Jump to content
Goran
igor0511

Volvo sa Aliexpress-a

Recommended Posts

da, ali ne kod nas :) 

Ovo su informacije koje sam ja dobio od prodavca posto sam naveo par stvari koje bih voleo da imam i koje postoje na cheryju a to je panorama i 7 sedista

14 hours ago, Ivan said:

IMG_20240209_161646_resized_20240211_092852140.thumb.jpg.e5a00738ffa046b8cca40636c63c690e.jpg

Gili-gili :) .

Tek od tvoje kupovine i otvorene teme primecujem da nije da vas nema, bar po BG...

Sledeći put bolje uradi fotošop, razvuci sliku po celom retrovizoru! :whistle::D:P

@moron aposlutno se slazem. QQ je tu bas naopak i "vuce" bukvalno dok drzis kocnicu tako da je najlakse ubaciti u ler na semaforu.

@danijel55 ti vozis ZF uglavnom :D drugi nisu toliko sofisticirani. Secam se 2018e kad sam vozio AMG automatik da sam bio sokiran kako salta. Pre toga dobio CX-5 i bas se razocarao. Ima i sad dosta losih automatika na trzistu, mada se slazem da je pod moranje da normalno salta.

@Ivan sad ih i ja bas dosta vidjam. Prosto mi je neverovatno da ih je samo 200 uvezeno jer ih bas dosta srecem.

Inace kruzi legenda o ta 2 prva Gilija sa panoramom, cuo sam i ja pricu, ali nisam video :lol:

@igor0511 Vecinom ZF.Vozio sam dsg lepo salta i mercedesov kombi automatik ,bukvalno preverzija kako lepo salta,a na satu 600k km.

Jedino koji me je auto nepirjatno iznenadio i to bas to je 2008 pezo.Jeste firmin auto,al uradjeno sve oko menjaca ,ali i dalje je uzasno saltao,sporo sa zadrskom,kretanje iz mesta haos.

1 hour ago, igor0511 said:

@moron aposlutno se slazem. QQ je tu bas naopak i "vuce" bukvalno dok drzis kocnicu tako da je najlakse ubaciti u ler na semaforu.

@danijel55 ti vozis ZF uglavnom :D drugi nisu toliko sofisticirani. Secam se 2018e kad sam vozio AMG automatik da sam bio sokiran kako salta. Pre toga dobio CX-5 i bas se razocarao. Ima i sad dosta losih automatika na trzistu, mada se slazem da je pod moranje da normalno salta.

@Ivan sad ih i ja bas dosta vidjam. Prosto mi je neverovatno da ih je samo 200 uvezeno jer ih bas dosta srecem.

Inace kruzi legenda o ta 2 prva Gilija sa panoramom, cuo sam i ja pricu, ali nisam video :lol:

Čiji je AT u Geely-ju ?

@moron  nigde nema zvanicno, ali isti je DCT kao kod XC40. Mislim da je Getrag u pitanju.

16 hours ago, darkman14 said:

Ima i u Maleziji i Rusiji. Kod nas je prica da se brinu za zalbe pa nece da prodaju sad "jer prvi primerci moraju da budu savrseni".

@danijel55 imao sam cast da vozim 5008 automatik. Blago receno nisam odusevljen. Bas sam cesto kao rent a car dobijao automatike gde mi je osecaj bio da se bas ne slazem sa kolima. Prakticno u tom periodu putovanja su mi se samo dopali Mercedesov 9 brzina i DSG. Da napomenem da BMW nikad nisam  imao priliku da teram po istim rutama.

Pa i Chery koristi Getrag. Kao što ga koristi i BMW u seriji 1 i 2. Samo je pitanje koje su tačno verzije Getraga koje trenutno koristi BMW, Chery i Geely.

A slažem se da je jako teško naći automatski menjač čiji bi algoritam rada baš odgovarao svačijim željama. Može on biti "iteligentan" koliko god hoćeš, ali, ukusi su ukusi. Individualno je to. I nema ga idealnog.

Meni se svidja kombinacija sa elektromotorom jer jako lepo koci motor. Imam osecaj da kocnicu koristim cak i manje nego na Leonu. 

Sto kazes nijedan nije savrsen, bitno je kako ti legne.

Inace htedoh da pohvalim i menjac na reakciju na dodavanje gasa. Bas lepo odreaguje kada se npr pali zuto na semaforu i malo pipnem gas da ubrza. Bas lepo povuce i odmah je u brzini nize. Ne znam sto ga napljuva toliko Testosteeron za downshift, treba Deltu da proba :D

ZF smatraju najboljim menjacem za vozila za obicne smrtnike tako da me ne cudi :D

ja sam se nadao da cu i ja voziti isti, ali mozda nekom drugom prilikom. 

Kad smo kod menjaca Geely me je prijatno iznenadio na uzbrdicama. Vrlo pametno zadrzi nizu brzinu kako se ne bi mucio. Tu me je Leon nervirao kada npr idem 3.brzinom 50km/h uzbrdo i trazi brzinu vise. 

