Jump to content

zeljkoci

Members
 • Content count

  289
 • Joined

 • Last visited

About zeljkoci

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lazarevac

Previous Fields

 • Garage
  fiat Croma, 1,9jtd, Fiat Punto classic 1,2

Recent Profile Visitors

5319 profile views
 1. Fiat Punto mk.2 - problem sa brisačima

  Kako sluze kopce i imaa li kakav foto?
 2. P: navigacija Garmin 3590 LMT

  Nova cena! 110€!!!
 3. Prodajem licnu navigaciju Garmin, model 3590 LMT. Link ka oglasu je dole prikazan. Navigacija nema ni 2g i jako je dobro ocuvana, bez tragova koriscenja. Cena 140€. Tel. 064/450-7000 https://www.kupujemprodajem.com/Automobili-Oprema/Navigacija/Auto-navigacija-Garmin-3590-69462121-oglas.htm
 4. Lancia Lybra 1.9 JTD - voda u gorivu?

  Verovatno ti je ostalo vode u kućištu za filter. Tu imas jedan senzor koji to dijagnostikuje i šalje signal lampici. Isprazni to kučište, pa napuni ponovo sa čistom naftom.
 5. Prenizak pritisak plina i vraca na benzin

  Jos nesto... Primetio sam na racunaru, kad pritisnem prekidac u kabini za prebacivanje na gas, nece da pusti dizne u rad. Mozda nekome znaci...
 6. Molim moderatora da spoji ovu sa odgovarajućom temom, ukoliko ima potrebe. Naime, u pitanju je ćaletov punto 2010, 1.2, 60ks, 35.000km, AC stag, landirenzo isparivač LI 02, valtek. Isparivač i dizne su stare oko 2g. U poslednje vreme je počeo čudno da se ponaša. Ponekad kad ga upalim (temperatura je nebitna), ne prihvati prebacivanje na gas, zapišti i odmah prebaci na benzin. Potom ga ugasim, pa upalim i tada je sve u redu. Juče, posle otvorene vožnje i pauze od pola h, upalio je normalno, ali više nije hteo da prebaci na plin. Prekidač zapišti i računar ispiše grešku preniskog pritiska gasa. Svaki sledeći pokušaj paljenja i prebacivanja na plin je uzaludan. Samo ispisuje istu grešku. Evo šta je odrađeno u cilju otklanjanja kvara: demontirana dovodna cev gasa tečne faze sa isparivača, i na 1-2 sek pušten gas prisilno, preko prekidača i kontakta u kabini. Sprovedeno uz povećane mere bezbednosti. Gas potekao kroz cev normalnim protokom, sto će reći da je sigurnosni ventil na samoj boci ispravan. demontiran sigurnosni ventil sa isparivača, duvao vazduh na ulaz u ventil, ništa ne prolazi. A onda sam špulnu na kratko (0,5sek) spojio na akumulator i dok sam duvao, vazduh je potekao na drugu stranu. Zaključio sam da je sigurnosni ventil na isparivaču ispravan. filter tecne faze star 2 meseca filter gasne faze star 2 meseca demontiran isparivač sa vozila i rastavljen na najsitnije delove, iako za to mozda nije bilo potrebe, jer je km dosta niska. Membrana i dihtung u odličnom stanju, bez anomalija, ali klackalica nesto malo zaprljana. Nista preterano. Sve je oprano u UZ kadi i vraćeno na svoje mesto. MAP senzor pokazuje razne vrednosti dok auto radi na benzin, ali čim pokušam da prebacim na plin, MAP stane na jednoj vrednosti i ECU ne dozvoljava prebacivanje na plin. Zapišti greška preniskog pritiska gasa i odmah prebaci na benzin. mape su idealno podesene Valjda nisam nesto gore pogresno zakljucio... Možete li mi pomoći sta dalje gledati?
 7. Zatamnjena stakla

  Skines folije, odes na TP da kontrolori zabeleže da su folije skinute sa vozila i da je vozilo tehnički ispravno. Sa tom potvrdom odes u MUP i dobijes nazad tablice, ali cekaces da ti dodje kazna za tehnički neispravno vozilo. Platices to, kao i vanredni tehnički pregled.
×