Jump to content
FAS Goran

Zvezdo

Members
 • Content Count

  3515
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Zvezdo last won the day on November 23 2017

Zvezdo had the most liked content!

1 Follower

About Zvezdo

 • Rank
  Prominente

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Srem
 • Interests
  Automobili, Motocikli, F1, Elektrotehnika,elektronika

Previous Fields

 • Garage
  Sveta krava B8

Recent Profile Visitors

13901 profile views
 1. Na pravom si mestu! Ivan je doktorirao multiair motore! Ima već dosta o tome na forumu Ivan će te preusmeriti u pravu temu
 2. Ljudi su se razmazili! Pogotovo po gradovima problem je ocistiti lopatu snega ispred svoje zgrade,kuće ili lokala već čekaju da to netko drugi uradi. Tako je i sa zamenom gume. Što bi se prljao kada je lakše za banalnu stvar pozvati nekoga i za to vreme tipkati po telefonu kako ih čeka već 15 minuta a da je sam zameni treba mu 5 minuta.
 3. Hajde mi prevedi to. Uopšte ne razumem na šta misliš ako je vezano za moj poslednji post.
 4. Pa ako sam razumeo slep ga je odvezao u servis a pošto ga nisu popravili opet ga je vratio u Srbiju kao što stoji u paketu? Ako je tako onda nije do osiguravaca nego do servisa. To što oni na sve moguće načine hoće da prevare nekoga to je uobičajena praksa svih u Srbiji.
 5. Neee! prodao ga je zato jer mu je dosadno. Otplatio kredit, garancija istekla, treba ulaganja u auto i naravno da će ga prodati i kupiti novi . Ja ovakvu grešku još nisam imao ni video, baš me interesuje šta je to .
 6. Zašto je zloglasni? Prvih par godina proizvodnje je imao problem sa pucanjem kućišta akumulatora hidrauličnog ulja ili kako to već nazvati. Kada je taj problem evidentiran isti deo je napravljen robusnije i problema više nema. Dakle slična stvar na multi air motorima na Fiatima. Prve generacije su imale problem posle je to rešeno. Na DQ200 se kao ne menja ulje jer se ne kontaminra sa potrošnim delovima kvačila. Dakle predviđeno je traje koliki je životni vek automobila tj 250 000 Km. U njega ide obično menjačko ulje i naravno da je poželjno zameniti ga kao i na manuelnom menjaču. U hidrauličnu jedinicu ide drugačije ulje ali unutar nje ima filter. Ja sam kod sebe promenio samo menjačko ulje jer nisam 100% siguran za specifikacije hidrauličnog. Trebalo bi da je normalno ali kažem nisam 100% siguran pa ga nisam menjao. Auto je prešao 245000 Km normalne vožnje i sa menjačem nije bilo problema. Kvačilo još nije menjano. Inače zamena kvačila je 600e koliko sam čuo.
 7. Sve se to može popraviti, samo što automatske menjače ne radi svaki majstor iza ugla.
 8. Ma kakve lubenice? Uvek pre karavan nego limuzina! Otvoriš gepek, ravan pod, velik otvor, mesta koliko hoćeš! Neprocenjivo! Evo mi bratić tražio kombi da doveze stvari za kupatilo, kaže kabina je velika! Stalo bi u karavana svega za pet kupatila. Ljubav prema limuzinama postoji samo na Balkanu a bogati Evropljani doplaćuju za karavane ako limuzina ima uopšte u ponudi. Kompakt ili karavan! Limuzina nikako što se mene tiče.
 9. Zvezdo

  Kuda ide ovaj svet?

  Ajde podeli i sa nama pa da beže i od nas.
 10. Aux in odnosno ulaz. Nemaš brige provereno je.
 11. A šta tebi tačno treba? Na radiju imaš aux in dakle samo Kabel koji se ukopca u radio i izvuče van negde sa 3.5 mm konektorom. Taj Kabel imaš na AliExpress ili kod Kanibala u piramidi. Ako ti treba aux out za pojačalo ista adresa.
 12. U Hrvatskoj je druga priča. Oni imaju toleranciju od 10 Kmh na tačnost uređaja a nemaju kaznu za prekoračenje do 10 Kmh. Tako da se bez sankcija može voziti 19 Kmh brže od ograničenja. U praksi to znači u naselju se može voziti do 69, van naselja 109 a na autoputu još nikoga nisu zaustavili ako je vozio ispod 160. Tu informaciju mi je dao saobraćajni policajac, ako me je slagao i ja lažem vas. Pisao sam već snimila me je kamera gde je ograničenje 70 Kmh a ja vozio 108. Platio kaznu 250 Kuna cca 30e. Mislim da je i tako pisalo na rešenju i platio sam kaznu za prekoračenje do 20 Kmh. Ne znam tačno kako je u Evropi ali navozao sam se tamo i još nisam nikada ništa dobio što ne znači da možda i neću i znam da sam vozio bar 10 Kmh brže od ograničenja.
 13. Ufff! A koliko košta nova glava odnosno može li se samo kupiti odlivak bez ventila?
 14. Ima li zvanična informacija o toleranciji za brzinu na kamerama? Ako je ograničenje 50 Kmh od koliko Kmh snima? Ili je i to od dnevnih potreba za novcem građana. Platio sam jednom kaznu jer sam vozio 3 Kmh brže na autoputu dakle 123 umesto 120 Kmh. Policajci kažu naređenje. Nulta tolerancija. Isto tako za crveno svetlo, da li odmah snima kada se upali crveno ili nakon par sekundi?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...