Jump to content
 • Info

  fb nalog 02.jpg

  Za pisanje na Forumu morate napraviti nalog, ili koristiti svoj FB nalog. Da napravite svoj korisnički nalog na Forumu (klik na Sign Up) i popunite polja.

  Za korišćenje FB naloga opet klik na ''Sign Up'', izaberite ''Sign In with Facebook'', izaberite da li želite na Forumu da koristite ime sa FB-a, ili želite neko drugo ime, i to je to. Sve ovo klikćete samo prvi put, svaki sledeći put Forum je to automatski upamtio.

  Sa nalogom možete da učestvujete u diskusijama, postavljate slike, video klipove, dobijate notifikacije kroz Browser (da, isto kao na FB-u :) ), šaljete/primate privatne poruke, ''tagujete'' druge ljude kako bi odmah videli Vaš upis... Kao da ste postali deo jedne veeeeelike FB grupe sa trenutno preko 17.000 ljudi sa kojima razmenjujete stavove. :) 

Forums

 1. FLCS Forum

  1. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   367
   posts
  2. 82
   posts
  3. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 28711
   posts
  2. 1973
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5292
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 175164
   posts
  2. 34160
   posts
  3. 75720
   posts
  4. 8651
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   16836
   posts
  6. 19021
   posts
  7. Uradi sam

   Korak po korak do rešavanja nekog problema...

   12016
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 7823
   posts
  2. 5368
   posts
  3. 3778
   posts
  4. 17516
   posts
  5. 29384
   posts
  6. 40277
   posts
  7. 3748
   posts
  8. 8562
   posts
  9. 2334
   posts
  10. 2523
   posts
  11. 284
   posts
  12. 5551
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   29598
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   17178
   posts
  3. 9343
   posts
  4. 94814
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   307
   posts
  6. 7351
   posts
  7. 38172
   posts
  8. 3977
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 558
   posts
  2. 2337
   posts
  3. 17
   posts
  4. 2978
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (34232 visits to this link)

  2. Seat Klub Srbija   (19761 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 2
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 9898
   posts
  2. 21267
   posts
  3. 12835
   posts
  4. 2853
   posts
  5. 1886
   posts
  6. 14435
   posts
 • Our picks

  • Svi smo mi ljubitelji rada i proizvoda kompanije Ferrari. Neko manje, neko više, ali čak i ako ne razmišljate previše o automobilima, definitivno umete da cenite lepotu i kvalitet modela ovog legendarnog italijanskog brenda. Pored slavnih automobila kojima smo uglavnom hranili maštu i čulo vida, ova kompanija dodala je svom rezimeu i umetničke knjige kreirane u čast njene gotovo vek duge istorije i postojanja u svetu automobilizma.
    
   Ovo štivo objavljeno je od strane izdavačke kuće Taschen i dolazi u ograničenom izdanju, sastavljenom od arhivskog sadržaja kompanije Ferrari, ali i najboljih privatnih kolekcija na svetu. Unutar korica ove knjige, moguće je pronaći obilje fotografija od kojih neke nikada nisu viđene javno, ali i dokumente na kojima se nalazi čitava paleta ekskluzivnog i detaljno opisanog sveta ove italjanske kompanije. Za uređenje knjige bio je zadužen italijanski pisac i novinar Pino Alijevi, a ona je dostupna u verziji od crvene kože i naći će se u prodaji sa svega 1.947 potpisanih i numerisanih primeraka. Ukupna cifra je podeljena na dve kategorije i dok prvih 250 knjiga predstavlja umetničko izdanje, sva ostala dolaze kao kolekcionarska.
    
   Svako umetničko izdanje prodaje se po ceni od 25.000 evra i dolazi sa sopstvenim postoljem za čitanje koje je dizajnirao Mark Njuson lično. Ovo postolje inspirisano je dvostrukim cilindričnim motorom i napravljeno je od ručno savijenog, skaliranog hromiranog čelika. Umetnička izdanja ove knjige su potpisana od strane Pjera Ferarija - sina Enzo Ferarija, i Serđa Markionea koji je dugogodišnji predsednik i generalni direktor kompanije Ferrari.

