Jump to content
FAS Goran

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12/28/18 in all areas

  1. 8 points
    Onda ja i ostali koji ne diraju kilometražu i imaju validne servisne jedva uspeju da ubede kupca u verodostojnost svega što bi trebalo da budu osnova za dalju priču oko kupovine polovnjaka. Kolika je vrednost auta koji ima npr pravih 150000km i nekog sa vracenim km? Neka se radi o apsolutno istim autima, isto godište. Čak i boja neka bude ista. I neka su oba ispravna. Kategorija kilometraže je kod nas obesmisljena i to je fakat. Kupac ide kod prodavca s predubedjenjem da će ga ovaj slagati i prevariti. Ne bih imao nikakav problem sa takvim stavom kupaca da sam takav prodavac kakvog očekuju. Ali pošto nisam, takve kupce obično pošaljem da nadju prodavca i auto kakav im odgovara. Dokle god neko ne završi iza rešetaka zbog obmane oko lažiranja kilometraže, taj trend će biti aktuelan. Dakle, uvrstiti vraćanje kilometraže u krivično delo. Je l bi ti kupio hleb od juče ili od pre neki dan za cenu hleba od danas? A da ti prodavac kaže da je od danas. I da ga fino podgreje da bude kao onaj od danas. I on ništa nije uradio niti te je prevario nego ti je samo prodao stari hleb po ceni svežeg. Ništa on nije više zaradio nego što zarađuje onaj koji prodaje sveže hleb. Sve je isto, apsolutno. Zar ne?
  2. 6 points
    Pa sta bi mi bez svih tih postenih.. Kako bi nam onda bilo.. Kamo srece da svi imamo za nov auto i da nemamo nikad kontakta sa ovakvim prevarantima.
  3. 6 points
    djomla

    Funny photos

    Sent from my 3310
  4. 5 points
    knezevic76

    Vozila koja treba izbegavati

    Jel piše da je preko cena za ovaj primerak 5500€ sa pravom kilometražom!? Piše! Eto toliko košta preko! Koji deo nije jasan? Ovaj ga ceni 7700€ sa lažnom kilometražom! Da ne treba možda i da mu se zahvalimo što nam čini uslugu? Ajde bre više, ovo radi 99% preprodavaca automobila u srbiji, neko laže više, neko manje, ali SVI LAŽU! Ali opravdavati takve postupke je u najmanju ruku bezobrazluk. Ma da imam vremena za bacanje i da sam neka vlast, tužio bih svakog ko napiše na oglasu za auto koji nije izašao tek iz fabrike NOV NOV NOV! Za dalje da ne pričam.
  5. 4 points
    Ko jos nesto napise na tu temu na bilo kojoj temi, zadavicu ga golim rukama. Kakav ban i ostale civilizovane izmisljotine, nisam vam ja Nesa i ostali
  6. 4 points
    Pluto

    Cene goriva...

    Dignu za 25 din, pa spuste za 10 i narod srecan, jer su pale cene goriva...
  7. 3 points
    lemy

    Vozila koja treba izbegavati

    Ova honda kao Trigerova metla. Zamenio 2 motora i 3 šasije ali je i dalje to isti auto
  8. 2 points
    djomla

    Funny photos

    Sent from my 3310
  9. 2 points
  10. 2 points
    Ovo je kljucno u celoj prici oko prevare sa kilometrazom.
  11. 2 points
    dach@

    Kamere & presretači

    Obratite pažnju u Meljaku kod restorana Momčilo skoro svaki dan je radar,snima od Lazarevca
  12. 2 points
    Prekidace od prozora i ostale. Imas zabice, sa strana...moras polako da ne polomis a najbolje aoo nadjes plasticni alat za.to.
  13. 1 point
    Pozdrav forumasi ! U pitanju je Grande Punto 1.9 mjet 06. Skoro sam ga kupio , pa sad sredjujem sve sto je zapostavljeno na automobilu i zelim da ga dovedem u sto bolje stanje. Grandulja ima dosta dodatne opreme, izmedju ostalog ima i grejace sedista. Grejaci , kao ni lumbalna podrska u sedistu ne rade. Da li je neko od vas imao iskustva sa ovim problemom? Pokusavao sam da pronadjem na netu semu instalacije ili bilo koji topic na forumima, nazalost nista nisam nasao vezano za grejace. Za pocetak me interesuje kako su uopste vezani grejaci kod fiata? Da li imaju neki svoj deo elektronike i gde se on nalazi?
  14. 1 point
    On stvarno veruje u to sto prica..
  15. 1 point
    Imaš u svim tipskim ugovorima da zaokržiš precrtaš ko plaća porez, kod nas to uglavnom kupac placa 99%. Čisto da imate i primer daljinske kupoprodaje. Kupio sm pre par nedelja neki skuter piggio 125 liberty, mator a dosta dobar, da imam nešto za lepo vreme. Uzeo ga u od trećeg lica, napravio 5 ugovora 1 ostao kod notara overio 4 uradio odjavni list, spakovao sve sa tablicom i saobraćajnom i poslao prvobitnom vlasniku postexpres. On treba opet kod notara da ode overi 3, jedan onaj četvrti ostaje kod notara njegovog, odjavi tablice i plati porez, pa meni pošalje saobraćajnu i ugovore kao otkup na sumu troškova.. Eto ako nekom bude trebalo. Послато уз помоћ Тапатока
  16. 1 point
    Ja sam juce nesto istrazivao za novitec sport shifter, i mislim da vredi svaku paru.. pogotovu na djulijeti
  17. 1 point
    Ključno pitanje je:Da li ima bilo šta što bi ga sprečilo da to uradi? Naravno da ga na to tera ideja o lakoj zaradi uz pomoć prevare, tj obmanjivanja i laganja o pravoj kilometraži a samim tim i stanjem auta. A bez ikakvih potencijalnih sankcija zbog bilo kog prekršaja.
  18. 1 point
    Pametno Послато са SM-J330F уз помоћ Тапатока
  19. 1 point
    Prvo ne znam zasto se uvek ti nadjes prozvanim kad god ja nesto napisem, drugo ja ne mogu da znam koliko je taj automobil placen u Sloveniji ali sigurno nije placen 7000 ako ga je tamo prodavac cenio 5500. Mozda sam ja po tebi glup ili ispadam glup ili vec kako ti to definises ali meni prosta logika i razum nalazu da zakljucim da je mogao biti placen samo manje od 5500. U svakom slucaju sa kilometrazom od 461.000 njegova cena ovde je 0 dinara jer kako sam kazes takav auto niko (osim prevaranta koji ce da mu skine km )nece da kupi. Opusti se covece, ne vrti se svet oko tebe. Ni svet, ni trgovina kolima, ni ovaj forum. Radi svoj posao kako ga radis nemoj da branis prevarante ako vec i sam nisi prevarant. Ne prilici ti.
  20. 1 point
    knezevic76

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Evo šta kaže board a šta kaže čep sistem Prešao 624 km Prosečna brzina 32.2 km/h Bord kaže prosečna potrošnja 5.2l Čep kaže 5.7l U poređenju sa TNG koji sam do skoro vozio, na ovu kilometražu sam sipao plina za 5000 dinara i 500-700 din benzina. Dizela sam sipao za 5900 dinara. Nisov G drive od 165 dinara. Mogao sam i jeftiniji, uštedeo bih oko 200dinara i došao na isto sa TNGom. Naravno ovo su zimsku uslovi. Kapiram kad je toplije da će potrošnja još opasti. Ja sam zadovoljan.[emoji106]
  21. 1 point
    Branislav

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    Mali servis u toku
  22. 1 point
    Imamo strucnjaka na forumu za protokomere @Milutinac
  23. 1 point
    horvat

