Jump to content
FAS Goran

Reacher Gilt

Members
  • Content Count

    1498
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Reacher Gilt last won the day on November 2 2023

Reacher Gilt had the most liked content!

About Reacher Gilt

  • Rank
    ex Rasta
  • Birthday 06/08/1972

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sokobajna

Previous Fields

  • Garage
    Bravo 1.4 T-jet dynamic SP4 (Griggio undergound) / Focus 1.6 b Automatic - (Plava 'tica)

Recent Profile Visitors

3495 profile views
  1. Poslednje tri godine primam biološku terapiju protiv jedne autoimune bolesti na VMA o trošku z. fonda. Do prošlog leta je to bilo na četiri nedelje, pa na šest, a sada na osam. Lek košta oko 50K po terapiji (400mg), pa računajte. Put do BG i natrag me košta bezmalo 10K, a fond refundira oko dve, taman za putarinu. Pride povremeno moram da odradim analize nivoa leka i antitela u krvi privatno (~10K), jer državne lab. ih ne rade. I pored toga ne mogu da se žalim, hvala i za ovoliko. Nisam im ja ostao dužan, naravno, jer uplaćujem osiguranje skoro 30 godina, a pre nego što sam se razboleo ne znam da l sam ukupno bio za sve to vreme 10 dana na bolovanju. Da moram i terapije da platim, ne znam iskreno kako bih to izveo sa ovim primanjima koja imam. O osoblju VMA s kojim imam kontakt mogu samo u superlativima. Svaka im čast za ovakav odnos prema pacijentima, samopregor i zalaganje koje je obrnuto proporcionalno onome što zarađuju, i uslovima i stresu pod kojim rade. Predivni ljudi. Dakle, daleko od toga da je sistem savršen, ali ipak funkcioniše nekako, a ako se uzme u obzir opšte biiip u državi, i drpanje na sve strane, čak odlično. Ali da ne bude da samo hvalim, postoje ozbiljni propusti u organizaciji, previše administrativnih peripetija i ft1p procedura, koje su potpuno nesuvisle i bespotrebno zakomplikovane. A sve samo zbog toga što živim u SB, koja pripada niškom zdravstvu. Kao da je BG u drugoj državi. Izvinjavam se na opširnosti, ali osećao sam potrebu da objasnim i prikažem kako stoje stvari iz svog ugla.
  2. Reacher Gilt

    Biciklizam

    Koje fotke, ove iz oglasa ? Sem poslednjih nekoliko to sve telefonom uslikano, nisu to fotke, nego foNke ... A gravel je ekstra varijanta, kad nemaš lumbago. I kad ne teraš po terenu, mislim, može i to, ali nije baš neki doživljaj.
  3. Reacher Gilt

    Biciklizam

    Drugari, ako nekom treba provereno dobar mtb, mogu da ponudim svoj. Da ne kačim ovde oglas ponovo, evo linka ka već postojećem na brackom forumu . Vozim ga jedva par puta godišnje i dosadilo mi je da ga više preskačem po garaži i premeštam s mesta na mesto, zato bih ga otuđio, ne zbog toga što mu nešto fali.
  4. Reacher Gilt

