horvat 6140 Posted December 29, 2021 (edited) Kupio sam nov auto, aj' sto je Alfa, nego je i Opel Nazalost, takvo je vreme da bukvalno ne mogu ni sliku da napravim, tako da je ovo svojevrsni 'teaser' Edited December 29, 2021 by horvat 15 Milutinac, djomla, PremieRacing and 12 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 12987 Posted December 29, 2021 Šta li bi moglo da bude, majku mu staru? 1 5 horvat, Quadrifoglio Verde, Woodoo and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 29, 2021 Pitao sam tottija da bude kum, ali odbio je! 1 Quadrifoglio Verde reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
totti 12987 Posted December 29, 2021 Sa mnom se niko nije usrećio 1 1 horvat and PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
BaneJ 278 Posted December 29, 2021 Da te lepo služi Brera. Kolko cilindara, gorivo i ostalo? 2 1 shuxx, Sedla and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 29, 2021 (edited) 1 hour ago, totti said: Sa mnom se niko nije usrećio Onda imam sanse da se usrecim sa 159 -------------------- Ovako, da napisem malo price. Jos pre nego sto sam kupio Giuliettu, merkao sam 159, uvek mi je bila prelepa, medjutim odbilo me to sto su mahom svi primerci stari i dizeli sa dosta predjenih km, a ni internet bas nije blagonaklonjen tom autu. Kad uzme da se cita, deluje kao da se auto samo kvari i nista drugo. Te servo, te M32, te klapne, te trista gumica u trapu, itd. Tu je dosla Giulietta kao odgovor na sve to i ona je savrseno ispunila tu svoju ulogu. Mislim da svi znaju koliko ja volim taj auto. U nekom momentu sam poceo dosta da se vozim u Breri i 159 kod raznih drugara, veoma cesto i za volanom i primetio sam koliko je to ozbiljnije konstruisan auto od moje Giuliette. Tu je poceo da mi radi crv u glavi, medjutim, nisam mogao da napravim nikakvu racionalnu racunicu. Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim, ali mislim da sam oko 2 godine svakodnevno gledao devetke na oglasima. I najzad je iskocila. 2.2 JTS benzinac, 185 ks, 2011. godiste, iz flote vozila banke Inteze. Otkupio ih je jedan plac od banke, pa oni sredjuju i prodaju dalje. Da odmah predjem na stvar - ova moja je presla samo 35.000 km! Kad sam video to u oglasu i kad sam video kako izgleda enterijer na slikama, odmah sam se 'uzbudio' Otisao sam 3 dana kasnije da je vidim, onako bez nekih ocekivanja, bez mnogo pripreme, bez dijagnostike, majstora itd, samo da vidim, opipam, provozam. Nisam ocekivao da ce me oduseviti, ali ipak jeste. Trenutni auto sam kupio sa 28.000 km, prethodni sa 55.000 km, ali ovaj ih je nadmasio sve svojim stanjem. Ni trenutka nisam posumnjao u podatak. Spolja je malko losija prica, jer je auto 3 godine stajao napolju, ali nista sto jedno poliranje ne moze da dovede u red. I eto, na kraju sam prelomio i kupio. Naravno ceka se da prodje nova godina, svakako i zbog novog popusta na registraciju, pa cemo dalje polako u sredjivanje 48 minutes ago, BaneJ said: Da te lepo služi Brera. Kolko cilindara, gorivo i ostalo? Sad vidim da nisam napisao. U pitanju je 159 sedan Oprema je neka sport. Ima "Ti" volan, crno nebo, tamnije trimove ali nema sportska sedista, nego polu-kozna. Spolja su felne 17' multispoke, prednji zadnji parking senzori, tempomat, automatska klima i obican radio (nema B&M). To meni sve odgovara u potpunosti, jedino mi fale xenoni, ali ajd, sta da se radi. Ugradicu verovatno neki aftermarket. Edited December 29, 2021 by horvat 23 Milutinac, shuxx, Sedla and 20 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
TheWickerMan 831 Posted December 29, 2021 Čestitam, u zdravlju da te služi. Giulietta ostaje ili ide na doboš? 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 29, 2021 (edited) Hvala puno. Ici ce na dobos u jednom momentu, ali ne odmah Prvo da ispitam malo Opela edit: zaboravio sam da napisem. Auto je 2011. godiste po saobracajnoj ali po ePeru je 2010. E sad, posto ovo nije uvoz, kupljeno je novo u Srbiji pre nego sto se radio AMSS, nisam siguran ali mozda i ostane 2011. u saobracajnoj dozvoli? Meni to svakako ne igra ulogu, ali eto zanimljivo je propratiti to pitanje. Edited December 29, 2021 by horvat 1 skile86 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 30, 2021 Dok sam cekao auto, bio sam vredan i porucio sve sto mislim da ce mi trebati, kako bih imao sta da radim tokom praznika. Cini mi se da su u autu originalne tepih patosnice (svakako su tepih, ali nisam sig da li orig), pa sam kupio Gledring gumene. Na placu sam jos primetio da ne radi jedna maglenka, pa sam uzeo dve H1 sijalice za svaki slucaj (mada je mozda problem i u instalaciji, ali nije zgoreg