Jump to content

nidza

Members
 • Content count

  3058
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nidza last won the day on March 9

nidza had the most liked content!

About nidza

 • Rank
  FLCS fotografo ufficiale

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  NBG

Previous Fields

 • Garage
  Turbo Benzina

Recent Profile Visitors

17046 profile views
 1. Čipuj ti to lepo i zaboravićeš na jedan duži period ovu lošu ideju. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 2. Kakve veze ima šta je nazad na sedištu. Ko da je bitno šta je nazad ili na podu kožne garniture, bitno je ono na čemu se sedi. Zadnji deo sedišta svakako treba da je otporan na dečje noge i oštre igračke. Uostalom, slično je i kod drugih proizvođača, niko ne stavlja skupe materijale tamo gde je apsolutno nepotrebno, pa čak i kontraproduktivno. Imenjače, zaključio bih da ti je jedino iskustvo sa 159 vezano za neke stare krntije, te imaš potpuno pogrešnu predstavu o automobilu. Meni je žao što nisi bio u prilici da voziš održavan primerak, ne bi imao ovoliko pogrešno mišljenje. U principu nije neočekivano, većina se u Srbiji pruži više nego što su dugački za kola, i onda voze krš u boljoj verziji scenarija, a u lošijoj verziji busplus, a auto na parkingu.
 3. Vlasnik će da se smori ko kifla u Insigniji i svemu drugom što sam zapamtio da je spomenuto posle poslednja dva automobila koja je vozio. Jedina prednost Opela je što može da se kupi bitno mlađi.
 4. Kako nema kožna sedišta? Naravno da ima. Wtf?! 150 je bolji i elastičniji kad su stock. Mnogo bolje poteze iz niskih. Remap ako spominješ treba oba remapirana da porediš. Moja je izmerena 191.5ks, teško dostižno za 120 bez modifikacija.
 5. Ako mene pitaš, ne nužno. Ne razmišljam ozbiljno o nasledniku. Voleo bih ponovo da vozim Alfu, npr Giulia Veloce. Koliko pratim dešavanja, ne opravdavaju baš adekvatno kupovinu nove.
 6. U diskusijama oko polovnih kola ogroman uticaj ima konkretan primerak sa kojim ste imali dodira. Stanje, motor i oprema, pre svega. Za neku objektivnu raspravu treba uzeti u obzir samo dobre primerke, dobro opremljene. Ja sam sa svojom 159 bio prezadovoljan, dosta opreme, odlična vožnja, mali potrošač i vrlo brz auto. Da ne zaboravim, grejala je minut - dva nakon polaska, nevezano što je sporo dizala na radnu temperaturu. Do nekih 30 C mereno OBD je stizala jako brzo, a tada je počinjala da duva toplo. Da je postojao primerak 2014-2015 godište vrlo malo verovatno je da bih kupovao uopšte nov auto, nego ponovo 159. Insignia je bila opcija, ali ne mislim da moze da parira dobroj 9tki. 307 da ne komentarišem, on je parnjak za Stila i Brava.
 7. Šta planiraš tačno da dobiješ Insigniom umesto 159?
 8. Potpuno se slažem. Uzmi nešto od čega nećeš dobiti nervni slom kad krene da zeza, a turbak benzinac lešina zvuči kao recept za to. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
 9. Alfa Romeo Giulia

  Ma da, treba u stvari jeftinija od Golfa da bude i to je taj segment. Ajde malo ozbiljnosti ovde. Itekako se dobija od tog auta koliko košta, čakštaviše, međutim druga je stvar što izlazi iz bestbuy segmenta. Niti jedan direktan konkurent takođe nije bestbuy auto, Bimer 3, C klasa, XE... Ostatak D segmenta poput Superb, Passata, Talismana, nema previše dodirnih tačaka i gađa drugačiju publiku. Nema ništa od tog popusta narednih 5-6 godina.
 10. Alfa Romeo Giulia

  Teško za Ameriku da neko vozi Audi karavan, ali matematika generalno stoji kad se gleda globalna prodaja. Treba gledati prodaju samo D segmenta limuzina i sa tim porediti. Da se ubijaju od prodaje i da su okrenuli segment naopako i nisu, međutim, polaze od nule posle duge suše i treba uzeti veoma bitnu stvar u obzir - svaki auto koji su prodali, neko od glavnih konkurenata je prodao manje. Nije da to nema uticaja na tržište i projektovane prodaje, tj. taj isti Audi je isprojektovao da će da prodaje (lupam) 5000 mesečno, međutim prodaje ih 1000 manje. To lagano može biti veći problem nego Alfi koja proda 1000, a planirala je 2000. Neka budu srećni što i ovoliko prodaju i što je u medijima generalno izuzetno pozitivna atmosfera oko Đulije. Ljude su smorili postojeći modeli, stiglo je osveženje i prepoznato je.
 11. Nema sikiranja, nađi samo dobrog majstora. U principu treba da se zna u šta se potencijalno upuštaš kad se kupuje takav auto. Možda je pametna opcija konverzija u manuelac, ako ti nije o glavu da bude automatik. Prvi put sam sad saznao da je takva konverzija uopšte moguća.
 12. Renault Talisman

  Nadam se da je do primerka. Nisam probao drugi, ali biće valjda prilike.
 13. Renault Talisman

  U Decembru sam vozio Talismana iz AVIS-a, skoro nov auto je bio u pitanju. Imao je ozbiljan problem sa zvučnom izolacijom, huk vetra je bio nepodnošljiv već na 120km/h, a na nešto većim brzinama, tipa 160 kako se prosečno vozi u Nemačkoj na AP, muzika uopšte ne može da se sluša. Da li je u pitanju sistemski problem ili problematičan primerak sa nekom havarijom u istoriji, nemam pojma. Sem toga, korektan autić, ali poprlično nezanimljiv. Ako pronađem slike okačiću naknadno.
 14. Može i Goodyear da prođe. Večeras nije bilo klizavo, ovaj tanak sloj snega deluje čak i pod nogama nekako lepljivo, nemam pojma. Alfa je imala dobar volan na kome se osećala svaka promena podloge. Danas tako nešto ne postoji više na automobilima.
 15. Hoće. Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
×