Jump to content
FAS Goran

nesa 169

Members
 • Content Count

  1600
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by nesa 169

 1. Kod mene je uvek benzinski skoro pun, a plinski bar jednu četvrtinu mora da ima. Sad me podsetiste da odem na pumpu.
 2. Neću kupiti ništa jer ne idem tamo. Ako stvarno gubi litru na hiljadu tu će verovatno morati da ide zamena motora. Nekoliko kolega je zamenilo motore u garanciji.
 3. Meni je sad već stiglo na oko 11,5 po gradu. Krenula toplota i klima. Biće još više. Tako je svake godine.
 4. Ja odavno koristim samo mp3 i za sada nemam problema osim što je par puta zaštekao dok nisam iz USB- a izbacio neke dokumente koji su mi trebali za nešto drugo.
 5. Baš ću da vidim šta će meni da kažu pošto imam sočivo na onom za oboreno svetlo, a za dugo ne. Međutim spustio sam snop tako da sigurno ne sija predaleko.
 6. Znači za recimo filter vazduha čekaš 40 hiljada? Ne bih ja to tako radio, naročito ako se auto dosta vozi po gradu, ali kako hoćeš.
 7. Ako pričamo o novim kolima onda nigde cene u ovlašćenim servisima nisu baš niske.
 8. Ima uštede, kako nema. Kod mene te Tojote po gradu troše do 5 litara, pa pomnoži sa 100.000 km i videćeš. Manje daju za gorivo nego ja sa plinom. Doduše znam i taksiste koji su izašli iz garancije i u hibrid stavili plin. To zovu ''tri u jedan''
 9. Nisam bio najjasniji - na zadnjoj kameri kad sam u rikvercu vidim bolje kad je uključena samo pozicija. Izgleda da je i ona povezana za strujom na instrument tabli jer i ona se pojača kad su isključeni farovi. Sama zadnja pozicija ne, ona radi uvek isto, ali meni se čini da svetli sasvim dobro. Ona ni ne treba da svetli jako kao zadnje svetlo za maglu, smetalo bi onima iza mene. Inače kod mene su obične sijalice nazad, nisu LED.
 10. Ne znam da li si primetio da se mnogo bolje vidi kad je uključena samo pozicija.
 11. Video sam da dosta novih automobila ima svetlo preko celog zadnjeg dela, a pošto sam ja i od ranije počeo da se igram reflektujućim trakama sad sam to namestio ovako: Ne znam zašto to danju kad se osvetli prosijava žuto, ali zato je noću taman kako treba. Volim kad mi je auto vidljiviji jer je onda manja đansa da će me neko ''sustići''. Dešavalo mi se to više puta, jednom i sa ovim autom.
 12. @moron Nevezano za potrošnju, auto je zaista prelep. Što se uticaja krova tiče to bi moglo da se izmeri kad je auto na tempomatu. Ja sam tako došao do podatka da mi je potrošnja veća za oko 0.4l plina kad skroz otvorim prozor u odnosu na zatvoren kad se krećem 80 na sat. Nisam mislio da je toliko. Jednom ću to i da snimim.
 13. To bi po kompu kao potrošnja benzina bilo ovako:
 14. Praznična potrošnja po gradu sad mi je bila oko 9 litara plina. Znači nedostatak gužve mi je oborio potrošnju za oko 2 litra.
 15. Kod njih bar možeš približno da proceniš koliko će koštati punjenje. Kod nas mogu razlike da budu ogromne jer se naplaćuje po vremenu,a ne po kilovatima.
 16. U internom testu u Wörthu na Rheinu Daimler je napunio svoj Mercedes-Benz eActros 600 električnom energijom na stanici za punjenje s kapacitetom 1 MW-a. Za usporedbu: trenutno najjače brze punionice mogu puniti električne automobile do 350 kW. Međutim, postoji samo nekoliko električnih automobila koji se trenutno mogu puniti s više od 200 kW tijekom značajnog vremenskog razdoblja, kao što su Porsche Taycan ili Hyundai Ioniq 5. eActros ima mnogo veću bateriju u usporedbi s električnim automobil – s kapacitetom većim od 600 kWh. Baterija navodno omogućuje domet od 500 kilometara. Još samo da smisle kako da dovedu te silne megavate na različita mesta, a da ne ugase pola grada.
 17. Poslednjih 2000 km imao sam prosek 11,4, a pre toga 10,9.
 18. Likvidirao sam pre neki dan fabrički akumulator. Na taksi automobilu je to i inače kritičan deo zbog kratkih relacija i uključenosti više potrošača kad auto stoji, a presudilo mu je dugo držanje pod kontaktom radi dikagnostike. Mogao je još da ide, ali da razmišljam svaki put hoće li upaliti ili neće - ne pada mi na pamet. Tri puta me je izdao - dosta je bilo. Kupio sam novi Exide. Nije bilo skupo jer je bila neka akcija, a pošto nemam start/stop zahtevi mi nisu bog zna kakvi.
 19. Meni izgleda sasvim dobro, ali ok, to je stvar ukusa. Od srednje opreme ima automatsku klimu (dakle i moj), a osnovna ima manuelnu. Za sada nemam problema, godinu i po dana i 62 000 km.
 20. Sad mi je išlo oko 11 poslednje merenje, a pre toga bogami i svih 13. Dobro, u to je ušlo i mnogo rada na leru dok su isprobavali nakon zamene ventila, kao i malo vožnje pre toga sa izgorelim. Bilo je i hladnije.
 21. Au, baš ti je velika razlika između brzinomera i GPS-a. Kod mene uglavnom 2 do 3 km/h kad se stabilizuje brzina. Tako mi bude i razlika kad uporedim s onim radarima koji imaju displej. Nikad više. Da li imaš serijsku dimenziju guma?
 22. Ništa mi ne blinka i sve ostalo normalno radi uključujući i redovan radio. Samo mi pokaže da ne prepoznaje usb. Videću i ja da presnimim sve pa da probam tako.
 23. Veoma mi sviđa ovaj auto. Lep je spolja, a i unutra, uglavnom ima normalne instrumente i tastere, a ne kao Tesla. Ovde u Srbiji je brzo punjenje naročito zgodno jer ovde na punjačima naplaćuju vreme, a ne kilovate. Sve mi se sviđa, ali na tome će nažalost i ostati. No, srećom sviđa mi se i ovaj Tipo kojeg vozim i voziću ga ako se ništa dramatično ne bude desilo još dugo.
 24. Danas mi se opet desilo da multimedija neće da reprodukuje muziku s mog USB - a. To je pre jedno mesec dana počelo da mi se ponekad dešava. Pomaže kad izvadim USB, ugasim motor i izvadim ključ iz kontakt brave, Posle opet radi.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...