Jump to content
FAS Goran
 1. FLCS Forum

  1. Ako ne znate gde da otvorite svoju temu...

   ...uradite to ovde, a Administracija foruma će je zatim prebaciti gde treba. :)

   222
   posts
  2. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   689
   posts
  3. 162
   posts
  4. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 29736
   posts
  2. 2053
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5799
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 213528
   posts
  2. 48816
   posts
  3. 97305
   posts
  4. 9477
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   19448
   posts
  6. 21610
   posts
  7. 14294
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 8523
   posts
  2. 7077
   posts
  3. 3865
   posts
  4. 19181
   posts
  5. 32933
   posts
  6. 45505
   posts
  7. 6827
   posts
  8. 10530
   posts
  9. 1519
   posts
  10. 3272
   posts
  11. 3289
   posts
  12. 811
   posts
  13. 6320
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   36520
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   37917
   posts
  3. 24237
   posts
  4. 113355
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   319
   posts
  6. 14636
   posts
  7. 60500
   posts
  8. 5274
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 580
   posts
  2. 2993
   posts
  3. 2951
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (113426 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 4
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 11568
   posts
  2. 23067
   posts
  3. 14111
   posts
  4. 3061
   posts
  5. 2150
   posts
  6. 15691
   posts

 

  • Our picks

  • Post in Alfa Romeo Tonale / Alfa Romeo C-SUV
   Dolazak modela Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 označava poslednje vozilo koje će biti uvršteno u gamu Tonale - model sa kojim je brend zakoračio u svet elektrifikacije, ostajući veran svom italijanskom, sportskom genetskom kodu kreiranom 1910.

   Nova verzija predstavlja vrhunac game i otvara novo poglavlje u metamorfozi brenda Alfa Romeo, jer kombinuje maksimalnu ekonomičnost i sportski duh: više od 80km autonomije u urbanom ciklusu, 600m u ukupnom ciklusu, sa emisijama smanjenim na 26g/km. Model je dizajniran tako da ispuni potrebe kupaca koji, danas više nego ikad, traže tehnologiju, komfor i bezbednost u sportskom vozilu, pored visokih performansi.

   Tonale Plug-In Hybrid Q4 pokazuje u kom smeru Alfa Romeo želi da povede svoj koncept sportskog duha. Pored toga, zahvaljujući najboljoj prostranosti u gami, većem komforu, tihoj vožnji i smanjenim emisijama, model je idealan za putovanja, samostalno ili s porodicom, jer garantuje maksimalnu bezbednost i pouzdanost, kako u gradu tako i na dugim putovanjima.

   Vozne osobine modela Tonale Plug-In Hybrid Q4 su najbolje u klasi, a njegova tehnologija i povezanost čine ga tehnološki najnaprednijim Alfa Romeo modelom ikada. Kvalitet i pažnja posvećena detaljima spojeni su sa dinamičnim karakteristikama, sa ciljem stvaranja novog koncepta sportskog duha za XXI vek.

   Istorijski Alfa Romeo znak je osvežen tako da naglasi proces elektrifikacije brenda: elegantni electro-biscione odštampan na zadnjem levom prozoru jedinstveni je deo modela Tonale Plug-In Hybrid Q4 i dopunjava ga zatamnjeno staklo. Tonale Plug-In Hybrid Q4 je kamen temeljac u procesu ''od nule do nule'' brenda Alfa Romeo, koji će preći put od 0% elektrifikovanog brenda na početku 2022. godine do toga da postane 100% elektrifikovan brend sa nultim emisijama u 2027. Pored toga, time što će završiti ovu evoluciju za samo pet godina, Alfa Romeo je spreman da postane automobilski brend koji je najbrže postigao ugljeničnu neutralnost.

   Zahvaljujući novom motoru modela Plug-In Hybrid Q4, Alfa Romeo Tonale pruža maksimalnu ekonomičnost i održivost, jer su sistemi za elektrifikaciju dizajnirani poštujući filozofiju brenda. Plug-In Hybrid Q4 sistem od 280KS je najbolji u pogledu performansi i trajanja baterije.

   Napredni hibridni sistem kombinuje 1.3 litarski 4-cilindrični MultiAir motor sa turbo punjenjem sa 180KS, koji obezbeđuje trakciju za prednju osovinu, dok električni motor može da obezbedi 90kW (121KS) maksimalne snage i 250 Nm obrtnog momenta za zadnju osovinu.

   306V litijumsko-jonska baterija od 15.5 kWh omogućava električnu autonomiju od 80km u urbanom ciklusu i više od 600km ukupne autonomije, što čini model Tonale Plug-In Hybrid Q4 jednim od najekonomičnijih plug-in hibridnih terenaca.