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    Svecice za taj motor su skupe jer idu iridijumske koje imaju mnogo duzi vek trajanja. Tako da - ko ne plati na mostu, plati na cupriji
  24. 1 point
    Evo ga Dule, pokusava da objasni kako muceni covek hoce da zaradi neki dinar tako sto ce da prevari nekoga.
  25. 1 point
    Ja ne mogu da shvatim da postoji takav "čovek" kao ti. Ko tebe i druge prevarante preprodavce bije po ušima da se bavite tim poslom na taj način. Aaaa, znam, pa za drugo niste sposobni. Ajde, ko ga tera da uveze auto sa 461.000km?
  26. 1 point
    Milutinac

    Yugo 1.1 EFI

    Ups izviljavam se na redosledu
  27. 1 point
    Milutinac

    Yugo 1.1 EFI

    Yugisa i starleta...
  28. 1 point
    hibi011

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    A realno možeš lagano da ga izvučeš i sprovedeš u kasetu https://www.youtube.com/watch?v=XS7ItSb4chA Ma gde loš, pa on nam je skoro pa Nacionalna Klasa Inače Blue&Me je po meni vrhunska stvarčica, obavezno je iskoristi. Povežeš telefon, komande na volanu i to je to, miran si što se tiče poziva u kolima.
  29. 1 point
    Miki.Zvrk

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    Danak neiskustva, js se izvinjavam :-D Ja npr nemam aux prikljucak, s sto sectice pozicije usb prikljucka vidjao sam na oglasima narandzasti GP 1.9 sa usb om ospred menjaca, a nije bio evo ( samo sredjivan da lici na njega )
  30. 1 point
    banjo1990

    Vozila koja treba izbegavati

    Pisao sam u drugoj temi kako sam gledao Giuliettu 2015. godište, koja zbog malo godina starosti može da prođe kod kupaca kao auto sa malom kilometražom. Moram priznati da je i meni delovao na prvi pogled kao ''nov'' auto, ali kada sam malo krenuo detaljnije da gledam postepeno sam menjao mišljenje, i još na kraju svega nađem servisnu knjigu gde se vidi da su vratili kilometražu najmanje 120 hiljada. Da se to vozilo prodaje povoljno, pa bih negde u dubini svesti jednim krajičkom razumeo da to neko može da uradi, ali ovako nema nikakvog opravdanja, i to je za mene čista prevara. Tog vozila više nema u oglasima, e sad, da li se neko za*ebao ili ne, ko zna. Jedan BMW za kog sam se zagrejao, našao sam da su vratili tačno 20 hiljada... Donekle mogu da razumem kada neko to uradi radi psihiloškog efekta kod kupca, ali nikako ne opravdavam. Naprotiv, staviću im do znanja da znam pravo stanje i u skladu sa svim tim činjenicama ponuditi dosta nižu cenu, pa ćemo da vidimo šta će biti.
  31. 1 point
    bane1321

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    Kolega, pogrešio si čoveku ime! I to kakvo ime! Ja sam isti problem imao na Aurisu, pazario sam taj mali USB na Ali Expressu, 32GB oko 4e!
  32. 1 point
    totti

    P: Fiat 500 MS DESIGN Monte Carlo Cup

    Čuli smo za MS PK design, al' taj je čuven po štap/kanap metodama [emoji3]
  33. 1 point
    AbarthGP

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    Ne tamnjenje, kad budes radio proektore ofarbace ih oni u crno, plastiku unutra.
  34. 1 point
    djomla

    Funny photos

    Sent from my 3310
  35. 1 point
    Reacher Gilt

    Iskustva sa amortizerima

    Moram još jednom da podvučem ovu svoju izjavu odozgo. Ne mogu da verujem koliko bolje leži auto ! Da sam znao da toliko utiču amortizeri, zamenio bi ih odavno ... Ja mislio to je to, punto je takav, gnjecav i lelujav po difoltu. Neverovatno ...
  36. 1 point
    danijel55

    Lancia Lybra 1.9 JTD

    Malo gimnastike
  37. 1 point
    cika_kole

    Vozila koja treba izbegavati

    @marko.jovanovic ti si djubre od kupca...
  38. 1 point
    marko.jovanovic

    Vozila koja treba izbegavati

    Ajmo, ko će sledeći da zove? Inače snimio sam razgovor, čisto za arhivu, da ne bude posle da je u pitanju bio socijalni eksperiment, kao što su neki već pokušali.
  39. 1 point
    DraganUS

    Yugo 1.1 EFI

    Ja se nadam da si trazio napismeno za to sto su te odbili. Jako brzo bi se predomislili.
  40. 1 point
    marko.jovanovic

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Troši 4l, ali ulja na 10.000km
  41. 1 point
    bane1321

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Pa i vi jedete zimi više i masnije!! Tako i auto! Čak i TDI prestaje da pravi gorivo i počinje malko da ga troši!
  42. 1 point
    bit

    Kolika vam je potrošnja goriva?

    Stilo 1.9 jtd, 2 puna rezervoara, prosečna brzina 19km/h potrošnja 9.4l, relacije po 3km... Za ovu prosečnu brzinu, i ravnicu, meni treba neki mini auto na baterije, ima ih na alibabi more jedno... Послато уз помоћ Тапатока
  43. 1 point
    Posto sam skoro promenio tabor sto se tice pogonskog goriva, polako skupljam iskustva, pa da cujem mozda i ovde neko misljenje od kolega forumasa... Tema je ogromnim delom (logicno) posvecena dizelu, pa je moje pitanje - gde sipate BENZIN, koji (od koliko oktana), imate li neku preporuku ili sta treba zaobici... U sluzbena vozila sipamo na NIS-u, u JTD sam godinama sipao ED na MOL-u, tako da se ranije nesto i nisam upustao u problematiku benzina. Prvu turu sam natocio na NIS-u, uzeh G-Drive 100. Cena je bila oko 160 din (trenutno 162 din). Obican BMB95 je 10 dinara jeftiniji, trenutno oko 153 din. Vidim da se pominje da ponegde imaju i BMB98. Kakva je situacija sa ponudom kod ostalih, sta uzimati, kolika je razlika ili je gro toga slicno... Svako iskustvo je od koristi, hvala unapred (inace, u pitanju je 1.4 MultiAir Turbo).
  44. 1 point
    Evo kako sam ja montirao naslon,bez fabrickog nosaca a koliko sam mogao da primetim moj Gp i nema predispozicije za montazu naslona Prvo skinuti plastiku oko rucne,skida se lako jer je zabicama prikacena Na osnovu slika se moze videti kako je odradjeno,da ja ne pisem i pisem i pisem
  45. 0 points
    Miki.Zvrk

    Baby Maserati? Grande Punto T-Jet

    @Branimir ovako ti je sad vece odusevljenje :-D Zamisli da si znao za sve ovobda postoji a da nisi nogao da nadjes odgovarajuci model sa svom opremom
  46. -1 points
    Pa ajde je ti uvezi za te pare i imas od mene jedan gratis auto. Preko je takav najjeftiniji na oglasima 7000 a vec sledeci je 7990 pa bih bas voleo da cujem kako je to covek uvecao vrednost svog auta ako ga niko zivi ne moze uvesti za ove pare. Ah pa da, kako sam glup! Pa ti ces sad da kazes da je takav auto preko kostao 3500 i da covek ima masnu zaradu. Jel vidis sad zasto neko ispadne glup kad odvaljuje a pre toga ne proveri koliko takav auto kosta preko? Ne opravdam prodavca da se razumemo ali ne mogu da shvatim vas koji mislite da znate koliko nesto treba da kosta a nemate pojma niti zelite da znate koliko su takva kola preko. Idi pa pogledaj pa onda procenjuj kako se uvecava zarada sa skidanjem kilometara a opet cu se ponoviti da zarada nema nikakave veze sa skidanjem kilometara jer ulaz je npr 7000 i cena ce biti ista i sa 460 i sa 160k km ali ce ova druga kilometraza da nekog privuce da pogleda i kupi auto. Ne znam sta je tu tesko shvatiti?
  47. -1 points
    Peto pitanje bez ikakvog odgovora...
This leaderboard is set to Belgrade/GMT+02:00

 

 



Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...