Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

U toj verziji je imao 1.6 dizel od 110ks i beMzince 1.6 od 136ks i najčešći u Srbalja 1.4 od 101ks. Oba benzinac su atmosferci jači 165 Nm i slabiji od 135.

Imao sam tojotin 1.6 vvti sa 136ks i 160 Nm i mora da se zavrti da bi lepo išao, što znači puno rada menjačem i naravno u visokim obrtajima srče više. Pozitivno je što su proste konstrukcije i nema nekih velikih kvarova... 

Komšija ima 1.4, crkao mu je neki kompjuter, ojario se nekoliko meseci dok nije preko ibeja (??) nabavio drugi.

Edited by bane1321

Cisto info, nije HY vec Mitzi L200 21' godiste, zadnja stopaljka je oko 42K u ovlascenom (original) a Depo je 200e, ofc komad. A da, i ceka se oko 3 nedelje (original), Depo oko 5-15 dana. Nista na stanju nemaju.

Cisto oko novih delova i azijata.

Edited by ISV_01

Skoro sam prodao jedan ceed nekom rusu, kaze rusi mnogo vole ceed i i30 i njihove 1.6 benzince, to su kod njih kola sedi i vozi bez gasenja, pouzdani, jeftini i za kupovinu i odrzavanje, imao je covek samo reci hvale. Generalno se u rusiji kaze voze bas dosta japanci i korejanci.

Lade voze "sirotinja", matorci i u manjini ljubitelji, budze iz fazona a za kineze ne znam. Ali dobro u siromasnijim krajevima se vise voze lade nego po vecim i bogatijim gradovima.

Edited by OMP

15 hours ago, ISV_01 said:

Cisto info, nije HY vec Mitzi L200 21' godiste, zadnja stopaljka je oko 42K u ovlascenom (original) a Depo je 200e, ofc komad. A da, i ceka se oko 3 nedelje (original), Depo oko 5-15 dana. Nista na stanju nemaju.

Cisto oko novih delova i azijata.

Veci je problem godiste nego model. :)

Moze savjet ekipa.
Planiram uzimati sebi auto ali posto se ne razumijem u auta /mehaniku ne znam ni koji uzeti....Tj dvoumim se izmedju ispod prikazanih.
Pa bi iskreno bio zahvalan na savjetima.
Nekako mi se najvise sividja ovaj Bravo 1.9jtd ,ali ne znam opet....jeli pouzdan.
Pa eto,koji bi bio najbolji izbor sto se tice pouzdanosti,odrzavanja i sa sto manje kvarova...

Fiat https://olx.ba/artikal/56870833

Mazde https://linkmix.co/20519797

Ili neki od ispod Ford Focusa

1.6 74 benzin 2008/2009

1.6 66 dizel 2005/2007/2008

1.6 80 dizel 2005/2008

1.6 84 benzin 2006

1.4 59 benzin 2006/2008

1.8 85 dizel 2009
Odgovori 

1 post • Stranica 1 od 1

Za Ford 1.6 benzince atmosferce znam da su vrlo izdrzljivi. Sto se tice njihovih dizela, mislim da su kod njih neki iz PSA grupacije, konkretno HDI motori (1.6-2.0), neka me neko ispravi ako nije tako. 

Fiat Bravo...cela tema samo za njega, imas ovde bravo

Konkretno, svi dizeli su mu dobri, samo zabodi dobar primerak, uz prethodnu kontrolu. Taj 1.9 ces naci do najkasnije 2008g, posle je zamenjen sa 1.6-2.0 motorom. Benzinci su isto dobri za neke stvari jedtinijo za odrzavanje, za neke skuplje i to je to. Naslednik stila po mehanici tako da dosta toga pase i olaksava odrzavanje, samim tim i cenu. 

Konkretan primerak za Bravo nema ASR (ne znam da li zbog toga nema jos neki sigurnosni sistem od navedenog). Tempomat, usb fabricka muzika, blue & me verovatno,  4 podizaca, naslon za ruku...fino, vise od mog svakako :D

Mozda ga treba pogledati kod majstora i eventualno iscitati dijagnostiku.

fordovi 1.6 benzinci su odlicni motori pogotovo onaj sa 100 konja koji je i najredji u fokusu, 110 konja se uglavnom srece kao i 115 konja (VCT) koji ima varijabilnu bregastu i to je jedino sto moze da pravi problem ali nisu problematicne generalno. 1.6 dizeli su ok to je PSA motor dobro poznat dok je 1.8 i benzinac i dizelas za izbegavanje.

On 11/8/2023 at 10:31 AM, PremieRacing said:

Može lista? 

Nemam nameru da gledam i slušam ovo punih 1h...

Evo precice do najboljeg motora. Mozda sam auto nije najbolji...ali , K20 je K20.  Upecah je na nekoj licitaciji u CH. <_<

honda-civic-20i.jpg

honda-civic-20i (1).jpg

Taj model se proizvodio u Engleskoj i prodavac delova za japance mi ga ispljuvao. 

Zasto ne secam se vise ali to sam zapamtio. 

Meni se taj civic svidja samo u type R varijanti i to bih rado posedovao kao jedan od retkih japanaca iz tog perioda, moze i po neka obicna sport da prodje ako je lepo skockana a ove sa 4 vrata su mi bas ruzne.....ima ovde kod mene jedan type R skoro se pojavila i jedna koja lici na R malo napucana ali mislim da je 1.6 sport

Edited by OMP

Moj komša ima takvog civica sa 5 vrata,ali u nekoj krem žutoj boji,obožava ga….pre toga vozao italiance…

Edited by neshtry

Moj komša ima takvog civica sa 5 vrata,ali u nekoj krem žutoj boji,obožava ga….pre toga vozao italiance…
Ja ni ga rado posedovao. Imao sam prilike da malo provozam jednog, ali sa troje vrata, baš mi je Lego. TypeR tog modela mi je momački san.

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Ovo je Type S (Sport). U nekoj zamalo Executive opremi (nije full koža). 

Kao daily driver, verovatno će biti skroz ok. 

Da, sklapa se u Swindonu i nije sa 3 vrata. 

Sigurno da nije pravi JDM,ali za motor znam da 100% jeste 100% Japanac :)

R type EP3 (kodna oznaka modela) u dobrom stanju košta preko 5000eur, što odmah ispada iz mog budžeta za neki auto igračku. 

11 hours ago, OMP said:

ma auto hvale da je dobar, pouzdan, komforan, al brate dzabe kad je rugoba kao mnogi japanci

Kakvih ima, ovaj je jos i lep.