   Kompletan tekst i još dosta fotografija možete pročitati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Fiat 500 / Fiat 500e
   Brend Abarth je spreman da započne novu eru: nove lokacije, novi projekti, nova snaga.
   Prvi potpuno električni Abarth model imaće svoju svetsku premijeru u utorak 22. novembra 2022. u 14 časova po evropskom vremenu.

   Tim brenda je uzbuđen da vam predstavi novu eru ''škorpiona'' i da pokaže kako će Abarth Novi 500 biti više Abarth nego ikada pre. Spremite se za veliki događaj i pratite ga na Abarth YouTube kanalu.

   Klikom na najavnu fotografiju iznad otvara Vam se kompletna informacija.
  • Post in Abarth
   Konfigurisanje novog, uzbudljivog i ekskluzivnog Abarth automobila nikada nije bilo tako jednostavno zahvaljujući novom intuitivnom i inovativnom iskustvu za korisnike brenda. Nova Abarth gama je usavršena u skladu sa strategijom koja glasi ''jednostavnost i zadovoljstvo kupaca''. Sve što je potrebno je nekoliko minuta da napravite sopstveni Abarth po meri, kao da je u pitanju krojeno italijansko odelo, na osnovu vaših ličnih potreba i ukusa.

   Možete da odaberete željeni nivo adrenalina izborom između 165CV Abarth 595 ili 180CV Abarth 695. Obe verzije nude uzbudljive performanse, riku auspuha, nesputan i zabavan, a pritom smeo stil, i naravno, užitak pri vožnji. Potom možete izabrati jednu od dve duše, Turismo ili Competizione, koje su dostupne za oba pogonska sistema, u hečbek i kabriolet verziji.

   Konkretno, duša Turismo je povezana sa vrednostima stila i komfora, koje su tipične za italijanski koncept Granturismo, i zato su namenjene za kupce koji žele da se istaknu, i one koji vole grad, ali i dalje žele da žive smelo. Ima crna kožna sedišta, 17-inčne Turismo alu-felne i znak Turismo.

   S druge strane, Competizione je napravljen za vrhunske performanse i ljubitelje sportskog duha, kao i one koji žele da uživaju u vožnji na putu na isti način kao i na trkačkoj stazi. Ukratko, ova duša je posvećena onima koji nikada ne propuštaju da pretvore putovanje u nezaboravno iskustvo. Ima Sabelt Carbon sedišta, 17-inčne Competizione alu-felne i znak Competizione.

   Kada napravite ovaj uzbudljivi korak, možete da podesite sopstvene personalizovane verzije, pomoću dva klasična paketa. Oni odmah podsećaju na legendarne setove za podešavanje „škorpiona“, zahvaljujući kojima su standardna vozila pretvarana u nepobediva trkačka vozila šezdesetih.

   Dva paketa odražavaju suštinske vrednosti performansi i stila ovog brenda:
   - Tech: dizajniran za kupce koji žele visokotehnološku opremu, obuhvata i 7-inčni Navi sistem i Clima auto.
   - Comfort: dizajniran za one koji žele premijum mogućnosti kako bi se isticali u svakoj prilici, obuhvata i Beats audio sistem i Xenon svetla.

   Konačno, možete da izaberete svoju omiljenu smelu boju kako biste završili konfiguraciju svog novog Abartha. Debitovaće i nova ''Orange Racing'' boja koja je napravljena kombinacijom klasičnih boja brenda, žute i crvene. To je suština Abarth brenda i predstavlja boje koje su učinile ''škorpiona'' legendarnim. Ukratko, to je boja Abarth-ovih instikata. Smela i upadljiva boja, čije ime podseća na svet trka, bazirana je na istorijskoj povezanosti brenda i ograničene serije Fiat 131 Racing Volumetrico Abarth sa bojom Orange Racing 255.
  • Post in Alfa Romeo Giulia
   Nova Giulia upravo debituje. Jedinstveni pristup lepoti italijanskog dizajna brenda Alfa Romeo postao je još zavodljiviji i moderniji, sa stilskim intervencijama na prednjim delu, koja stvaraju jasan i snažan utisak srodnosti sa modelom Tonale. Nova Giulia je dostupna od februara 2023. godine.
    
