Jump to content

djole81ar

Members
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

About djole81ar

 • Rank
  Il Nuovo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bg-Ar

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Stilo 1.9 JTD 100hp
 1. Realno je sve to tako kako su svi konstatovali, i sva se priča vrti u nedogled u krug... na primer, ja sam mog stila kupio preko skoro 10god, 2005. godište tada je bio na satu 115.000km i opet ko će ga znati da li je vraćan, mada po lameli kad sam menjao i fabričku i kasnije zamajac možda i nije, ili nije mnogo... i sad kad je na njemu 270.000 sigurno će biti katastrofa za prodaju jer na placevima ima istog godišta sa 150.000........ surova realnost al tako je...
 2. Leto 2017 - Grčka

  Pa to je ok cena za sezonu... memorisaću ovu lokaciju. Znači zadovoljni ste tom lokaciju za smeštaj? Kakvo je vreme u septembru na lefkadi? Pa da, Iz Nidrija na zapadnu obalu ima da se ide, za plaže na početku zapadne strane (Agios Nikitas..) smo išli odozgo a za Egremni, Porto Katziki preko Vasilikija pa posle malo se skrati nekom prečicom... ali jeste malo daleko ko želi zapadnu obalu da obilazi, vraćali smo se u 22h uveče u smeštaj , zato sledeći put planiramo negde bliže zapadnoj obali.
 3. Leto 2017 - Grčka

  Pozdrav, koje su cene smeštaja? Kojeg ste verovanto direktno rezervisali? Mi smo pre 4-5 godina bili u Nidriju, i sve je tačno što si napisao, posle Lefkade sve je svodi samo na to kad ćemo ponovo na lefkadu, čak smo jedne godine kad smo bili u Pargi išli na kupanje na jedan dan da osetim Lefkadu.............. Ali sad mala deca pa dok ne porastu ništa..... Da ne odem u off.. Ja sam tad sa stilom prešao 1000km na lefkadi i nisam imao problema, ali naravno iščitao sam neke savete i gde je pisalo da baš i nije dobar put nisam išao. I naravno treba biti oprezan, ima uskih puteva, može neko da naiđe sa druge strane. Jedan od takvih primera je prečica ka zapadnoj strani (ako je smeštaj u Nidriju) ta prečica je lepa krivinice ali može čovek da se opusti i da neko naiđe u susret, isto opušen... Takođe na jednom mestu smo, sada se već nesećam gde, pošli da tražimo neku plažiu, ušli u neke raskrsnice, neobeležen put, nedovršene puteve i mostove koji ne vode nigde, sve golo nigde orijentira... i samo se lagano okrenuli i pokušali da se vratimo nazad istim putem... Tako da ne trebamo mnogo ekspreimentisati, bolje na vreme odustati. Tako je isto jednom bilo i na skijatosu, tražeći neku plažu, put se spušta sa serpetinama, uzak, makadam, samo na krivinama betoniran, pa kako je voda nosila, na kraju betonaže (izlazak iz krivine) stpenik 10cm... i svaki sledeći je bio gori.. .bolje da sam se na vreme vratio (gde ima mesto za okretanje), poslednji ''stepenik'' pre plaže je bio sa iskopanim kamenjm posle njega (od šlajfovanja), tako da kad sam i njega prešao nije mi bilo dobro kako se vratiti... dole je bila lepa plaža i dva kamioneta parkirana nisam mogao da se opustim i da se kupam, nagurao sam kamenje posle stpenika da mogu malo da zaletim jer ako stanem kopaće kamenje, prekrstim se, zaletim i prođe.... tako da opet kažem treba imati meru i nekada bolje se na vreme vratiti Ali opet kažem 1000 km dole, sve vreme na zapadnoj obali, do svih poznatih plaža nije bilo većij problema. Vratio sam šus pleh kući iako je žicama vezan.
 4. Biciklizam

  Hvala. Tako nešto i ja razmišljam. Ne znam kako bih ocenio na polovnom da li je nešto kvalitetno ili ne i da li mu nešto fali, osim da verujem prodavcu, a to je nezahvalno. Tako da možda bude i kupovina novog pa polako edukacija... A na osnovu ovih saveta sad sam bliži MTB-u jer ne verujem da ću biti nežan vozač. Znam da ima puno tema o veličini rama i točkova ali ipak su iskustva drugo nešto, pa me interesuje pošto sam 190 cm visok, da li bila prevelika kombinacija i XL rama i 29 toškova, ili treba da idem na manje točkove?
 5. Biciklizam

