Axic 21229 Posted July 31 Mora se samo umreti, sve ostalo je moze ali i ne mora biti. 6 Zakeralo, Elra, Grafit and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4212 Posted July 31 2 hours ago, clockwork_orange said: Imam utisak da bi kupovao stop svetla na mesecnom nivou Po meni, iz hipotetičke vlasničke perspektive, to su izuzetno bezbedno pozicionirane svetlosne grupe, sa umanjenim rizikom od oštećenja. Suprotno ovome, recimo. 4 1 Zakeralo, italiano, electronizer and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 646 Posted July 31 (edited) Da u pravu si ukoliko u gepek stavljas kese sa pijace i torbu iz teretane Ali ako tovaris kao ja Edited July 31 by clockwork_orange 2 5 Zakeralo, ISV_01, shuxx and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4212 Posted July 31 To kod tebe ipak nije perspektiva prosečnog korisnika 1 5 italiano, Dzimbo, Zakeralo and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4330 Posted July 31 6 hours ago, moron said: evo je i slika moje glave Sad ce bude vise review-a za vugla nego za auto 6 hours ago, igor0511 said: prelaze na sve sto moze da se deklarise kao hibrid Jos da tom, elektrobenzu, neko iz zezanja turi plin, slobodno se auto moze izjasniti da je nebinaran. Izjutra je baterija, popodne 'Gde si Greta', a predvece je AlfaPlam. Jos ako ima i baterije u krovu, pa onda je fotosintetski metalosklop. 2 3 Zakeralo, igor0511, Grafit and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4330 Posted July 31 (edited) 3 hours ago, clockwork_orange said: Imam utisak da bi kupovao stop svetla na mesecnom nivou Ako sam nesto voleo kod npr Punta, je to sto su mu sve zadnje svetlosne grupe visoko podignute a ne kao kod npr Tuscon-a kome su migavci dole u braniku ili bilo koji auto koji ima maglenke sto nize u braniku, poput jelte Brava. Kad se zimi isprlja i nakupi stroka, ne moze niko da te vidi, posebno pri jakoj kisi/vejavici. A da, ni onom baksuzu iza mene sto ima rastelovane farove ili duga svetla ne mogu da uzvratim.... Edited July 31 by ISV_01 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 7662 Posted July 31 https://www.euronews.com/my-europe/2024/07/31/fiat-to-be-first-electric-car-produced-in-serbia-after-eu-lithium-deal Znači litij je završena stvar. Rudnik mora da proradi.To je to, ucenjeni smo samo tako. Litijum je završena stavar, da nije pao dogovor oko litijuma ne bi biloo ni pande u Kragujevcu.E sad ,šta će na kraju biti sa iskopavanjem, zabisi od nas Sent from my SM-A546E using Tapatalk 1 Zakeralo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MiloshBg 1317 Posted July 31 Nece narod dozvoliti, tj ako se narod digne a dize se.. Vrhovni govnar se plasi naroda. 4 Grafit, Woodoo, Zakeralo and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted July 31 Ako sam nesto voleo kod npr Punta, je to sto su mu sve zadnje svetlosne grupe visoko podignute a ne kao kod npr Tuscon-a kome su migavci dole u braniku ili bilo koji auto koji ima maglenke sto nize u braniku, poput jelte Brava. Kad se zimi isprlja i nakupi stroka, ne moze niko da te vidi, posebno pri jakoj kisi/vejavici. A da, ni onom baksuzu iza mene sto ima rastelovane farove ili duga svetla ne mogu da uzvratim....Masa automobila 2006 i starijih su imali visoke svetlosne grupe, fiat punto, nissan note i mnogi drugibiz tog vremena. Sada koreanci stavljaju svetlosne grupe gde bi trebali da budu gumeni odbojnici. Bas na mesta gde se najcesce cuknu ili ocesu vozila. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Đurađ 33 Posted August 1 14 hours ago, moron said: Po meni, iz hipotetičke vlasničke perspektive, to su izuzetno bezbedno pozicionirane svetlosne grupe, sa umanjenim rizikom od oštećenja. Suprotno ovome, recimo. Brate kad kupuješ auto valjda malo gledaš i da je lep. Ove dve alike donje kao da čovek ide da kupi nindža kornjaču, na sve liči samo na auto ne. Ako kupujem NOV auto i kažem jbg štpopvi će da pucaju ili ali felne će sa se grebu...onda oatajem na Opel Rekordu iz 1978 god i ćao. Tipično srpsko razmišljanje, zašto kupiti ajfon kad mi i xiaomi završava posao, mogu d pozovem, ima SMS, ima Viber... 