Jump to content
FAS Euroauto Goran
 1. FLCS Forum

  1. Ako ne znate gde da otvorite svoju temu...

   ...uradite to ovde, a Administracija foruma će je zatim prebaciti gde treba. :)

   178
   posts
  2. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   545
   posts
  3. 148
   posts
  4. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 29585
   posts
  2. 2035
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5697
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 202136
   posts
  2. 44662
   posts
  3. 92296
   posts
  4. 9375
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   18888
   posts
  6. 20876
   posts
  7. 13932
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 8472
   posts
  2. 6606
   posts
  3. 3870
   posts
  4. 18980
   posts
  5. 32224
   posts
  6. 44342
   posts
  7. 5956
   posts
  8. 10061
   posts
  9. 846
   posts
  10. 3081
   posts
  11. 3064
   posts
  12. 675
   posts
  13. 6035
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   34430
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   31035
   posts
  3. 19277
   posts
  4. 108671
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   318
   posts
  6. 11469
   posts
  7. 54134
   posts
  8. 4690
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 573
   posts
  2. 2883
   posts
  3. 2920
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (55802 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 4
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 11216
   posts
  2. 22748
   posts
  3. 13868
   posts
  4. 3027
   posts
  5. 2090
   posts
  6. 15595
   posts

 

  • Our picks

  • Post in Alfa Romeo Giulia
   U 15 časova u nedelju 18. aprila druga runda Svetskog šampionata Formule 1 započeće na stazi Enco i Dino Ferari u Imoli. Iako se i dalje odigrava iza zatvorenih vrata, ovaj događaj će imati ogroman medijski uticaj.

   Kako bi se proslavila ova prilika, regija Emilija-Romanja, u partnerstvu sa Ministarstvom spoljnih poslova Italije, pripremila je komunikacionu kampanju fokusiranu na koncept ''Made in Italy'' i italijansku izvrsnost na polju automobilizma. Alfa Romeo, perjanica italijanskog sportskog duha na četiri točka, odabrao je ovu pozornicu za zvanični debi modela Giulia GTAm.
    
   Super-automobil Biscione-a, čiji logo je već prepoznatljiv na uniformama vozača Alfa Romeo Racing Orlen trkačkog tima, specijalni je gost na traci pit-stopa, zajedno sa vozačima Kimijem Raikonenom i Antonijem Đovinacijem. U razvojnoj fazi oni su podržali Alfa Romeo tim putem testiranja koje je bilo usmereno na usavršavanje projekta, a sada odaju počast brendu time što će dočekati u garaži tima najmoćniji automobil koji je Alfa Romeo ikada proizveo.

   Zajedno sa svojom ''sestrom'' modelom GTA, Giulia GTAm predstavlja naslednicu modela Giulia Gran Turismo Alleggerita iz 1965. godine, jednog od najuspešnijih automobila brenda Alfa Romeo u istoriji. Zahvaljujući plodnoj sinergiji sa timom švajcarske kompanije Sauber Engineering, GTAm uvodi tehnička i aerodinamička rešenja koja predstavljaju svojevrsni mig svetu trka i Formule 1, kao što je korišćenje ultra-lakih materijala i komponenti od ugljeničkih vlakana, kako bi se unapredio odnos težine i snage i usavršila aerodinamičnost; ili 20-inčne felne sa jednim zavrtnjem za fiksiranje felne, rešenjem koje je tipično u svetu jednosedišnih F1 vozila, ali jedinstveno na tržištu drumskih sedana.

   Alfa Romeo Giulia GTAm i staza: slika koja je postala stvarnost na legendarnoj stazi Imola.
   Sve fotografije možete pogledati klikom na naslovnu sliku iznad.
  • Post in Porodica 500 je osvežena, modernija i tehnološki razvijenija
   Kako vreme odmiče, automobili su sve više digitalni, a tehnološke kompanije traže partnera iz automobilske industrije kako bi napravili automobil, pa je tako Fiat napravio saradnju sa kompanijom Google. Ovo bi mogla da bude najekstremnija saradnja do sada, Fiat 500, 500X crossover i 500L su vreć brendirani Google bojama i grafikonima, a iznad prednjih točkova će biti ugravirano ''Hey Google'', piše B92.

   Takođe, na sedištima se može pronaći ''Hey Google'' natpis, što je do sada viđeno, ali sa spoljne strane automobila baš i nije. Sva tri pomenuta automobila će imati ekrane od 7 inča osetljive na dodir sa instaliranim Google Assistant, a neki u ponudi imaju unikatne opcije zbog Fiat Mopar Connect servisa.