   - Novi izgled
   Na prednjem delu maska hladnjaka, gde je postavljen logo, kao i niže rešetke dva glavna usisnika za vazduh dobile su jedinstven izgled koji predstavlja modernu interpretaciju poznate i upečatljive ''Trilobo'' rešetke. Farovi zapravo čine glavni novi element u prednjem delu.
   Danas na modelu Giulia debituju farovi ''3+3'', sa 100% LED Adaptive Matrix svetlima. To stvara snažan osećaj porodične bliskosti sa modelom Tonale i istovremeno podseća na jedan od poznatih elemenata brenda koji su uveli legendarni model Alfa Romeo SZ Zagato i konceptualni model Alfa Romeo Proteo. Tri modula čine jedinstven prednji deo i pružaju dnevno svetlo, dinamičan signal za skretanje koji obezbeđuje najbolje uslove osvetljenja zahvaljujući uvođenju dve sofisticirane tehnologije
    
   - Nova, potpuno digitalna instrument tabla
   Nova Giulia je opremljena najsavremenijom tehnologijom kako bi se omogućilo komforno i povezano iskustvo, dok u isto vreme pruža prepoznatljivo zadovoljstvo vožnje Alfa Romeo modela. Najvažnija promena može se uočiti na instrument tabli, sa njenim istorijskim ''teleskopskim'' dizajnom. Sadrži novi, kompletno digitalni 12.3-inčni TFT ekran, gde je moguće pristupiti svim informacijama o vozilu i parametrima koji se odnose na tehnologije autonomne vožnje. Nadalje, klaster je dostupan u tri varijante: Evolved, Relax i Heritage.

   - Dinamika vožnje koja je najbolja u segmentu
   Dinamika vožnje je ponovo najbolja u klasi. Giulia pruža intenzivno iskustvo vožnje u autentičnom Alfa Romeo duhu, što podrazumeva odgovarajuću ravnotežu između italijanskog dizajna, vrhunskih motora, savršene raspodele težine, specijalnih tehnoloških rešenja i izvrsnog odnosa težine i snage.
   Suština današnjih i starijih modela brenda Alfa Romeo sadržana je u ''magičnoj'' formuli koja je, od modela Tonale (simbola metamorfoze brenda), nastavila da redefiniše sportski duh za XXI vek tako da on obuhvata i održivost. Kako bi se postigao novi nivo efikasnog sportskog karaktera s visokim performansama, globalni italijanski brend može da se osloni na svoju poznatu izvrsnost. Sve što je potrebno je da sednete u nove modele Giulia i Stelvio kako biste razumeli da ste na putu u budućnost vožnje.
    
   - Novi Giulia i Stelvio nude značajne promene u pogledu motora: na svim modelima u gami, sada je dostupan i 160 dizel motor sa pogonom na zadnjim točkovima. Konačno, tu su i moćni benzinski motor od 280 KS sa pogonom na četiri točka i dizel motor od 210 KS.

   Kompletan tekst i još fotografija možete pročitati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Alfa Romeo SUV - Alfa Romeo Stelvio
   Novi Stelvio upravo debituje. Ovaj nagrađivan model osvojio je međunarodnu zajednicu zahvaljujući prepoznatljivoj izvrsnosti brenda - savršena raspodela težine, najbolja dinamika vožnje u klasi, vrhunska tehnološka i pogonska rešenja - i bezvremenski dizajn koji čini svako Alfa Romeo vozilo dugotrajnim ''umetničkim delom na točkovima.'' Danas, jedinstveni pristup lepoti italijanskog dizajna brenda Alfa Romeo postao je još zavodljiviji i moderniji, sa stilskim intervencijama na prednjim delu, koja stvaraju jasan i snažan utisak srodnosti sa modelom Tonale. Novi Stelvio je dostupan od februara 2023. godine.
    
   - Novi izgled
   Na prednjem delu maska hladnjaka, gde je postavljen logo, kao i niže rešetke dva glavna usisnika za vazduh dobile su jedinstven izgled koji predstavlja modernu interpretaciju poznate i upečatljive ''Trilobo'' rešetke. Farovi zapravo čine glavni novi element u prednjem delu.

   Danas na modelu Stelvio debituju farovi ''3+3'', sa 100% LED Adaptive Matrix svetlima. To stvara snažan osećaj porodične bliskosti sa modelom Tonale i istovremeno podseća na jedan od poznatih elemenata brenda koji su uveli legendarni model Alfa Romeo SZ Zagato i konceptualni model Alfa Romeo Proteo. Tri modula čine jedinstven prednji deo i pružaju dnevno svetlo, dinamičan signal za skretanje koji obezbeđuje najbolje uslove osvetljenja zahvaljujući uvođenju dve sofisticirane tehnologije: ''Adaptivni sistem prednjih svetala'', koji konstantno podešava oborena svetla na osnovu brzine i uslova vožnje, kao i ''Tehnologija segmentovanih dugih svetala bez odsjaja'', koja u uslovima lošeg osvetljenja automatski detektuju oba smera saobraćaja kako bi se izbeglo zaslepljivanje drugih vozača, a za kraj, tu je i uređaj ''Dobrodošli i doviđenja'', funkcija koja se uključi svaki put kada vozač zatvori ili otvori vrata automobila.

