Jump to content
FAS Goran

Deda Jung

Members
  • Content Count

    694
  • Joined

  • Last visited

About Deda Jung

  • Rank
    Regolari
  • Birthday 06/15/1983

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Istočna Srbija

Previous Fields

  • Garage
    Fiat 500L 1.4 Lounge

Recent Profile Visitors

4534 profile views
  1. Update. Rešilo se tako što sam uradio veliki servis i zamenio set kvačila.
  2. @etibor Upravo, dotrajale šolje amortizera. Kod mene počelo da se čuje na oko 170K km. @ACO JTD Dvojica majstora osluškivali, ali nisu baš sigurni šta može da bude. Po zvuku su definitivno primetili da nešto nije kako treba oko druk lagera. Kad to budem pretresao, videću da li se izgubio i ovaj škripeći zvuk. @petarcirjanic Hvala, i to ću pregledati. Javljam na kraju kako se ovo bude rešilo.
  3. @etibor Diskovi i pločice promenjeni pre 12000 km, trebalo bi da je sve još uvek dobro. Blago pritiskanje kočnice nema uticaja na škripanje. Ako škripi pre nego krenem da kočim, isto škripi i dok kočim. I obrnuto, ako ne škripi pre nego pipnem kočnicu, ne krene da škripi ni u toku kočenja. Ako u mestu okrećem volan zaista se čuje neki tup, gumeni zvuk. Nije metalni zvuk, nije lupkanje. Više kao zatezanje ili uvrtanje neke gume ili nečeg elastičnog. Nije glasno ali čujem ga. Međutim, tako je poslednjih 50K kilometara i niti se menja niti pojačava. Mislim da nije vezano za škripanje. @neshaoct U mestu se ne čuje, samo kada se točkovi okreću. I što je zanimljivo, frekvencija niti jačina škripanja ne zavisi od brzine okretanja točka. Ali zavisi od krivine, u levoj krivini uglavnom škripi, u desnoj skoro nikada ne škripi. I ponekad škripi kada se vozi pravo. U petak sam zakazao servis pa ćemo pretresati i kočnice i taj lim i ko zna šta još. Javljam se kad otkrijem šta je.
  4. Hvala @Ivan na spašenim slikama. Ovaj baksuz od zadnjeg brisača je krenuo sam od sebe da radi normalno. Da napomenem da sam pre ove teme iz dva izvora (majstor + internet) saznao da hoće da se napravi prekid u žici koja vodi struju do tog motora u rebrastoj gumi između petih vrata i ostatka automobila. To sam prvo testirao. 500L ima dve takve rebraste gume, na levoj i desnoj strani. Kroz jednu verovatno ide i crevce za prskalicu tečnosti za pranje vetrobrana. Rukama sam mrdao oba rebrasta creva i to ne pravi razliku. Kada brisač ne radi, mrdanje creva ne dovodi do toga da brisač počne da radi. Važi i obrnuto, kada radi, mrdanje creva ne utiče na to da prestane da radi. Na osnovu toga sam zaključio da kabli nije u prekidu i da je do motora. Ali eto, proradio je. I to nakon što sam nabavio novi. Sada se nadam da će ubrzo ponovo da otkaže pa da zasučem rukave.
  5. Poštovani forumaši, Gremlini su ojačali i okupirali moj auto. Od pre neki dan krenulo pištanje i škripanje negde spreda. Škripanje se menja sa pozicijom volana. Npr. više škripi kad skrećem ulevo u odnosu na desno skretanje. Takođe, više škripi kad se vozi unazad. Nekad škripi više, nekad manje. Nekad u početku vožnje skoro i da ne škripi ali ako je vožnja duža krene nesnosno da škripi. Zabeležio sam kamerom to škripanje, tajanstveni zvuk kreće od 38. ili 39-te sekunde i sa prekidima se ponavlja do kraja snimka. Na 1:12 vozim rikverc i tu jako škripi. Ako je neko ima sličan slučaj, neka javi. Za par dana idem do servisa pa ću ažurirati temu ako ima novina. Hvala.
  6. Hvala obojici, to je ono što mi je trebalo! Na linkovanoj temi koju je ubacio @Sinnerman je lepo opisano, ali su slike otišle u zaborav jer je server na kojima su okačene izgleda nestao sa lica interneta. Prvi šraf sam lako našao, ali druga dva - šrafovi na koji se kači daska gepeka - pretpostavljam da to ne treba da skidam jer ta dva šrafa drže beli deo tapacirunga u obliku slova ”П”. Mislim da do motora brisača ne treba skidati beli tapacirung, samo crni. Jesam li u pravu?
  7. Pozdrav forumaši, Da li neko ima savet kako skinuti plastiku koju sam zaokružio na slici? Potrebno je doći do motora zadnjeg brisača jer deluje da je zaribao. Ne vidim šrafove, čini mi se da se drži žabicama. Nisam pokušavao da primenim silu da ne polomim eventualne žabice. Svaki savet je dobrodošao.
  8. Meni su prodali i ugradili šuspleh u zvaničnom servisu nakon konsultacije sa Fijatom. Pitali su direktno fabriku da li sme na 1.4 95KS šuspleh, jer pre mene to niko nije tražio kod ovog mog lokalnog dilera. Nakon zelenog svetla, poručili, ugradili, evo godinama bez problema. Motor se i dalje prlja od prašine ali verovatno manje nego što bi inače. Jedina mana je što se desi da zakači u sneg pri vožnji u rikverc pa treba da se proveri i zategne nakon snežne zime.
  9. Da li je novi Renegade izgubio opciju AWD, makar kod nas? U cenovnicima auto kuća ne vidim Trailhawk verziju, kao ni ostale varijante AWD koje su bile ranije. Čak ni na jeep.rs.
  10. Odrađen redovan servis na 120K km sa zamenom seta kaiševa, svećica, pumpe i onim standardnim - ulje, filter ulja, filter vazduha, filter kabine. Van ovlašćenog, sve skupa 19600 din. Ova cena uključuje i cenu rada majstora. Auto je izašao iz garancije, nema potrebe da mi ovlašćeni naplaćuje pola radnog sata za zamenu svećica, 2700 za filter kabine i slične stvari.
  11. Kod mene je problem rešen novim pločicama. Možda su tom prilikom malo razradili klipove u servisu, podmazali, promenili gumicu koja štiti od prašine (bila je pukla) i sada je OK.
  12. Hoćemo li sad polako da skidamo folije? Pretpostavljam da niko od nas nema nalepnicu ispod folije. Šta sad?!
  13. Ako ispoštuju ove planove, stiže nam par zanimljivih godina krcatih inovacijama od strane FCA.
  14. Dizeli ostali isti, benzinci su novi? Da li se znaju kombinacije motora i pogona. Npr. da li novi 1.3 može u kombinaciji sa AWD, itd? I da li ovaj motor od 999 cm3 može da pokrene vozilo Ako sam dobro shvatio strane (šture) portale, planiraju i hibridne motore
  15. Pa donekle razumem, taj element dizajna doprinosi utisku "robusnosti" a praktično možda štiti displej od skija, snow borda, vode, blata... ko zna šta vlasnici mogu voziti u ovom Jeep-u.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...