   Video možete pogledati klikom na sliku iznad teksta.
  • Post in Alfa Romeo Giulia
   Formula 1 se vratila prošlog vikenda, sa prvom trkom koja se vozila na Bahrain International Circuit stazi. Za početak nove sezone, Alfa Romeo tim odlučio je da provoza svoj C41 bolid zajedno sa Giulia GTAm ulično leganim automobilom jednom stazom, ali ne u Bahreinu. Vozači tima, Kimi Raikonen i Antonio Đovanazi nalazili su se u odelima opremljenim sa GTA i GTAm imenima tokom prethodne nedelje, u čast najmoćnijeg proizvodnog automobila performansi italijanskog brenda do dana današnjeg.
    
   Giulia GTA i GTAm modeli poseduju pogonske sklopove koji su gotovo isti kao kod normalnih Quadrifoglio automobila, osim što poseduju dodatnih 30 konja. Ovo možda ne deluje kao preterano poboljšanje, ali najbitnija razlika se zapravo krije u poboljšanoj aerodinamici automobila, zajedno sa upravljačkim modifikacijama.

   Raikonen i Đovanazi su lično bili uključeni u razvoj GTA i GTAm automobila, provodeći svoje vreme sa njima na stazi Balocco Proving Ground. Vešanje novih varijanti poseduje nove opruge, amortizere i koševe, sa obe osovine proširene za pedeset milimetara. Po pitanju aerodinamike, obe verzije, GTA i GTAm poseduju nove branike, pragove i ekstraktore, dok GTAm poseduje prednosti dodatnog velikog stabilizatora pozadi. Po pitanju redukcije kilaže, GTAm smršao je za sto kilograma, u poređenju sa modelom Quadrifoglio koji teži 1.726 kg, zajvaljujući ekstenzivnom upotrebom ugljeničnih vlakana, upotrebom leksana na bočnim i zadnjim prozorima umesto stakla, točkova sa centralnim zaključavanjem i uklanjanjem zadnja tri sedišta.

   Kompletan tekst i video možete pogledati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Abarth
   Bio je 31. mart 1949. godine kada je italijansko-austrijski inženjer Karlo Abart (Carlo Abarth) osnovao Abarth & C. stvorivši brend koji će postati sinonim za stil i performanse sa automobilima koji obaraju rekorde, revolucionarnom opremom za modifikaciju, i nezaboravnim trkama. Ima poznati logo ''Škorpiona'' koji ljubitelji vožnje širom sveta prepoznaju i koji je inspirisan horoskopskim znakom osnivača. ''Škorpion'' savršeno otelotvoruje filozofiju sveže stvorenog trkačkog tima koji se specijalizuje za ''male ali ubitačne'' automobile.
    
   Istorija i logo brenda Abarth su isprepletani njegovim sportskim pobedama, koje su počele veoma rano. Prva je bila kategorijska pobeda na poznatoj ''Palermo-Monte Pellegrino'' brdskoj trci 1950. godine sa poznatim vozačem Taciom Nuvolarijem (Tazio Nuvolari), ''Letećim Mantuancem'', za volanom modela Abarth 204A. Potom je 1954. godine Karlo Abart odlučio da dopuni logo uvođenjem dvobojnog štita, amblema pobeda u ''sportskim borbama'', kao pozadinu za ''škorpiona''.
    
   Abarth je 1971. godine kupila kompanija Fiat, i italijanska zastava se pojavila na pozadini logoa iza reči Abarth kako bi se naglasio njegov italijanski karakter. Današnji logo je potpuno redizajniran 2007. godine i uključuje sve prepoznatljive osobine ''Škorpiona'', ali u izrazito aktuelnijoj i modernijoj šemi sa kleštima crne siluete postavljenim na dijagonalu štita. 2019. godine je dodata svečana verzija štita sa kockastom zastavom na 70. godišnjicu brenda Abarth. Ovaj logo su ponosno nosili isključivo automobili koji su napravljeni tokom 70. godišnjice. Verzija sa svečanom bojom značke je takođe napravljena te godine, posebno razvijena samo za model ograničene serije 695 70th Anniversary, koji je napravljen u samo 1949 primeraka, a u čast godine kada je brend stvoren.

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na naslovnu sliku iznad.
  • Post in Fiat Novi Tipo / Novi Fiat C segmenta
   Vreme je za otkrivanje novih puteva i to sa savršenim partnerom za svakodnevne avanture. Novi Tipo Cross, je Crossover spreman da vas iznenadi svojim privlačnim izgledom, boljom tehnologijom i unapređenim performansama.
    
   Kada otkrivate nove puteve sve je pitanje stava. I naravno opreme. Dobra vest je da Tipo Cross ima i jedno i drugo. Od svoje prepoznatljive narandžaste boje, preko redizajniranih branika i svetala za maglu, do metaliziranih krovnih nosača, pragova i zaštite podvozja. Novi Cross DNK je pred vama, i u stanju je da vas odveze gde god poželite, a uz full led tehnologiju ce vam osvetliti svaki put kojim se krećete.
    
