Jump to content

Grafit

Members
 • Content count

  204
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Grafit last won the day on May 30

Grafit had the most liked content!

About Grafit

 • Rank
  Regolari
 • Birthday 12/18/64

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Previous Fields

 • Garage
  Alfa 159 1,9 JTD, tamnocrvena
 1. U međuvremenu... moja Alfa 159 1,9/120 KS Upravo juče sipao do vrha i izračunao prosek čisto gradske vožnje (prosečna brzina oko 25 km/h) po N. Sadu = 11 l/100 km (po bordu 10,5). Malo mi trza auto pri 1500 o/min, pa se nadam da će malo spasti potrošnja kad se sredi šta je već po sredi.
 2. @neshaoct Hvala druže predsedniče!
 3. I kod mene ista situacija. Na oko 1.500 o/min štucne, nekada i po par puta za redom pri blagom ubrzavanju. Pre par stotina km urađen i veliki i mali servis, sve menjano osim filtera goriva. Zato sada sumnjam na njega. Ovih dana ću do majstora da pogleda.
 4. Museo Storico Alfa Romeo

  Taj Montreal sam kao klinac imao u srazmeri 1:18, srebrni... Nažalost nije preživeo moje testiranje...
 5. Novosadska carina je užas... Mnogi se žale na njih...
 6. Dobra stara vremena

  Čik, ko se seća Čika?
 7. Mazda 3

  Vozio sam se u ovoj crvenoj, što je testirao Pira (Vrele gume) jedno 100 km. Udoban, prijatan automobil. Lako se ulazi i na zadnju klupu. Deluje ušuškano kad ste unutra, ali ima dovoljno mesta. Motor tih, lepo vuče. Stvarno mala potrošnja.
 8. Funny photos

  Ovako bi mogao i Punto, ima isto visoka svetla.
 9. Alfa Romeo 159

  @Flex Da, najverovatnije je tako, da vuče struju jer stalno radi BT. Naprimer, pre neki dan sam vozio auto sa ugašenom muzikom i neko me je pozvao. Muzika se upalila i prebacila poziv. A meni je muzika stalno bila pod naponom i to radila. Sada je pod naponom kad se gurne ključ u ležište.
 10. Alfa Romeo 159

  Zaboravih jednu sitnicu koja mi se desila oko 1. maja. Krenuo sam Alfom porodično iz N. Sada za Podgoricu i kako sam prošao Beograd odjednom se zakuca merač temperature vode na maksimum i izbaci upozorenje o pregrevanju. Stanem odma na neku privatnu benz. pumpu, nahvatam nekog lokalnog majstora da dođe i pogleda. Dođe majstor, testiramo mašinu, termostat se otvara/zatvara kako treba, ventilator hladnjaka se pali/gasi kad treba, klima radi... Kaže sve je ispravno – vozi. Odemo do Podgorice, vratimo se, usput dosipam 4-5 dcl vode na svakih 100 km. Kazaljka temperature vode zakucana u normalnom (horizontalnom) položaju sve vreme. Kao da nikakvih problema nema. Posle praznika odem do majstora. Otišla vodena pumpa, osovina pumpe nije uopšte okretala rotor/lopatice u pumpi. Majstor uradio veliki i mali servis, kad se već menja vodena pumpa, a zupčasti kaiš bio malo sumnjiv (32.740 din). Rekao bih da smo otišli do PG i nazad, 1.000 km bez vodene pumpe. Automobil sam vozio normalno, nisam jurcao, ali nisam ni vozio polako. Sledećih nekoliko dana nisam vozio auto i kad sam hteo da ga upalim, od akumulatora jedva nekog znaka života. Na displeju izbaci da sistem za otključavanje volana nije dostupan (ima elektronsku blokadu volana). Šta je sad... majku mu... Razmišljam šta ću, sačekam par sati i vratim se da ga ponovo probam upaliti, i on upali. Izvadim akumulator, dopunim ga. Vozim par dana, normalno radi. Onda jedan dan opet neće da otključa volan, neće da upali. Proveravamo da li negde, nešto vuče struju kad je sve pogašeno, i konstatujemo da glanc nov ugrađen HU Pioneer vuče 0,27 A i kad je ugašen (A nisam hteo Android-kineza, već kvalitet). Prebacimo da muzika dobija napajanje tek kad se gurne ključ u bravu. Kupljen novi aku EXID od 72 Ah (garancija 40 meseci, prethodni aku je bio od nedovoljnih 60 A), cena 10.100 din (sa otkupom starog). Sada sve radi kako treba... P.S. Muziku, Pioneer, neću nositi na reklamaciju, jer je doneta od preko, a drugar švercer je u međuvremenu uhapšen i ispražnjen mu ”magacin”... Ovlašćeni servisi kod nas ”ne rade” auto muziku. Pioneer normalno radi, zvuk dobar – vrhunski, rikverc kamera lepo prikazuje sliku i po danu i po noći. Ako je muzika ugašena, a neko vas pozove (bluetooth na mobilnom uključen) – Pioneer se upali za 2 s i možete primiti poziv. Odlična stvar. Eto, ukratko
 11. Šetao se po Temerinskoj u N. Sadu i našao prodavnicu ”Autostil” (Temerinska 26) i kupio ove tipske patosnice (2.500 dinara). Oni su proizvođači i setio sam se da pitam da li prodaju samo vozačke patosnice, prodavac kaže da prodaju po ceni 1.250 dinara. Patosnice su dobro iskrojene, legnu kako treba. Proizvode i prodaju i autopresvlake.
 12. Alfa Romeo 159

  Dupli auspuh se sastoji od račve i dva ukrasna kraja, bez zadnjeg lonca. Cena 7.000 dinara. Zvuk se nije promenio. Bar ja ne čujem razliku.
 13. Alfa Romeo 159

  Šetao se po Temerinskoj u N. Sadu i našao prodavnicu ”Autostil” (Temerinska 26) i kupio ove tipske patosnice (2.500 dinara). Oni su proizvođači i setio sam se da pitam da li prodaju samo vozačke patosnice, prodavac kaže da prodaju po ceni 1.250 dinara. Patosnice su dobro iskrojene, legnu kako treba. Proizvode i prodaju i autopresvlake.
 14. Alfa Romeo 159

  Evo najzad i duplog auspuha. Majstor Bata iz Petrovaradina u kanalu vari...
×