Jump to content
FAS Euroauto Goran
 1. FLCS Forum

  1. Ako ne znate gde da otvorite svoju temu...

   ...uradite to ovde, a Administracija foruma će je zatim prebaciti gde treba. :)

   207
   posts
  2. Fiat / Lancia / Alfa Romeo / Abarth / Maserati / Ferrari - Nasleđe

   Svet priča i događaja posvećenih starim automobilima Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Abarth, Maserati i Ferrari

   599
   posts
  3. 154
   posts
  4. 1
   post
 2. Fiat-Lancia Club Serbia

  1. 29622
   posts
  2. 2035
   posts
  3. Predstavljanje novih članova Foruma

   Napišite koju reč o sebi...

   5727
   posts
 3. Fiat-Lancia Automobili

  1. 206120
   posts
  2. 46338
   posts
  3. 94056
   posts
  4. 9398
   posts
  5. ICE

   In Car Electronics

   19042
   posts
  6. 23625
   posts
  7. 14075
   posts
 4. Tehnička pitanja

  1. 8503
   posts
  2. 6768
   posts
  3. 3870
   posts
  4. 19071
   posts
  5. 32584
   posts
  6. 44762
   posts
  7. 6273
   posts
  8. 10163
   posts
  9. 1067
   posts
  10. 3193
   posts
  11. 3162
   posts
  12. 744
   posts
  13. 6156
   posts
 5. Opšti deo

  1. Bezbednost u saobraćaju, propisi, zakoni

   Zapažanja, mišljenja, iskustva, šta Vam se dogodilo...

   35494
   posts
  2. Teme o ostalim automobilima

   Italijanskim, ali i drugim...

   33408
   posts
  3. 20886
   posts
  4. 110210
   posts
  5. Fiat/Lancia International

   Korisni linkovi, strani sajtovi...

   318
   posts
  6. 12235
   posts
  7. 56221
   posts
  8. 4902
   posts
 6. Partneri Kluba

  1. 573
   posts
  2. 2926
   posts
  3. 2924
   posts
 7. Prijatelji Foruma

  1. Alfa Romeo Club Serbia   (70977 visits to this link)

   • No posts here yet
 8. Administracija Foruma

  1. 4
   posts
 9. Prodaja/Kupovina

  1. 11341
   posts
  2. 22877
   posts
  3. 13942
   posts
  4. 3048
   posts
  5. 2113
   posts
  6. 15627
   posts

 

  • Our picks

  • Post in Maserati Levante
   Maserati je predstavio novu verziju Levantea pod nazivom F Tributo Special Edition. Radi se o verziji ekskluzivno namenjenoj američkom i kanadskom tržištu, koja je proizvedena u čast Maseratijeve istorije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangio, koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobeda sa Maseratijem i sa njim postao svetski šampion 1957. godine.

   Levante F Tributo Special Edition je dostupan u ekskluzivnoj crvenoj boji pod nazivom Rosso Tributo. Maserati je pripremio žuta kočiona kliješta za Levante, kao i žute detalje za felne, što se povezuje sa bojama Fangiovog bolida Maserati 250F. Levante F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Anteo felne u sjajnoj crnoj boji. Maseratijevi logotipi na zadnjim panelima su u boji karoserije. Unikatne ''Fangio boje'' prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac. Levante F Tributo košta 106.590 dolara (91.900 evra).

   Sve fotografije možete pogledati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Maserati Ghibli
   Maserati je predstavio novu verziju sedana Ghibli pod nazivom F Tributo Special Edition.
   Radi se o verziji ekskluzivno namenjenoj američkom i kanadskom tržištu, koja je proizvedena u čast Maseratijeve istorije u motosportu, kao i u čast legendarnog vozača Juana Manuela Fangio, koji je vozio Maserati 250F u Formuli 1. Fangio je ostvario niz pobeda sa Maseratijem i sa njim postao svetski šampion 1957. godine.

   Ghibli F Tributo Special Edition je dostupan u ekskluzivnoj plavoj boji pod nazivom Azzurro Tributo. Maserati je pripremio žuta kočiona kliješta za Ghibli, kao i žute detalje za felne, što se povezuje sa bojama Fangiovog bolida Maserati 250F. Ghibli F Tributo Special Edition je dobio 21-inčne Titano felge u sjajnoj crnoj boji. Maseratijevi logotipi na zadnjim panelima su u boji karoserije. Unikatne ''Fangio boje'' prisutne su i u unutrašnjosti presvučenoj Pieno Fiore kožom, dok kontrast prave crveni i žuti konac.
   Ghibli F Tributo košta 101.390 dolara (87.400 evra).

