Jump to content
FAS Goran

NIXIE

Members
  • Content Count

    150
  • Joined

  • Last visited

About NIXIE

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 11/18/1962

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Popravka drajvera mi nije problem, već rekoh da radim sam povremeno. Samo da nađem par jeftinih polovnjaka, jer je činjenica po onome što vidim, da svakom treba zamena vešanja i impregnacija membrane. Evo ga jedan Poljski Tonsil 10" s kraja prošlog veka, vraćen u život. Mislim neviđena glupost je u kola stavljati drajver sa papirnom membranom i sunđerastim vešanjem. Tu ide plastična membrana (metalna, kevlar, carbon fiber, glass fiber) i gumeno vešanje. Jednostavno papir bez impregnacije i poliuretan nisu dovoljno trajni u tim uslovima.
  2. Na kraju ću da ih skinem, opravim i vratim. I dva puta skidaj pa vraćaj oblogu.
  3. Cena polovnih dosta skače kad nema novih, a nema ih više izgleda. Ideja je bila prvo to da nabavim. Od tog iz Svrljiga sam uzimao vešanja i kalote za par tih zvučnika koje sam sam reparirao. Ima i jedan u BGD na Altini isto ogroman izbor tih delova, a radi i servis. Ima ih još naravno koji servisiraju zvučnike, Siniša Rankov, Branko Bin itd.
  4. Neša iz Inđije ima na KP neke koji liče da su očuvani, barem vešanja dobro izgledaju membrane su naravno izbledele, cena čak 2000din/komad.
  5. Vidim da je neki zajebant. Koristi antireklamu za reklamiranje. Samo on zna ima li vajde od tog glupiranja. Možda je samo prolupo na otpadu.
  6. Ok, znači Kidi otpad eliminišem iz razmatranja. Zavisno od stanja tih polovnih zvučnika, neće mi biti teško da im zamenim gornja vešanja, ako su membrana, kalem i donje vešanje (centrator) u dobrom stanju. Aftermarket zvučnike neću zaista, auto će biti u mom posedu možda još godinu dana. Imam nešto od toga kući, na jednom audio uređaju sopstvene izrade. Dosta su popularne te lampe, tinjalice u suštini.
  7. Hvala, vidim gde je to otprilike, nije daleko. Jednom sam išao na tehnički pregled tu blizu, Maus centar. Kad dođem do starih, ako ima vajde repariraću ih. Menjao sam već vešanja gornja na više komada kućnih zvučnika uspešno, iz čiste radoznalosti. Od babe devojka, to su mi omiljeni poslovi. Imam i premaz za stare papirne membrane, ostalo mi, Visaton LTS50. Nego sad mi treba zum-zum samo da se zamene na brzinu. Ko ća dva puta da skida obloge vrata.
  8. Kupujem par novih (ili očuvanih polovnih) originalnih prednjih zvučnika za Grande Punto 2009 godište. Zamenski me trenutno ne zanimaju. Poželjno je da to bude u BGD da mogu da ih vidim i proverim ispravnost pre kupovine, ne bih uzimao ništa na neviđeno. Ako neko zna auto otpad gde toga ima, a da nije mnogo daleko, neka me uputi. Zahvaljujem unapred.
  9. Prednji levi zvučnik u vratima Grande Punta (2009 godište) čudno zvuči, ima neki prizvuk, verovatno je propalo sunđerasto vešanje, nisam zagledao još. Pozadi oba zvučnika rade čisto, kao i prednji desni. Zamenio bih oba zvučnika napred, ili barem taj jedan levi, pa pitam da li ima gde da se kupe originalni drajveri fabrički, ali novi? Polovnih vidim da ima po otpadima, pitanje je šta se dobije na neviđeno poštom. Ili ako je neko skidao i stavljao sebi neke bolje, i ima očuvane originale da mi ih proda, rado bi kupio par.
  10. Ulenjio se auto, pa se buni preko lampice.
  11. Jedini problem je to što nije onaj konektor ispod sedišta, što se rašava za par minuta, nego onaj kod samog pirotehničkog zatezača, znači ispod plastične obloge, tako da je bilo puno posla i malo veći trošak. Da li je loš taj konektor pa je oksidirao, ili ga neki monter u Zastavi nije zabo s oproštenjem kako treba, to ne znam. Nadam se da neće biti još ovakvih gluposti sa tim autom.
  12. Rešen problem kof Gorana, konektor zatezača pojasa na desnoj strani, očišćen i spojen ponovo. Sam zatezač je ispravan.
  13. Pa suvozačko se pomera povremeno, a vozača ne menjamo često. U principu šta je tu najčešći problem, konektori, kablovi ili sam zatezač pojasa?
  14. Pre izvesnog vremena mi se na 500L iz čista mira u vožnji pojavilo upozorenje Check Airbag, i stalno gori lampica upozorenja, oma se pali kad pokrenem motor. Bio kod Gorana u servisu u onom jutarnjem terminu od 7.30 i dijagnostika je pokazala da nije ispravan zatezač pojasa na suvozačevoj strani. Pregledali su konektore ispod sedišta i ništa nije otkačeno. Zakazali mi servis za tri nedelje. Kažu da se mora skidati plastična obloga na centralnom stubu. Gde se u stvari nalazi taj pirotehnički zatezač na 500L, tu kod stuba ili na bravici pojasa? Jel se desilo nekome ovako nešto? Evo slike te skalamerije.
  15. Kad dođe zima i proleće obavezno pucaju cevi, to je klasika zbog promene temperature vode. Puno je starih cevi, azbestnih ima, trulih čeličnih, svega i svačega, sležu se ulice od teškog saobraćaja itd.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...