Jump to content
Goran
boki

Pneumatici...letnji, zimski, iskustva

Recommended Posts

Jutros jedva ukočih na nizbrdici u Vitanovačkoj, leda koliko oćeš a ispred mene sudar, 3-4 vozila u onoj rupi polupani. Tu uvek curi neka voda, bio je minus blagi ali dovoljno da se formira solidan led. Kleber AS i Pirelli AS se ponašaju dobro na ledu, bilo je minimalno aktiviranje ABS-a. Kakav haos je nastao posle toga ne znam, brzo sam prošao okolo do Kumodraške. Na mostu preko Ade je bio neki žešći sudar u smeru ka novom Bgd, sve je stajalo od sajma pa na dalje. Led verovatno, nema šta drugo da bude. So nisu bacili na most, a trebalo je.

Kad dođe zima i proleće obavezno pucaju cevi, to je klasika zbog promene temperature vode. Puno je starih cevi, azbestnih ima, trulih čeličnih, svega i svačega, sležu se ulice od teškog saobraćaja itd.

Edited by NIXIE

Jutros u MML gledam princezicu u BMW1 kako pleše uzbrdo, letnje gume, ali ne odustaje. Ispred mene roj "pametnjakovića" sa autima od 10+k evra, na letnjim slikovima, vuku se dva na sat!

Moram da primetim da je drustvance na AllSeason gumama (persone poput @bane1321 i ekipe) postalo evidentno iskljucivo, netolerantno i neretko sa izrazeno agresivnim ispadima na nas sa sezonskim gumama :P .

Kao prvo, ces ti uopste u MML, a kao drugo imas li sta pametnije od guma da gledas kod princezice koja idu uzbrdo :D ?

Baš sada razmišljam o tome… :)

Primetio sam da ljudi koji puno gledaju TV postanu malko …

Edited by neshtry

I ne ljuti se na princezicu, vec na ove sto se vuku 2 na sat pa nije mogao da joj priskoci u pomoc :)

2 hours ago, Ivan said:

Kao prvo, ces ti uopste u MML, a kao drugo imas li sta pametnije od guma da gledas kod princezice

Imam pametnije, gledao sam da me ne udari, jer joj je zadnji kraj, da ne kažem guza, šetao levo, desno!

Kroz MML je prečica na autoput!

2 hours ago, Ivan said:

postalo evidentno iskljucivo, netolerantno i neretko sa izrazeno agresivnim ispadima na nas sa sezonskim gumama

Posebno kad promašite sezonu!

Mnogo bre vode po ulicama, ne znam odakle, da sam neka vlast kazne bi samo prstale! Curi voda, ide zima, nisi resio.. pa usrao bih ga! Ali ne, bitno je da saobracajci greju muda u novim superb-ama.
U bivsoj firmi mi je dolazila inspekcija, jer se voda izlivala na magistralni put. Trebalo je malo vremena da im dokazem da to nije do nas vec do neociscenih kanala kraj puta koji su trebali da sprovedu vodu. Iako nije do nas, zamolili su nas da mi ocistimo deo kanala, jer nema vajde od putarske sluzbe, lokalne samouprave ili u cijoj je to nadleznosti vec bilo. Mislim, resili bi oni to, ali prosla bi zima... A opasnost od leda je bila skoro svakodnevna.

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

3 hours ago, bane1321 said:

gledao sam da me ne udari, jer joj je se guza šetala levo, desno

Jel barem bila dobra pa da ne zalis da te udari guzom :secret:

U prosli petak konacno posle 2 nedelje cekanja montirane nove all season gume Good Year 4 vector 3.gen.

Proteklih dana bilo malo suvih dana, pa kise sa dosta blata, danas napadao sneg pa ih isprobao u svim situacijama, malo zustrije vozio, naglo kocio, kretao sa jacim gasom, vozio do 130 km/h i mogu reci da su utisci odlicni i da sam prezadovoljan!

Za svaku preporuku :thumbup:

2 hours ago, neshtry said:

Linglong na Q6

Tipicna prica nasih "strucnjaka"...

Krs guma ili celestonka na tu tezinu i snagu - ali bitno je da komsija vidi da se tera DJip :D . Po mogucstvu NJemackO.

Stvar je u tome da se kupuju kola, tj 'Džipovi", za sve pare. Pa posle nema za gume, registraciju itd.

Skoro mi komsija prica, neki ciga iz kraja, kupio mecku ML, vise od 20 god staru. Oko 3000ccm. Valjda 3200ccm. Regostracija oko 1000 eur. A ceo auto oko 3000eur. Vazno je da imas ML..

I posle krpe, polovne gume u najboljem slucaju Nove Tigar.

Skoro videh Q6 sa novim Tigar zimskim gumama.

Sipam TNG u Z10 za 3000 din, a pored mene u A4 sipa baja dizel za 1000din. Jbg toliko se ima...

Stvar je u tome da se kupuju kola, tj 'Džipovi", za sve pare. Pa posle nema za gume, registraciju itd.

Skoro mi komsija prica, neki ciga iz kraja, kupio mecku ML, vise od 20 god staru. Oko 3000ccm. Valjda 3200ccm. Regostracija oko 1000 eur. A ceo auto oko 3000eur. Vazno je da imas ML..

I posle krpe, polovne gume u najboljem slucaju Nove Tigar.

Skoro videh Q6 sa novim Tigar zimskim gumama.

Sipam TNG u Z10 za 3000 din, a pored mene u A4 sipa baja dizel za 1000din. Jbg toliko se ima...

Linglong na Q6
IMG_2323.thumb.jpeg.ad73f8d9d46bf970661bcae4cd58f9d9.jpeg

Koji vam je to Q6 ?

Greska u kucanju. Bio je Audi SUV, sad dal bi 5 ili koji. Bas skoro videh kod mene u kraju

3 hours ago, Tadej said:

Koji vam je to Q6 ?

Duplo je duži od mog Punta,pa sam misio da je Q6,ali sam posle video da je Q5. Porpuno nema veze sa poentom,ali eto da vam udovoljim,pa se ispravljam….