moron 4463 Posted January 29, 2024 Toliko mesta pozadi za noge nema u oktaviji karavanu (pri čemu je duža 9 cm od CRV-a pete generacije), a ima u mondeu karavanu ( duži je 27 cm i ima 487 cm ) I superbu karavanu ( duži 26 cm I ima 486 cm ). Ja mislim da treba manje mesta da se parkira kraće vozilo, dužine 460 cm. Gde se prijatnije sedi i lakše ulazi, stvar je ukusa. Ali, mudro je svakako što si poredio samo sa karavan vozilima sa poprečnom orijentacijom motora. 2 darkman14 and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 6335 Posted January 29, 2024 @moron zato sto u bmw 5 nema mesta a ni u a6 Uvek probam auto tako sto sednem napred i namestim se pa pozadi da vidim kako mogu da sednem. a uzmi u obzir da je kod sva tri koja sam naveo gore gepek duzi. Kad se otvore peta vrata ima tu prostora od branika do sedista. Prijatniji je ulazak u suv, to stoji, ali za sedenje... Dosadno je 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4463 Posted January 29, 2024 Evo još jedan primer. SUV od 444 cm. Volvo XC-40. Postoji li danas neki ektuelni karavan te dužine sa toliko mesta pozadi ? Istina, bio je, nekada davno, pre oko 20 godina, čak je bio i sedmosed, a zvao se pežo 307 SW, koji je imao Wb od 2.708 mm. Ali, danas, ako gledamo aktuelne tržišne modele, ima li karavana od 444 cm, sa toliko mesta nazad? A kola od 444 cm traže mesta za parking kao da je HB iz C segmenta. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6624 Posted January 29, 2024 Legenda kaže da su nekad postojala kola izdašnija sa prostorom i prtljažnikom, da su zvala MPV, ali da nisu bila dovoljno "dinamična" za urbane face! 6 3 knezevic76, PremieRacing, moron and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8124 Posted January 29, 2024 Kada vidim o cemu se polemise oko kola, mislim da sam iz drugog univerzuma. A gde su srce, dizajn, performanse, oči gde su vam... jel ovde skup ljubitelja automobila ili palamuda. Jedan ne moze da sedne iza sebe u Bmw 5, drugi gleda nekih 2cm opet negde iza sebe. Gabariti u 3 decimale, potrosnje u mililitrima.. zato se i prave i voze ovakvi poluproizvodi i akrepi, jaka je podrska.. Sent from my SM-A346B using Tapatalk 8 4 ISV_01, Dzimbo, city and 9 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 5973 Posted January 29, 2024 Amin. 2 knezevic76 and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 829 Posted January 29, 2024 I ja se pitam Ovo je forum ljubitelja automobila a retko ko napise da je kupio nesto zato sto mu se svidja. Izuzimajuci nas sa ogranicenim buzetom koji za to koliko skupimo izaberemo nesto sto nam se i svidja puno ljudi, koliko mi se cini, moze birati mnogo sire. I kad izaberu kao da se plase da su pogresili i onda racionalizuju, brane svoj izbor kroz potrosnju, odrzavanje, prostor u kabini, velicinu gepeka. A kao sto MS PK kaze razlike su u decilitrima, santimentrima, par hiljada dinara. Zatim poredjenja, meni kao totalnom amateru se cini da nema smisla porediti automobile napravljene do dve hiljade, dve hiljade pete seste i posle toga. Nisam pristalica teorija zavere ali sve sam skoniji da poverujem da se motori projektuju sa komponentama tacno odredjenog roka trajanja. I ne samo proizvodjaci automobila vec svega, namestaja, bele tehnike, telefona... Sa milijardama ulozenim u sveprisutni marketing i reklame su odgajili generacije i napravili potrosacko drustvo gde je sve potrosna roba, sve ima rok trajanja i to sve kraci, sve je pitanje trenda koji je lako nametnuti takvom drustvu. To ubrzanje samo po sebi stvara probleme. Nekada s se novi modeli projektovali par godina, testirali, proveravali materijali, esploatacija... Sada ga naprave u racunaru i hajde u proizvodnju I onda malo malo pa povuku neke serije od nekoliko desetina ili stotina hiljada, zovu u servise da zamene ili isprave nesto. Tako da, bar vi koji mozete, vozite ono sto vam se svidja i osetite se, ako ne srecno, barem zadovoljno kad udjete u auto 5 