   Sve fotografije možete pogledati klikom na najavnu sliku iznad.
  • Post in Fiat 500 / Fiat 500e
   Uži izbor za News UK automobilske nagrade prave istaknuti automobilski novinari iz svih publikacija kuće News UK, a za njih glasa šira javnost. U svojoj četvrtoj godini, News UK automobilske nagrade okupile su kolektivnu struku i čitalaštvo listova i sajtova The Times, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun i talkSport

   Na osnovu glasova potrošača i užeg izbora istaknutih automobilskih novinara, Novi 500 je osvojio titulu Malog automobila godine na News UK automobilskim nagradama za 2021. Kao i prethodnih godina, o News UK nagradama su odlučivali potrošači i automobilski novinari iz publikacija News UK, slaveći vozila koja su najbolja u klasi u svim segmentima. Nagrada koju je osvojio u okviru News UK automobilskih nagrada je deseta za model New 500 i pridružuje se kolekciji trofeja koja već obuhvata nagradu ''Zeleni automobil'' u okviru Automobilske nagrade Francuske za 2020. i ''Automobil godine i najbolji mali električni automobil'' od DrivingElectric. Pored ovih prestižnih međunarodnih priznanja, takođe je dobio nagradu ''Najbolji dizajn 2020.'' od nemačkog magazina ''Auto Motor und Sport'' i ''Najbolji dizajnerski koncept'' u okviru eminentne međunarodne ''Red Dot nagrade za dizajn''. 
    
   Model Novi 500, predstavljen u martu 2020, već je pokupio brojne međunarodne nagrade i već je vodeći električni gradski automobil u Evropi. Novi 500 je najprodavaniji automobil, sa skoro 28% tržišnog udela u segmentu gradskih automobila u Evropi, i lider je na tržištu gradskih automobila u 12 država, a pritom je i najprodavaniji na celom tržištu električnih vozila u Italiji. Pored toga, nakon predstavljanja u Evropi, Izraelu i Brazilu, Novi 500 je na putu da postane prvi globalni ''all-in'', potpuno električni gradski automobil.
  • Post in Više nije bitan motor, nego displej?
   Novi direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, nedavno je izjavio da smatra da Alfini automobili moraju da uvek budu usmereni na vozača, što znači da bi trebalo da imaju najmanje moguće ekrane.
   ''Alfa Romeo ima poseban položaj u automobilskom svetu. Vozač u fokusu i najmanji mogući broj ekrana. Ne prodajem iPad sa automobilom oko njega, prodajem Alfa Romeo'', rekao je Imparato za francuski Caradisiac. Čak i u doba prelaska na električne automobile, direktor Alfa Romea planira da i dalje isporučuje privlačnu vožnju i centriranje automobila oko vozača, koje smatra ključnim za uspeh marke.

   Koliko je novi izvršni direktor predan dobrim performansama dokazuje činjenica da je odložio premijeru Tonalea. Iako je crossover trebalo da bude predstavljen sada, sve je pomereno za tri meseca da bi se poboljšale performanse plug-in hibridnog pogonskog sklopa. Imparato je stigao iz Peugeota nakon što je stvoren Stellantis, a pred njim je veliki zadatak. Za sada, čini se da govori sve prave stvari koje bi mogle da zadovolje entuzijaste italijanske marke. Njegov potez protiv velikih ekrana je suprotstavljen široj industriji, ali njegova predanost izgradnji vozačkih automobila bi trebalo da zasluži mnogo poštovanja od kupaca.
  • Post in Alfa Romeo Giulia
   Kako god da se pogleda, Giulia GTA je sada kolekcionarski model. Model je međunarodnim medijima predstavljen u maju, a 500 numerisanih automobila je sada rasprodato kupcima iz svih krajeva sveta, uključujući značajan broj iz Kine, Japana i Australije, što ga čini komercijalnim uspehom na međunarodnim nivou. Kao priča o autentičnoj strasti, bio je to projekat sa snažnom emocionalnom komponentom, koji je proizveo ne samo automobil za ljubitelje brenda, već i za one koji vole sportske automobile generalno. Kada je Alfa Romeo odlučio da napravi omaž svojim fanovima kao deo proslave 110. godišnjice, ideja se odmah okrenula ka modelu Giulia GTA iz 1965. godine, jednom od najpoznatijih i uspešnijih automobila u istoriji brenda.  
    
   Autodelta Racing Team razvio je model 1965 GTA na stazi Baloko (Balocco), gde je tim mehaničara radio prekovremeno na projektu koji je učinio taj prepoznatljivi automobil pravim trkačkim vozilom. Slično tome, tim koji je napravio današnji model Giulia GTA radio je na projektu na neobičan način, trudeći se da vrati u život poglavlje iz istorije brenda Alfa Romeo vredno pamćenja. Inženjeri i mehaničari radili su na projektu - sa kodnim imenom ''the Monster'' - na istim mestima gde je osmišljena i Giulia iz '65. U tom duhu, GTA sada nosi isti istorijski Autodelta znak. Model 1965. Giulia GTA proizveden je u 500 primeraka, broj koji je potreban za odobrenje sportskog automobila u klasi Grupa 2 Turismo, u isto vreme je i broj ekskluzivnih automobila rezervisanih za prave ljubitelje brenda.