15 hours ago, Elra said: https://www.euronews.com/my-europe/2024/07/31/fiat-to-be-first-electric-car-produced-in-serbia-after-eu-lithium-deal Znači litij je završena stvar. Rudnik mora da proradi. Naravno da jeste što pozdravljam 1 italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 12780 Posted August 1 @ĐurađLepo razmisljanje, ukoliko svake godine imas kasko. Ali bilo kakva tvoja greska, i čukanje, ima da čekaš delove mesec dana, a tek koliko ćeš ih platiti.Najmanji dodir sa drugim objektom, ima debelo da košta.Na tim mestima treba da budu obloge, bumperi, za eventualne udarce, a ne svetlosne grupe. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
italiano 572 Posted August 1 @shuxx Samo da dodam da se delovi jednako dugo cekaju, bez obzira ko je kriv... Quote Share this post Link to post Share on other sites
xenon 87 Posted August 1 (edited) Neke novine, vezane za subvencionisanje Grande Pande: https://nova.rs/vesti/biznis/bice-poseban-fond-za-subvencionisanje-kupovine-automobila-fiat-grande-panda/ Edited August 1 by xenon Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4212 Posted August 1 4 hours ago, shuxx said: @Đurađ Lepo razmisljanje, ukoliko svake godine imas kasko. Ali bilo kakva tvoja greska, i čukanje, ima da čekaš delove mesec dana, a tek koliko ćeš ih platiti. Najmanji dodir sa drugim objektom, ima debelo da košta. Na tim mestima treba da budu obloge, bumperi, za eventualne udarce, a ne svetlosne grupe. Sent from my STK-LX1 using Tapatalk Čak ni da imaš kasko, te svetlosne grupe kada menjaš preko kaska, to ti nikako nije gratis. Ni pod razno. Jer, ako imaš kasko bez učešća u šteti, skuplja ti je mnogo premija. A ako imaš kasko sa učešćem u šteti, svaku tu svetlosnu grupu ćeš i ti da platiš kroz ugovoreno učešće čak i uz aktiviranje kaska. A za kola vrednosti Kone nema danas kaska uz učešće bez učešća od bar 200 evra, pa ti vidi koliko se isplati aktivacija kaska. Plus, zbog toga što si aktivirao kasko ( za zamenu te svetlosne grupe ), iduće godine te dočeka veća / skuplja premija. A sve to zbog svetlosne grupe koja je na pogrešnom mestu, koje će ti neko pri češanju razbiti na parkingu „dok si rekao keks“ . Jer je neki dizajner zamislio da bi bilo jako lepo da ti svetlosna grupa glumi branik kola... 4 hours ago, Đurađ said: Brate kad kupuješ auto valjda malo gledaš i da je lep. Ove dve alike donje kao da čovek ide da kupi nindža kornjaču, na sve liči samo na auto ne. Ako kupujem NOV auto i kažem jbg štpopvi će da pucaju ili ali felne će sa se grebu...onda oatajem na Opel Rekordu iz 1978 god i ćao. Tipično srpsko razmišljanje, zašto kupiti ajfon kad mi i xiaomi završava posao, mogu d pozovem, ima SMS, ima Viber... Naravno da jeste što pozdravljam Molim te, pojasni mi kako to izbor mobilnog telefona za svet oko mene opredeljuje doživljaj moje ličnosti. Xiaomi u ruci znači da sam u životu propao, a Ajfon u ruci je znak da sam u životu uspeo ? 3 hours ago, italiano said: @shuxx Samo da dodam da se delovi jednako dugo cekaju, bez obzira ko je kriv... Ne radi se o tome koliko dugo se delovi čekaju ( od brenda do brenda ), već da li će ti neki deo ( poput svetlosne grupe ) uopšte biti potreban za zamenu samo zato jer ti se neko blago očešao o ćošak branika. 