Jump to content
Goran
Đurađ

Fiat Grande Panda (elektrik iz Kragujevca)

Recommended Posts

Pa kad ne daju dušmani da se kopa Li. :D 

On 10/18/2024 at 1:15 AM, Deda Jung said:

Grande Panda izgleda da nije izložena

Nisu 'teli da kvare promociju novog e R4, vid'li bi ljudi da je isti. Dobro, nije baš isti, R4 je sa strane na linije, a GPnd na kocke. Eh, da, i R4 ima prozorče više iznad zadnjeg točka. Koje ne služi ničemu, istina, al' mu zato lepo izgleda. :D

Za Grande Pandu u SUS varijanti je na par mesta pisalo da dolazi isključivo u kombinaciji sa DCT, što bi značilo samo kao MHEV.
Opet, negde se može pročitati da će biti i varijanta sa 6MT.
Zna li se pouzdano, da li će biti i sa 6MT ? Ili ipak samo sa DCT.

@moron

Ako misle da je uopšte prodaju u većem obimu mora biti manuelac-atmosferac! :D

U protivnom, ćorak!

Obrni okreni, od prodaje EVa nece se ovajditi u Srbiji. E, sad, od cisto benzinskih....hoce...koliko vec to bilo komada...

Mene bas interesuje cena. Citroen je sa C3 malo spustio cenu, ako se Panda proizvodi u Srbiji i ako zele da privuku kupce dodatno, racunam da ce morati da idu malo ispod onoga sto je Citroen zacrtao :).

Bez čistog ICE motora, MT6  i cijene od cca 15k eura od veće prodaje nema ništa.

Ma tu je negde, ali ja to iz iskustva... Sumnjam da ce biti manje od 16 + k eur, i to neka klotara. Naravno za benzinca nece biti stimulacija.

Secam se za 500L, ni tada se banke nisu nesto utrkivale da daju povoljne kredite.

Gledaj, ja nisam kupac, ali bih voleo da bude povoljan, i da se puno prodaje  kod nas. Em se proizvodi vise, em se obnavlja vozni park, em bude polovnjaka sa malom killonetrazom za nas sa jeftininim ulaznicama ;-)... Svima dobro

@shuxx

Ja se ipak nadam da ce nas Fiat prijatno iznenaditi, pogotov zbog aktuelnog fijaska sa strujasima...

Naravno da se cena odnosi na klotaru, koja bas nece biti prijatna ni za oko ni za dodir! :D

P.S. ni ja necu biti kupac ali mislim da ce Panda biti dobro vozilo za pocetnike, mlade parove, penzionere ali i sluzbeno vozilo tj.odlicna zamena za gomilu sluzbenih iz B segmenta koje svakodnevno vidjamo (clio IV, odlazeci C3, fieste, corse, fabije itd.)

Samo da nam drzava bude pametnija sto se nije desilo sa ponudom 500L koji je npr.idealno taxi vozilo

Tamo gdje može Škoda da se uklopi kao državni automobil, tu Panda sigurno neće ići... Svi znamo zašto.

13 minutes ago, shuxx said:

Secam se za 500L, ni tada se banke nisu nesto utrkivale da daju povoljne kredite.

Za 500La je postojalo fiat finansiranje, stopa bila upola manja nego kod "obicnog" auto kredita.

Ja bih pre da bude cena kao za sva trzista a da pravo na reklamaciju bude isto.

Svaki dom zdravlja ima po nekoliko malih auta za terenske sestre. Kod nas je Punto. 

Kada bi zelela, tj kad bi nasli interes, mogli bi gomilu GPandi da udome po drzavnim sluzbama. 

I 500L je imao potencijala, ali nije imao "interes"...

Zar ne bejahu vesti oko nove god da je AV najavio pocetak proizvodnje sredinom januara. Brzo ce i cenovnici biti objavljeni, mada... Ja ga nikako ne bih kupovao jos pola godine. I zbog uhodavanja proizvodnje, i zbog prodaje. Prvi prodajni  bum brzo prodje, pa dodju razne akcije...povoljnosti...itd...

Screenshot_2025-01-08-11-33-59-502_com.brave.browser.jpg

Alvolante jutros piše da će prodaja u Italiji krenuti od 02/25. dva pogona, 7 boja. Struka 25000 eura, EAT6 Hibrid 20000 eura za početni paket. 

Ja ne vidim ko ce (Osim istinskih zaljubljenika) kupiti Pandu ako bude par hiljada skuplja od C3. Fiat je usrao zaista, sto se vidi i po pricama na nasem forumu. Kad gledam druge kompanije koje izbacuju samo unapredjene verzije istih modela, Fiat sa druge strane svakih par godina izbaci neki drugi polu promasaj i tako u krug vec godinama. Jedno vreme sam gledao 500x, a onda skontam da drugi imaju jeftiniju, a bolju opciju, i tako za svaki model. Jednostavno, nemaju noviji model za koji mozes da se zagrejes, mislio sam da ce se to promeniti sa novom Pandom uz korektnu cenu, ali mislim da Fiat i dalje nije svestan koliko brzo propadaju, tako da sumnjam da ce i cena biti neka primamljiva, u odnosu na konkurenciju.

Mozda u Srbiji i bude neka subvencija kao za L i Z10 nekada. Da budemo fer oba jesu bili best buy na nasem trzistu u tom cenovnom rangu.

Ali globalno gledano ja ne razumem ni sta ce Stelantisu C3, Grande Panda, Milano i 2008, ali verujem da neko pametniji od mene pravi tu racunicu :D