Jump to content
FAS Euroauto Goran

nidza

Members
 • Content Count

  3540
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

nidza last won the day on November 27 2020

nidza had the most liked content!

About nidza

 • Rank
  FLCS fotografo ufficiale

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  NBG

Previous Fields

 • Garage
  Turbo Benzina

Recent Profile Visitors

18354 profile views
 1. 185 naspram 150 KS, na manje kg, potpuno normalno je očekivati da je JTS brži. Posle remapa će JTDm 16v biti malo brži ipak, ali mene to sad više ne bi zanimalo posle nekoliko godina druženja sa turbo benzincem.
 2. @andreja.micovic: Neuporedivo je bolja guma Kleber od Save, nemoj da imaš dilemu oko toga, nisi pogrešio. Sava je odlična u najnižem segmentu, Kleber je sveukupno bestbuy guma evo već treću zimu zaredom.
 3. Ne treba ljudima AWD, odnosno, ne treba im ništa sem šminke. SUV trend je eksplodirao zbog iracionalnih kupaca, ne racionalnih, a fabrici je zadatak da proda, zaradi, napravi posao, pa je sled razvoja događaja očekivan. Compass se meni jako sviđa, btw. Svakako sve njih čeka neka struja na osovini koja nije pogonjena, to će se sigurno kad-tad desiti. Nema potrebe da komplikuju vozila mehanički.
 4. https://uradi-sam.rs/dihtovanje/cicak-traka-samolepljiva-20mm--bela.html
 5. VW ima 1.0 TSI, i mnogi drugi. Što je prevara? VW i Ford recimo uparuju 1.0 sa mHEV. Sa tim motorom sam vozio Focus u oktobru po DE, fino to ide skroz. Struja mu očigledno taman pomogne pri polasku i da premosti niže obrtaje, tako da se vozi baš lepo. Nije problem u ukupnoj zapremini, već u zapremini 1 cilindra, koja se pokazala bolja kad je malo veća, jer može da održava nižu temperaturu sagorevanja, a da ima dovoljno obrtnog momenta. Manji cilindri su dobri za performanse, ali nisu dobri za ekologiju, i to je problem. Ako drugi mogu te motore da uklope u današnje stroge standarde, ne vidim što ne bi mogao i Fiat.
 6. Ad Guard DNS postavi umesto provajderovog. Postoji opcija private DNS na novijim Android telefonima, a na IOS postoji VPN profil, može 2 da se stavi: koristim Ad Guard DNS i Cloudfare. Većinu tih web reklama ne prikazuje.
 7. Nije naročito informativno porediti ubrzanja u najvišem prenosu, tj. onako korisno je imati tu informaciju, ali mnogo važnija su ubrzanja u optimalnom prenosu u bilo kom režimu. Neće atmo i turbak imati iste menjače, i to im baš omogućava da ako imaju približno KS, približno i ubrzavaju u optimalnim prenosima (zapravo turbaka zakolju dužim menjačem, zbog ekologije i komfora na otvorenom). Ali, turbak će bolje da ubrzava u svim režimima van optimalnog za najveće ubrzanje, i mnogo je lakši za vožnju. Na stazi će takođe turbak biti brži, sem ako nije previše kompenzovan dužinom menjača, pa ga atmosferac sašije većom redukcijom. @ISV_01, ne gase tempomat sva kola, moj auto ne gasi, a posle sam ukapirao zašto - baš zbog unifikacije sa adaptivnim tempomatom. Dok se nisam navikao bilo mi je čudno, ali sad mi je potpuno svejedno. Vozio sam pre 2 godine na dužem putu Atecu sa ACC, i to super radi u paru sa manuelnim menjačem, drži put kad pustiš volan, drži odstojanje, maltene do stajanja radi, i krene sam. Naravno, sa automatikom tek dobija pun smisao, ali ni uz šaltung nije bez smisla.
 8. nidza

  F1: Abu Dhabi 2021

  Nije sve, ali je osnovni preduslov bez kog nema ništa. Konstruktorska titula je dodatna potvrda da su tokom sezone imali najbrži bolid, kao i svih prethodnih godina. U Brazilu se Luis poigravao sa celim gridom, kao da je sa druge planete auto. RB se približio, ali nije nijednog trenutka bio brži, tako da je za Maxovu titulu zapravo najzaslužniji on sam. Ne znam šta se desilo ovo na kraju trke, jer poslednjih par trka, i poslednju trku do poslednjeg kruga, sve odluke su išle direktno u korist Luisu. Pritisak na direkciju trke od strane g. Wolfa, kao i tokom čitave sezone, cela mašinerija je htela da iznese luisa do rekordne 8. titule, ali su univerzum i Max odradili drugačije. Iskreno sam mislio da će da pusti SC do kraja, Luis uzme titulu, i da se kontraverzna sezona završi na najkontraverzniji mogući način. Tačno je da su obojica zaslužili titulu, ali ja dajem prednost ipak vozaču u očigledno sporijem automobilu.
 9. Problem sa paljenjem može da ti pravi i anlaser, iako naizgled vergla dobro. Ukoliko ne može da postigne zadat nivo obrtaja, ne može ni da atomizuje gorivo na zapaljive čestice. Sličan simptom može da napravi i EGR koji kasni sa zatvaranjem, glavi. To ti je najlakše za dijagnostiku, samo ga fizički zatvori i vidi da li će nešto da se promeni. JTD ne pravi pitanje, JTDm će da upali engine failure, ali radiće normalno auto.
 10. Nije to tačno uopšte. Kao što nije tačno da Hamilton nije znao zašto ovaj usporava. Natezali su se oko DRS znaka, odnosno Max je čim su bili obavešteni da mora da ga propusti, odmah usporio, što možete i na snimku da vidite, što traje oko 3 sekunde, kada i Luis usporava i vozi iza njega, umesto da ga obiđe - što znači da u tom momentu i Luis jako dobro zna šta radi i zašto to radi. Kraj natezanja posle 3 sekunde je kočenje Maxa da ga ovaj obiđe - uostalom, šta on treba da razmišlja šta ovaj iza hoće ili neće, nije mu se teatralno sklonio, ali mu je ostavio mesta za obilazak i išao je brzinom za obilazak, što ovaj nije učinio i na kraju su se dokačili. Ne mislim da je Luis njega namerno hteo da uradi, a ni obrnuto, jer Luis nije trebalo da bude tu gde jeste uopšte. Ne znam šta je razmišljao, onaj se sklanja i ovaj mora da ga obiđe, međutim dešava se šta niko nije planirao, ovaj NEĆE da ga obiđe dok ne prođu obojica DRS znak. Usporenje 2,4G đavola, on je pustio gas mnogo pre kočenja, što ga ovaj nije obišao sam je kriv. Pogledajte snimak. edit: mislim da niste u pravu ko kakve sugestije daje FIA sa staze preko svojih timova. Mi samo čujemo delić odabranih komentara, veći deo komunikacije čuju oni koji plaćaju F1 kanal, a samo FIA i timovi čuju sve.
 11. Presretač? Ovo ostalo potpuno regularno, pogotovo ap Bg ns, svaki dan gulim.
 12. Mogli su bar da zamute prezimena i JMBG, ovako obrukaše ljude bezveze.
 13. Meni nedostatak gripa podrazumeva takođe novu dimenziju uživanja u vožnji, recimo sneg, ili prošlogodišnji Navak TD sa slikovima po kiši, tako da je moguće i iz te perspektive razumeti određene vozače.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...