   Afinitet ne prestaje tu i odnosi se i na tehničku stranu projekta. U pogledu alleggerimento (smanjenja težine), tim je radio na posebnim dizajnerskim elementima za oba automobila, uključujući kvake, prozore i felne (koje su napravljene od magnezijumske legure na modelu GTA iz 1965, a današnji ekvivalent ima specifičan dizajn sa jednom maticom, inspirisan Formulom 1...

   Kompletan tekst možete pročitati klikom na najavnu fotografiju iznad.
  • Post in Jeep Cherokee / Jeep Grand Cherokee
   Legenda se nastavlja. Potpuno novi Jeep Grand Cherokee za 2022. godinu, dostupan i u elektrificiranoj 4xe verziji, imaće svoju svetsku premijeru u 15 časova u sredu, 29. septembra 2021. Ovaj Jeep Grand Cherokee model pete generacije nadgrađuje nasleđe najnagrađivanijeg SUV-a ikada, premašujući očekivanja kao tehnološki najnapredniji, najluksuzniji i najsposobniji 4x4 Jeep Grand Cherokee model do sad. Dok Jeep napreduje ka budućnosti zvanoj ''Sloboda za nultim emisijama'', potpuno novi Jeep Grand Cherokee za 2022. biće ponuđen po prvi put sa ekskluzivnom 4xe plug-in hibridnom tehnologijom.

   Predstavljanje modela predvodiće Kristijan Munije, glavni izvršni direktor brenda Jeep, i Džim Morison, potpredsednik brenda Jeep za Severnu Ameriku, a biće dostupan i uživo prenos na sajtu jeep.com.
 • Popusti, pogodnosti, akcije

 • Aktuelni postovi

  • Počela proizvodnja električnog Volvo modela C40 Recharge     Volvo je u Gent fabrici u Belgiji i zvanično počeo sa serijskom proizvodnjom svog novog električnog modela C40 Recharge. C40 Recharge bi ukratko mogao da se opiše kao crossover-coupe verzija električnog XC40. Premijera ovog modela se ranije ove godine inače poklopila sa najavom Volvoa da će do 2030. godine preći na proizvodnju samo električnih vozila.     C40 Recharge se u odnosu na XC40 pre svega razlikuje po nešto nižoj liniji krova i izmenjenom zadnjem delu. Takođe, manjih izmena ima i na prednjem delu, sa doteranim branikom i novim svetlima koja odlikuje i ''pixel tehnologija.'' C40 Recharge je od XC40 niži za skoro 7 cm, dok su dužina i širina blago povećani. Treba napomenuti i da je prostor za glave putnika pozadi manji za 4 cm.     Automobil je dugačak 4.431 mm, širok 2.035 mm (sa retrovizorima), visok 1.582 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2.702 mm. Za pogon se brinu elektromotori sa ukupno 408KS i 660 Nm, a tu su i baterije od 78 kWh i pogon na sva četiri točka. Sa jednim punjenjem baterija domet iznosi 420 km (po WLTP ciklusu), dok je na brzom punjaču za oko 40 minuta moguće napuniti do 80% kapaciteta baterija. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4.9 sekundi, a najveća brzina je el. ograničena na 180 km/h.   preuzeto sa - Auto Blog
  • Savagegeese: 2021. Audi RS Q8   Coupe SUV je popularan segment, a konkretno RS Q8 dolazi sa početnom cenom od oko 100.000 evra. Najvažnije pitanje je da li je potreban ovakav auto...jer ako neko želi dosta mesta pozadi i dobar gepek u SUV odelu bolje je da onda uzme Q7 (SQ7). Ako se žele sportske performanse u SUV odelu onda SQ8 daje više za novac. Unutra je još uvek onaj ''stari'' Audi setup od tri displeja, faktički bez fizikih dugmića i sa gomilom crne piano plastike koju je nemoguće držati čistom, neogrebanom i bez raznih fleka...    
  • @Ivan Vrlo moguce. Ima kolega da me tuzi za autorska prava, sto mu koristim sliku na profilu. @alfaholic Kako si zadovoljan Alfom, ili bolje da ne pitam?
  • Na oglasima ima dva nova 500l 11.500 i 11.700 cene. Ako Odgovara auto ja se ne bih mnogo cenkao. Kola se cekaju meseciima i sve su skuplja. Ja sam jurio Tipa HB  odlagao predomisljao se oko opreme i na kraju kupih za 10.150 ,2020 street sa 23.000km. Toliko je prosle godine kostao nov. 
  • Najbolje znaci nokian, pa onda kleber rekao bih od ponudjenih.
 • Topics

 • Today's Birthdays

  1. deki161
   deki161
   (45 years old)
  2. mitar
   mitar
   (27 years old)
  3. oktobar18ti
   oktobar18ti
   (35 years old)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...