Jump to content
FAS Goran

sokratbg

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

About sokratbg

 • Rank
  Regolari
 • Birthday 04/01/1974

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Garage
  Tipo HB 1.4 70kw

Recent Profile Visitors

978 profile views
 1. Za obnovu clanarine jel treba nesto da se popunjava ili moze samo da se uplati? Iskoci mi podsetnik za uplatu, 19.10. prosle godine sam uplatio. Znam da mi je kartica vazila do kraja godine ali ne znam broj, stavio sam je na sigurno da je ne izgubim
 2. Isto uputstvo kao u prvom postu ali kad mene nije radilo, probao sam nekoliko puta neposredno pre servisa (tipo 1,4 2020) ali nista. Nakon servisa majstor je resetovao preko diagnostike.
 3. Sta znam, po nekom on-line kalkulatoru izadje 24049.75 bez provizija. Meni naplatise 24.300 plus 1500 usluga plus 6000 tehnicki. Premiski stepen je bio 4. pocetni bez stete sad je 3. Tehnicki je VP na autoputu kod Dusanovca. Godinama registrujem tamo. Mozda su i skuplji od proseka ali zadovoljan sam ne bih ih menjao. Platio sam karticom Intese na 6 rata mozda to utice na cenu. Mada kad mi je rekla iznos tek tad sam rekao da placam karticom na rate.
 4. Registracija Tipa 2020 1.4 sa tehnickim 32000 nova polisa 3. stepen. Kasko kod Generalija druga godina, 28300 (ucesce 5%).
 5. Da dopunim oko povrcaja poreza na prenos aps. prava. Trezor nije nadlezan nego poreska uprava. Za njih je vreme stalo, nema nista elektronski nego pisani zahtev pa na pisarnicu. -Mora da se preda zahtev u poreskoj upravi uplatioca -Mora njihov obrazac zahteva -Mora da se prilozi originalna uplatnica (ako je placeno karticom na sajtu verovatno ce morati potvrda banke) -Mora licno bar je tako na Vozdovcu. Odgovor od trezora: Reklamacija nije u nadležnosti Uprave za trezor. Molimo Vas da se za rešavanje reklamacije obratite Poreskoj upravi – nadležnoj filijali Voždovac radi podnošenja zahteva za povraćaj pogrešno uplaćenih javnih prihoda . U zahtevu se navode - osnovni podaci o podnosiocu zahteva; - datum više ili pogrešno uplaćenih sredstava; - iznos za povraćaj; - račun sa kog se zahteva povraćaj kao i podaci o pozivu na broj odobrenja sa kojim je uplata izvršena; - tekući račun na koji će se izvršiti povraćaj; - telefon osobe za kontakt; - obrazloženje, odnosno razlog podnošenja zahteva (više plaćen porez, pogrešno plaćen porez...). Zahtev mora biti potpisan od strane podnosioca zahteva. U skladu sa Zakonom o republičkim administrativnim taksama ne plaća se taksa na zahtev za povraćaj. Poreska uprava-Odeljenje/Odsek za poresko računovodstvo donosi rešenje kojim se odobrava povraćaj više ili pogrešno plaćenog poreza u roku od 15 dana od dana prijema zahteva u skladu sa čl. 10 stav 3. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji. Rešenje se dostavlja podnosiocu zahteva i Upravi za trezor na izvršenje.
 6. Da podelim iskustvo u vezi poreza na prenos apsolutnih prava. Iznos poreza se dobija na linku Obracun poreza Ono sto ne kazu a bitno je da uplatnica MORA glasiti na kupca. U slucaju da stavite na ime prodavca moracete traziti povracaj sredstava i kupac ce morati da plati na svoje ime. Meni je bilo logicno da stavim prodavca posto se saobracajna vodi na njega a na osnovu podataka iz saobracajne se generise iznos uplate i poziv na broj. Znam da je promenom zakona obaveznik poreza postao kupac ali posto se obracun vrsi prema podacima iz saobracajne nisam ni pomislio da ime moze da bude problem. Ali nisam jedini, najvece obavestenje u mup-u je sa podacima za povracaj novca.
 7. Da neko zeli da resi problem sa taksistima pravim ili laznim resio bi ga za nedelju dana. Recept jednostavan i vec vidjen. Zaplena vozila i plus drakonska kazna. Koliko god da kradu ne isplati se da im zaplene kola jednom dvaput nedeljno. Naravno po pravosnaznosti presude i izmirenju kazne vrate im kola. U slucaju da ponove pljacku trajno oduzimanje kola i kazna a treci put sve to plus robija minimum 2 godine.
 8. Tigar sigura 165/70 r14 dot 2016 dva komada 4000 din. Fulda 165/70 r14 dot 2016 dva komada 4000 din. Sve cetiri 7000 din.
 9. Continental EkoContact 6 205/55 R16 dot 0420 sara 7mm. 4 komada cena 120e. Gume su u hotelu za gume na N. Beogradu najava bar dan ranije.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...