Jump to content
FAS Euroauto Goran

nidza

Members
 • Content Count

  3502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

nidza last won the day on November 27 2020

nidza had the most liked content!

About nidza

 • Rank
  FLCS fotografo ufficiale

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  NBG

Previous Fields

 • Garage
  Turbo Benzina

Recent Profile Visitors

17990 profile views
 1. Ima, sa 2.5 TSI monstrumom iz Audija RS3.
 2. Nijedna vakcina nije svemoguća, ne samo za covid, nego uopšte. Njihova moć je jedino u matematici velikih brojeva, gde su skoro svi članovi društva vakcinisani, i oni kojima je imunitet jak, štite one sa slabim. Mi smo ugasili vatru na samo 20% populacije, imate još 80% gde pandemija bukti. Samim tim, efikasnost svih vakcina ovde je zanemarljiva. Daje izuzetnu prednost lično, ljudima koji su ih primili, ali neće imati merljiv uticaj na tok pandemije ovde.
 3. Korona počela na zimskim. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 4. Opalac, zaječar bez kukuruza. Lav bez kukuruza je odličan bio kad je počeo da se puni, posle se toliko upropastio da nisam mogao da pijem i više nisam kupio otad. Moguće da se popravio, nemam pojma. Jedina komfor zona za industrijska piva kod nas koja se toče ovde je ostala samo Stella. To još nisam uhvatio da varira kvalitetom, a pijem otkad je pune.
 5. Ma nisi me uvredio ni najmanje@vagenovac , znamo se predugo za to, nego moraš biti dosledan makar u svom sopstvenom mišljenju. Nisi napisao da traju skoro večno, ali to je zaključak koji se jednosmisleno izvodi iz stava da se nešto zanemarljivo haba. Naravno, nije slučaj, haba se usled trenja, a toga ima mnogo u motoru, i zato ima ograničen vek trajanja. Podmazivanje to samo minimizira, ali daleko je od bilo kakve zanemarljivosti. Najduže traju (po km) motori koji imaju u svom životnom veku najmanje rada u mestu. Pokretanje toplog i podmazanog motora nije ništa veći stres za motor od drugog ubrzavanja ili usporavanja. To ne treba da ti bude razlog za gašenje. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 6. Ovo nije kritično oštećenje. Idealno ako može nečim da se zalepi nazad.
 7. Mala ispravka, nije u kabini aktuator, napolju je negde ispod suvozačkog brisača. Sve je to ceh strogih propisa o ekološkom i zvučnom zagađenju, i ugrađivanja GPF, međutim nije da se baš nikako ne čuje (kad se sve uzme u obzir):
 8. Ne opirati se napretku tehnologije, uvek donosi nešto novo i bolje. Za sladokusce će uvek biti stare tehnike, kao i mesta na zemlji gde može da se pobegne od gužve i grada.
 9. Kako ti sebe kvalifikuješ tačno da mi napišeš da sam napisao žestoku glupost? Kakvi su to moji kolege inžinjeri po kojima motori traju večno, jer su habanja praktično nepostojeća? Svako trenje je habanje, i tu ne bi trebalo da postoje bilo kakve disksuije. Naravno, mišljenja možeš imati, možeš ih i javno pisati i imaš svako pravo i da misliš i da pišeš šta god želiš koliko god bilo neutemeljeno na nauci i činjenicama. Ja tome ne mogu zameriti, ovo je javni forum, ali ne mogu diskutovati o stvarima o kojima se ne diskutuje. Tebe će ubiti u pojam hibridi kad se omasove. Pale i gase SUS motor bezbroj puta u toku vožnje.
 10. Poprilična je razlika. Ja ne gasim start-stop, pošto radi auto kao hibrid po gradu, ne osetiš ni kad se ugasio ni kad se upalio. Ušteda goriva je sporedan benefit, Ali glavni benefit mi je da uštedim hiljade nepotrebnih sati rada i habanja motora. Paljenje je sa tolikom lakoćom, da nema šanse da tu postoji bilo kakav problem, sem po akumulator, koji su mi btw, zamenili pre mesec dana u garanciji - iako ništa nisam provalio da postoji kao problem. Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
 11. Zapravo je protočniji saobraćaj kada je veći razmak između vozila i dobra anticipacija učesnika, nego kad se vozi na braniku uz puno naglih kočenja, bez šanse da se iko prestroji, uključi, itd. Stil vožnje u Beogradu, kakav je danas, je jedan od faktora što se prave gužve. Mišljenja sam, da bi adekvatno naštelovani semafori, usporili maksimalne brzine, a povećali prosečne i naučili ulične trkače da je svaka jurnjava bespoentna.
 12. Au šta bih dao da sklone sve policajce i postave kamere. pa da se samo kotrljamo.
 13. Trebalo bi, nije uopšte ista sadržina bočice. Jedna bez druge nemaju naročito smisla, iako hipotetički bi imao neki smanjeni efekat.
 14. Čudno, baš po snegu je najbolja od testiranih premiuma, ako je to ova sestra Kleber HP3. Od njih je slabija po mokrom i suvom. Sad tu ima kvaka, u odnosu na šta, u kom autu, koja su očekivanja, koja dimenzija itd. Test tu služi da odabereš najbolje što možeš, ili najbitnije, da eliminišeš šta ne valja.
 15. Pojašnjenje, stavku po stavku, pošto vidim nerazumevanje. Za sneg je prednost da je centar mase vozila bliži pogonskoj osovini. Pokretanje vozila unapred, pomera centar mase unazad. Za pokretanje iz snega, optimalno je da je motor nazad, pogon nazad, jer je najveća trakcija gume sa snegom. Izuzetak je 4x4, ali i kod njih će bolje da savlada uspon vozilo sa primarnim zadnjim pogonom, recimo X-Drive, u odnosu na Quattro - razlike su jako male, molim vas da ne nastane polemika, jer su oba po snegu značajno bolja od bilo koje vuče samo na jednoj osovini. Šta je ocrnilo zadnju vuču po snegu, to su vozila iz prošlosti, sa motorom napred, pogonom pozadi. Centar mase je u sredini, a kod verzije vozila sa težim motorom, recimo neki veći dizel, čak i više mase napred. Tada nije postojao ESP i vozila su se na ondašnjoj tehnologiji guma, lako okretala po snegu i sletala sa puta, kao kad povučete ručnu pri oduzimanju gasa. Čak ni elektronika nije svemoguća, bio sam svedok na autoputu ovde kod nas, po velikom snegu, kako se E60 na ravnom okrenuo za 360° i izleteo desno u gomilu snega. Nije bila ni velika brzina, 60tak i sigurno su svi ok, sreća tu nije bilo bankine niti neke prepreke, a ivičnjak je bio zatrpan snegom. Bilo bi poučno da se tad vozao dashcam kao danas, pa da okačim snimak.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...