Jump to content

Axic

Members
 • Content count

  6730
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Axic last won the day on July 29

Axic had the most liked content!

About Axic

 • Rank
  Pikac
 • Birthday 03/13/87

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/59680-punto-12-16v-hlx-nemac/?p=912501
 • Yahoo
  milos_axa@yahoo.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Punto 1.2 16v HLX, Fiat Punto 1.3 16v Multijet Dynamic

Recent Profile Visitors

4001 profile views
 1. @nstyner Hvala Slobodane. @Ivan Prošli put ga nije bilo u prodavnici Auto Mika u Zemunu pa sam uzeo HX8 koji je njegova zamena. Sad mi Zemun nije bio usput pa uzeo u Lav autu tako da ću za sledeći gledati da uzmem Helix Ultra.
 2. Prođe godina, još jedan mali servis i pređeno skoro 6.000 km za 13 meseci. Ponovo sipan Shell HX-8 5W-40 + Muller filteri vazduha i ulja, kabinski Scudo jer nisu imali tada na stanju kabinski Muller-ov. Ulje nisam dodavao od avgusta prošle godine kada je rađen prethodni mali servis, na šipci je otprilike bilo na pola a pri zameni na 3/4 šipke pa sad koliko je to potrošio u ml nemam pojma, možda 100-150ml. Kako god nek ovako nastavi da troši i ide, menjati ga neću. Zimus je od leda i snega pukao zadnji brisač pa sam i to zamenio. Hvala kolegi @Ivan za deo, još sa novom gumicom koju je stavio briše super.
 3. Upravo tako, ja sa glicerinom iz apoteke namazen kako posle pranja tako i kad odlazem zimske/letnje zavisno od doba kad se menjaju.
 4. Punto mk.2 - airbag signalizacija

  Ja kad sam menjao volan, ujedno i airbag na volanu skidao sam klemu sa akumulatora za svaki slučaj. Nije zgoreg da skineš za svaki slučaj.
 5. Punto mk.2 - airbag signalizacija

  @neshtry verovatno onaj airbag iz suvozacevog sedišta ima prekid. Isprati kablove ispod sedišta, verujem da je nesto sitno u pitanju oko dzeka.
 6. @ivica1968 Možda se aktivirao onaj sigurnosni taster koji prekida pumpu i dovod goriva iz rezervoara u slučaju okretanja auta ili ne daj bože ako se zapali. Nalazi se ako se dobro sećam kad se otvori ladica kod suvozača pa sa desne strane ima kao mali poklopac ispod kojeg se nalazi taj taster.
 7. Isečeš poklopac i staviš sijalicu.
 8. Posuda tečnosti brisača

  Ako je Punto, skines levi tocak, plastiku podkrila, i 2 ili 3 srafa odvrneš (10 ili 12), raskačiš crevca i pumpicu koja je na posudi i izvuces je odozdo.
 9. Uh al deru, svugde je oko 600-650 za litar mada pumpa je pa mi i nije čudno. Inače gorivo uzimaju od NIS-a tako da ti je isto kao da si na NIS pumpi sipao.
 10. Sad je za svaki deo pitanje koji je bolji. Sachs sigurno jeste kvalitetniji i bolji ali da li je original ili nije, garancija itd. to više niko ne zna. Ako je već razlika 800 dinara onda uzmi njega.
 11. @MiloshShomy Ne znam napamet ali verujem od 7 do 10.000 din za proizvodjace Valeo, Luk, Sachs.
 12. Fiat Punto HGT

  Šta mu vredi kad nam je većina slika uploadaovano tada preko postimage propala. Jel postoji šansa da se nekako vrate @neshaoct?
×