Jump to content

knezevic76

Members
 • Content count

  375
 • Joined

 • Last visited

About knezevic76

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Location
  beograd

Previous Fields

 • Garage
  1.6 16v

Recent Profile Visitors

803 profile views
 1. Metan (CNG, KPG, CH4)

  Mislim da grešiš, jer kad neko uzima nov auto i ima opciju za tng ili cng uz neku minimalnu doplatu, izabraće gas. Što da ne, ušteda je evidentna, pa čak i na 10000km godišnje, a leba ne traži. 100km za 300 dinara i 100km za 1000dinara...hmmmm, računica je jasna. Neko ko prelazi 10000km godišnje ima uštedu od celih 70000 dinara sa CNGom. Sa TNGom oko 25000 din uštede. Sa druge strane, ja još nisam video motor koji je ceo vek išao na gas da je čađav kao benzinac sa istom kilometražom.
 2. Metan (CNG, KPG, CH4)

  Pa ima različitih boca, kad amo upoređivali fabričke boce iz Multiple i boce iz C3, nebo i zemlja. U citroenu neke male.
 3. Simonen je lepo objasnio za primer motora sa kompresionim odnosom 10.5:1. Dakle, kako se kompresioni odnos menja, na više ili niže, tako se i vrednost kompresije povećava ili smanjuje.
 4. Pa valjda kad je thermostat onda temperatura na otvorenom pada a u gradu se diže!? Tako je bar kod mene bilo. U gradu sve normalno, čim izađem na auto put počne padati temperatura. Leti se manje primećivalo ali čim je zahladnelo, drastična razlika.
 5. Motori koji nemaju plivajuci zamajac (imaju lamelu s oprugama za prigusenje torzionih vibracija): Benzinski motori: 1.2, 1.2 16v, 1.4, 1.4 16v, 1.6, 1.6 16v, 1.8, 1.8 16v, 2.0, 2.0 16v. Dizelski motori: 1.5 dCi snage do 101 KS (Delphi ubrizgavanje, mjenjac 5 stepeni), 1.9 d, 1.9 dT, 1.9 dTi, 1.9 dCi sa 100 KS i 5 brzina (u nekim slucajevima 1.9 dCi sa 100 KS i 5 brzina ima plivajuci zamajac, potrebno je provjeriti prema broju sasije). Za ostale motore racunajte da imate "plivajuci zamajac" (DMF/ZMS) i lamelu bez opruga za prigusenje torzionih vibracija. _________________
 6. Ja znam da je zamena seta kačila za npr megane III 1.5DCI,,bez zamajca kod majstora iz kraja, oko 37000 sa cilindrom. A posle neko kuka na plivajući kako je skup.
 7. Kolko sam ja shvatio, pre neko jutro je na RTSu bila gospoda koja je povela priču o uvozu polovnjaka i tehničkim pregledima, da su predati amandmani vezani za pooštravanje kontrole vozila na TP. Dakle, ako nemaš DPF, ćao, ako nemaš katalizator, ćao. Ako ti vozilo ispušta zagađenja veća od dozvoljenih, platićeš veću taksu. A sve zbog činjenice što se i dalje uvoze automobili preko 15 godina starosti, što im ne ide u prilog. Pogotovo su ciljna grupa dizelaši. E, sad, bilo je tu priče i o uvozničkom lobiju, EU standardima itd. U svakom slučaju potencirali su i priču da je bolje sakupljenih 5000€ za nekog polovnjaka, dati kao učešće za novo vozilo na kredit, jer se to isplati i državi i nama na duže staze..... Čak su i naveli da po statistici, skoro svaka porodica ima dva automobila?!,, krša, pa je i Srbija prebukirana automobilima (krševima) a samim tim i zagađenje je skočilo enormno....... Sve u svemu, malo se ekipa zanela I zaboravila na standard prosečnog srbina. I pored svega, verujem da će vrlo skoro pooštriti kontrolu na TP, jer su osetili keš.
 8. Što bi naš narod rekao : a jooooj!
 9. Pozdrav Meni se ovaj stilo više sviđa nego onaj sa troje vrata i karavan, ali u manjini sam po tom pitanju [emoji16]. Nek te lepo služi I jedna sugestija, nemoj mnogo da hvališ organizovanost foruma, ima "ovi" gore da se uobraze.
 10. Meni uvek upadne u oči kod opela kako na centralnu konzolu postave hiljadu i jedan dugmić, a realno sve može da stane u par komada. Sve komande od multimedia dobiju po jedno dugmence, kao i klima [emoji16]. I onda to sve izgleda onako "WOW".
 11. Fiat Brava 1.6 16v 1999.god

  Meni je (marea sa tim motorom)) čisto BG od 9-11l, zavisi dal je klima, sneg, gužvanjac, ali preko toga nikako. Na otvorenom 8, ali ga nikad nisam vozio ispod 120km/h. PS. Slobodno ga ponekad poteraj u crveno. Ja moj nisam štedeo, I sa 350000km nije pokazivao znake posustajanja.
 12. Fiat servis ''Goran''

  Pitanje za Gorana Dakle, automatski CVT menjač u puntićima sa početka 2000tih, vredi li to uzeti, kako se održava, sama cena redovnog održavanja itd, ima li uopšte delova za njega. Ima li neki savet pri uzimanju puntićima sa tim menjačem, na šta obratiti pažnju.
 13. 10 najgorih navika u vožnji

  To je sve stvar tolerancije . Ja eto znam kakav je posao dostavljača i ne bih im bio u koži, pa me eto ne mrzi da im izađem u susret, kad god mogu.
 14. Custom airbox za 1.2 8v

  Trkački yugo ne stoji u mestu na vrelom asfaltu na 40+ stepeni! Ja sam na jugu radio svakojake prepravke svojevremeno i znam da se primeti razlika kad vuče hladan a kad topao vazduh. Pogotovo kad je TNG u pitanju, to je tek prava igranka. PS, jedan "majstor" mi je tada okrenuo usis da uvlači samo topao vazduh, kao bolje će da bude. Nisam nešto primećivao razliku na minus ima, kad je došlo leto, muke žive.
 15. Fiat Brava 1.6 16v 1999.god

  Ako je TA kilometraža, ima da se navozaš i navozaš. Vrlo zahvalan auto, jeftini delovi i održavanje. Eventualno TNG I nećeš izlaziti iz nje.
×