Jump to content
FAS Euroauto Goran
 1. FLCS Forum

  1. Ako ne znate gde da otvorite svoju temu...

   ...uradite to ovde, a Administracija foruma će je zatim prebaciti gde treba. :)

   228
   posts
  2. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   597
   posts
  3. 153
   posts
  4. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 29609
   posts
  2. 2035
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5721
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 205510
   posts
  2. 45982
   posts
  3. 93748
   posts
  4. 9398
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   19013
   posts
  6. 21075
   posts
  7. 14055
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 8498
   posts
  2. 6758
   posts
  3. 3870
   posts
  4. 19067
   posts
  5. 32530
   posts
  6. 44691
   posts
  7. 6251
   posts
  8. 10152
   posts
  9. 1023
   posts
  10. 3173
   posts
  11. 3162
   posts
  12. 737
   posts
  13. 6127
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   35324
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   32969
   posts
  3. 20579
   posts
  4. 110011
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   318
   posts
  6. 12137
   posts
  7. 55904
   posts
  8. 4879
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 573
   posts
  2. 2920
   posts
  3. 2924
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (68660 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 4
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 11324
   posts
  2. 22858
   posts
  3. 13933
   posts
  4. 3043
   posts
  5. 2112
   posts
  6. 15611
   posts

 

  • Our picks

  • Apatinska pivara obeležila 15 godina kampanje "Kad pijem ne vozim"
   Apatinska pivara obeležila je 15 godina kampanje ''Kad pijem ne vozim'' sa jasnom porukom da je to ključna odluka koju zajednički moramo doneti svi. Jubilej predstavlja svojevrstan podsetnik o odgovornoj konzumaciji alkohola, kao i da su bezbednost i sigurnost u saobraćaju prioritet, jer samo na taj način čuvamo svoj i tuđe živote. Kampanja se tradicionalno sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije, Agencijom za bezbednost saobraćaja i Upravom saobraćajne policije. Ministar unutrašnjih poslova, direktor policije, direktor Agencije za bezbednost saobraćaja i direktor Apatinske pivare Igor Vukašinović su ovim povodom podsetili na rizike vožnje pod dejstvom alkohola i apelovali na građane i posetioce predstojećih muzičkih festivala da se ponašaju odgovorno u saobraćaju, jer tako štite svoj život, ali i tuđe.
    
   Od samog početka, kampanja je obišla veliki broj gradova širom Srbije, posećeno je mnoštvo festivala i održan je veliki broj predavanja, a sve u cilju jačanja svesti svih učesnika u saobraćaju o važnosti odgovornog konzumiranja alkohola.

   ''Ovo je petnaesta godina tokom koje apelujemo na sve koji konzumiraju alkoholna pića da donesu ključnu odluku i da u tim trenucima ne sedaju za volan. Naš savet u tim situacijama je da pozovete taksi ili prijatelja, da sačekate autobus ili da prošetate'', istakao je Igor Vukašinović, generalni direktor Apatinske pivare, zahvaliviši se na podršci svim partnerima.
   Apatinska pivara je ove godine donirala Upravi saobraćajne policije 600 zaštitnih prsluka koji su bili potrebni za dalji bezbedan rad. Proteklih godina kompanija je donirala i 50.000 usnika za alkometre, kao i 125 najsavremenijih alkometara.

   Ukoliko ste konzumirali alkohol, ne sedajte za volan, već pozovite prijatelja, taksi, prošetajte ili sačekajte autobus. Sigurna i odgovorna konzumacija alkohola je jedini ispravan način da sačuvamo svoj i tuđe živote.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
   • 0 replies
  • Post in Stiže i Maseratijev baby SUV / Maserati Grecale
   Maserati je još prošle godine objavio svoje planove o nekoliko novih vozila za koje se najavljuje da će biti razvijeni, elektrifikovani i proizvedeni u Italiji. U pitanju su modeli sa kombinacijom tipičnih Maserati voznih karakteristika. Nisu saopšteni svi detalji, ali se najavljuje da će imati vodeću ulogu za brend zahvaljujući svojim inovatnivnim tehnologijama.
    