   Novi Tipo Cross krasi napredna tehnologija.
   Sve informacije o vasem putovanju vidljive su na instrument tabli u boji od 7''. Novi, opcioni infotainment od 10.25'' sa touch screen ekranom obezbedjuje vam posebno iskustvo tokom vožnje kako u pogledu muzike tako i u pogledu navigacije. Sa Wireless Apple CarPlay konekcijom, korišćenje vašeg telefona je lakše nego ikada. Možete telefonirati, slati poruke, koristiti navigaciju, slušati muziku i još mnogo toga a da ne gubite fokus pri vožnji. A sa novim opcionim wireless punjačem vaš pametni telefon će uvek biti povezan i napunjen.
    
   Novi Tipo Cross nije jedina novina kada je Tipo porodica u pitanju: Celokupna Tipo gama je puna iznenadjenja. Novi Tipo City Cross kombinacija je tradicionalnog pop nivoa opreme i Cross izgleda. Life gama dostupna je u tri verzije: Tipo, City Life i Life. Tu je I izbor izmedju tri tipa karoserije Hatchback, Station Wagon ili Sedan koji će vama I vasoj porodici omogućiti ispunjenje svih potreba. A unapređene performanse obezbediće vam iI osvežena gama motora: benzinski 1.0 motor sa 100ks i dizel motori 1.3 95 ks i 1.6 130 ks koji su još efikasniji i jos ekološki prihvatljiviji.

   Detaljnije o novom Tipu Cross na našem tržištu pogledajte klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Fiat promo ponuda - 8 dana marta
   Najbolja ponuda i najbrži rok isporuke

   Do 8. marta u toku je ''last minute'' prodajna akcija kompanije FCA Srbija u svim dilerstvima.
   U susret 8. martu pokrenuta je posebna akcija za sve ljubitelje modela brenda Fiat i modela Tipo, 500 i 500X u periodu od 1. do 8. marta.

   Detalje pogledajte klikom na naslovnu sliku iznad teksta.
   • 5 replies
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

  • RedlineReviews: 2022. Volkswagen Taos   Ulazni nivo VW manjih SUV modela na američkom tržištu - tamo je ovaj auto ispod Tiguana:    
  • Lexus ES restajling     Nakon tri godine na tržištu, aktuelna sedma generacija Lexusa ES je prošla kroz restilizaciju.     Lexus ES (Executive Sedan) je na sajmu automobila u Šangaju prikazan u obnovljenom izdanju, što pokazuje značaj kineskog tržištu za ovu marku.     Što se estetskih promena tiče, ovaj 498 cm dugački automobil je za novu prodajnu sezonu između ostalog dobio bi-LED prednja svetla, doteranu masku i branike, kao i nove alu točkove od 17 i 18 inča.     ES je inače napravljen na New Global Architecture-K platformi, a odlikuju ga i bolja upravljivost, prostrani enterijer sa izmenjenim panelom sa instrumentima i 12.3-inčni ekran infotainment sistema. Kupcima će se nuditi i F-Sport verzija, i to sa zadnjim spojlerom, tamnijim detaljima na eksterijeru, alu točkovima od 19 inča i sportskijim enterijerom.     Uz Lexus ES F-Sport se dobija i Dynamic Handling Package, a na nekim tržištima biće dostupna i verzija ES 300h F Sport (hibridna varijanta, kombinacija 2.5 benzinca i elektromotora).     Standardni deo opreme između ostalog čine i Lexus Safety System+ 2.5 i monitor za nadzor mrtvog ugla. Takođe, u gami će biti i verzija sa pogonom na sva četiri točka. Prodaja 2022 Lexusa ES startuje od jeseni.     preuzeto sa - Auto Blog
  • A ne znas ko vise palamudi u izjavama, da li carina ili spediteri. Znaju svi odlicno cim vide ulazne papire da li je faktura originalna ili nije.  Najebace buduci kupci jer se nekad moglo kako se moglo pa sad vise ne moze. Ali to je sve vec vidjeno, carina je banda lopovska, cak i kada su koristili strane kataloge desavalo se da kola iz italije carine po nemackom katalogu jer je bio skuplji. Nikad se kod nas nece uvesti red. 
  • Meni lično je jedina muka noćna vožnja sa matorim/istrošenim projektorskim farom i halogenim sijalicama. Isto važi i za xenon far sa takvim projektorima po kiši. Sa reflektorskim farom stvarno nikad nisam imao nikakav problem Sent from my SM-G770F using Tapatalk
 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. amfioksus
   amfioksus
   (40 years old)
  2. djtony123
   djtony123
   (34 years old)
  3. IgorBG
   IgorBG
   (31 years old)
  4. ivan-bgd
   ivan-bgd
   (47 years old)
  5. jasko__
   jasko__
   (34 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...