Jump to content
FAS Goran

nesa 169

Members
  • Content Count

    1583
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by nesa 169

  1. Poslednjih 2000 km imao sam prosek 11,4, a pre toga 10,9.
  2. Likvidirao sam pre neki dan fabrički akumulator. Na taksi automobilu je to i inače kritičan deo zbog kratkih relacija i uključenosti više potrošača kad auto stoji, a presudilo mu je dugo držanje pod kontaktom radi dikagnostike. Mogao je još da ide, ali da razmišljam svaki put hoće li upaliti ili neće - ne pada mi na pamet. Tri puta me je izdao - dosta je bilo. Kupio sam novi Exide. Nije bilo skupo jer je bila neka akcija, a pošto nemam start/stop zahtevi mi nisu bog zna kakvi.
  3. Meni izgleda sasvim dobro, ali ok, to je stvar ukusa. Od srednje opreme ima automatsku klimu (dakle i moj), a osnovna ima manuelnu. Za sada nemam problema, godinu i po dana i 62 000 km.
  4. Sad mi je išlo oko 11 poslednje merenje, a pre toga bogami i svih 13. Dobro, u to je ušlo i mnogo rada na leru dok su isprobavali nakon zamene ventila, kao i malo vožnje pre toga sa izgorelim. Bilo je i hladnije.
  5. Au, baš ti je velika razlika između brzinomera i GPS-a. Kod mene uglavnom 2 do 3 km/h kad se stabilizuje brzina. Tako mi bude i razlika kad uporedim s onim radarima koji imaju displej. Nikad više. Da li imaš serijsku dimenziju guma?
  6. Ništa mi ne blinka i sve ostalo normalno radi uključujući i redovan radio. Samo mi pokaže da ne prepoznaje usb. Videću i ja da presnimim sve pa da probam tako.
  7. Veoma mi sviđa ovaj auto. Lep je spolja, a i unutra, uglavnom ima normalne instrumente i tastere, a ne kao Tesla. Ovde u Srbiji je brzo punjenje naročito zgodno jer ovde na punjačima naplaćuju vreme, a ne kilovate. Sve mi se sviđa, ali na tome će nažalost i ostati. No, srećom sviđa mi se i ovaj Tipo kojeg vozim i voziću ga ako se ništa dramatično ne bude desilo još dugo.
  8. Danas mi se opet desilo da multimedija neće da reprodukuje muziku s mog USB - a. To je pre jedno mesec dana počelo da mi se ponekad dešava. Pomaže kad izvadim USB, ugasim motor i izvadim ključ iz kontakt brave, Posle opet radi.
  9. Što se ventila na gumama tiče i meni rekoše da ima samo obični indirektni sistem i meni se par puta upalio greškom pa sam ga resetovao. To se radi na prekidaču s leve strane koji izgleda kao trozubac. Znači @StalnivozacFiata pogledaj levo od volana prekidače sad ću postaviti sliku. Ako imaš to onda su ti obični ventili na točkovima. Evo ja sam ga i obeležio strelicom.
  10. Jutros sam gledao ulje i antifriz kako stoje i videh da meni piše normalno.
  11. E, pa zato je duži prenos, zbog turbine. Razumeo sam da pišeš o benzincu jer Fiat koliko znam nikad nije imao dizel 1,4.
  12. Zovi me kako hoćeš, ali meni je lepo kad vozim opušteno i bez stresa koji donosi brza vožnja. Onda je kod tebe dosta duži prenos. Kod mene 3000 rpm bude već pre 120.
  13. Ja sam za ovih 60.000 samo jedno 5 - 6 puta bio na autoputu. Iskreno govoreći nemam ni volju. Više volim običan put, pa malo i razgledaš okolinu, milina jedna.
  14. Nikad nisam dugo vozio dugo preko 4000 obrtaja.
  15. Stavljeni su neki pojačani ventili. Koštalo je kod Cubike 180. Ruke za skidanje i vraćanje glave su bile u paketu sa velikim servisom.
  16. Završen je auto. Pošto mi je za 1000 km stizao i veliki servis urađeno je sad i to. 59000 km, krećemo u nove radne pobede.
  17. Ima dve sijalice i obe su istovremeno prestale da rade i isto tako proradile.
  18. Inače pre nekog vremena mi se upalila lampica sa slikom za tablice. To je tako svetlelo jedno pola dana i posle je nestalo. Svetla tablice zaista tad nisu radila, ali posle su proradila. Pojma nemam zašto. Možda je pomoglo to što sam nekoliko puta otvorio i zatvorio gepek. Imali su ljudi stvari pa zato. Ne znam, misterija. To je bilo otprilike negde u januaru. Nije se posle dešavalo.
  19. Kod mene nije taj momenat jer pređem sada oko 40.000 godišnje tako da imam servise i leti i zimi. Meni to isto tako bude, ali samo kad se uključi motorski ventilator, inače ne.
  20. Vozi kratko i retko, prosečna temperatura motora je niža i eto. Ja sam tačno primetio da mi zimi troši manje ulja nego leti.
  21. Mene u celoj priči više zanima tehnika. Moram zato reći da mi se upotreba trocilindarskog 1.2 PSA motora uopšte ne sviđa jer je upravo na taj motor bilo ogroman broj žalbi.
  22. S ovim se baš ne bih složio. Naime moj stari Picasso kojeg još uvek imam i povremeno vozim posle 400.000 km i dalje izgubi samo 3 - 4 deci na 10 hiljada kilometara. Ona Marea kad je urađen motor isto je veoma malo ulja trošila. Posle generalne sam prešao 170.000. Tipo troši dosta više, ali sam ja navikao da svaki dan gledam nivo ulja i tako radim svih ovih 40 godina koliko vozim. Zato meni to nije neki problem. Moram međutim da kažem da je kod nekih kolega potrošnja ulja ogromna. Uglavnom se radi o 500L, ali motor je isti. Nemaju svi taj problem, ali recimo kolegi koji je prešao manje od mene je stalno gubio i po 7 litara. Meni ode oko 2 na 10.000 km. Mnogo reklamacija, svađa i ostalog je imao, otvorili su mu motor, valjda i uradili, ali njemu je opet isto. Nemam objašnjenje, samo eto da znate da ima i takvih slučajeva. Prilično sam ubeđen da je sve to zbog ekoloških dodataka, naročito euro6. Recimo drugi kolega ima taj motor star 11 godina i ode mu litra do dve na 10.000. Tu je kod njega euro5.
  23. Meni ide 2 litra, ali imam plin i tu je uvek veća potrošnja ulja. Inače sam uglavnom zadovoljan, 60.000 km sam prešao. Prvi vlasnik.
  24. Znam, sećam se tvojih postova u vezi toga. Zato ja svim mušterijama iz Turske pričam kako kod mene mogu da se osećaju kao kod kuće. Turski auto, motor nema veze. Inače taj dizelski motor je kod kolege otkazao posle 60.000 km. odjednom počeo da troši strašno mnogo ulja i kraj. Priznali su mu garanciju i zamenili motor, samo što više od mesec dana nije radio. Ništa nije idealno. Ja do sada nisam imao problema, a mnogi jesu i to na mnogo skupljim kolima. Šta da se radi. Biće valjda gotovo do kraja nedelje. Svejedno se nisam pokajao ni zbog auta ni zbog butana. Biće stavljeni pojačani ventili kao što su mi i onomad na Marei uradili. Posle sam njome prešao još oko 170.000, prodao je i još uredno trči kod drugog vlasnika posle mene.
  25. Isti majstor mi radi već peti gasni automobil. Moje je mišljenje da je do kvaliteta ventila, mada ne moram ja biti u pravu. Ima tu još nešto - fabrika preporučuje veliki servis na 90.000, ali sam ja mislio da ga sad uradim jer je kod više kolega primećeno lagano istegnuće kaiša već na 60.000. To može dovesti (a možda je i dovelo) do minimalnog pomeranja ugla paljenja što opet takođe može biti uzrok, Svejedno, i da sam znao da će ovo da se desi opet bih uzeo plin jer osim uštede na gorivu tu je i gomila problema manje nego sa dizelom. Moj kum je kupio isti ovakav auto s 1,3 dizelom, uopšte nije srećan.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...