Jump to content

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

FAS Euroauto Goran Vlada

Kosta Smosta

Members
 • Content count

  217
 • Joined

 • Last visited

About Kosta Smosta

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Garage
  Fiat 500L NACIONALE 1.3MJTD 85KS

Recent Profile Visitors

2053 profile views
 1. Postavio sam snimak samo zato što sam obećao, ali ništa ne može da se primeti. Ovo je trenutak pre češljeva gde kočim... Znam da je van teme, ali da li može da se desi da se prerano uključi ABS zbog njegove neispravnosti? Ilustracije su malo prenaglasene..
 2. Jurid je prva ugradnja na trećinu vozila u Evropi.
 3. Postavio sam snimak samo zato što sam obećao, ali ništa ne može da se primeti. Ovo je trenutak pre češljeva gde kočim... Znam da je van teme, ali da li može da se desi da se prerano uključi ABS zbog njegove neispravnosti?
 4. Nedoumica je između Bridgestone Blizzak LM005 i Dunlop winter sport 5. Svaki savet je dobrodošao
 5. Nažalost za Hankook, lično iskustvo. Moje su možda obajatile, jer su iz 2014. i-cept evo. Da ne plašim sada komšije, sutra skidam snimak sa kamere. Jutros sam bolje kočio očima, nadam se da će se na snimcima čuti i abs... Nikada gore iskustvo, kao da sam vozio po ledu. Sutra merim i dubinu šare... Ako prvi put kupuješ u Bosni, dobro se raspitaj oko procedure (ja ne mogu da ti pomognem, jer nemam iskustvo)
 6. Slažem se sa svim i dodajen da u taj metar može da stane ceo jedan život. Michelin Goodyear Dunlop Continental Bridgstone Pirelli ne bih stavio Hankook iako ih uvrštavaju u premium
 7. Pluto ako ne moraš, bolje je kupiti 2 premium gume za ovu zimu, pa sledeće godine još 2. Mislim da ću ija tako da uradim. Džabe dobre kočnice ako nema šta da uhvati asfalt.
 8. Na starom Fiat Stilu sam kupio u paru diskeove i polčice Bosch, sa rasturanih vozila iz uvoza. Odlično je kočio. Prodao sam ga sa njima tako da ne znam koliko su još trajale.
 9. Moguće je da si kupio diskove samo za suvo vreme. Šala. Tek na strugu mogu da se vide da li su diskovi krivi. Drugo na modernim automobilima, pa i na mom Fići (500L), postoji asistencija pri kočenju, gde sam EBS pojačava silu kočenja kada predpostavi da neko nejak stiska pedalu i to može da se oseti pod nogom kao podrhtavanje.
 10. https://autoblog.rs/blog/auto/zanimljivosti/2019/10/05/pogledajte-gumu-na-ovom-automobilu-i-zasto-je-vozacica-odmah-iskljucena-iz-saobracaja...
 11. ADAC je više puta priznao da je lažirao testove. Sada je neko kupio deonice Apola 13, platio ADAC i mi mislimo da smo za ,,male'' pare dobili gumu koja se rve sa premium klasoma. Lično iskustvo više puta potvrđeno u vezi pritiska u gumama je da se za prazno vozilo doda 0,1bar.
 12. Probaću da ovu zimu preživim sa 5 godina starim Hankook-cima i-cept evo1. Prešao sam sa njima do sada preko 16000km, šara je i dalje 5-6mm. Nisam siguran da su baš neke gume. Ako budu lošije ove godine, menjam samo prednje 2, sa ako Bog da nekim premijumima. Elem tu se vraćam na savet za Virketa, po meni je bolje uzeti ove godine 2 nove gume premium klase (pod uslovom da dosadašnje nisu baš za otpad), pa sledeće još 2, nego neki krš koji ćeš menjati za 2 godine. Takođe premium gume traju značajnije duže. Pozdrav
 13. Nikakva kupovina felni bez pregleda vulkanizera na mašini. Pre 20-tak godina sam imao udes gde je felna izgledala normalno, ali joj se iskrivilo srce i to ne može da se ispravlja.
 14. Ljudi moji, ne zavaravajte se, bok guma je najbitniji. Svaki bubreg, znači potencijalno mesto za pucanje gume. Takođe guma ne može ni da primi više boćnog opterećenja (peglanje po krivini) kada je sa popucanim platnom. Inače tigrice su (pre Mišelina) olako dobijale bubrege ali su i dalje bile solidne (za tadašnju težinu kola i tadašnje brzine). Elem da spomenem i bitnu stvar od juče. Juče ujutru sam se klizao ko po ledu. Taman što je kiša ovlažila asfalt, imao sam malo intenzivnije kočenje, a Mišelinke (energy saver) neće da stanu bez ABS-a. Gume su godište 2014 a, šara 3-4mm. Odlaze na reciklažu vrlo brzo....
×