   Sve to znači više efikasnosti - u pogledu trajanja i uštede energije - i više bezbednosti zbog manje zamora očiju i većeg komfora pri vožnji. Raspored grupe zadnjih LED svetala, koji omogućava savršenu kombinaciju stila i sofisticiranih tehnologija, takođe je napravljen tako da naglasi sportski duh modela. Konkretno, novi Stelvio ima nova zadnja svetla pokrivena zadimljenim staklom sa sjajnim crnim finišom.
    
   - Nova, potpuno digitalna instrument tabla
   Novi Stelvio je opremljena najsavremenijom tehnologijom kako bi se omogućilo komforno i povezano iskustvo, dok u isto vreme pruža prepoznatljivo zadovoljstvo vožnje Alfa Romeo modela. Najvažnija promena može se uočiti na instrument tabli, sa njenim istorijskim ''teleskopskim'' dizajnom. Sadrži novi, kompletno digitalni 12.3-inčni TFT ekran, gde je moguće pristupiti svim informacijama o vozilu i parametrima koji se odnose na tehnologije autonomne vožnje. Nadalje, klaster je dostupan u tri varijante: Evolved, Relax i Heritage.

   Kompletan tekst i još fotografija možete pročitati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Alfa Romeo Sauber / Alfa Romeo Racing
   Emitovana je dugoočekivana druga epizoda dokumentarne serije ''Mimo vidljivog'', koju potpisuje Alfa Romeo, a koja pruža javnosti pogled ''iza kulisa, i još dublje'', u svet Alfa Romeo F1 tima Orlen. Pet digitalnih epizoda otkrivaju izazovnu dnevnu rutinu prepunu adrenalina koju praktikuje više od 500 članova tima uključenih u najgledanije svetsko takmičenje u moto-sportu.

   Druga epizoda, ''Poverenje se stiče'', ističe intenzitet i koncentraciju sa kojom se dvojica vozača, Valteri Botas i Žu Gvanju, psihički i fizički pripremaju za sezonu. Priprema je sačinjena od intenzivnih fizičkih i psiholoških treninga, iscrpljujućih fizičkih testova i specijalnih tehničkih testova koji simuliraju aktivnosti na stazi. Zapravo, u nedeljama pre trke, motivacija, strast i koncentracija postaju ključ za ostvarenje jedinog cilja: a to je postizanje izuzetnih performansi.

   Zbog toga svaki dan uz vozače radi nekoliko profesionalaca, od trenera sportskih performansi do fizioterapeuta, psihologa pa čak i mentalnog trenera. Mentalna snaga vozača je ključna za suočavanje sa 23 trke bez gubljenja staloženosti i koncentracije. Isto tako je važna i fizička priprema, stoga vozači dele svoje vreme između dugih treninga u teretani i specijalnih sesija u simulatoru.

   Snaga i izdržljivost su od suštinske važnosti, ali bez opterećivanja sportiste; u Formuli 1, svaki gram pravi razliku. Obuka je specifična i funkcioniše za odnos između čoveka i mašine; i najmanji detalji postaju ključni, kao što je intenzivan rad na mišićima vrata.

   Takođe postoje mnogobrojni faktori koji utiču na učinak vozača koji se moraju uzeti u obzir: duga putovanja do staza širom sveta, ''džet-leg'' i stres u danima trka. Međuljudski odnosi formirani unutar tima takođe postaju ''energija'' koja motiviše konstantno poboljšanje i održava motivaciju na najvišem nivou.

   Zato će šira javnost u drugoj epizodi imati priliku da upozna i oseti deo sveta vozača Alfa Romeo F1 tima Orlen prepunog adrenalina. ''Poverenje se stiče'' emituje se na zvaničnim stranicama društvenih medija Alfa Romea i na YouTube kanalu. Ostanite sa nama za sledeće epizode koje se ne mogu propustiti!

   Video možete pregledati klikom na najavnu sliku iznad.
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. bojan popov
   bojan popov
   (47 years old)
  2. filip2013
   filip2013
   (32 years old)
  3. nikola_gr
   nikola_gr
   (38 years old)
  4. termogedzo
   termogedzo
   (44 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...