PremieRacing, Grafit, Siciliano and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18330 Posted January 29, 2024 Meni su SUV nekako ženski ukupno uzev,ali ima ih i koji su baš kul.MPV mi je porodicu koja želi sve,a neće dva auta.Uvek sam pre za dobrog karavana 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Siciliano 1542 Posted January 29, 2024 Slazem se, uvek me uzasavalo to poredjenje u "dve decimale"....pa valjda kola kupujes malo i srcem.Ono, u skladu sa mogućnostima i potrebama svedes izbor na 2-3 modela koja ti se svidjaju pa probas i to je to... Послато са M2003J15SC помоћу Тапатока 2 knezevic76 and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 3687 Posted January 29, 2024 1 hour ago, city said: Nisam pristalica teorija zavere ali sve sam skoniji da poverujem da se motori projektuju sa komponentama tacno odredjenog roka trajanja. U prilog tvrdnje kao dokaz postoji ona sijalica u Livernoru. Valjda je i danas "živa". 2 city and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3284 Posted January 29, 2024 Nije samo zavera. Hoce ljudi jeftiniji auto, laksi, brzi, jednostavno nesto mora da trpi. Nekad su blokovi motora bili od celika, danas su od aluminijuma. Nekad je vazduh ulazio snagom atmosferskog pritiska, sada ide sa 1-2-4 turbine. Mora nesto i da trpi u svemu tome 1 city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4827 Posted January 29, 2024 +1 za mspkaGde su emocije, osecaj na volanu, ubrzanje, izolacija, stabilnost, drzanje u krivini, kocnice itdПослато са SM-A528B помоћу Тапатока 2 MS PK and igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4463 Posted January 29, 2024 Da, emocije su jako bitne. Samo što su one krajnje individualne. O ukusima se ne raspravlja. Neko voli plavuše, a neko crnke. Da li je dozvoljeno da svi ne vole samo crnke, niti svi da vole samo plavuše? 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 14399 Posted January 29, 2024 Nije samo do boje kose, ima tu i dugih nogu, guze, sike.... ponekad i pameti ... muke naše ( muške ), oko izbora Žene i Auta... su nemerljive Što bi rekla pesma, Muke moje niko ne zna 1 3 Mijailović P., Grafit, city and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dule 021 708 Posted January 29, 2024 A kad se kupuju ta polovna kola sa 200k km ocekuje se da nemaju ni najmanju tackicu! Sta na to kazete? Juce bili likovi za Giuliettu i kao ima vise ostecenja od grada nego sto su mislili. A ja izbrojao na haubi 25 sto je zaista prihvatljivo. Kao kad me lik zvao i pita jel ima vise od dve cvoke!!!! Alo majstore padao je led i ti hoces da platis auto 1000€ ispod cene zato sto ima sve cvoke!!! A upravo idem sa obilaska placeva u Novom Sadu i to je strasno kakve grdobe od kola se prodaju tj uvoze. Trazim jednoj gospodji,starom kupcu, mali auto i usput gledam sta se prodaje i zaista je horor sta se trenutno uvozi. I onda kad imam jaku cenu naspram tih krseva jer imam sjajan primerak kakav mozete da trazite 6 meseci onda on stoji godinu dana jer ima jeftinije. Pre svega krenite od toga. A to sto auto dugo stoji na oglasu nije zato sto je los nego zato sto necete da posteno platite dobar primerak a vama je u glavi cim dugo stojii da nesto nije u redu i da zato stoji dugo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8048 Posted January 29, 2024 A da nema ta Alfa još nešto sem tih par "čvoki" koje se neće ispraviti same od sebe?Npr, malo rđe negde i slično?Sent from my SM-A546E using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Decak Iz Vode 167 Posted January 29, 2024 Ja bih itekako umeo da odaberem..ne fali mi ni najmanje sviđanja za sledeći autić,ali je problem druge prirode - oskudacija sredstava 1 city reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4452 Posted January 29, 2024 6 hours ago, MS PK said: skup ljubitelja palamuda 3 hours ago, vagenovac said: Gde su emocije na volanu, ubrzanje izolacije, stabilnost drzanja u krivini, krofnice 3 hours ago, moron said: emocije su jako debele kod one krajnje individualne. O ukusima plavuše ili crnke se ne raspravlja. Da li je dozvoljeno da svi vole crnoplavke ? Ma ja se potpuno slazem. Pogotovo u kada se iskombinuje ubrzanje emotivne izolacije, stabilnost plavuse na drzecem volanu i palamudjenje debele crnke. 