   U međuvremenu, kolekcionarska izdanja (numerisana brojevima od 251 do 1.947) prodaju se  po ceni od po 5.000 evra i predstavljena su u aluminijumskoj kutiji koju je takođe dizajnirao Njuson. Ova kutija/kofer inspirisana je Ferrarijevim motorom i moćnim stavom ovog brenda u autoindustriji.
   • 0 replies
  • Alfa Romeo brend 24. juna puni 108 godina: naime, prvi auto koji je poneo A.L.F.A. oznaku na svom hladnjaku, sa 24 KS, je napravljen još pre nego što je osnovana fabrika Anonima Lombarda Fabbrica 24. juna 1910. godine, a Corsa verzija je odmah ostvarila sjajne rezultate na raznim takmičenjima. Istoriju brenda Alfa Romeo, koja se proteže preko 108 godina, karakteriše DNK satkan od raznih trka i takmičenja, što je danas oslikano u Nirburgring izdanjima modela Giulia Quadrifoglio NRING i Stelvio Quadrifoglio NRING, sa posebnim bojama napravljenim specijalno za njih. Ovo su dva nesvakidašnja automobila, napravljena u serijama od po samo 108 modela kako bi se obeležilo 108 godina brenda Alfa Romeo; oni predstavljaju izvrsnost brenda u smislu tehničkog sadržaja, performansi i stila. Uz ove elemente, tu je i ugodno i ekskluzivno iskustvo korisnika, namenjeno kolekcionarima i najvernijim kupcima koji će voziti modele u kojima se spajaju nagrađivane performanse i tehnologija.
    
   Zapravo, u prilog karakteristikama Quadrifoglio verzija, ove NRING verzije imaju i posebnu opremu kao i specijalan ''paket dobrodošlice''. Sa 510 KS, 2,9-litarski Bi-turbo V6 motor koji je stavljen u modele Giulia i Stelvio Quadrifoglio je najsnažniji Alfa Romeo motor, koji je danas dostupan za vožnju na putu; a takođe je u stanju da zasija i na stazi: nije slučajnost to da je Stelvio Quadrifoglio najbrži terenac na svetu, držeći prvo mesto u toj kategoriji na Nirburgring stazi, na kojoj je Alfa Romeo brend ispisao neizbrisive stranice svoje duge i slavne istorije.

   Ne samo Nirburgring: ove sezone, Alfa Romeo se vraća i na staze Formule 1, i slavlje koja je Alfa Romeo muzej u Arezeu pripremio za rođendan brenda je omaž njegovom sportskom srcu (cuore sportivo). Za ovu priliku, izložbeni model Alfa Romeo Sauber F1 tima, C37, će biti izložen u popularnom Vremeplovu (La Macchina del Tempo) kako još nazivaju Alfa Romeo muzej, gde će prestavljati vezu između prošlosti, sadašnjosti i budućnosti brenda.
  • Povodom održavanja gastronomsko-turističkog Festivala Serbika, koji se održava u Beogradu u periodu od 23.-24.juna 2018.g. na Sava Promenadi, i u okviru kojeg je predviđena i promocija automobila Fiat 500L, organizuje se atraktivna aktivacija na Instagram profilu ''Proudlymadeinserbia'' posvećenom putovanju za volanom Fiat 500L. Instagram profil ''Proudlymadeinserbia'' pronalazi najbolje destinacije, hranu, umetnost, mesta i gradove naše zemlje. Kreiran je kao podsticaj ljudima da istražuju Srbiju koja nudi izuzetne turističke atrakcije i prirodne fenomene. Ako ste ljubitelji prelepe prirode i kulture Srbije, kao i modela Fiat 500L, koji se sa ponosom pravi u Šumadiji u našoj fabrici u Kragujevcu, i želite da ga osvojite na vikend, onda pratite sledeće korake:
    
   1. Postavite fotografiju omiljene destinacije na kojoj ste bili u našoj zemlji na vašem ličnom Instagram profilu
   2. Zapratite profil @proudlymadeinserbia  
   3. Tagujte @proudlymadeinserbia na svojoj fotografiji 
   4. U opisu slike stavite i oznaku #proudlymadeinserbia 
    
   Post sa najviše sviđanja omogućiće vam da jedan vikend (petak, subota i nedelja) uživate u vožnji Fiat 500L. Za kompletan doživljaj obezbedili smo vam i pun rezervoar. Kampanja traje od 18 . do 24. juna. Dobitnika proglašavamo 24. juna u ponoć! Važi za sve na teritoriji Srbije.
    
   Srećan put kroz Srbiju želi vam FIAT 500L!
   • 0 replies
  • Alfa Romeo Giulia dobitnik je 25. izdanja nagrade ADI Zlatni kompas, najprestižnije nagrade za dizajn na svetu. Model Giulia, kao svaki Alfa Romeo, proističe iz savršene ravnoteže nasleđa, brzine i lepote koji ga čine najvišim izrazom italijanskog stila i jedinstvenih elemenata brenda Alfa Romea.
   Proporcije ovog modela zasnovane su na tehničkoj strukturi čitavog automobila i njen su direktan rezultat, dok su stilski detalji oblikovani prema njegovoj mehanici. Novi model Giulia ističe se svojim kratkim prednjim prepustom, dugačkom haubom i dugačkim prednjim krilima, uvučenim prostorom za putnike koji leži na pogonskim točkovima i mišićavim zadnjim krilima koji vizuelno označavaju tačku u kojoj se snaga oslobađa na put. Izduženi rep tipičan za automobile sa pogonom na zadnjim točkovima donosi ravnotežu proporcijama i obezbeđuje odgovovarajuću zapreminu prtljažnika. Ovaj opšti profil proizilazi iz odluke da se usvoji dizajn koji uključuje motor napred sa radilicom postavljenom po dužini i pogon na zadnjim točkovima. Motor i mehanički delovi razmešteni su tako da obezbeđuju savršenu ravnotežu u težini.

   Drugi aspekt italijanskog stila jeste ''jednostavnost'', sposobna da prikrije ono što je zapravo jedan od najsloženijih kreativnih procesa u industriji - dizajniranje automobila. Stil je taj koji treba da sakrije dugi, složeni rad iza jednostavne, prirodne linije koja naglašava elegantne oblike i sofisticirani italijanski ukus. Dizajn brenda Alfa Romeo uvek je izražavan kroz  pravilne, rukom iscrtane linije, besprekorno spojene sa čistim, rukom oblikovanim površinama. Još jednom, nova Giulia razmeće se svojim jakim identitetom ispoljenim kroz nekoliko jednostavnih, sofisticiranih poteza. Suština dizajna novog modela Giulia, koji ga je i inspirisao, jeste vozač. Unutrašnjost automobila se na jednostavan način usredsređuje na zadovoljstvo u vožnji.
  • 25 sati čarobne ponude
   Od 15.06.2018. godine u 15:00 do 16.06.2018. u 16:00 časova

   Posetite FCA salone u magičnoj noći karnevalske atmosfere i neponovljivih akcija
   Specijalni uslovi finansiranja - Kredit do 84 meseca, kamatna stopa 3.99%
   • 3 replies
  • Proizvodnja Fiata 500L će se nastaviti u Srbiji, izjavio je izvršni direktor kompanije ''Fiat-Krajsler Automobili'' (FCA) Serđo Markione. Kako prenosi italijanski portal ''Autoblog'', Markione je rekao i da je ''Fiat 500 idealan model da postane 100 odsto električni model za Evropu. Fiat 500 je idealno vozilo za potpuno električno rešenje. Planiramo da iskoristimo ikonski status ovog automobila i na njega primenimo zelenu tehnologiju, proširujući opseg modela'', izjavio je Markione, dodajući da će modeli 500X i 500L dobiti hibridne motore.
   Markione je, predstavljajući petogodišnju poslovnu strategiju FCA, najavio niz poteza, među kojima je najava lansiranja Fiat Pande na električni pogon, povratak modela ''500 Giardiniera'' i povećanje proizvodnje premium modela u Italiji. Najavio je selidu proizvodnje Pande iz Italije u Poljsku i veću posvećenost novim modelima Fiatovih marki Maserati i Alfa Romeo. Takođe je rekao da će dug Fiata do kraja ovog meseca pasti na nulu. Poslovna strategija se odnosi na period od 2018-2022. godine i predstavlja veliko finale za Markionea, koji je 14 godina proveo na čelu Fiata.
   • 1 reply
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. beograd
   beograd
   (37 years old)
  2. bundalo_md
   bundalo_md
   (41 years old)
  3. djfree
   djfree
   (42 years old)
  4. Dule 021
   Dule 021
   (45 years old)
  5. gvilotic
   gvilotic
   (46 years old)
×