Welcome to Fiat-Lancia Club Serbia Forum

fb nalog 02.jpg

Za pisanje u bilo kojoj temi na Forumu neophodno je da se ulogujete. Ili tako što napravite svoj korisnički nalog na Forumu (klik na Sign Up i popunite polja), ili još lakše tako što se povežete sa Vašim Facebook nalogom.

Opet klik na ''Sign Up'', onda izaberite ''Sign In with Facebook'', izaberite da li želite na Forumu da koristite ime sa Facebook-a ili želite neko drugo ime, i to je to. Sve ovo klikćete samo prvi put, svaki sledeći put Forum je to automatski upamtio.

 

Povezivanjem na Forum dobijate mogućnost da učestvujete u diskusijama, postavljate slike, video klipove, dobijate notifikacije kroz Browser (da, isto kao na FB-u :) ), šaljete/primate privatne poruke, ''tagujete'' druge ljude kako bi odmah videli Vaš upis... Kao da ste postali deo jedne veeeeelike FB grupe sa trenutno preko 15.000 ljudi sa kojima razmenjujete stavove. :) 

Martin

Members
 • Content count

  1951
 • Joined

 • Last visited

About Martin

 • Rank
  Prominente
 • Birthday 09/10/86

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sremska Mitrovica

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Marea 1.9 JTD, Fiat 600 - Ženomobil

Recent Profile Visitors

11806 profile views
 1. Evo, meni počelo sedište da škripi od torka.
 2. Simpsone, recimo da sam u situaciji kao i ti (samo ti imaš novca pa možeš da menjaš auto) - pazario bih bilo šta, samo dima 6 stepen prenosa (koji Marei fali biiip!). Lično, uzeo bih 159-ku dizela pre nego Deltu ili čak Kromu. A ta generacija dizelaša i automobila generalno, je bar 3 nivoa iznad naših Marea pa se vibracije u kabini, konkretno na volanu i ne osete kao možda kod nas (iako je sve ispravno, ali jbg, auto je konstruisan na takav način pre 20 godina).
 3. https://www.internet-prodaja-guma.com/search?param[ef_dimensions][0]=205-55-16&param[ef_kategorija][0]=Auto gume&page=3 Za malo više od 8000 (8200-8300) imaš Vredestein ili Dunlop, ali i Hankook, Barum ili Fuldu za oko 6500 rsd.
 4. pa dobro, zamenio glavu i teraj dalje....al sve ostalo nije menjao.
 5. Pre remapa bi trebala da se odradi dijagnostika, pa ako je sve ok na dijagnostici - može da se "cipuje". Ja sam Mareju remapovao sa 280000 km i poslednjih 34000 km nemam problema. Ako izuzmem to što lamela proklizava, al samo u IV stepenu....i to bas u retkim slučajevima, inače ide lsetno bolje (sa 110 na 135-140 ks). I isto troši, ponekad spustim bas ispod nekog proseka, ali i to retko. Potrošnja ulja je tako je ista (0.3-0.5 na 10000km). I malo su izrazenije vibracije prilikom jacih ubrzavanja, ali ništa strasno.
 6. Pa jbt Mare....kako takvu glupost da napraviš?
 7. Kada oštrije kočim sa 120-130 km/h, auto malo ode u desnu stranu (moram malo da korigujem volanom da ne bih skrenuo). Kada se zabode kočnica sa 100 km/h, sve ok, auto ide pravo. Šta može da bude uzrok?
 8. Slicno sam i ja prošao sa dizelom prošle godine, ispade potrošnja 3,8 litara na 100 - ali su uglavnom dominirali radovi na autoputu i magistrala. A tamo gde je bio ap - 110-120, plafon 130. Kakvo je stanje puta kroz mk?
 9. Ok, samo jednu stvar bih napomenuo. Pa ne bih sad prodavao auto, nema šanse. Bar ga izvozaj godinu-dve, da uživaš u "potrošenim" parama. Eventualnom prodajom u narednom periodu od mesec dana, te pare samo bacaš. Jbg, kupovinom polovnjaka, u narednih godinu-dve potrošićeš bar 1000e na neke delove (set kvačila, cevi, creva i slično...) da bi to bilo sve ok. To je neko moje iskustvo.
 10. Au jbt žvt.... Aj samo jako i (nažalost) čekamo utiske sa remontovanim zamajcem. Šta je sa lamelom, korpom - sve ok ili si i to poslao na remont?