  Hvala na dosadašnjoj pomoći, baš se dvoumim, čitam, a to je verovanto i cela suština, uzeti bajs koji odgovara nameni. A u čemu je suštinska razlika između ova dva modela? http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/City - Treking bicikli/17787/ http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/MTB bicikli/9808/ Jel to ovo što kaže proizvođač ''prvi bicikl u Polar kolekciji koji ima kasetnu Shimano zadnju glavu sa 24 brzine. Konstrukcija kasetne glave omogućava veća opterećenja na zadnjem točku, pa je stoga ovo i prvi bicikl adekvatno opremljen za nešto zahtevniju terensku vožnju. '' pa zbog toga ovaj prvi ''Treking'' nebi trebao nešto puno da forisaram i drndam po usponima i rupama? Ne verujem da je poenta u gumama I ako može još jedno ptanja, pročitao sam ceo forum, znam da mnogi misle da je bolja opcija polovno, ali uvek postoji ali.. kao prvo treba se razumeti, i za nekog ko se razume svakako je bolje da polovno bira šta želi... Šta mislite za ovaj Polar MTB, kao snižen sa 45.000 na 35.000, koliko je to dobra kupovina? Evo uporednih karakteristika ova dva modela POLAR FORESTER COMP MAN CITY - Trekking Bike POLAR MIRAGE PRO 29" - Mountain bike Veličina rama: L / XL Veličina rama: L (48cm) / XL (53cm) Veličina točka / Broj brzina: 28"/21 Veličina točka / Broj brzina: 29''/24 Ram: 6061 ALUMINUM HYDROFORMED Ram: 6061 ALUMINUM HYDROFORMED Viljuška: SUNTOUR M3010-A P-700C, 63mm Viljuška: SUNTOUR XCT-V3-MLO 29", 100mm, SA ZAKLJUČAVANJEM Ležaj viljuške: A-HEAD INTEGRISAN 1-1/8" Ležaj viljuške: A-HEAD INTEGRISAN 1-1/8" Lula volana: ZOOM, A-HEAD ALU PODESIVA 105mm Lula volana: ZOOM, ALU A-HEAD, M-L 90mm / XL 105mm Volan: ZOOM, ALU 18/620mm Volan: ZOOM, ALU RIZER 20/660mm Ručke volana: VELO Ručke volana: VELO, KRATON Cev sedišta: ALU 27,2x350mm Cev sedišta: PROMAX, ALU 31,6x350mm Sedište: VELO VL-3252 Sedište: VELO VL-3256 Obruči: BERETTA 28" ALU DUPLI ZID 36H Obruči: RODI AIRLINE 29" 36H Prednja glavčina: ALU 36H SA EKSCENTROM Prednja glavčina: SHIMANO HB-RM70 36H Zadnja glavčina: ALU 36H SA EKSCENTROM Zadnja glavčina: SHIMANO FH-RM70 36H Ručice menjača/kočnica: SHIMANO STI ST-EF51-7 Ručice kočnica: PROMAX XL-86, ALU Kočnice: PROMAX ALU V KOČNICE Prednja kočnica: SHIMANO BR-M422 V-BRAKE Zadnja kočnica: SHIMANO BR-M422 V-BRAKE Prednji menjač: SHIMANO FD-TX50 Prednji menjač: SHIMANO ALTUS FD-M311 Zadnji menjač: SHIMANO RD-TX35 Zadnji menjač: SHIMANO ALIVIO RD-M430 SGS Ručice menjača: SHIMANO ALTUS SL-M310 3x8 Zadnji lančanik: SHIMANO MF-TZ21 14-28 Zadnji lančanik: SHIMANO CS-HG31-8 11-32 Lanac: KMC Z-50 Lanac: KMC Z-72 Ležaj/osovina srednje glave: THUN PATRONA Ležaj/osovina srednje glave: SHIMANO BB-UN26 B 113mm Prednji lančanik: SUNTOUR CW13-XR 42x32x22 175mm Prednji lančanik: SUNTOUR XCT-T312 42x32x22 175mm Pedale: MTB PVC-ČELIK Pedale: MTB ALU Nogica: ALU PODESIVA Gume: KENDA 29x2.10 30 TPI Gume: KENDA 700x40C Dodatna oprema: ZVONCE, BLATOBRANI, PAK TREGER, SVETLO PREDNJE + ZADNJA BLJESKALICA
 6. Biciklizam

  Baš to sam hteo da pitam. Da li je bolje neki ''gradski'' pa da stavim neke srednje gume, ili da idem na MTB varijantu. Treba da odem do nekog prodavca polovnih da vidim šta ima, ne znam još da li ću tako nešto ili novo, ali samo zbog pitanja stavljam link, mislite da sa ovako nekim bajsom ja ne bih smeo po makdamu i zemljanom putu da vozim http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Bicikli/City - Treking bicikli/17787/ Ja verovanto neću prevashodo voziti bajs po nekim turama po putu, 20 30 km i sl. jer ne znam da li ću imati vremena za to. Ali na primer kad budem stekao kondiciju planiram da odem do sela, 20ak km, većina deo asvalt i nekoliko km do kuće je kameni put, posle toga zemljani, sve kombinacije, uglavnom sa kolima (Stilom) tu je Rally ali ne planiram da nosim ili guram bickl do kuće. I, sa kakvim biciklom ja da odvozam ovu turu?
 7. Biciklizam

  Pozdrav svima. Planiram da nabavim bajs i da se aktiviram ove sezone. Ne znam još šta ću koji ću pa da i ne smaram o tome... sad ne nešto konkrento zainteresovalo, niko nema na biciklama blatobrane, jel to zaista nepotreno (nekorisno) ili ima nekih razloga (smetnji pri brzinama i sl.) zbog kojih niko nema. Ja volim teren i mtb ali pitanje je koliko bi zaista išao po tome, a verovatno kad nabavim bajs ću ići, osim u vožnje, i do pijace, prodavnice i sl. sa biciklom pa razmišljam da bih trebao da imam blatobrane da bih mogao da odem i kad su barice, ili na primer i sad po ovom vremenu bih mogao, ali zaista ne planiram da se vratim kući isprskan ili da imam samo odelo za bicikl, tako sam nešto mišljenja da bi mi trebao bicikl sa blatobranima, korpicom tj. treking ili kako se već zove model, ali sa nekim ne baš gradskim gumama da mogu da odem do sela na primer sa njim kad steknem kondiciju ili da vozim po šumskim (parkovskim) stazama. Kakva su vaša iskustva po ovom pitanju, kako za blatobrane, tako i za korišćenje mtb ili drugih verzija bez korpice i sl. za vožnju do prodavnice po hleb, pijace...
 8. Pozdrav, kako se manifestuje to da alnaser sporije zavrti? Meni ovih jutara kad je -13-14 onako 4-5 puta priličlno sporo zavergla auto i posle upali, ali verujem da to nije ništa loše s obzriom koliko je minus i koliko verovatna auta ne mogu ni da se upale. Da sporo zavergle jeste, onako jedan pa drugi pa treći, a svetla na tabli se priličnu smanje (da ne kažem ugase) između verglanja. Realno nisam ništa specijalno servisirao auto za zimu, redovno se servisira, gorivo na MOL sipam, Selenia, aditivi za dizne... Auto stoji na parkinu natkriven (nije garaža ali prednji deo je pod pločom zavučen) ali promaja vuče tako da ne pada sneg ali je hladno, i tu prenoći.
 9. Novi Bravo

  Da, neke što sam ranije i zvao, bele boje, su bili telenorovi (otkupio radnik i sl...) ali u oglasima je jedan beli, ostali su crni, pa mi je i to čudno, da li je bilo crnih službenih? Koliko li su prešli telenorovi? Ja sam kao što rekoh jednog zvao, kao otkupio ga baš zato što je malo prešao (ne mogu se setim sad ali mslim da je čak bilo i manje od 100.000) znao je da je dobar, pa ga malo vozio pa sad ima neki razlog prodaje.. .sumnjivo mi je bilo pa nisam ni išao da gledam.
 10. Novi Bravo

