zainteresovanim stranama'', naglasio je on. Jedan od glavnih ciljeva Kawasaki Heavy Industries i nedavno osnovane moto divizije, Kawasaki Motors Limited, jeste lansiranje linije električnih motocikala. I mada u ovom trenutku nema električnih mašina sa znakom japanske kompanije, Kawasaki planira da do 2025. lansira čak deset novih motocikala na struju. Glavni cilj je da ponudu motocikala u Japanu, Evropi, Americi, Kanadi i Australiji do 2035. u celosti čine električni modeli. Zanimljivo je pomenuti da je Kawasaki jedna od retkih kompanija koja u ovom trenutku radi na razvoju hidrogenskog agregata.   preuzeto sa - Auto Blog
  • e ovo izgleda odlicno sad,nije bas kao presednikova,al za svaku pohvalu
 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. Bozha
   Bozha
   (41 years old)
  2. Kubanac
   Kubanac
   (42 years old)
  3. MILLAN
   MILLAN
   (28 years old)
  4. Srki 33
   Srki 33
   (40 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...