Kako kod Geely-a u uslovima urbanog saobraćaja funkcioniše “poluautonomna vožnja” ? Radi li I pri veoma malim brzinama ( “do nule”) i može li da u koloni ispred semafora (ili u slučaju drugog zaustavljanja vozila ispred) da i tvoje vozilo lepo i nežno zaustavi “kako Bog zapoveda” i da posle krene?

“Drži linije” I pri brzini kretanja pešaka (ako ima bar neka linija)?

Po putanji kretanja ove diskusije, vidim da ce biti sve vise potencijalnih kupaca Gelija. Pre odlaska na odmor sretnem jedan par kod mene u kraju, Geli u ful opremi, kao ti sto si uzeo. Presli su oko 10k km (uzeli cim se pojavio), odusevljeni. Gepek izgleda veoma prostrano i dobro oblikovan za odlaganje stvari, spustanje gepek vrata na dugme u vratima, kada ga je uparkiravao motor se nije nista glasno cuo. Zadovoljan potrosnjom, Volvoov T3 unutra. Kazu i vrlo udoban.

Po infu koji su mi dali, sledece godine ce verovatno da mu dignu cenu za oko 10k ojra. 

Sam izgled i dimenzije mislim da u potpunosti zadovoljavaju potrebe jedne porodice. 

Ono sto jos nisam nasao je NCAP crash test, mada imajuci u vidu da je Volvo sasija u pitanju i sta sve od sigurnosnih sistema ulazi u osnovnu opremu, nema tu mnogo dileme.

To sa Alijem je meni ogromna prednost. Samo treba planirari na vreme delove jer se ceka 20ak dana.

@moron razocaracu te, ali nisam probao :D

U uputstvu pise da krece ako je stajanje bilo krace od 5s. Probao sam danas tempomat i radi bas lepo, drzi traku bez cimanja volana, mada mi je malo neprijatno da pustim da izadje iz trake.

Danas sam se provozao nekih 200km mesovito, probao 4x4 na 500-700m uzbrdo bez asfalta  i usvinjio auto :D

Makar imam dosta utisaka: 120-130km/h lagano drzi i bas ostavlja utisak da ima jos mnogo snage. Na 2000rpm je na 110-112km/h.

Prosek potrosnje je bio 6.7l sto je ok za moja ocekivanja.

Gas na laganoj voznji je dosta visok pa bas trazi da se koristi tempomat jer je stopalo jako zavrnuto na gore.

Znak poneki pogresno procita, ali generalno radi.

Off road mod olabavinnekako auto, kao da ima adaptivno vesanje, pocinjem da se mislim :D

Generalno ne umara auto u voznji, bas sam zadovoljan.

Jedna zamerka za servis: naplatili su "pripremu vozila", a tecnosti za brisace ni u tragovima. Bas sam se obradovao kada sam hteo da operem po kisi.

Edited by igor0511

On 2/5/2024 at 10:58 PM, igor0511 said:

Preuzet veceras Geely......

On 2/5/2024 at 10:58 PM, igor0511 said:

IMG_20240205_205800_1.jpg 

Propustih ja da cestitam kupovinu, da sluzi kako treba i za bolji da se zameni kad dodje vreme.

Srecna kupovina i puno bezbriznih kilometara.

Sto rece Ivan, hazarderski potez koji moze da se pokaze odlicnim.

Hvala! Toliko svi pominjete da je hrabar potez da cu poceti i sam da mislim da nisam nesto prevideo pri kupovini :lol:

Nisi prevideo, ali ostaje cinjenica da si se prvi upustio u kupovinu kola iz NR Kina, a nama preostaje da ucimo iz tvog iskustva.....pa ili da uzimamo ili da sacekamo jos malo.

Ja licno ne poznajem nikoga (sem tebe) ko je uzeo nesto iz Kineske auto industrije i garantovano nisam jedini, tako da ce tvoje iskustvo pomoci onima koji sutra budu razmatrali kupovinu njihovih vozila.

Edited by Ivan BG

Kada tako pogledam slicno je bilo i za Leona FR. Taj Leon 3 je bio retkost. Geely jeste daleko veca egzotika, ali ako se servis ne pokupi i nestane nadam se da nece biti cuda.

Inace, ne napisah glavni utisak, sve je nekako u znaku bezbednosti sto mi je jako simpaticno. Pali sva 4 kada se neka vrata otvaraju, nece da krene ako vozac nije vezan, upozorava na prekoracenje brzine, na kola koja su preblizo, bilo u voznji ili kada stoji, na uslove na putu, napustanje trake i jos kojesta. Bas mi je utisak da ce na tu kartu da skupe gomilu kupaca.

Ako se ne pobune antivakseri i ravnozemljasi i zakljuce da je sve to stetno, da su to neke opasne frekvencije :)  Gledam u San Francisku na ulici izlupali i zapalili onaj taksi bez vozaca, tamo je poceo da vozi prosle godine. Prema tome, ticu, ne pricaj sta sve moze sam :)