Jump to content
FAS Goran

n1k

Members
  • Content Count

    46
  • Joined

  • Last visited

About n1k

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Brava SX 1.2 16v

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. To su mi takodje promenuli pre dva meseca, nisu nista naplatili posto je u garanciji. Inace nece da priznaju garanciju na kvacilo koje su sami ugradili, a na koje su po zakonu o obligacionim odnosima duzni da daju garanciju od dve godine nakon ugradnje. Podeo sam prijavu udruzenju za zastitu potrosaca pa cu nako njihovog misljenja dalje preduzimati korake. Продужење гарантног рока Члан 503. (1) У случају мање оправке, гарантни рок се продужава онолико колико је купац био лишен употребе ствари. (2) Међутим, кад је због неисправног функционисања извршена замена ствари или њена битна оправка, гарантни рок почиње тећи поново од замене, односно од враћања оправљене ствари. (3) Ако је замењен или битно оправљен само неки део ствари, гарантни рок почиње тећи поново само за тај део.
  2. @ISV_01 U pitanju je atmo benzinac 1.4 95ks. Pisao sam u medjuvremenu i Fiatu, a zalicu se i u Stojanovu licno kada odem. Inace njhov radnik se maksimalno trudio da skrati razgovor, tj da me takoreci isece, pa kad je video da ne ide poceo je da se dere. Kada sam ga upitao zasto se dere na mene, snizio je ton. Uspeo sam nekako da mu objasnim da je zakon o zastiti potrosaca na mojoj strani, ali se on sve vreme pozivao na Fiat i kako to u praksi nije tako. Na to sam mu odgovorio da je u praksi verovatno tako zato sto obmanjuju kupce mimo zakona, ljude koji nisu svesni svojih zakonskih prava. mislim bezveze je to sto moram da se cimam oko tih gluposti ali ne mogu ni da im pusti da me z@j kako hoce. Ili je doticni gospodin potpuno neadekvatna osoba za poziciju na kojoj radi ili svesno krsi zakon. U svakom slucaju spreman sam i da ih tuzim ako to bude potrebno.
  3. @Novi članHvala na savetu. Provericu sa njima u servisu. Na menjac nisam imao neke zamerke tj. radi kako treba, lepo salta brzine. Primetio sam jedino da se rucica menjaca blago pomera kada dodajem gas ne znam da li je to normalno? Koliko se secam na predhodnom autu, fiat brava, to se nije desavalo.
  4. Mali update od mene posle 3 ipo godine i 35000 predjenih kilometara. Pre dva dana na 35k otkazalo kvacilo. Inace kvacilo su mi vec jednom menjali na 13k. Sta reci, a ne zaplakati. Cisto za ljude koji planiraju da pazare novi fiat, sta moze da ih snadje. Inace kvacilo koje je ugradjeno umesto tog pokvarenog na 13k km je jos uvek pod garancijom, posto na ugradjeni deo tece garancija od dve godine od datuma ugradnje, po zakonima nase zemlje, ali u Stojanovu ne postuju zakon i radnik koji me je kontaktirao se bukvalno izderao na mene kada sam se pozvao na svoja prava. Uporno mi je ponavljao da kotaktiram fiat pa kako oni kazu tako ce on da uradi. Kada sam mu rekao da sam ja automobil kupio od njih a ne od fiata i da reklamiram kvacilo koje su mi oni ugradili tu je prihvatio da kao on opet kontaktira fiat pa ce mi javiti. Inace nemaju ni originalnih delova samo valeo zamensko...
  5. Meni su menjali kvacilo na 1.4 95 ks benzincu u okviru garantnog roka, ali cu nazalost morati ponovo do servisa posto je kvacilo pocelo dosta da skripi. Iz nekog razloga najvise se cuje kada je volan smotan i krecem iz mesta.
  6. Menjan je set kvacila. Broj call centra je upisan na suncobranu sa unutrasnje strane 0800342800. Inace prijavio sam ovog kopaca cepova pa cemo videti da li ce sanirati ostecenja. Vozikam se sad malo po gradu i definitivno mi se vise svidja novo kvacilo. Nadam se da nije ponovo neki skart. Na predhodnom autu, fiat brava 1.2, originalno kvacilo se raspalo posle 17 godina gradske voznje.
  7. Preuzeo auto. Dobra stvar je da je sve zavrseno iznenadjujuce brzo, novo kvacilo hvata skoro odma po podizanju papucice, staro je hvatalo veoma visoko i cini mi se bilo malo tvrdje. Nisam morao nista da platim. Losa stvar je sto imam ostecenja na braniku kada je slep majstor vadio cep i zavrtao kuku.
  8. Meni su javili da je auto gotov i da mogu da ga preuzmem. Ako je sve ok onda sam stvarno prijatno zapanjen brzinom i profesionalnocu svih ucesnika ove operacije, od prijave kvara fiat call centru, slep sluzbe koja se brzo pojavila i sad zamene kvacila u Stojanovu. Idem oko 3 da ga pokupim pa cemo videti [emoji1696]
  9. Zvao sam ih malopre, potvrdili su da je kvacilo i da ce se sve zavrsiti verovatno danas u okviru garancije.
  10. Ode mi kvacilo upravo. U toku voznje postalo jako tvrdo i nece da odvaja. Cekam slep sluzbu... 13600 km. Kakva smejurija.
  11. Proverio danas ulje posle 2500km nakon malog servisa i prijatno se iznenadio. Jedva da je nesto ispod maximuma. U servisu su sipali shell umesto selenie. Selenie sam na 10k km potrosio 1.2 litra. P.S. Neposredno pred mali servis sam kupio litar selenie da dolijem. Ostalo mi je neki 8 deci ako nekom treba da dolije, poklanjam, ja je ne bi mesao sa shellom.
  12. Ja sam uzeo u gumatic-u tipske gumene patosnice sa zakacaljkama. mislim da su bile 2300din prosle god.
  13. Tako je i meni bilo u pocetku. Malo dok se ne razradi kasnije nema toga.
  14. Ove godine sam vozio od NS-a do Polihrona u Grckoj. Voznja je odlicno prosla, auto je stvarno udoban, mozda je pomogla i ona potpora za lumbalni deo u sedistu ali nisam se nesto preterano umorio. Mogu reci da mi je voznja bila uzivanje.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...