Jump to content
FAS Goran

Zakeralo

Members
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

About Zakeralo

 • Rank
  Regolari

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Promenih 4 države a nigde mrduo nisam.

Previous Fields

 • Garage
  Fiat Tipo 1.4 95 HB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kod mene je bila papirološka, druga bez tehničkog, koliko se sećam 25 ili 26 hiljada.
 2. Evo mene posle dužeg vremena. Cena servisa u Stojanovu je 14250 RSD, cena od juče, filteri, ruke, ulje. Ja ću najverovatnije da sačekam istek garancije pa tutanj. E, a što se tiče registracije tu je zob lepo poskupela, laganih 32500 RSD, sa svim mogućim troškovima.
 3. @nesa 169 E dobro da su ti rekli i podatak za šipku. Meni su svojevremeno samo rekli da troši i da se mora kontrolisati pa je bilo nedoumica i dovijanja. Da te služi sa srećom a i još je u periodu razrade, pa videćeš kasnije. Inače jedno zapažanje koje je pomalo subjektivno. Ima izgleda nešto i do isparljivosti ulja. Tokom kasne jeseni i zime do sevisa dok je u motoru bila Selenia, značajno je bila pala potrošnja ulja, oko 0,1 l na 1000 km. Videćemo ove zime kako će se motor ponašati sa Šelovim uljem.
 4. Da se i ja malo oglasim oko potrošnje, kod mene se ustalila na 0,2l na 1000 km. Razlika na između oznaka na šipci je definitivno 0,5 l. E sad što je taj podatak brisan iz uputstva za upotrebu je svinjarija posebne vrste, Ako se konsultuju stara uputstva i postupa se po njima postoji rizik da u motoru ima povremeno određeni višak ulja, veći ili manji ali višak, ili da se stalno visi pod haubom i doliva po malo. Žabari, šta ćeš. Obrni okreni teorijski ovaj motor tokom redovnog servisnog intervala od 15000 km praktično zameni svoje komplet ulje.
 5. To je prvo bilo što sam ga pitao, beše 2,2 napred 2,3 nazad
 6. Da podelim sa Vama epilog u vezi letnjih guma koje su stigle sa Tipom, Gudjir eff. grip 205/55/16 proizveden u Turskoj. Svojevremeno sam rekao da su otišle dalje, tačnije dedi, ocu moje bolje polovine. Kako mu je letnji Mišlen došao u ćelastone fazu a ove moje su fabrička norma za njegov Pasat B6 rekoh da spojim ugodno i korisno, pomognem tastu i rešim se viška. Gume su prešle manje od 4000 km prezimile su na suvom i... Pre par nedelja ih montirao i utisci su, citiram: "Bog te j**o koji plastikaner, jel' to iz Trajala?", "Auto je tako tvrd i skače kao jarac, dobro da nemam kamen u bubregu garant bi se pokrenuo" Nakon opaske da guma na auto-putu drži lošije od pomalo ćelavog Mišlena žena me prostreli pogledom u stilu "Ovakvog čoveka si hteo da ubiješ?", kao da sam ja montirao gume u fabrici na Tipa. Elem deda hoće da ih pod hitno menja. Inače da ne mislite da je on baš potpuni bezveznjak, vozi nekih 52-3 godine, radni vek je proveo za volanom po raznim osnovama i zaista nema šta nije vozio u svojoj karijeri. Možda malo živopisno iznosi svoje mišljenje ali...
 7. Poučen onim što je @knezevic76 napisao o nalepnici za pritisak u gumama siđoh do auta, pregledah pažljivo sva vrata da Turčin nije negde frljnuo istu ali nje nigde nema. Očigledno je to za FIAT teško nasleđe prošlosti koga se valjalo rešiti.
 8. @Ivan & @... Evo iz uputrstva za 1.0 i 1.4 količine tečnosti:
 9. Moram da korigujem informaciju, zvuk nije trajno isključen nego je dobijena mogućnost kontrole i samostalnog isključivanja i uključivanja. Naime danas sučajno čačkajući po meniju na instument tabli udelu podešavanja vozila/sigurnost (Vehicle Setup/ Safetyv) idim da se pojavila nova stavka sa dve opcije:
 10. Info u vezi isključenja S&S sistema. Kada sam obavljao servis u Stojanovu prvo pitanje mi je bilo da li može da se isti trajno isključi. Kratak odgovor, ne. Tako da sam se provukao sa utešnom nagradom, meni malko iritirajući zvuk upozorenja na nevezani pojas je nestao. Naravno crvena lampica upozorenja je ostala da svetlii to je sasvim O.K. Jbg dok se moja ženskadija ne veže kada se potrpa u auto ja sam već na drugom ćošku.
 11. Jutrošnje stanje na šipci, na hladno, nekih 300km nakon servisa. Tada sipan Šel 5w40 HX8 C3 u ovlašćenom servisu.
 12. Obavih pre nekoliko dana prvi servis u "Stojanovu" adio Selenia ćao Šel, Sipaju Helix HX 5W40. Cena po 1l izuzetno razumna za ovlašćeni servis, 1200 din. za 1l, 3L u motor 1l u gepek.
 13. @Ivan QQ i leleee, šalu na stranu nažalost ovo je surova realnost u krkljancu. Nažalost po gužvama u špicu NS je kao BG samo sa manjim rastojanjima sa kraja na kraj grada, Kao da je Srbin rođen da i najnoviju tehnologiju ubije u mali mozak (čitaj ingeniozna saobraćajna rešena i planiranje redovnih i vanrednih radova).

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...