knezevic76 5185 Posted May 20, 2021 (edited) E pa drugari da otvorim temu za moj NOV NOV NOV automobil. 1.0 T3 100ks 190Nm 3 cilindra benzinski agregat EURO 6 sa pet brzina +R. Da počnem sa opremom, ono što znam da ima iz glave : Automatska klima Full color display putni računar Senzori za pritisak u pneumaticima Start Stop Elektroservo volan sa podešavanje visine i dubine Sistem upozorenja prelaska u drugu traku Carplay android auto- smartphone mirroring Detekcija zamora vozača Elektro retrovizoru, prozori, podizači Led dnevna svetla, LED zadnja svetla, LED farovi Naslon za ruku napred i pozadi Automatska kontrola dugih svetala Senzor tame za darove i senzor za kišu Zatamljena stakla Elektrohromatski retrovizor Aluminijumski Cross DIAMOND felne 17" Adaptivni tepomat Autonomno kočenje City Brake assist Parking senzori Hromirani retrovizori Uconnect 7" sa navigacijom touchscreen Priključak 12v i USB napred i pozadi +............. Baš dosta opreme da ne navodim oplate neke ICE mat uzdužne krovne šine itd itd Kad ga malo izgustiram biće detaljniji opis. Na prvu loptu, pošto je vožen po kiši, tih do 120. S obzirom da je višeg klirens ne ljulja se na bočnom vetru i ne naginje u krivinama, vešanje je tvrdo, nije kao BMW, upija blage neravnine i rupe bez problema, ali nema nikakvih lupkanja kad su veće rupe u pitanju. Volan vodi svoju priču, barem dok se ne naviknem posle BMWa. Ne znam šta će mu city servo kad se ne oseća motanje u mestu i bez njega. Brzo sam našao položaj za volanom. Voleo bih da su pedale kočnice i gasa malo razmaknutije. Koža na volanu i menjaču vrhunska. Menjač ulazi kao u puter, ne vibrira ali kad se drži ruka na njemu osete se vibracije za puta i kad se motor napreže. To su detalji al sam primetio. Što se samog motora tiče, bukvalno nepoznanica, barem meni ali prva brzina nije kratka, drugom ga vozim na 3000 obrtaja I ne čujem motor tek kad sam video indikator brzine skapirao sam. Petom pri 90 kad se da gas, auto odmah krene u ubrzavanje. Naravno, nema obrtomera sa skazaljkom već sa crticama, pa ne mogu sve da povatam odmah. Inače na displeyu na instrument tabli ima sve informacije kao i na centralnom pa i navigaciju. Eto, to vam je na prvu loptu, stay tuned. Par sličica i kasnije ću kad padne mrak da opalim koju sa LED farovima. Edited May 20, 2021 by neshaoct formatiranje 34 darkman14, Woodoo, Milutinac and 31 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Dzimbo 958 Posted May 20, 2021 Nek je sa srecom! Koja je bila cena ako nije tajna? 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4393 Posted May 20, 2021 Cestitam 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
vicent 1186 Posted May 20, 2021 Sve čestitke, puno lepih i bezbrižnih km. 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5185 Posted May 20, 2021 Hvala ljudi. Puna cena sa ovom opremom 21560€, na akcijskog popust je 17100€, a mi smo dobili još neki popust i pun rezervoar 8 MS PK, shuxx, silenci and 5 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Mijailović P. 2968 Posted May 20, 2021 Lepo. Aj' nemo' o'ma po gasu. Ostavi mešto za sledećeg vlasnika. Aj' u zdravlju ga vozikali! Share this post Link to post Share on other sites
Reacher Gilt 1368 Posted May 20, 2021 Čestitam situaciju! Šužiii ... i boja je vrlo narandžastana što bi rekla moja ćerka ... 2 2 knezevic76, notalone, Dzimbo and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8268 Posted May 20, 2021 Čestitam i ovde brale! U zdravlju da vas služi! 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
rkoma1986 1056 Posted May 20, 2021 Bas dobra oprema. Nek je sasrecom 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
shuxx 7230 Posted May 20, 2021 Neka je sa srecom, bas me interesuje iskustvo sa Crossom. Da te dugo i dobro sluzi... 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
silenci 2004 Posted May 20, 2021 e pa čestitam i ja,svaka cast,neka je sretnje,odlicno izgleda,sigurno je Live jos lepsi 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 2070 Posted May 20, 2021 Lep Tipo bas. Da te u zdravlju sluzi 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9233 Posted May 20, 2021 Čestitam Realno, za te pare i sa takvom opremom/motorom teško da ima bolje na tržištu novih automobila. 6 shuxx, knezevic76, djomla and 3 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
zunto 495 Posted May 20, 2021 Послато са MI 9 помоћу Тапатока 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
italiano 387 Posted May 20, 2021 @neshaoct Ima, 500X na akciji, 1.0 120 ks. Naravno nije ni Tipo los 2 moron and knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Djuk85 2878 Posted May 20, 2021 Čestitke 1 knezevic76 reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
italiano 387 Posted May 20, 2021 @knezevic76 Bas ovu boju si hteo, ili je samo taj bio odmah dostupan? Ja bih izabrao Ocean plavu Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5185 Posted May 20, 2021 [mention=3]neshaoct[/mention] Ima, 500X na akciji, 1.0 120 ks. Naravno nije ni Tipo los Ima, s tim što neke stvari koje su kod Crossa u osnovnoj, to se kod Xa doplaćuje, plus je garancija na Tipa 4 godine i isto toliko besplatna pomoć na putu a za 500X dve godine.Inače je garancija na boju 3g, 8g na antikorozivnu zaštitu.Gledali smo i 500X ali nam je previše malih gabarita i više je fancy. Manji gepek, pozadi ja udaram glavom u krov sa 180cm, kabina je nekako uža, ali, da je lep i simpatičan auto, to jeste.Evo par noćnih, zbog Led farova je malo teže uraditi dobru fotku sa fokusom pa se nisam previše trudio. Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 6 ISV_01, silenci, igor0511 and 3 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
italiano 387 Posted May 20, 2021 @knezevic76 Produzena garancija se moze doplatiti, par stotina eura. Taj 500X na akciji nije osnovni, ima bas lep paket opreme. Da je manji unutra, to jeste, ali je veca faca u gradu, a ima i 120 konja! 1 moron reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5185 Posted May 20, 2021 25 minutes ago, italiano said: [mention=15344]knezevic76[/mention] Bas ovu boju si hteo, ili je samo taj bio odmah dostupan? Ja bih izabrao Ocean plavu Ova boja je jedina bila dostupna. Sama auto kuća je imala dva komada i oba su prodata sada. Inače ih je u Srbiju ušlo svega desetak komada u prvoj turi. Da sam sam konfigurisao čekao bih od 90-120 dana a možda i vipe jer korona utiče na sve. I meni se sviđaju neke druge varijacije boje, al mi je i ova skroz ok a i pitanje dal bi dobio po uslovima i ceni koju sam dobio, tako da nisam puno izvoljevao. Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 3567 Posted May 20, 2021 Jao majko moja sto je dobar.... Dooooobar <3 Bas izgleda top. Neka te sluzi dobro, bas je auto da se okrenes za njim. 3 knezevic76, bit and shuxx reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
totti 12997 Posted May 20, 2021 Ako dobro shvatam - ovo je test vozilo, ili...? Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 5185 Posted May 20, 2021 Da, izložbeno i test vozilo. Skoro sva u Srbiji se vode kao demo vozila, i u drugim auto kućama, videćete u oglasima da piše kilometraža od 5 pa do par stotina kilometara. 1 PremieRacing reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 14115 Posted May 20, 2021 Sa srecom kolega, da vas lepo sluzi, u zdravlju da ga vozite! Posto pominjes prostor, sto se toga tice Tipo je primetno izdasniji. Na varijacijama su iste platforme, pa im je jedino sirina slicna. Ali je 500X B klasa (B-MPV), a Tipo uguran u C klasu. Samim tim ima vece medjuosovinsko, duzi nekih 12 cm, a najveca razlika je u gepeku - Tipo HB ima skoro duplo veci gepek , 440l. Cak jedan od najvecih u C klasi, pravi porodicni auto. 500X ima i padajucu liniju krova, pa je pozadi dodatno skuceniji. Nikako mi samo generalno nije jasno zasto su T3 u Compact klasi "ustinuli" na 100 KS i nude iskljucivo to od FireFly (a vec odavno imaju i standardni T3 120 i T4). 3 hours ago, knezevic76 said: Start Stop Sistem upozorenja prelaska u drugu traku Nadam se da je Fiat konacno setovao da se ne pale po startovanju auta, ako ih prethodno ostavis ugasene . Share this post Link to post Share on other sites
neshaoct 9233 Posted May 20, 2021 55 minutes ago, italiano said: Ima, 500X na akciji, 1.0 120 ks. Naravno nije ni Tipo los Ok, slažem se. Izbor ta dva je stvar ličnih preferencija...u smislu da je svakako i to za 500X sa 120 konja dobra ponuda, ali džabe ako je nekome nedovoljno mesta u njemu u odnosu na Tipo Cross, ili dizajn ne odgovara...i obrnuto važi. 4 italiano, Reacher Gilt, moron and 1 other reacted to this Share this post Link to post Share on other sites