   Za početak, tu je budući SUV Grecale (nazvan po vetru sa Mediterana), koji će biti tek nešto manji od aktuelnog modela Levante. Ovaj novitet će se proizvoditi u Cassino fabrici, dok se njegova premijera najavljuje za novembar ove godine. Grecale će se bazirati na Giorgio platformi koju između ostalog koristi i Alfa Romeo Stelvio. Novi Maserati će po ranijim najavama imati rapored težine 50:50, najbolji odnos snage/težine u klasi, laganu platformu i ''superiorno upravljanje''. Grecale će na početku između ostalog moći da se dobije i sa 2.0 turbo benzincem sa 284KS i 415 Nm (nezvanično se pominje i 2.9 twin-turbo V6 agregat sa 512KS i 600 Nm), dok 2022. godine stiže i potpuno električna verzija.
  • Post in Fiat 500 / Fiat 500e
   Održano je predstavljanje modela Novi 500 medijima u Brazilu, nakon što je model prešao Atlantik kako bi nastavio svoj put oko sveta koji je započeo pre mesec dana kada je debitovao u Izraelu. Olivije Fransoa, direktor Fiata i direktor marketinga kompanije Stellantis, učestvovao je u prezentaciji putem videa iz kompleksa Centro Stile Fiat u Torinu, ''kolevke'' Novi 500.
    
   ''Čast mi je da budem deo ovog važnog dana na koji Novi 500 debituje u Brazilu. On je prvo transatlantsko tržište za ovaj model, simbol Fiata, nakon njegovih prvih koraka izvan Evrope u obližnjem Izraelu'', rekao je Olivije Fransoa, direktor renda Fiat i direktor marketinga kompanije Stellantis. ''Ovaj korak savršeno se uklapa u dugu istoriju brenda Fiat u Brazilu, a dve stvari ga čine posebnim.

   Prvo, Brazil je Fiatov drugi dom. Pomislite samo na vezu koja nas je spajala tokom 100 godina i strateški značaj ovog tržišta, na kome Fiat ima udeo od 22%. Drugi razlog je što smo baš ovde, pre više od 40 godina, počeli da razvijamo Flex-Fuel tehnologiju za korišćenje alternativnih goriva kao što su etanol, čime smo zakoračili više godina u budućnost u pogledu održivosti, koja čini temelj brendove zelene strategije i puta'', nastavio je Fransoa. ''Model 500 je simbol promena: stvoren je tako da preporodi održivu urbanu mobilnost i predstavlja sastavni deo značajnog preokreta, igrajući ključnu ulogu u prelasku na zelenu vožnju, i u negovanju lojalnosti kupaca električnih vozila. Kao što kažemo, zeleno je samo ako je zeleno za sve. To je naš cilj.''
    
   Brazil je najveće Fiatovo tržište izvan Evrope. Trenutno je lider u prodaji sa udelom od 22%, što je povećanje od 52% u odnosu na prethodnu godinu. Novi 500 će biti dostupan ovde sa paketom opreme Trim, u hečbek verziji, sa pomoćnim (ADAS) sistemima nivoa 2, brzim punjenjem od 11 kW i brzim punjačem od 85 kW, radio sistemom od 10.25 inča i bežičnim Apple CarPlay/Android Auto sistemom.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Jeep slavi 80. godišnjicu sa upečatljivim posebnim izdanjima
   15. jula 1941. godine, nekadašnji Willys-Overland Co. potpisao je ugovor sa američkim Ministarstvom za ratna pitanja/U.S. War Department kako bi započeo proizvodnju prvog vojnog vozila brenda Jeep. Osamdeset godina kasnije, brend Jeep uspešan je širom sveta sa linijom proizvoda koja nastavlja ekspanziju ka drugim segmentima, posvećenom zajednicom kupaca širom sveta i korišćenjem tehnologije 4xe električnih vozila koje predstavlja prirodni razvoj 80 godina liderstva kada je reč o sposobnosti. 

   ''Slavimo svoju 80. godišnjicu tako što nastavljamo da nižemo uspehe'', rekao je Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep. ''Proširujemo svoj portfolio ka novim segmentima zahvaljujući modelu Jeep Grand Cherokee L* sa 3 reda sedišta, dok zauzimamo sigurnu poziciju na tržištu premijum terenskih vozila zahvaljujući našim potpuno novim modelima Wagoneer* i Grand Wagoneer*. Naš sledeći globalni proizvod je potpuno novi model Jeep Grand Cherokee, koji će prvi put ikad biti opremljen plug-in hibridnom 4xe tehnologijom. U potpunosti smo posvećeni viziji elektrifikovane budućnosti.''

