Jump to content
FAS Euroauto Goran

djole81ar

Members
 • Content Count

  335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

djole81ar last won the day on July 8 2019

djole81ar had the most liked content!

About djole81ar

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Tipo HB Street 1.4 95ks

Recent Profile Visitors

2741 profile views
 1. @Ivan pa ne znam, i meni se čini da su se oni previše zaludeli sa tim WCM tehnikama i naročito ''Cost deployment'' i svakako ima tu dobrih strana interno u proizvodnji, i na strani bezbednosti, i ušteda energije i sl. ali opet nema tog nekog tržišnog tega sa druge strane.. Meriti nešto samo uštedama... A naravno da interno menadžerima i svima unutra odgovara da se otvaraju WCM projekti i sprovode projekti ušteda... I naravno da gde se štedi i ne rasipa i stvara efekat ''domaćiskog poslovanja'' da je to dobro za kompaniju da se održi u današnjim uslovima i da ne stvara gubitke.. ali.. Fer bi bilo da možeš naknadno da kupiš amortizer i postaviš, naravno za normalnu cenu a ne kao opciju u opremi da deru. Duduše video sam na aliju da ima ali u komentarima kažu da ne paše
 2. I bez bočnih aibagova (300eur doplata). Znači samo cross u staro za novo je ok opcija
 3. 5 eur ovde, 10eur onde.... nakupi se. A Fiat s obzirom da primenjuje WCM svaki predlog uštede prolazi sigurno
 4. Pentram se ja po selu i sa običnim al već menjo stailizator nije to svakako terensko
 5. Pa dobro, i očekivano je da bude niže, a svakako i ja sam zadovoljan sa atmo da je to nekih 10% gore od toga, tako da je potrošnja na otvorenom, magistrali i sl skroz meni prihvaltljiva. Sva putovanja međugaradska po magistrali su do 6l ako je više auto puta blago pređe 6.... A Ivan je svakako navodio da je taj 5 brz menjač razvučen dosta tako nije to ni uporedivo verovanto bilo koji 5 brzina bilo koji 6. Meni čini mi se da znači što je 6 na 1.4 jer mogu malo da se amortizuju slabosti motora adekvatnim stepenom brzine, svakako to znači više šaltanja. Sad na nekom jačem autu ne znam kako bi bilo, da li bi onda smaralo tih 6 brz jer bi sa 5 bilo ležernije vozi se više u jednoj brzini... Verujem da u jačem 6 ima smilsa ako je još razvučeniji pa dobijaju prednosti većih brzina.
 6. Pa sad, što se mene tiče i nije baš tako, 6 na auto putu ima srazmerna ubrzanja prethodnim brzinama, naravno ako ne govorimo u usponima, i naravno ako se iz 5e šalta kad treba. Na normlanom delu auto puta svakako da se iz 5 u 6 šalta ne znam ni ja na 90-100 nisam nikad to pratio, po osećaju, i dalje ubrzanja šesta, ne vozim ga sigurno 5om 120 i onda održavam u 6oj. Sva preticanja u 6oj svakako da su izvodljiva ako se vozi na npr 110-120 jer tad je on na i nešto preko 3.000 obrtaja i u optimalnom režimu za preticanje. I dalje ubzanje ka 150kmh u nekom preticanju na auto putu, dalje, nit sam probao, niti me nešto vuče, verujem da bi dalje ubrzanja bila prespora. Opet kažem ako se ne radi o usponu, tad sve ovo ne važi. A svakako u 6oj može da se vozi i po magistrali 90. Što se tiče obrtaja baš sam nešto juče pogledao na auto putu za BG, na 3.000 obrtaja je na 115km/h do 130 kmh ide na 3.500 obrtaja.
 7. Meni ovo ipak ima neku skladnost, (koja je svakako lepša kod viših paketa, mek gornji deo table, svedniji pad instrument table, hrom lajsne...) kod Dačije mi je i dalje to nekako prosto
 8. Iako je Sandero Stepway zaista simpa i našmikan, ipak je to auto 27cm kraći od Tipa HB...
 9. Ispravka, proverio sad, ne podešava se preko multimedije, tu se podešava samo jačina svetla ekrana multimedije (sa upaljenim u ugašenim svetilma posebno), a na vehicle setup/display/dimer (komanda na volanu) se podešava svetlo ekrančića sa podacima borda i ujedno i cajgera kada su svetla upaljenja, znači kada su ugašena svetla cajgeri su su uvek na max, a ako dimmer smanji na primer na pola na 4, onda će i cajgeri kada se upale svetla da se smanje. Jačina svetla ekrančića je vevezana za svetla, menja se odmah u uvek je tkao. Ujedno odgovor i za @Ivanaksentijevic.
 10. Jačina svetla cajgera se podešava preko radia-multimedije, jačina sa svetlima, i bez svetala, a na dimer je centralni ekrančić (podaci o potrošnji i sl.) ako se dobro sećam, iz glave pišem.
 11. Pravo pitanje Ja sam pre nekoliko godina kupio disk, dzojstik, rekoh da instaliram na lap top, instalirao al nešto secka, i batalio... Verovatno je to pravljeni za starije verzije Windowsa...
 12. @Mijailović P. @Ivan može, može, verujem da ni posle 15-20 godina nisam izgubio osećaj Koliko je ta igrica realna... nisam nikad imao priliku da se vozim ili vozim u nekom sličnom režimu, ali ipak mislim da su veoma, veoma realno odslikani uslovi vožnje kao u wrc-u, ta brzina i ubrzanja, kako se ponaša auto po različitim podlogama, ručna, kontra...
 13. Da, da sa onim podzidama sa strane... A jesu bile naporne, kad je odvozaš izgubiš litar tečnosti al zato kad učitava da krene, srce samo bije... Mi smo na kraju vozili na vreme kad si već ono sve varijante prošao, i onda na vreme, ko će bolje, do savršenstva da se odvozi... zato su bile dobre kratke staze.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...