Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

Pukla zadnja desna štop lampa.

8 minutes ago, Reacher Gilt said:

Pa stvarno si bio za tepanje. Dobro si prošo. :D

Prošao sam ja odlično, jer sam na kraju sa haube Škode sleteo na tramvajske šine (koje su bile levo od Favorita). Sreća, nije bilo tramvaja.

Pa kad vozis taj bajs nasilnicki, kao moron :P .

3 hours ago, Reacher Gilt said:

A, ne, meni obećao tast svog favorita.

'89, manje od 80K na satu, zimu nije video.

Napisano malim slovom, sacuvano, ja se ponadah recimo neki hot-hatch sa kraja '80-ih, nesto za sladokusce...

Kad ono, stvarno pravi Favorit :D .

Edited by Ivan

Prvo pokrali Tatru za bubu,pa onda maznuli i Škodu…

Sent from my iPhone using Tapatalk

a88b9b441164adbcf7ebc9d0f0c8ee8e.jpg

Kune se u njega za 425 kila .... cccc kakav bolesnik. A ustvari ima to drugu verziju, stavio je cisto reda radi da se vidi da polovnjaci kao idu ... Ne idu to e surova realnost, sto zbog papirologije, sto zbog procedure idi mi dodji. Skuplje me kosta da prodam auto nego da ga zadrzim i jednostavno raskockam pa delove na kp grunem.

zajebo se bre covek u kucanju ispravljen je oglas na 42.500 cim sam video skrinsot gore znao sam da je greska u kucanju ko bi stavio tako nebuloznu cifru

Edited by OMP

Prvo je dilema, benzin ili dizel....godisnje jedan odlazak do GR, 15-20 odlazaka do ŠA, neki odlazak do Zlatibora i mozda jos nesto cega sad ne mogu da se setim, ostatak BG....govore da se uzme benzin, a opet ja navikao na dizele.

Kad dođe do dileme dizel ili benzin uzmeš na plin ili CNG. 

I dalje mi je žao što kod nas nema toliko pasata/Oktavija 2011+ sa CNGom. Imaju dobar kapacitet rezervoara za benzin i za CNG. 

Izbora automobila sa fabrickim CNG je jako los, drugar je prosle ili pretprosle godine trazio auto na CNG i na kraju kupio EVO.

Dizel se ne ispolati kupovati za takve voznje, usteda gotovo nikakava pogotovo na ovu cenu dizela a sa benzinom daleko manja glavobolja oko odrzavanja i potencijalnih problema.

Vozio sam i ja dizele nekoliko godina ali sad ne verujem da bih se vratio na njih sem u varijantama nekih vecih i ozbiljnijih kola u kojima nema smisla voziti benzinca.

Turbo benzin nije puno jeftiniji za odrzavanje, manje vise danasnji moderan (turbo) benzinac ima sve sto imaju dizeli, a ja sebe uopste ne vidim za volanom atmo benzinca.

Edited by Ivan BG

imaju samo turbinu i plivajuci a obe te stvake su kod benzinca neuporedivo izdrzljivije kao i dizne koje gotovo nikad ne prave problem na benzincima a i kad naprave neki problem u 99% slucajeva ciscenje za 30e resi problem a kod dizela to mnogo vise kosta. Nemas dpf, nemas ad blue, eolis i ostala sranja, ne razmisljas o egr-u, pumpama visokog i niskog pritiska, tako da su sve prednosti na stranu benzinca u odnosu na moderne svilenije dizelase. I na kraju lepsi je uzitak u voznji jer em se vise vrti em se lepse cuje od dizelasa i ne ostavljas oblak dima kad ga nagazis :)

Edited by OMP

Izbora automobila sa fabrickim CNG je jako los, drugar je prosle ili pretprosle godine trazio auto na CNG i na kraju kupio EVO.
Dizel se ne ispolati kupovati za takve voznje, usteda gotovo nikakava pogotovo na ovu cenu dizela a sa benzinom daleko manja glavobolja oko odrzavanja i potencijalnih problema.
Vozio sam i ja dizele nekoliko godina ali sad ne verujem da bih se vratio na njih sem u varijantama nekih vecih i ozbiljnijih kola u kojima nema smisla voziti benzinca.
U kojim to kolima nema smisla voziti benzinca!? Iako volim dizele :D Glupo je imati pod haubom 6.0 w12 benz nego je bolje 5.0 tdi? :D

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

Nije glupo imati w12 ali totalno neisplativo  jer trosi kao lokomotiva, skupo odrzavanje, kompikovano za rad, skupa registracija tako da takav auto mozes da posedujes kao entuzijasta da ti to bude neki vikend auto ili u kolekciji a ne auto koji bi koristio svakodnevno a o cemu se ovde prica, da nije tako svi bi vozili w12 i kod nas i preko a ne dizele. Sa druge strane 50Tdi nrp. u Q7 kog cesto vozim ide odlicno, trosi manje nego moj punto a registracija ista ko za moj punto posto je mild hibrid. Takav motor idekako ima smisla voziti svakodnevno jedino sto je auto velik pa nije zgodan za po lokalu. A kod nekih automobila nema smila kupiti benzince jer su shit motori tipa tfsi ili thp.

Edited by OMP

Moj lični stav je da bih dizel uzeo za veliki i tezak/tovaren auto ili ako vozim po brdima, sve zbog obrtnog momenta na nizim obrtajima.

Ako tih uslova nema, onda benzinac. Moze da bude i turbo ali barem 4 cilindra.

To za polovan auto. Za nov ako mogu da biram i ne planiram da ga posedujem vise od 100k km, e onda bih mozda svakako dizel jer nemam skupe troskove oko odrzavanja.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Danas da kupujem kola, nisam siguran da znam ni koju formu kola bih izabrao, a za vrstu pogonskog agregata takodje nisam siguran. Čak nemam pojma ni da li bi bih se opremom odao hedonizmu ili asketizmu, jer mi je nekada"puna ona stvar" automobila u današnjim uslovima saobraćaja .

A mada nikada problem sa dizelima nisam imao (a vozio ih 19 godina), sem jednog EGR-a od 200 evra, dizel ne bih opet kupio. Ako je do obrtnog momenta, njega ne samo da imaju i turbo benzinci, već i hibridi još više. Jer, čak i da dizeli znače manji trošak za gorivo, to mi odavno baš ništa ne znači. A ne bih imao problem ni da sednem u neki atmosferki benzinac. Što da ne.