Jump to content

Martin

Members
 • Content count

  2666
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Martin last won the day on August 9 2018

Martin had the most liked content!

About Martin

 • Rank
  Prominente
 • Birthday 09/10/86

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sremska Mitrovica

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Croma 1.9 mjet 16v, Fiat 600 - Ženomobil

Recent Profile Visitors

12628 profile views
 1. Fiat Bravo 1.2 16v

  Brt jedno glupo pitanje - jel ti se isplati?
 2. Vi`š da ne može dizmeri ulje, sve masno!?
 3. Da je produvao, ne bi išao kao metak. To što dimi, i još ako dimi kao tenk - skinut DPF filter i ugašen EGR ventil (ništa strašno i kod mene je tako, ali i većine mjet motora). To što "dimi" na šipci i na poklopcu - verovatno da je samo isparenje, koje se javlja od toplote u motoru. Ako i dalje sumnjaš na neki kvar - pravac kod majstora i dijagnostika da se uradi.
 4. Jaka je to cena za Cromu. Ponudi mu 4000. Preko 4200 bih dao ako je bar servisirana turbina, urađen set kvačila ili da ima bar dva seta felni.
 5. Kuda ide ovaj svet?

 6. Samo ti je 195/55/15 skupa i specifična - sve ostale su oko 4500-6000 komad (Tigar, Kelly, Sava, Lassa, Fulda).
 7. Fiat Bravo 1.2 16v

  Mrava rase nemački ovčar ili slično?
 8. Ja to ni bih stavljao na Mareu, pa ti računaj šta ti je isplativije.
 9. Samo obratite pažnju kada kupujete polovne ali i nove gume. pre mesec dana sam preko KP portala za kupovinu našao 4 komada polovnih letnjih pneumatika u dimenziji 215/50/17 - dva komada Tomket i dva komada Torque (ili Mirage). Tomket u odličnom stanju a Torque onako, može da prođe. Sve zajedno 100e. Bile na felnama. Naravno, pre montaže, nije mi palo na pamet da zavrtimo da vidimo kakve su. Montiramo mi sve to (vulkanizer u Meljaku na Ibarskom putu, prekoputa Idee), ali jedan točak nije mogao da se lepo balansira jer "kriva felna" i sa takvom ne balansiranom gumom putovao od Meljaka do SM. Znači, preko 100 trese se volan da nije prijatno voziti. Naročito kada se koči malo odlučnije. I samo trese volan, ne papučica kočnice!!!! izbalansiram ja tu gumu, sa 110 gr. Probam na otvorenom putu - nivo vibracija se nije smanjio. Izbalansiram sve 4 u servisu Vulco u SM i kaže mi da dve Tomket imaju lateralno kretanje (krive), jedna felna ima malo otklon, ali nije za ispravljanje. Nazad sa Torquom ista situacija - jedna guma dobra, jedna ima lateralno kretanje (kriva) i felna malo radi ali nije za intervenciju. Krenem u NS kod vulkanizera kod kojeg mogu da ispravim felne i uradim balans, znamo se lično, uzeo slobodan dan na poslu da konačno utvrdim zašto ne mogu da izbalansiram gume nakon skoro mesec dana. Rezultat: obe Tomket gume krive (DOT 2018, zdrava guma, mekana, miriše na novo) i jedna Torque takođe (Torque su DOT 2017, ali su plastikaneri, zaista za izbegavanje, Tigar je svemirski brod za to, kao nova se vidi da je plastika). Ispravim samo dve felne, jer druge dve su odlične. Tomket metnem nazad, a Torque napre i vibracije se smanjile na neki prihvatljiv nivo. Takođe i prilikom kočenja nije toliko tresao volan. Zovem prodavca, zahtevam reklamaciju i prihvatio je da vrati pola para (naravno i ja njemu te dve krive gume Tomket). Sledeći dan, odem u BG i u renomiranoj vulkanizerskoj radnji u BGu kupim dve Save UHP2 u dimenziji 215/50/17. Obavim šta imam po BGu i krenem nazad za SM. Izađem na AP, kad ono - eto opet trese volan. Dignem auto na klocne, ubacim u treću, gledam i ne verujem - levi pneumatik prav kao strela, a desni kriv. Zovem prodavnicu, kažem šta je problem, dođem sledeći dan, meću oni na Hunter na kojem se jasno vidi da je pneumatik kriv. Vrte oni gumu, ponovo balansiraju, opet kriva. Na kraju, dobih novu gumu i toeto. Tako da - kada vam balansiraju novu ili polovnu gumu, slobodno posmatrajte kako se ponašaju felna a naročito pneumatik u toku balansiranja. Pneumatik može da radi gore-dole i to se ispegla na putu i nije toliko strašno. Lateralna iskrivljenost-ma koliko velika bila, lako je uočljiva, oseti se i nemože se isparviti nikakvom metodom. I da je felna malo kriva, u granicama normale, pneumatik ne sme da mrdne!!!!
 10. Sava je ustvari Goodyear podbrand.
 11. Pošto sam vozio Mareu i malo eksperimentisao sa gumama - te 185/55/15 prodaj jer su ipak niske za Mareu, pa potraži 185/60/15, 195/55/15 ili eventualno 195/60/15. Ima članova foruma koji su uspevali da nabace i 185/65/15. Moja preporuka je da potražiš 185/60/15 dimenziju.
 12. Funny photos

  Česta slika na Aliexpresu.
 13. Ako možeš dubaciš, ubaci 215/50/17 - mnogo udobnija dimenzija za vožnju. Skuplja je za oko 25% od 225/45.
×