Jump to content
FAS Euroauto Goran

Kosta Smosta

Members
 • Content Count

  224
 • Joined

 • Last visited

About Kosta Smosta

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Garage
  Fiat 500L NACIONALE 1.3MJTD 85KS

Recent Profile Visitors

2124 profile views
 1. Potvrđujem i da su se moje Hankook icept evo 1 potrošile na manje od 20.000km. Nisu otpadali delovi ali je na ispod 5mm visina šare. Takođe sam na Stilu vozio GY UG 7+ i dovoqno je bilo 2km autoputem oko 120km/č pri temperaturi većoj od 20C da isto otpadaju komadi
 2. Od navedenih guma samo sam vozio ranije pomenute Fulde i za svaku preporuku su a, rado bih probao Pireli.
 3. Momci, oprezno zimi preko mostova. Iznad reke je vlaga koja se na mostu kondenzuje i pretvara u led. Brankov most svakodnevno prelazim i ne usđujem se da proverim da li imam prijanjanje (za kočnice). Kada shvatite da ste na ,,ledu'' koji se ne vidi upalite sva 4 migavca da upozorite ostale. Inače namerno na istom mestu (ako nema nikoga iza mene) proveravam da li pali ABS pri intenzivnijem kočenju i stvarno zavisi od dana do dana. Ovo važi i za dane kada nije bilo blizu 0.
 4. Ne obaziri se na to, deluje mi kao izmišljotina proizvođača loših diskova. Ne govorim o trkačima, ali nikada nisam video da je u normalnoj upotrebi disk došao do crvenog usijanja (300-400stepeni), sem kod autobusa i kamiona. Lično ne rizikujem zbog spaljivanja pločica da bez preke potrebe kočim pri brzinama većim od 90km/h (držim veća odsojamja, nizbrdo kočim motorom...). Kada se stežu šrafovi na točkovima, oni trpe najveće opterećenje, jer su opterećeni na izvlačenje, a disk na sabijanje što je mnogo povoljnije. Ukoliko posle ozbilne sportske vožnje i usijavanja diskova, pa po njihovom hlađenju možeš da dotegneš točkove, to su ti se šrafovi razvukli. Pošto nemam baš takva iskustva, probaj da nađeš kvalitetnije šrafofe. Elem, prilikom stezanja šrafofa, oni se elastično istegnu (kao feder), ako su nejednako stegnuti, samo postoji rizik da se najstegnutiji otkine, ali o priči da je to 0,2mm nema govora. Dobar majstor će na ruku bolje da stegne nego moment ključ. Veruj mi da bar pola majstora ne zna da koristi moment ključ. Veći je problem što dozvolimo vulkanizerima da pištoljem pneumatskim privlače-stežu točkove. Meni su uspeli da od 5, upropaste 3 šrafa, to je zabrinjavajuće i rizik od odpadanja točka. Elem ako reklamiraš da su se diskovi iskrivili a, oni te odbiju uz reči da si vozio kroz vodu, po kiši ili sl, slobodno traži da li na deklaraciji piše da su samo za suvo vreme.
 5. Postavio sam snimak samo zato što sam obećao, ali ništa ne može da se primeti. Ovo je trenutak pre češljeva gde kočim... Znam da je van teme, ali da li može da se desi da se prerano uključi ABS zbog njegove neispravnosti? Ilustracije su malo prenaglasene..
 6. Jurid je prva ugradnja na trećinu vozila u Evropi.
 7. Postavio sam snimak samo zato što sam obećao, ali ništa ne može da se primeti. Ovo je trenutak pre češljeva gde kočim... Znam da je van teme, ali da li može da se desi da se prerano uključi ABS zbog njegove neispravnosti?
 8. Nedoumica je između Bridgestone Blizzak LM005 i Dunlop winter sport 5. Svaki savet je dobrodošao
 9. Nažalost za Hankook, lično iskustvo. Moje su možda obajatile, jer su iz 2014. i-cept evo. Da ne plašim sada komšije, sutra skidam snimak sa kamere. Jutros sam bolje kočio očima, nadam se da će se na snimcima čuti i abs... Nikada gore iskustvo, kao da sam vozio po ledu. Sutra merim i dubinu šare... Ako prvi put kupuješ u Bosni, dobro se raspitaj oko procedure (ja ne mogu da ti pomognem, jer nemam iskustvo)
 10. Slažem se sa svim i dodajen da u taj metar može da stane ceo jedan život. Michelin Goodyear Dunlop Continental Bridgstone Pirelli ne bih stavio Hankook iako ih uvrštavaju u premium
 11. Pluto ako ne moraš, bolje je kupiti 2 premium gume za ovu zimu, pa sledeće godine još 2. Mislim da ću ija tako da uradim. Džabe dobre kočnice ako nema šta da uhvati asfalt.
 12. Na starom Fiat Stilu sam kupio u paru diskeove i polčice Bosch, sa rasturanih vozila iz uvoza. Odlično je kočio. Prodao sam ga sa njima tako da ne znam koliko su još trajale.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...