Jump to content
FAS Goran

Jim9

Members
 • Content Count

  330
 • Joined

 • Last visited

About Jim9

 • Rank
  Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Izgleda da je odvalio šraf prilikom zamene diskova jer sam našao parče unutra. Takodje, nakon zamene diskova i pločica imam vuždanje iz točkova, najviše se cuje pri kocenju. Nisam mu reklamirao jer sam mislio nove pločice pa dok nalegnu, međutim 500km od tada i dalje se cuje. Sumnjam da je oštetio ležajeve pri zameni diskova…svakako ću otići do njega kad budem u prolazu.
 2. Hvala Vidiš, nisam to znao. Imam aliminijumske felne ali nisam skidao ove šrafove nikad.
 3. Tako smo i sad, šrafcigerom. Gledam po netu ali ne nalazim. Znaš li kako se tehnički zove taj šraf? Vidim da mu je glava za ključ 12.
 4. Jutros sam dobio ribanje od vulkanizera jer me pustio pre reda da bi se ispostavilo da je majstor koji mi je menjao pakne i diskove pre mesec dana zaboravio da stavi onaj šraf za navođenje i čovek je izgubio 10 minuta da sinhronizuje rupe za šrafove. Jel znate kako se tačno zove ovaj šraf da bih našao negde da kupim? Ne bih da negde na putu stanem pa da gađam rupe po mraku ili slično.
 5. Nisam nezadovoljan. Četri godine, 50k pređenih, osim redovnih servisa nisam imao nikakvih problema.
 6. Majstor kaže da delovi nisu bili pred zamenu ali je korpa pukla i zeznula stvari. I to nije puklo pero nego spoj između dva pera na korpi.
 7. Pukla korpa na jednom mestu, druk lager ušao u korpu. Epilog novi set Luk 14.000 + ruke 8.000
 8. Ode kvačilo na ravno 50k tj. nadam se da je kvačilo. Odjednom na semaforu neće u brzinu, kvačilo postalo drugačije na osecaj. Kad ugasim auto ubacuje normalno, kad je upaljen jedva do pola se meda ručica. Ubacim nekako u prvu i dovukoh se kući, čekam šlep.
 9. Rešeno. Strugao indikator (lim) potrošenosti pločica. Zanimljivo je da krene da svira na 5mm debljine. Solidna kilometraža se baci. Ako nekog zanima cena ovog servisa: - Pločice TRW 5600 rsd - Ulje za kočnice Tutela TOP 4/S 2L 1500 rsd - Obrada diskova 2000 rsd (nisu za zamenu po majstoru) - Ruke 2000 rsd Iskoristio da zamenim i svecice.
 10. Evo još jednog snimka, ipak izgleda ima veze s kočnicama. Kad pritisnem kočnicu menja se zvuk. Inače, ovog puta sam otvorio prozor u trenutku kad se pojavio zvuk i napolju se čuje kako cvili dok se unutar kabine zvuk prenosi kao škripa. Čuje se samo dok se auto kreće, nebitno da li ke u brzini ili na leru, prestaje kad stanem. Da se razumemo, menjao sam pločice na automobilima više puta i na ovim pločicama mi deluje da ima još dosta mesa.
 11. Od juče mi se čuje čudan zvuk iz predela volana ili table, ne mogu baš da ocenim. Najsličnije zvučniku koji krči. Evo dva snimka, na prvom se škripa čuje pred kraj, na drugom klipu se čuje do pred kraj kad prestaje. Prešao sam preko ležećeg malo brže neposredno pre prvog pojavljivanja zvuka. Nema grešaka, sve radi normalno, nema lufta krckanja, lupanja. Cuje se na par sekundi u vožnji od pola sata. Jel imao neko iskustva? Hvala.
 12. Fali ti 55 km/h. Biće zanimljivo videti sliku kad dođemo do 200k
 13. Ima istine u tome. Ali meni i sa ovom kilometražomon deluje da ne izlazim iz auta. Posao kuća 20km dnevno. Minimum jedna dodatna dnevna vožnja po gradu od 10km. Bar dve mesečne vikend vožnje od 300-400km i zimovanje/letovanje 1500-2000km. I opet jedva dođem do 10-12k godišnje. Ako nije vezano za posao (nužda), više od 20km godisnje ne razumem gde bi otišlo. To znaci da se do kioska ide autom.
 14. Simboličan jubilej. 4 godine, 44444km.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...