  Pozdrav svima, na polovni automobili ima nekoliko brava koji su kupljeni u Srbiji 2010/11.., ali mi je interesatno da većina, ako ne i svi, imaju ugrađeni parot za telefon, pa me interesuje jel to neki trend pa nisam u toku, ili su svi ovi bili službeni automobil?
 11. Što? Zato što nisam vraćao kilometražu na 150.000? Ma ajde, u ovom trenutku ga ne bih dao za 2.000 a drugi slobodno neka kupuju te koji toliko koštaju, ima sigurno po oglasima. Kad budem rešio da ga poklonim spustiću na 2000 do tada uživam u vožnji. Pa sad da se ima keša i nema, mislio sam neki kredit uzeti, jer ovaj vozim skoro 7 god, verovatno i naredni neću skoro menjati, tako da i uzimanje kredita za tu namenu nije loša opcija... Gledao jedno vreme i zamene te vrste al nešto slabo ih ima...
 12. Aha, ok onda, ja sam i stavio da može spuštanje cene do registracije, da je posle toga vraćam na staru, pošto je za par dana registracija... Al nemoj u radkapne da me diraš to sam ja farbao, mat crne.... a ''maska'' mi je do TEA peći Al videću svakako šta da radim, ja ga prodajem al malo molim Boga da ga ne prodam jer ne znam šta bih posle kupio, ne znam dal je gore prodati njega pa da jurim šta ću da kupim ili da kupim pa da posle jurim prodaju ovoga... tako da će verovanto prezimiti kod mene, pa ću videti.. jedno vreme sam se bio zagrejao da dam neku cifru za 2010,11 godiše bravo, focus... al sad sam se nešto ohladio.... I onako nemam vremena zbog malog deteta, još da se jurim sa nekim ''kupcima'' i da obijam gradove ne mogu sad... poslednji ''kupac'' mi je bio najjači, ja mu kažem neću da hvalim auto jer je 7 god kod mene i ne znam kako drugi idu, ti si rekoh probao druge, provozaj ovaj pa uporedi.. a on kaže '' nema potreba da ga probam, nisam ni ostale, samo upalim to je dovoljno'' i ode, kaže ''mislio sam da je u boljem stanju'' a ja ostah u čudu ne znajući na šta misli kad ga nije vozio...
 13. Iskreno malo.... i onda treba da puknem min 6.000eur za nešto što ne znam šta je, i ne bih se osećao puno sigurnije na putu... Hvala svakako puno na mišljenju, sigurno da je tako tu negde tržištna cena, naročito što nije nalickan. Svakako ne žalim što sam uložio sad u njega, isto mi je dal sam ranije pa vozio ili obrnuto, on je meni za 130.000km vratio te pare kroz gorivo više puta... Al neka prezimi pa ću videti, malo neka se poveća vreme voženja pa će mi biti manji pad vrendosti i lakše ga dati za male pare, platio sam ga ja tad 5.850eur, 4 god star... sad za 5.850 mislim da ne mogu tako nešto da uzmem?
 14. Pozdrav svima, zanima me kolika je po vama realna cena za mog stila. Sad sam ponovo aktivirao oglas kako bi ga pogledali, ali neću ga produžavati do proleća, nisam uspeo da ga prodam, slabo ko zove, a i ne zapinje mi toliko jer sam skoro dosta uložio u njega, mislio sam da menjam za brava novog ili slično pa ću videti.... Realno auto spolja nije toliko očuvan, ima ogrebotina, pre 4-5 godina sam ga malo jače prislonio uz neki auto i ima napred oštećenja sa kojima ga ja vozim od tada, maska nije orginalna, malo su svetla pomerena, hauba ima jedan ''bubac'', branik pukotine, ali ništa tad nije farbano, nije ni imalo potreb, tako je kako je. Što se tiče motora i mehanike ja mislim da je dobaa, auto je kod mene skoro 7 godina, kada sam ga uzeo 2009 bio je na 115.000 ja sam prešao sa njim 130.000 i dobro me služi, pre tri meseca sam morao staviti nov zamajacc, set kvačila, cuilindar kvačila jer je otišao skroz a išao sam u Grčku na more, ja sam prethodni set kvačila menjao na 140.000 i sad opet, ali sad i zamajc, nov valeo. Ostalo sve mehanički menjam čim se nešto čuje, zamenio sam pred more remenicu altenatora i kaiš, čula se remenica, auto dobro vuče, ne purnja, ne troši ulje.... Cena je ranije bila i niža u oglasima ali kad sam sad uložio oko 500eur stavio sam 2.500 eur, jer zaista ne želim da ga poklanjam, voziću ga ja onda, nisam ništa sigurniji sa nekim ''novijim''... a ljudi gledaju, i svi kao mislili su da je u boljem stanju, ''vide se tragovi korišćenja''... vuče on dobro ali... Ja stvarno ništa nisam ništa takai u cilju ''spremanja za prodaju'' ali izgleda da šminka prolazi... Šta vi mislite na ovu temu, meni je stvanro nerelano da auto turbo dizel, klima, novije generacije bude 2.000eur a dobra golf dvojka blizu 1000, neki mali saxo blizu 2.000 Evo oglasa http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8665927/fiat-stilo-19-jtd-nov-zamajac
 15. Fiat Stilo - kvačilo

  Pozdrav svima, da li može da mi neko reši dilemu koji set kvačila i zamajac idu za stila 74kw 1.9jtd 2005. godište. Da li je set kvačila jeftiniji (ap sport oko 10.000) http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=32020 koji ukljjučuje i druk ležaj ili je neki što ide ležaj odvojeno, to je valjda ovaj http://www.ap-sport.rs/prodavnica/index.php?dispatch=products.view&product_id=32709 Planiram zamenu seta kvačila i zamajaca, ali kao prvo nisam siguran koji ide, neki kažu ovaj neki onaj....
×