3 shuxx, Zakeralo and italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 646 Posted August 1 Ja sam samo izneo svoje misljenje kao neko ko koristi auto u poslovne svrhe sto znaci da skoro pa svakodnevno nosim neki alat ili materijal u kolima. Cesto ne utovarujem/istovarujem ja nego radnici koji bas i nisu obazrivi kao sto sam ja. Bilo je reci da ce Grande Panda naci svoje mesto u dostavnim sluzbama i drzavnim preduzecima. Ta stop svetla su tako nesrecno dizajnirana da ce sigurno biti deficitarna Iskreno sam se nadao da ce to biti moj sledeci auto ali negativni poeni se samo skupljaju Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 16809 Posted August 1 3 hours ago, xenon said: Neke novine, vezane za subvencionisanje Grande Pande: https://nova.rs/vesti/biznis/bice-poseban-fond-za-subvencionisanje-kupovine-automobila-fiat-grande-panda/ To će flotna prodaja sve pojesti Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19043 Posted August 1 (edited) 17 hours ago, clockwork_orange said: Ta stop svetla su tako nesrecno dizajnirana da ce sigurno biti deficitarna I meni je u oko upala ta kockasta i izbocena plastika stopki, pogotovo kada je gepek otvoren. Podseti me na Stila 3v svojevremeno. Imao sam ga medju prvima dok se jos pravio i secam se da su mu zadnje stopke bile bas na udaru, samim tim deficitarna i skupa stavka. Cak i pre 15-ak godina kada se vec ovde omasovio i u saobracaju i po otpadima. Nabavio sam i prosledio drugarima ili forumasima, brat bratu par desetina komada tih stopki za 3v. I nije zezanje - secam da je bio manjak bas levih stopki , cekalo se i mesecima da stignu. Valjda se sa te vozacke strane vise pristupalo gepeku i prevlacilo preko po tesnim parkinzima. I verovatno u brzini spadne torba, ranac, laptop ili nesto teze, kvrc i cao. A za ovo, moram reci infantilno, resenje farova i stopki po uglovima branika (nova Kona ili sta li je vec) nemam reci. Jos jedan u nizu bisera moderne auto industrije. Em (bar meni) vizuelno odvratno kao i dosta modernih stvari, em neprakticno, em na mestu koje je najvise na udaru po parkinzima, kao da je smisljeno samo za izbijanje para iz dzepa. Edited August 2 by Ivan 3 shuxx, moron and Zakeralo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Đurađ 33 Posted August 2 Sigurno je da će pucati štopaljke i farovi i grebanje vrata i grebanje felni...ali sve to se dešava i na Daihatsu Chamade i na Bugatti Vejronu. Ako kupujemo kola i odmah razmišljamo o čukanju onda daj da ih oblepimo raznoraznim zaštitama sa aliexpressa kao kada kupimo telefon pa ga spakujemo u futrolu na preklop da bi ga za 4 godine prodali 30 evra skuplje od onog ko ga nije mazio i pazio. Robujemo stvarima, mi smo njih kupili a ne one nas. Panda je po mom mišljenju super i originalna za razliku od okruglih i svemirskih kineza i azijata. Da imam para pre bih Pandu kupio nego nekog kosookog pa nek mi pucaju štopovi sve u 16 :)))) ionako se proizvode u Ćupriji, nisu mi daleko Quote Share this post Link to post Share on other sites
xenon 87 Posted August 2 (edited) Navodno imaju problem sa softverom.Pocetak EC-3 serijske proizvodnje je odložen.Najverovatnije da se ovo odnosi i na Pandu. https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-07-31/stellantis-faces-ev-model-delays-in-challenge-to-lineup-refresh?srnd=homepage-americas https://www.linkedin.com/posts/albertina-torsoli_stellantis-faces-ev-model-delays-in-challenge-activity-7224358689183334400-YjkF Edited August 2 by xenon Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 19043 Posted August 2 46 minutes ago, Đurađ said: Robujemo stvarima, mi smo njih kupili a ne one nas. Panda je po mom mišljenju super i originalna za razliku od okruglih i svemirskih kineza i azijata. Niko ovde ne prica o robovanju stvarima, nego o tehnickim izvedbama istih. I da li je nesto napravljeno logicno, funkcionalno, prakticno ili ne. Ona resenja svetlosnih grupa na Koni svakako ne spadaju ni u jednu od ovih kategorija. A sto se ukusa tice, to je individualna kategorija svakog od nas. Apropo Pande, i po mom subjektivnom misljenju je originalna. A koliko je vec super, pokazace iskljucivo prodajni rezultati i buduca reakcija trzista koju svi iscekujemo. 2 Zakeralo and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
xenon 87 Posted August 2 Klot verzija ima fenjere pozadi,nisu led svetla,daleko jeftinije nego led,šta se sekirate bez potrebe. 1 Đurađ reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites