Jump to content
FAS Euroauto Goran
 1. FLCS Forum

  1. Ako ne znate gde da otvorite svoju temu...

   ...uradite to ovde, a Administracija foruma će je zatim prebaciti gde treba. :)

   172
   posts
  2. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   569
   posts
  3. 151
   posts
  4. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 29598
   posts
  2. 2035
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5709
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 203655
   posts
  2. 45082
   posts
  3. 93005
   posts
  4. 9384
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   18966
   posts
  6. 20950
   posts
  7. 13976
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 8482
   posts
  2. 6660
   posts
  3. 3870
   posts
  4. 19004
   posts
  5. 32326
   posts
  6. 44458
   posts
  7. 6058
   posts
  8. 10133
   posts
  9. 930
   posts
  10. 3120
   posts
  11. 3128
   posts
  12. 676
   posts
  13. 6058
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   34709
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   31917
   posts
  3. 19928
   posts
  4. 109260
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   318
   posts
  6. 11716
   posts
  7. 54930
   posts
  8. 4750
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 573
   posts
  2. 2901
   posts
  3. 2921
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (60830 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 4
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 11267
   posts
  2. 22802
   posts
  3. 13902
   posts
  4. 3028
   posts
  5. 2099
   posts
  6. 15601
   posts

 

  • Our picks

  • Post in Fiat 500L - produženje garancije
   Poštovani vlasnici sledećih modela vozila:
   Fiat 500, 500L, 500X i Panda (isključivo putnička vozila ) imate mogućnost produžetka garancije po uslovima koje do sada kompanija FCA nije imala prilike da pruži svojim kupcima.
   Naime radi se o akciji tzv. "Duža garancija po nižoj ceni" gde možete za svog Fiat ljubimca obezbediti dodatnih čak 5 godina garancije uz popust do 40% po sledećim kriterijumima:
    
   Za vozila starosti 0-1 god:
   - 20% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 3 god. - 30% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 4 god. - 40% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 5 i 7 god.

   Za vozila starosti 1-2 god:
   - 10% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 3 god. - 20% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 4 god. - 30% popusta na cenu Maximum Care ugovora sa pokrićem od 5 i 7 god.  

   Detaljne informacije: na www.fiatsrbija.rs kao i prateći ''landing page'' na www.fiatsrbija.rs/landing/garancija.
   Navedena akcija traje do 30.06.2021.

   Za registrovanje ugovora nije potrebno dolaziti u dilerstvo, potrebno je samo da pošaljete mailom skenirano, očitanu saobaćajnu dozvolu i trenutnu kilometražu Vašeg Fiat ljubimca. Uplatu možete izvršiti putem mBankinga nakon čega ćete dobiti na email Maximum care servisni ugovor kao i račun za isti. 

   Za sve dodatne informacije, kliknite na najavnu fotografiju.
  • Post in Nedelja čuda 2021 / The Week of Miracles - Izbor imaš i sedam dana da biraš
   Kompanija FCA Srbija sa ponosom najavljuje veliki događaj, tradicionalnu prodajnu manifestaciju pod nazivom ''Nedelja čuda'' (The Week of Miracles).
   Od 7. do 14. juna 2021. godine, kupci će imati priliku da po posebnim pogodnostima odaberu novo vozilo iz široke game modela u svim prodajnim salonima dilera kompanije FCA Srbija, pod sloganom ''Izbor imaš i sedam dana da biraš''.
    
   ''Nedelja čuda i ove godine donosi široku i kvalitentu ponudu vozila iz game naših brendova. Sa ciljem da zadovolji potrebe klijenata u potrazi za novim vozilom, u pripremi prodajne manifestacije nisu izostale ponude noviteta, posebni paketi opreme i finansiranja, modeli iz različitih segmenata u posebno formiranom popularnom cenovnom rangu i odmah dostupni za isporuku. Za vreme trajanja ''Nedelje čuda'', kupci će moći da se detaljno upoznaju sa našom, sa pravom nazvanom, čudesnom cenovnom ponudom, pogledaju automobile, o njima razgovaraju sa stručnim prodajnim osobljem i kupe model za koji se odluče'', izjavio je Igor Ševo, komercijalni direktor u FCA Srbija.

   Prepoznatljiva manifestacija ''Noć čuda'' po drugi put, prerasla je u prodajni događaj koji traje sedam dana i sada se već po šesti put organizuje širom Srbije. Dodatno vreme nije neophodno za većinu modela u ponudi ovogodišnje ''Nedelje čuda'' jer je veliki broj modela odmah dostupan za isporuku.

   I ove godine pripremljene su izuzetne mogućnosti kada su dodatni paketi opreme u pitanju u vidu specijalnih popusta i gratis opcionala, kako za vozila na stanju tako i ona u prispeću koja se poručuju uz odgovarajući ''The Week of miracles'' promo kod.

   Modeli brenda Fiat u ''Nedelji čuda'' nude onaj cenovni rang tražen od strane velikog broja klijenata.
   Tako je komforni Tipo sedan iz C segmenta dostupan i za 10.990 eura, ili novi Tipo HB ili porodičnog model 500L, za koga i dalje važi program reciklaže, za 11.990 eura kao i hibridna verzija atraktivnog Fiat 500 modela.

   Detaljnije možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Stellantis i Foxconn će razviti revolucionarni digitalni kokpit i personalizovane povezane usluge - Mobile Drive
   Stellantis i Foxconn, zajedno sa podružnicom FIH Mobile, danas su najavili potpisivanje neobavezujućeg memoranduma o razumevanju kako bi se formiralo Mobile Drive, zajedničko ulaganje sa 50/50 glasačkih prava sa ciljem ubrzavanja vremenskih rokova za razvoj inovativnih korisničkih iskustava u vozilu omogućenih naprednom potrošačkom elektronikom, HMI interfejsima i uslugama koje će premašiti očekivanja kupaca.

   Mobile Drive će kombinovati globalnu dizajnersku i inženjersku stručnost kompanije Stellantis sa globalnim razvojem kompanije Foxconn u brzo promenljivom softverskom i hardverskom svetu pametnih telefona i potrošačke elektronike. Ova saradnja će pozicionirati Mobile Drive na čelo globalnih napora u pomeranju novih granica u pružanju informacija i mogućnosti zabave u kabini, kontinuirano povezanih unutar i izvan vozila u koja su ugrađene.

   ''Danas postoji nešto što je važno koliko i lep dizajn ili inovativna tehnologija, a to je način na koji karakteristike u našim vozilima poboljšavaju život naših kupaca'', rekao je Carlos Tavares, CEO u kompaniji Stellantis. ''Softver je strateški potez za našu industriju i Stellantis namerava da predvodi sa Mobile Drive-om, kompanijom koja će omogućiti brz razvoj karakteristika i usluga povezivanja koje obeležavaju sledeći veliki razvoj naše industrije, baš kao što je to učinila tehnologija elektrifikacije.''

   ''Mobile Drive nam u suštini daje agilnost koja nam je potrebna da bismo pružili digitalno iskustvo budućnosti brzinom koju zahtevaju naši kupci'', rekao je Ives Bonnefont, Chief Software Officer u kompaniji Stellantis.

   Mobile Drive će se fokusirati na razvoj informaciono-zabavnog, telematičkog i cloud servisa, sa softverskim inovacijama za koje se očekuje da uključuju aplikacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji, 5G komunikaciju, nadograđene bežične usluge, mogućnosti e-trgovine i integracije pametnih kokpita.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
   • 0 replies
  • Prolećna FCA/Mopar akcija besplatne provere vozila 2021.
   Svi vlasnici vozila Grupacije FCA (Fiat, Fiat Professional, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Jeep, Chrysler, Dodge) pozivaju se na prolećnu besplatnu proveru vozila 2021. godine u ovlašćene servise kompanije FCA Srbija u okviru kampanje koja traje do 30.06.2021. Akcija važi za sva vozila u garanciji i van garancije, kupljena u Srbiji ili uvezena u Srbiju.

   Besplatna provera vozila u 11 tačaka:
   - Kontrola centrale ubrizgavanja – WiTech-om;
   - Provera stanja pneumatika;
   - Provera akumulatora;
   - Provera ventilacionog (rashladnog) sistema, rashladne tečnosti;
   - Provera nivoa ulja u motoru;
   - Provera kočionog sistema (nivo ulja, vizuelni pregled prednjih kočnica);
   - Kontrola metlica brisača;
   - Kontrola prednje svetlosne grupe i signalizacije;
   - Kontrola trapa (prednjeg, zadnjeg);
   - Kontrola upravljačkog sistema;
   - Vizuelni pregled vozila;
    
   Ukoliko se vlasnik vozila odluči za popravku konstatovanog kvara, ostvariće:
   - Popust 10% na rad u servisu za otklanjanje uočenih kvarova.
   - Popust 10% na originalne rezervne delove za otklanjanje utvrđenog kvara.
   • 3 replies
  • Post in Alfa Romeo Giulia
   Na Balocco stazi danas počinje da se prikazuje međunarodnim medijima model Alfa Romeo Giulia GTA, kao i ''ekstremna'' GTAm konfiguracija i da se organizuje test vožnja. Reč je o povratku jedne od legendi automobilizma i miljokaza u istorijatu brenda: modela Giulia GTA iz 1965. Zato je to autentični povratak korenima brenda osnovanog pre 111 godina, u svetu performansi i putovanja. Model koji je vraćen u život otelotvoruje jedinstvenu sposobnost brenda Alfa Romeo da kombinuje stil i sportski karakter.
    
   Jedine moguće lokacije za zvanično debitovanje bile su bivše radionice Autodelte na Balocco poligonu (u provinciji Verčeli), mestu gde je 1960-ih kreirana Giulia Sprint GTA, jedan od najuspešnijih automobila u istoriji brenda Alfa Romeo. Ova lokacija koja pobuđuje sećanja - sagrađena pre 60 godina, sa površinom od 6 km2, sa 27 različitih staza, ukupno 80 km - dom je razvoja i testiranja svih Alfa Romeo automobila. Baš su tu novinari isprobali novi Alfa Romeo super-automobil, kako bi uživali u njegovim kvalitetima vožnje na slikovitoj putanji van staza, u seoskim predelima provincije Verčeli, ka moreni Ivrea i Lago di Viverone u podnožju Alpa.

   Giulia GTA je momentalno prepoznatljiva zahvaljujući ekskluzivnoj karakterizaciji koja je i estetska i funkcionalna, potvrđujući da u pitanju nije samo vežba iz stila nego vozilo visokih performansi koja su zasnovana na automobilu serijske proizvodnje, izvanrednom modelu Giulia Quadrifoglio. Sa opsežnom upotrebom ultralakih materijala, težina modela Giulia GTA je smanjenja za do 100 kg u poređenju sa modelom Giulia Quadrifoglio, a pokreće je unapređena verzija Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo motora od 540 KS, sa odnosom težine i snage od 187 KS/l koji je najbolji u klasi. Takođe isporučuje izvanredne performanse, kako u pogledu vremena na stazi tako i ubrzanja. Sa sistemom Launch Mode, ubrzava od 0 do 100 km/h za samo 3.6 sekundi.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Statistika automobilske industrije
   Stellantis u prvom tromesečju 2021. zauzima prvo mesto među proizvođačima automobila sa tržišnim udelom od 23.6% u sektorima putničkih automobila i lakih komercijalnih vozila.

   U uslovima umerenog razvoja evropskog tržišta od 3.8%, rezultati koje je postigla kompanija Stellantis su iznad proseka, sa povećanjem prodaje od 10.8% u odnosu na prethodnu godinu i 854.151 registrovanih vozila, na tržištu od ukupno 3.619.749 vozila u Evropi, i sa ukupno pozitivnim učinkom postignutim na nivou svih brendova.
    
   Što se tiče proizvoda, u prvom tromesečju 2021. Peugeot 208 je bio na vrhu evropske top 10 liste, na kojoj su takođe i drugi modeli koji pripadaju kompaniji Stellantis, kao što su Citroen C3 i Peugeot 2008. U kategoriji gradskih automobila (segment A), Fiat Panda i Novi 500 imaju snažno vođstvo sa više od 38%. Nadalje, na putu ka elektrifikaciji evropskog tržišta, Peugeot 208 i Novi Fiat 500 bili su među top 3 elektrifikovanih vozila u svojim segmentima.

   Zabeležen je rast na tržištima skoro svih većih evropskih država, uključujući Austriju sa +22.1%, Francusku, +17.6%, Nemačku +4.3% i Italiju +27.2%, a Stellantis je bio lider na tržištima Belgije (25.2% udela), Francuske (37.7%), Grčke (28.8%), Mađarske (16.9%), Litvanije (40.7%), Italije (41.3%), Portugalije (34.3%), Španije (28.9%).

   Stellantis takođe vodi na tržištu lakih komercijalna vozila u Evropi sa tržišnim udelom od 34.3%, što predstavlja više od 184.000 vozila registrovanih u prvom tromesečju 2021. godine. ''Glavni faktori koji su doprineli postizanju ovog odličnog rezultata kojim smo postali evropski proizvođač broj 1. u prvom tromesečju samo tri meseca nakon osnivanja kompanije Stellantis su - prvo - odličan timski rad i posvećenost svih zaposlenih kompanije Stellantis i - drugo - odličan portfolio brendova koji nudi kompletnu ponudu proizvoda radi ispunjenja očekivanja naših kupaca'', rekao je Maksim Pika (Maxime Picat), regionalni izvršni direktor za širi region Evrope (CEO Enlarged Europe).
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

  • Ja sam bio ubedjen da je taj 4.0 redni sestak motor Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока
  • Ako ga uporedim sa 1.4 iz 500l koji sam vozio desetak dana, tu su negde, možda je 1.0 za nijansu štedljiviji ali je 1.0 definitivno agilniji I lakši za vožnju. PS sad sam našao na fiatovom sajtu da se pri 130km/h vrti na tačno 3200 obrtaja u petom stepenu prenosa. Послато са SM-A715F помоћу Тапатока
  • Moguće. Jer kako slijedi Fiat će da spadne na dva ili tri modela, 500-e, Panda-e.
  • PetrolPed: Polestar 2   7 dana i skoro 800 kilometara su dovoljni da se stekne opšti utisak o ovom potpuno električnom automobilu, naročito kad je provozan čak i na trkačkoj stazi. Sa 408 konjskih snaga iz svoja dva elektromotora Polestar2 može baš jako da povuče. Testni automobil je bio opremljen opcionim Performance Pack-om koji dolazi sa ogromnim Brembo kočnicama i el. podesivim amortizerima:    
  • Pit-Stop: Audi RS e-tron GT   Dva velika, ali i energijom žedna elektromotora su pogon ovog sportskog auta, pa zato mora da ima i mnogo baterija. U patosu je oko 400 modula koji svi zajedno daju kapacitet baterije od 86 kWh:    
 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. blusterlex
   blusterlex
   (46 years old)
  2. Dukadin
   Dukadin
   (30 years old)
  3. Dusan Kacarevic
   Dusan Kacarevic
   (43 years old)
  4. lanciathema
   lanciathema
   (48 years old)
  5. Milos G
   Milos G
   (29 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...