    Biciklizam

    Mineralno. Ne moraš da kupuješ nikakvo specijalno, imaš total LHM od litre za manje od hiljadarke. Meni majstor nije bio opcija jer niko od lokalnih nije radio servis hidrauličnih kočnica. Zato sam pazario onaj šimano blid-kit (mada može i bez njega) i gore spomenuto ulje, pa to radim u sopstvenoj režiji. Jeste malo pipavo u početku dok se ne izverziraš, ali u suštini nikakva komplikacija, samo treba biti pedantan i paziti da prilikom zamene/odzračivanja ulje ne dospe tamo gde mu nije mesto. Sama procedura je lepo objašnjena u brojnim tutorijalima na YT, za sve moguće tipove hidraulike. @moronAko ipak negde zapne, pitaj ovde slobodno.
  5. Upravo takvu crnku je Jorgo doterao, u top opremi, sa svim mogućim džidža-bidžama. Mislim da je bila dizelka biturbo, mada nisam siguran 100%. Ja sam samo malo sedeo u njoj, ždrakao i pipkao naokolo i mirisao kožu. Nisam se vozio, ali kum je bio baš impresioniran nakon što su otišli do KŠ u posetu rodbini. Sećam se da je pričao da je u vožnji pravi avion, što mi je onda bilo interesantno jer je po struci avio inženjer, i nije ga baš lako impresionirati. I onda se potrefilo da sam ga mesec dana nakon toga vozio do KG (jer nikad nije polagao vožnju), u svom tada samo par godina starom puntu. Naravno ja sav ponosan na njega, a on onako, blago rečeno razočaran. Mogu misliti kakav je to antiklimaks bio posle taze utisaka iz delte.
  6. Potpisujem. Još je čovek prekrio najlepšu boju crnom mat folijom. Meni je delta od kad sam je prvi put video (doter'o je kumov zet, Grk, iste godine kad je izašla) odavala utisak spolja avangardno dizajniraniranog hečbeka, nakrcanog opremom i novom tehnologijom, ali u suštini je to jedan pravi porodični auto. Tako da zaista ne razumem potrebu ljudi da je ovako namunjuju i ćunin'-stajlinguju, jer za time zaista nema potrebe. Taj auto meni i danas izgleda fenomenalno takav kakav jeste, pogotovo kad je u nekom višem paketu opreme.
  7. Pa kad nisi u trendu, jbg. Meni su sujmivi svi oni koji javno osuđuju i gnušaju se nečeg što ih apsolutno ne dotiče. Ima tu nešto. Imam par poznanika/ca koji su takvih afiniteta, i nikako ne mogu da shvatim ljude koji od njih zaziru. Jednostavno su takvi, nit je to njihov izbor, niti neka bolest od koje ih treba lečiti. Mene apsolutno ne zanima šta ko kome radi, neko voli Moravac il' Čačak, neko šeboj a neko maslačak. @Sedla Je l' bolje kad ovako ćakulamo, ili da se vratimo na temu o brrraku ?
  8. A može i neko poređenje utisaka sa Giu i 156 ? Ponašanje u vožnji, udobnost, kvalitet materijala unutra, i sl. Dovoljno dugo je već kod tebe da možeš da ih realno uporediš.
  9. Više ni sam nisam siguran gde se odigralo spomenuto spočitanije, lako je moguće da uopšte nije bilo u ovoj temi. Koja je, sad videh, namakla preko 30K pregleda. A kako najlepši nije više kod mene, možda je vreme da joj udarimo lokot? Da je otiš'o kod nekog komšu, kao Punto, imalo bi nekog smisla ostaviti je otvorenom, ovako baš i ne.
  10. Opet nisi pratio na času ... ccc A ovaj put sam, nakon što me je onomad prekorio admir, napisao pravilno, sa velikim F.
  11. Ode lav dok si rek'о AV ! Pozvao čovek, dogovorili se načelno, i deaktivirah oglas. Baš me krenulo. El ima neko neka kola da ne mož' da proda ? drugarica, pardon
  12. @Sedla Alfa je bombona, ne slušaj ti ovog @MS PK, on je sada MB PK.
  13. Tako je bata Života, baš kako reče gospo'ica Gvozdenka onomad, Nežni moj ! A ja sam sve bliže obećanom Favoritu, samo još da sestrinog lavića udamo. Jer keva ne da fokusa, kaže ne sad kad je Bravo otiš'o, a ford konačno doš'o na red za streju.
  14. Saglasan. Nisam neka žena, istina, ali i ja sam takva. Kad mi se nešto zaista svidi, ne treba mi puno da prelomim. Na kraju i ja sam ga tako pazario od Raše. Otišao da ga pogledam, i vratio se u njemu. Ali dobar je zaista ovaj Bravo, bez preterivanja. Znao sam da će ga oterati prvi ko dođe ga proba, samo nisam očekivao da to bude tako brzo, i da će to biti Ona. Ana. Nije mi bilo svejedno, ali makar mi je malo lakše jer je bravac otišao u prave ruke. Ona puno prelazi, i koliko sam juče mogao da primetim dok ga je probala, bolji je vozač od mene. Nije joj trebalo ni nekoliko minuta da se adaptira. Pre njega je vozila 147, jtd naravno, pa sam par puta morao da joj skrenem pažnju na to da bravo nije dizel, i da ga ne treba voziti tako. Jeste on turbo, i povlači lepo iz nižih obrtaja, al' ipak je benzinac, treba ga malo zavrteti. A koliko sam video, vrteće se on i te kako, jer kako već rekoh, otiš'o je u prave ruke!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...