3 Dzimbo, Reacher Gilt and moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 752 Posted January 29, 2024 (edited) Za 50 godina zivota i 35 godina vozackog staza samo jedan jedini auto sam kupio glavom a sve ostale srcem Taj auto sam vozio 5 godina i sluzio me je ko budalu k... prodao sam ga prvom kupcu skoro pa za iste pare za koje sam ga kupio Taj auto smatram za najgori koji sam ikada vozio i od tada kupujem iskljucivo srcem Neko rece da vozim kosilicu pa da brate ta kosilica ima dusu to su dva fiatova cilindra na kojima sam napravio prvre kilometre na kojima sam naucio da vozim kada sam krao matorcima peglicu da bi se provozao po kraju i ne jednom zavrsio u muriji Ta dva cilindra su redovno drala drugarovog ficu kad smo se trkali po kosutnjaku pocetkom 90ih E pa uspeo sam i da j.... u peglici i to ne jednom Ne diraj me u dva cilindra Da ne davim vise na ovoj temi Edited January 29, 2024 by clockwork_orange 6 8 Grafit, city, Loon123 and 11 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
IDzO 2414 Posted January 29, 2024 (edited) Meni se ovaj QQ sviđa ali sve se svodi na gledanje. http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23099750/nissan-qashqai-13-dig-tekna Edited January 29, 2024 by IDzO 1 Decak Iz Vode reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 829 Posted January 29, 2024 Moze i u fici 1 clockwork_orange reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 746 Posted January 30, 2024 7 hours ago, Decak Iz Vode said: Ja bih itekako umeo da odaberem..ne fali mi ni najmanje sviđanja za sledeći autić,ali je problem druge prirode - oskudacija sredstava Za 10.000 (toliko sam ja spremio) malo sta danas moze da se uzme....ispade da to nisu nikakve pare za kupovinu kola. 3 rkoma1986, ISV_01 and Decak Iz Vode reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Panda cng 36 Posted January 30, 2024 Sto bi rekli stariji ljudi "protegni se koliko ti je jorgan dugacak". Danas je lako kupiti auto visoke klase, renomiranih brendova, sa hedonistickom opremom ali je problem tu odrzavati takav auto, preventivno, redovno i na vreme. Svaki dan gledam konjine sa kolika od xy hiljada € i letnjim pa i celavim gumama tokom zimskog perioda,poluispravnim i osakacenim motorima koji purnjajukao lokomotive i instrument tablama koje svetle kao novogodisnja jelka zbog raznih falinki, realno, kad nema za gume, sta je sa ostalim komponentama vozila!? Uvek sam gledao vozila koja sam sposoban sam i sa relativno podnosljivim troskovima da kupujem kako bi istao drzao u sto ispravnijem stanju. 3 Decak Iz Vode, Siciliano and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 746 Posted January 30, 2024 Sticajem okolnosti, zbog posla kojim se bavim, istu situaciju vidim svaki dan. Svakakvih prica ima od toga da ljudi kola sa motorom 1.2 registruju na 12 rata jer nemaju para da takav auto registruju u "komadu" do toga da vozac F31, ima mesecnu platu 62.000 din, a mesecne obaveze po toj istoj plati 56.000 din.....ali bitno da selo prica da on vozi BMW. I da, auto C segmenta ili eventalno broj veci, nije uopste visoka klasa, npr. Skoda Oktavia ili bilo kakav slican auto sa eto 2.0 tdi motorom, za koji je tekuce odrzavanje manje vise povoljno, v. servis 300-350e, m. servis 120-130e, registacija 360e.....i sve ostalo potrosno uprincipu nije preterano skupo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
The Punisher 8064 Posted January 30, 2024 U prilog tvrdnje kao dokaz postoji ona sijalica u Livernoru. Valjda je i danas "živa".https://www.imdb.com/title/tt1825163/?ref_=ext_shrKo nije gledao, odličan dokumentarac za preporuku 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites