Jump to content

nesa 169

Members
 • Content count

  1123
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About nesa 169

 • Rank
  Regolari
 • Birthday 09/11/66

Contact Methods

 • Website URL
  http://neshataxista.blogspot.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Automobili

Previous Fields

 • Garage
  Ex Fiat Marea Weekend 1,6, Citroen Xsara Picasso 1,6 8v

Recent Profile Visitors

3140 profile views
 1. Meni je svaki auto trošio bar malo više plina. Za ovaj konkretno je predviđeno 10 benzina u gradu.
 2. Nisam to udruženje i nisam do sad s Citroenom imao udes. Nadam se da će tako i ostati. Prešao sam do dana današnjeg 21.000. Potrošnje ulja i dalje nema nikakve, a izgubio je oko pola litra antifriza. Najverovatnije da je to na plinskim cevima i račvama, tako mi je bilo kod svih automobila na plin. Ulje sipam Total, ono koje preporučuje fabrika. Uradio sam 2 mala servisa i usputno zamenio par sitnica na trapu, ništa strašno ni skupo. Sad recimo kuglu, a prošli put izvod iz zupčaste letve i manžetnu poluosovine. Kao što sam u prošlom postu napisao kupio sam nove zimske gume (Kama). Kad je zahladnelo amortizeri petih vrata su počeli da popuštaju, pa sam kupio nove. Zanimljivo je da sam ih platio manje nego za Mareu, samo 800 dinara. Zadnje sijalice više nisam morao da diram, ali prednjih sam se još namenjao jer nijedna nije dočekala mesec dana. Našao sam neke blago plave Valeo, nisu skupe, a lepo svetle. U telefon sam ugradio aplikaciju za dijagnostiku, tako da sad imam i obrtomer, a i mnogo drugih stvari. U planu mi je da blago zatamnim stakla, to ću videti ako budem mopgao ovog meseca ili sledećeg. Sveukupno su utisci dobri, fin mi je za vožnju i za sada lepo služi.
 3. Tako i radim. sad varira od 10,5 do 13 plina po gradu, kako kad. Najviše mi od gužvi zavisi. Prosečna brzina 17 - 20 km/h.
 4. FLCS okupljanje u Novom Sadu

  Noćas je išlo u minus. Samo što sam do Karlovaca išao oborilo mi na meraču na minus 2. Srećom grejanje mi radi dobro, a i riba koju sam vozio je bila baš, baš dobra.
 5. Nije napisao da li je po bordu ili sipanju. Bordovi lažu različito. Meni recimo baš jako, kad pokaže 8 bude 11,5 - 12. Jedino mi je zgodan za saznanje kad troši više, a kad manje, ali stvarnu potrošnju merim samo ''čepiranjem''.
 6. To je realno i pokazatelj da je uglavnom sve u redu.
 7. Opel Meriva-Naša Meri!

  Ja ne bih. Dobro mi je i ovako. Inače imao sam 4 Opela i mehanički su me lepo služili, jedino je lim bio loš. No, kod novijih je i to sređeno. Baš kod svih koji su imali servo volan sam imao problem s tim.
 8. Opel Meriva-Naša Meri!

  Srećno ti bilo! Malo ta izmišljotina s vratima nije baš nešto što bih voleo da imam, ali kad voziš i ne znaš da to imaš.
 9. Ovo je standardan tegljač, a njihove ture se mere hiljadama milja, a ne stotinama.
 10. https://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2017&mm=12&dd=20&nav_id=1338203 Ovo u našem slučaju znači da Uber ni slučajno ne može biti jeftiniji od običnog taksija, a upravo je cena ono na šta se recimo Beograđani najviše žale.
 11. Znam, ali kod nas oldtajmeri još nisu stekli specijalan status, odnosno za njih i dalje važe pravila kao i za sve ostale.
 12. Ustvari, koliko sam razumeo, taj Uber vam unapred skida pare s računa za vožnju.
 13. Električni motori uz MotoGP od 2019.

  Već samo smanjivanje buke u Formuli 1 pokazalo se kao izuzetno loša ideja. Narod zbog buke i dolazi na trke, tako da će ovi električari zasluženo da propadnu na trkama. Van njih je već druga priča.
 14. Audi Q8

  Postavlja se pitanje zar to nije konkurencija samom sebi, odnosno modelu Q7?
×