Jump to content
FAS Euroauto Goran

Deda Jung

Members
 • Content Count

  685
 • Joined

 • Last visited

About Deda Jung

 • Rank
  Regolari
 • Birthday 06/15/1983

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Istočna Srbija

Previous Fields

 • Garage
  Fiat 500L 1.4 Lounge

Recent Profile Visitors

3951 profile views
 1. Odrađen redovan servis na 120K km sa zamenom seta kaiševa, svećica, pumpe i onim standardnim - ulje, filter ulja, filter vazduha, filter kabine. Van ovlašćenog, sve skupa 19600 din. Ova cena uključuje i cenu rada majstora. Auto je izašao iz garancije, nema potrebe da mi ovlašćeni naplaćuje pola radnog sata za zamenu svećica, 2700 za filter kabine i slične stvari.
 2. Kod mene je problem rešen novim pločicama. Možda su tom prilikom malo razradili klipove u servisu, podmazali, promenili gumicu koja štiti od prašine (bila je pukla) i sada je OK.
 3. Hoćemo li sad polako da skidamo folije? Pretpostavljam da niko od nas nema nalepnicu ispod folije. Šta sad?!
 4. Ako ispoštuju ove planove, stiže nam par zanimljivih godina krcatih inovacijama od strane FCA.
 5. Dizeli ostali isti, benzinci su novi? Da li se znaju kombinacije motora i pogona. Npr. da li novi 1.3 može u kombinaciji sa AWD, itd? I da li ovaj motor od 999 cm3 može da pokrene vozilo Ako sam dobro shvatio strane (šture) portale, planiraju i hibridne motore
 6. Pa donekle razumem, taj element dizajna doprinosi utisku "robusnosti" a praktično možda štiti displej od skija, snow borda, vode, blata... ko zna šta vlasnici mogu voziti u ovom Jeep-u.
 7. Na ovim slikama mi novi Renegade izgleda isto kao i trenutni Renegade. Kad da očekujemo predstavljanje facelift modela i početak prodaje? Piše 2019, ali to može biti i jesen 2018, zar ne?
 8. Da oživim temu. I kod mog automobila se isto ovo dešava. Problem je izražen kada se auto vozi 5-10 minuta nizbrdo, sa krivinama u kojima se malo više koriste kočnice. To verovatno dovodi do toga da se metalni diskovi rašire za deo milimetra ili milimetar, i cvrči jer dodiruje pločice koje se možda ne vraćaju skroz nazad. Zimi nema cvrčanja u istim uslovima (isti put nizbrdo). Takođe, kada se auto vozi po normalnim (ravnim) putevima leti ili zimi, nema ovog crvčanja.
 9. Ovo je bzvz kao kada bi zabranili traktore da bi sačuvali radna mesta, jer jedan traktor + traktorista može da pokosi trave kao 20 kosača. Sem ukoliko nije u pitanju samovozeći traktor. U tom slučaju "strada" 21 radno mesto
 10. Tekst sa par grešaka i dosta polu-informacija, više na nivou trača nego činjenica. Jedino su slike dobre.
 11. "Problems per 100 vehicles", haha... Porsche ima 110 problema na 100 vozila, Jeep ima 209 problema na 100 vozila, tj. 1.1 problem po vozilu nasuprot 2.09 problema po vozilu u proseku. Ali kakvih problema? Šta ako Porsche ima 1.1 problem po vozilu koji je vezan za motor, a Jeep ima dva problema po vozilu vezanih za npr. bravicu petih vrata i prskalicu tečnosti za pranje vetrobrana? Jesu li rangirali po nekim opipljivim kriterijumima? Čak i da su problemi iste prirode, verujem da je taj 1 problem na Porsche-u skuplje popraviti nego dva problema na Jeepu pošto je auto višestruko skuplji.
 12. Baš ga gaziš Juče sam bio do Grčke i nazad (često idem), po bordu 5.8 L na 100 Km, dakle realno bi bilo 6.3 L. Ali ne gazim ga toliko kao ti, lagano 110 - 120 Kmh na autoputu, prosečna bude oko 80 Kmh za ceo put.
 13. Hahaha... mada, tačno tu je kanal gde se sliva kišnica. Džabe ti ne radi brava, kad jednog lepog dana budeš otvorio 5. vrata, a ono, da citiram žutu štampu, "ŠOK (foto+video)".
 14. Fiat je svestan ovoga. Ja se sećam da su na mom primerku 500L na tom mestu gde gume dodiruju farbu bile zalepljene providne nalepnice u vidu malih kružića. Te nalepnice su vrlo brzo otpale i gume su "pojele" farbu vrlo brzo. Ovaj novi 500L (restajling) na tim mestima ima plastiku, tako da gume ne dodiruju farbu. Ovo je veliki propust koga su bili svesni od početka, a ispravili su ga tek sada:

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...