Jump to content
FAS Goran

sibonios

Members
  • Content Count

    129
  • Joined

  • Last visited

About sibonios

  • Rank
    Regolari

Profile Information

  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.6 lpg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Skinuo sam motoric i okrenuo klapnu za 180. Sada duva u sredini.
  2. @Cowboy Da, upravo tako pise: error code: B1901 Windscreen motor feedback error warning lamp not requested error present test complete or not applicable open circuit/short circuit to + battery Motori su novi, ne polovni, adapteri su ispravni. Jedino sto sam primetio je, kada se taj gornji motor otkaci, da se ta prva klapna moze okretati u krug, sto ne bi smela. Verovatno treba da je namestim u pravilan polozaj. Sta ti mislis?
  3. Automatski klima uređaj. Novi, ispravni, motori klime, ispravni adapteri. Ventilator radi, ali duvanje prema centru ne radi. Kada se testira samo ventilator, klapne se otvaraju i normalno duva u sredini. Dijagnostika pokazuje grešku B1901, ali to ne bi trebalo da ima veze sa srednjom klapnom. Ili to ima veze sa duvanjem u sredini? Kada otkacim taj prvi motoric pokazuje istu gresku kao kada je prikacen, a kada ga skinem i ostavim na konektoru, normalno se pokrece levo-desno.
  4. @endbringer Javi obavezno. Koji materijal je koriscen? Ja sam stampao nekoliko puta, ali su svi popucali. Najjaci je originalni set koji sam kupio u Bogunovic-u.
  5. Ne znam kako se ukljucio senzor. Klima je radila prosle godine, a onda se nesto pokarambasilo. ECU je ok, repariran i izmesten odavno.
  6. Tako je. Moze da se desi da nece MES da upise iz prve promenu kroz proxy, ali treba zadavati naredbu dok ne prodje.
  7. To je to. Led dioda i dugme za ukljucivanje klime rade i bez freona, a kada sam napunio sistem, klima hladi kako treba.
  8. Sad treba da napunim sistem, jer sam ga ispraznio kada sam menjao cev klime, pa cu javiti. Kada sam rucno ukljucivao kompresor, preko releja, hladilo je. Nije mogao preko dugmeta iz kabine da se ukljuci kompresor.
  9. Izbrisao sam greske za defrost senzor i mist senzor. Ostale su ukljucene u proxy kao prisutni senzori, ko zna kada, a problem je pri upisivanju promena u klimatronik. Paznju na problem sa upisom promena mi je skrenuo covek sa poljskog foruma jer je i on imao isti problem i resio ga je tako sto je vise puta za redom, bez ponovnog pokretanja MES-a, radio proxy poravnanje sve dok promena nije prosla.
  10. Imam. Ove ostale greske sam obrisao, samo ta stoji. Pogledacu opet. Na koju sliku konektora mislis?
  11. Video sam taj post i tacno je da u elearnu ne postoji podatak da defrost senzor postoji na klimi motora 1.6, ali su neki ugradjivali ecu klime od 1.2. Tako pise. Nije mi jasno gde je ecu klime? Da li je na plocici za podesavanje kontrole klime ili je objedinjeno sa ecu motora? U tom postu sto si poslao link, pominje se otpornik od 20 koma na pinu 5, a to je izgleda na ecu motora jer je tu: 5 Air conditioning pressure switch A greska koju cita na mom stilu:
  12. Fiat Stilo 1.6, automatska klima se ne ukljucuje. Prijavljuje gresku defrost sensor, B1919. Instalacija proverena i ispravna. Da li popravljate ovo i koja je cena? Hvala.
  13. Fiat Stilo 1.6, automatska klima se ne ukljucuje. Prijavljuje gresku defrost sensor, B1919. Instalacija proverena i ispravna. Da li je neko resio ovaj problem?
  14. Treba mi kabl za STAG 200 GO FAST. Da li je ovo dobar raspored zica u konektoru i da li treba da se zaleme zice, crna na gnd, a crvena na +5V? Tako je bilo, ali nisam probao.
  15. Nigde nisam nasao kako se ovo resava za stila, a i nisam nasao da ima tutorijal za ovaj problem, pa da imamo nekakvo uputstvo na forumu. Na slican nacin se resavaju problemi sa drugim bravama - rezervoar, gepek, brava paljenja.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...