promeniti zarulje). Uzeo sam i metlice brisaca Bosch AeroTwin. Na placu sam primetio da ne radi parking assist, odnosno senzori, a uvidom u dijagnostiku sam saznao da je u pitanju prednji, levi, spoljni, tako da je i to poruceno za sutra, pa cu ga zameniti. Sve moguce tekucine i ulja sam kupio Ravenol. Najveci razlog sto sam se odlucio za njih, jeste sto su medju retkima koji imaju odgovarajuce Fiatove specifikacije za 2.2 JTS. I za motor i za menjac. I najvaznije, Nexen zimske gume za 17' felne. Dugorocni plan je da se kupe 18' felne za letnji set, tako da idem od starta u tom smeru. Klebera nije bilo, a usled gomile drugih troskova koje imam u ovom momentu (registracija, servisi), nisam mogao da idem na neke skuplje, tako da sam odlucio da probam Nexena. Videcemo kako cu biti zadovoljan. Auto sam vozio svega ~1 km, tako da ne mogu puno da pisem, osim da je mnogo ususkaniji od Giuliette 14 shuxx, Quadrifoglio Verde, italiano and 11 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Branislav 593 Posted December 30, 2021 (edited) Daj slike pa cemo lako o utiscima, inace cestitam na kupovini odlican auto i solidan motor jeste egzotika ali opet 2.2 litre atmo i 1.4 turbak nisu isto, zao mi samo ako Djulijeta ode nekoj budali, prelep auto i odlican primerak koji je odrzavan na MAX Edited December 30, 2021 by Branislav 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
S.V.E.T.A. 123 Posted December 30, 2021 Video sam je na oglasima, i enterijer je stvarno totalna perverzija... Srecno sa novom makinom... 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 30, 2021 Hvala svima. I meni ce biti jako zao Giuliette, pokusavao sam nekako da je uvalim u familiju barem, ali nema niko afinitete prema Alfama nazalost Ali eto mozda je uzme neko sa foruma, ko zna, videcemo kad sredim 9 pa oglasim Giu Slike sutra, danas sam ceo dan na poslu, a sutra ne radim, pa cu da se bakcem sa autom malo Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8268 Posted December 30, 2021 I ovde da čestitam, u zdravlju da vas služi brale. Trebao si pored patosnica i ostalih stvari da uzmeš i vreću za spavanje. 1 2 totti, Quadrifoglio Verde and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 30, 2021 Hvala Djomla Hahah, necu bas u vrecu, ali moze neka pomoc oko izgovora zeni, zasto ne mogu da idem na docek 1 djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8268 Posted December 30, 2021 Rano si počeo da tražiš izgovore 1 darkman14 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3564 Posted December 30, 2021 Aaaa, čestitam na 159, odlična, a da je Brera...uf. Na skupu mi neša uvek njegovu nudio, cena primamljiva.....i tako ostao veran Braviši, novi drugar Hunter mašini i pobornik defektnih Savinih guma Uzdravlje da je voziš i gume d iscepaš 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 2966 Posted December 30, 2021 Baš je cool. Još kad bi imali neku sličicu. Šta ti dečko radiš. E sad si na'ebo... Neće te familija viđeti ispod Alfe. 00 jo poda. 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6140 Posted December 30, 2021 Sutra slike! 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5943 Posted December 30, 2021 159-ka je prelep auto. Da je malo vise prijateljski nastrojen visim vozacima i gradskim uslovima, bio bi i u mom najuzem krugu izbora. Vozio sam jednu perfektnu na relaciji Uzice-Kosjeric, uzivancija za krivine, preticanja... Neka je sa srecom kupovina, maksimalna podrska za izbor od mene! 2 horvat and neshaoct reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
werp690 386 Posted December 30, 2021 Cestitke na novom autu ! Jedva cekam slike. Da te savrseno sluzi 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Quadrifoglio Verde 9209 Posted December 31, 2021 Pa evo ja ću se zvanično i ovde pridružiti čestitkama. Još jednom, u zdravlju služila i puno bezbrižnih km prešao s'njom. 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan BG 592 Posted December 31, 2021 Cestitam na kupovini! Nisam znao da je taj 2.2 jts Opelov motor. A onaj 1.9 jts i on je pretpostavljam? 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 4398 Posted December 31, 2021 16 hours ago, horvat said: ali moze neka pomoc oko izgovora zeni, zasto ne mogu da idem na docek Pa kaži da ga teraš na optiku! Čestitam i da se navozaš bezbrižno! 3 horvat, shuxx and djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
darkman14 5156 Posted December 31, 2021 Cestitam Igore Taman stigla da je stavis pod jelku 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 523 Posted December 31, 2021 Cekamo slike. Quote Share this post Link to post Share on other sites