Jump to content
FAS Euroauto Goran

kreator

Members
 • Content Count

  503
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

kreator last won the day on November 22 2018

kreator had the most liked content!

About kreator

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Smederevo

Previous Fields

 • Garage
  Bravo 1,6 sx

Recent Profile Visitors

1475 profile views
 1. Neka preporuka za akumulator za Alfu 159 1,9 150 hp? Koje amperaže da pazarim?
 2. Farbu od češanja sam par puta skinuo nitro razređivačem.Natopim blago neku pamučnu krpu a još jednu nakvasim vodom.Čisto da se što manje nitro zadržava na laku. Jedan potez nitro drugi voda.Skida se bez problema.
 3. Ja ovo gore prilično ne razumem.Znam samo da bi napunio akumulator kako treba potreban je napon od 14-17 volti i nekih 5 ampera. Struja sa alternatora od 13,7 do 14,2 v je dovoljna uglavnom za održavanje akumulatora. Sa celih 12 v punjenje nije moguće. Mnogi punjači su uštrojeni na odrećeni napon.Uzimao sam od drugara takav punjač punio celu noć jedva je dobacio do 13 v.Krš neki . Inače moj punjač koji je tezak preko 20 kg puni odlično i velike i manje akumulatore.Završni napon kad je punjenje pri kraju ide do 16 v. Što se tiče prepunjavanja to kod kvalitetnog punjača ne bi trebalo da se desi.Kad staviš prazan akumulator kolko sam ja skapirao voltaza je niska dok je amperaža npr max 5 ampera..Kako se akumulator puni voltaza raste do amperaza padne do 2 ili 1 amper .Tako ne bi trebalo da dođe do prepunjavanja ili zagrevanja.
 4. Da si ga ponekad dopunio verovatno bi trajao još koju godinu.Meni je tab izgurao uspešno i ovu zimu.Isto parkiran napolju al kad osetim da slabije vergla odma ide na punjač nekolko sati. Za rezervu dok se puni imam staru vartu otpisana od komšije al još uvek ima struje da pali benzinca .Dizela mozda ne bi upalila.Problem su uglavnom kratke relacije.
 5. Treba će mi uskoro set kvačila za 159 1,9 -150 konja.Zna li neko koji je set prva ugradnja? Ili koji je kvalietan da se ugradi?
 6. Vozim Tab akumulator u januru 2020 je napunio 4 godine.I dalje vergla bez greške.Merio sam napon sve je kao prvog dana kada je kupljen.Preporuka za Tab Topla Vesna.
 7. Na većini je potrebno neko sitno ulaganje.Naravno ako ne rikne motor menjač kvačilo.Kočnice valjda spadaju u ta sitnija ulaganja kao i farbanje.
 8. Šta mu fali kod Brava je na tom mestu između akumulatora i motora.Talijani ga staviše da ga motor podgreva.
 9. Još jedan slučaj da smo banana država.Koji je stručnjak ubacio slova koja nisu naša? Y W X .Ja bi trebalo da menjam pošto imam ć. Nigde logike mozga itd.
 10. Kategorija da smo postali odpad nije tolko loša s obzirom da smo odavno postali robovi koji rade za najmanju nadoknadu u Evropi.Druga stvar me više zabrinjava.
 11. Ja srećom imam kući i traktor imt pa se često podsetim kako se vozi bez serva.
 12. Ako je hladnjak prljav teze se hladi sistem.Tj duze treba da oslobodi toplotu.Mislim da to ispiranje nema smisla pošto je sam antifriz tečnost koja čisti.Nekolko sam puta vadio svu tečnost i vraćao u sistem.Nema nikakve rđe niti prljavštine.Ljudima se desi da posle sipanja malo jačeg koncentrata procuri negde jer ispere sitne rupe na hladnjaku koje su se kamencem zatvorile.
 13. Kad su u Smederevu napravili kruzni tok na jednoj od opasnih raskrsnica na zaobilaznici, ljudi su jedno vreme prolazili ovako.I pored svih mogućih znakova.Fah idioti. https://www.youtube.com/watch?v=DMVvMgNGfEE
 14. Jedan lik iz kraja ima neke led na Golfu 6 kad se mimoilazimo istera mi oči a dan je.Kako izgleda noću mogu da zamislim.Trebalo bi to sve na tehničkom zabraniti. Sve budzevine koje nije propisla fabrika.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...