Jump to content
FAS Goran

BaneAK74

Members
  • Content Count

    116
  • Joined

  • Last visited

About BaneAK74

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 04/17/1994

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Grande Punto 1.4 16v Ford Fiesta 1.8 tddi Bravo 1.4 T-Jet

Recent Profile Visitors

1231 profile views
  1. Odlicann Abarth, jos u crvenoj boji! Top! Prosli auto(Grande Punto), mi je bio crven, i sto kazes razlika plastika/lim je i mene nervirala. Ali svakako sama crvena boja privlaci poznju, pogotovo kod policije Da se lepo navozas .
  2. Uzmem plasticnu casu podmetnem islod E to jeste problem , ako nemas mesta za ovo. Ja sam postavio occ kod hladnjaka, tako da ima dosta mesta.
  3. Zimi se bas brzo napuni occ. A navoj na samoj posudici je kilometarski, bar kod mene Pa sam nabavio ovo, dosta ce olaksati praznjenje occ-a .
  4. Pozdrav ljudi ! Radilo se na Bravu i to lepo, pa ko velim da malo podelim sa vama. Primetim povecanu potrosnju ulja, ali to sam povezao sa time jer sam sa Eneosa presao na Shell, pa se razmisljam 1000 din razlika u ceni to je. Posle par km primetim ulje na usisnom delu turba. Skinem crevo od occ-a ka usisu, crevo suvo. U medjuvremenu kupim crevo od truba do intercoolera, jer sam ono staro krpio. I kad am skinuo crevo i tu zateknem ulje. I tad sam skapirao zasto auto gubi snagu na sta sam se zalio u poslednjim postovima. Vozio ja to tako do ovih prvih mrazeva gde na auspuhu osetih miris ulja i skapiram da je dosao kraja. Dovezem auto kod mene u grazu i krenem u rasklapanje. Skinem centralni sklop turba, on sam po sebi ima nekog lufta ali po meni nije to nista strasno, ali je propisao def. Ulja na sve strane. Skinem izduvni deo truba jer znam da puca i on se bukvalno rascvetao, toliko je naprsao da vratanca od wg ne mogu potpino da se otvore. Na savet @Branislav proverim i izduvnu granu. Koja je naravno pukla Pri skidanju izduvne pukne mi brezon u glavi. Do duse deluje mi da je pukao ko zna kad jer nikakvog otpora nije ima kad sam krenuo da ga odvrcem, taman izustim "pa ovaj nije ni stegnut" kad puf ispade brezon Pozovem zeta u pomoc da razbusimo brezon i da samo procistimo navoj(tj. da probamo to da odradimo), i setim se da sam sa alija davnih dana raucio nesto od alata za takve stvari kad puke sraf. I o cas posla izvucemo brezon. I sustini moze se reci da sam imao srece . Poskidam sve ovo i krenem u nabavku delova, na nekom ruskom sajtu nadjem koje sve izduvne pasu evo i neki brojevi da nekom sledecemo olaksam potragu: 55217497, 55221553, 55236503 Nadavim izduvnu od Delte 2010 + god. Centralni sklop tubine, Od turbo servis Radosavljevic I izduvni deo turba od nekog turbo servisa ne mogu da setim kog. Sama montaza je lagana nema neke velike razlike, sem par rupa za zastitni lim koje se ne gadjaju . Sve lepo sklopio , zamenio ulje i zameni antifriz. Presao sam nekih 500 km i u sustini Bravo ide za 20 % bolje nego pre, u nizim obrtajima je startniji , pre mi je nekao trebao za nijansu veci gas, dostaa tisi rad i sama cukica za boost u sport modu zakucava u max. sto pre nije bio slucaju. Cene : Centralni sklop - 17 500 din Izduvni deo turba -18 000 Izduvna grana - 6000 din ( krecu se od 6000 do 12 000 ). Crevo od turba do inter. - 4200 din Ulje - 4500 din Antifriz - 2500 din Za sad ne trosi ulje(pu pu pu, da ga ne ureknem).
  5. @Mijailović P. 2.5*18*23 - 2.5*25*30 Ja sam ove dimezije nasao. I evo vec sam presao dosta od montaze i nema curenja.
  6. @Sem Pozz! Sto se tice PCV-a, njega sam ukinuo i sad je sve cisto. Jedino te selne da proverim, pa ako nije i to onda je turbe def. problem.
  7. @Branislav Video sam na aliexpresuu, ali nema garancije Verujem da su i ovi kod nas kinezi, ali valjda daju neku garanciju. Kad sam radio mali servis skinem crevo koje ide na intercoooler i vidim da je malo masno, a ima i ulja na crevu koji ide na fiter vazduha. @Mijailović P. Hvala, probacu i kod njih.
  8. Gledam po netu, taj centralni sklop dodje balansiran. Na Bravu je turbina pristupacna, imam o cas posla da je skinem Sto da dam(lupam sad) 300e, kad mogu to sam, a pritom i volim da petljam oko kola Nasao sam turbo servis Radosavljevic, njih cu kontaktirati. Da vidim cenu, koliko bi to kostalo.
  9. Zamenjene svecice , cena novih 6400rsd (osetno bolje vuce sa novim, stare su bile uzas, ko zna kad su menjanje). Uradjen auspuh kod Vlaste 12 000 din Vlasta jako prijatan lik, svaka cas coveku. Odradjen mali servis: Ulje, fiteri oko 6000din Sledeci trosak je turbinaa, pocela je da pusta ulje i verovatno zbog nje imam gubitak snage pri dodavanju naglog gasa na sta sam se zalio. Ja sam za opciju da kupim centralni sklop turbine i sam je zamenim. Da li je neko imao iskustva sa time i koje marke tih zamenskih da jurim ?
  10. @radakbre Pozdrav! Ja sam do sada presao oko 2000km sa ovom budzevinom i nisam imao nikakvih problema.
  11. Cenu si rekao, ali ne mogu da nadjem gde si radio ? Nasao , kod Vlaste Odlicno ovo izgleda, svdija mi se, ovako cu ja nesto da odradim.
  12. @OMP Evo link : https://a.aliexpress.com/_msa4rve Nahvatao sam popust i platio 3500 din A occ sam takodje nasao na aliju, 2500din, ima ih raznih modela .
  13. Ne znam. Ja prvi put cujem za to. Sve je to isto, samo je na 150hp Vl36 turbo.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...