   ''Posvećeni smo tome da Jeep učinimo najzelenijim i najuzbudljivijim brendom terenaca. Elektrifikacija linije Jeep omogućiće putnicima da putuju isključivo zahvaljujući električnoj energiji, pružajući efikasno i zabavno iskustvo u vožnji i pružajući mogućnost uživanja u još boljim terenskim sposobnostima u gotovo potpunoj tišini'', rekao je Munije. Ova vizija nulte emisije je još jedna značajna prekretnica u 80-godišnjoj istoriji brenda koji i dalje definiše osećaj zajedništva, slobode na otvorenom, pionirski duh i revolucionarne inovacije 4x4 pogona.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Alfa Romeo Sauber / Alfa Romeo Racing
   Alfa Romeo i Sauber Motorsport nastaviće da sarađuju, sa osnaženim timskim duhom, na najvišem nivou moto sporta, jer su švajcarski tim i istorijski italijanski brend najavili produžetak trajanja svog partnerstva višegodišnjim sporazumom sa godišnjim evaluacijama. Obnova ovog partnerstva predstavlja uzbudljivo novo poglavlje u dugoj i prestižnoj istoriji moto sporta ova dva brenda sa zadivljujućim nasleđem u oblasti trka, koje obuhvataju između ostalog uspehe u Formuli 1, sportske automobile i touring automobile. 
    
   U okviru partnerstva su postavljeni ambiciozni ciljevi sa progresivna unapređenja iz godine u godinu i omogućiće dvema stranama da razvijaju svoju viziju za budućnost u jednom stabilnom kontekstu, omogućavajući timu Sauber Motorsport i brendu Alfa Romeo da rade na svojim uspesima kako na stazi tako i van nje. Od svog povratka u sport 2018. godine i napredovanja od zadnjih pozicija do sredine, razvoj novih i uzbudljivih talenata kao što su Šarl Lekler i Antonio Đovinaci i dovođenje klasičnog imena kao što je Kimi Rejkonen, omogućio je timu da se pretvori u jedan od sastava sa najvećim potencijalom.

   Alfa Romeo sada ispisuje stranice svoje budućnosti i pravi svoj plan na dugi rok. Sa vrlo upečatljivim i inspirišućim italijanskim nasleđem, brend će ostati veran svojim korenima uprkos promeni paradigme kakva je elektrifikacija. Zadovoljstvo vožnje i strast ostaće u centru, ali elektrifikacija će dati brendu priliku da iznova dizajnira održive performanse. Prisustvo brenda u moto sportu, i konkretno u F1, nastaviće da ima ključnu ulogu u budućnosti, i uvek će se tumačiti sa osećajem italjanskog plemenitog sportskog duha, DNK brenda Alfa Romeo iz 1910.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Fiat Ducato
   Fiat Professional je italijanskim i međunarodnim medijima predstavio model Novi Ducato, kompletirajući gamu modela zajedno sa modelom e-Ducato, prvim potpuno električnim Ducato. Tu čast je na web-konferenciji u okviru turneje imala Kristina Bauerman - kuvarica sa Mišelinovom zvezdicom koja radi u jednom prestižnom restoranu u srcu Rima, u okrugu Trastavere - koja je podelila važnu priču o zahtevima i očekivanjima onih koji koriste svoja vozila u profesionalne svrhe. Pored nje, tu su bili i Erik Lafordž, direktor odeljenja za laka komercijalna vozila za prošireni region Evrope u kompaniji Stellantis, kao i nekoliko drugih menadžera kompanije Stellantis koji su takođe učestvovali u razvoju game za 2021.
    
   Ducato puni 40 godina i proslavlja ovu godišnjicu kao lider na tržištu, s obzirom da je postao najprodavanije lako komercijalno vozilo u Evropi u 2020. godini sa više od 150.000 prodatih jedinica, što je povećanje od 8% u odnosu na 2019. godinu.

   Sa sposobnostima koje su već najbolje u klasi zahvaljujući najširoj gami na tržištu koja je ''uvek usmerena napred'' (all-forward), novi Ducato za cilj ima ne samo da potvrdi svoju vodeću poziciju, već stremi i ka unapređenjima kako bi uvek bio spreman za svaku misiju i kako bi ispunio sve potrebe za terentim prevozom i mobilnošću svojih klijenata.
    
   Izgled novog Ducata ostaje podjednako poznat i prijatan kao i uvek, ali sa dodatnim razvojem dinamičnom i elegantnog stila koji se može videti u dizajnu novih prednjih svetla, sa kompletnom LED tehnologijom visokih performansi. Svetla su podeljena u tri odeljka, najniži kreira svetlosni ''potpis'' modela. Kao i uvek sa Ducato automobilima ''stil je kombinovan sa funkcionalnošću''. Ne samo da tri centralna svetla dolaze sa ''haj-tek'' i modernim izgledom, takođe nude 30% više svetline od uobičajenih halogenih svetala...

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. AdnanDeFacto
   AdnanDeFacto
   (32 years old)
  2. andra_gt
   andra_gt
   (29 years old)
  3. Bravijareee
   Bravijareee
   (38 years old)
  4. buda83
   buda83
   (38 years old)
  5. Joe Jakuza
   Joe Jakuza
   (45 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...