nebojsa zvezdara 273 Posted February 15, 2024 Redovna prijava: od oktobra 2022. godine, danas urađen sedmi Nav update (maps.mopar.eu, besplatno tri godine), verzija 11025... Inače, 16 i po meseci, 17.500 km, prosečna potrošnja 5.9 l/100 km, prosečna brzina 41 km/h,...i dalje bez mane, izuzetno zadovoljan, čak i "šokiran" činjenicom da uopšte ne troši ulje (redovna kontrola na 1.000 km pređenih u uvek istim uslovima). Pozdrav svima. 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8490 Posted February 15, 2024 Ja stojim iza tvrdnje da je taj trocilindraš 1.0T fenomanalan motor.Sent from my SM-A546E using Tapatalk 3 jovancha, ISV_01 and nebojsa zvezdara reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nebojsa zvezdara 273 Posted February 16, 2024 (edited) Pridružujem se tvrdnji brata knezevic76. Apsolutno. Motor je fenomenalan, uparili su ga sa baš odgovarajućim petostepenim menjačem, za moju sedan karoseriju i težinu (pretpostavljam da je slično i za nešto teži hatchback) jeste dobitna kombinacija u elastičnosti pri svim režimima (brzo krstarenje, laganica krstarenje, ubrzanje, povlačenje uzbrdo u krivini, dugo ravno penjanje uzbrdo, pažnja nizbrdo.....). To mu omogućuje sasvim finih 190 Nm počevši od 1.500 o/min, a ni 100 KS nije za bacanje. (inače, gore navedena potrošnja od 5,9 se odnosi na svih 17.500 km pređenih, od nule, nisam resetovao trip A). Edited February 16, 2024 by nebojsa zvezdara 1 knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
sokratbg 141 Posted February 24, 2024 (edited) Uradih update za Uconnect 5 model bez nav i kamere. Mislim da je update univerzalan za sve petice Vidljivih promena nema bas nikakih. Link je ispod. 23.3.67.12 3.2GB Uconnect 5 Traje nekih 15 minuta. Edited February 24, 2024 by sokratbg 2 Zakeralo and Ivan reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zakeralo 182 Posted February 24, 2024 @sokratbg Veliko hvala na linku. Odradih i ja update na brzinu. Promene isto nevideh, i dalje je prisutno ono dosadno "accept" polje na ekranu pri svakom uključivanju. Možda kasnije nađem čačkanjem nešto vidljivo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
sokratbg 141 Posted February 25, 2024 @Zakeralo Nema na cemu. Naleteh slucajno na poljskom forumu na link. Realno ne verujem da ce vise biti novih update-a za ovu staru multimediu. 1 Zakeralo reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zakeralo 182 Posted February 25, 2024 Malo sam čačkao po instalacionoj datoteci. Čisto da se vide kodovi vozila kojima je namenjena. Ono što mi je upalo u oči da je ovaj update još iz 2022. Iskreno ne znam da li ovlašćeni serviseri rutinski rade update svima na redovnom servisu. Kao rekoh meni je sistem ladno prihvatio update. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nebojsa zvezdara 273 Posted February 25, 2024 (edited) 1 hour ago, Zakeralo said: Malo sam čačkao po instalacionoj datoteci. Čisto da se vide kodovi vozila kojima je namenjena. Ono što mi je upalo u oči da je ovaj update još iz 2022. Iskreno ne znam da li ovlašćeni serviseri rutinski rade update svima na redovnom servisu. Kao rekoh meni je sistem ladno prihvatio update. Ne rade update rutinski. To ide tek od MY21 za HD NAV LIVE pod uslovom da je u paketu ugovoren besplatan update u trajanju od 3 godine od datuma kupovine (kao što je slučaj kod mene). Ali, i tada, ovlašćeni zezaju u smislu - OK, proverićemo dostupnost update-a, pozvaćemo Vas da zakažemo, kola se ostavljaju, itd,...zajebancija, gluposti i sranja. Da se ne bih uopšte zezao sa servisom i gubio vreme, ja sam lepo otvorio nalog na maps.mopar.eu, povremeno proveravam dostupnost update-a, kada se pojavi ja preuzmem i instaliram (evo, već 7 update-a sam preuzeo i instalirao od oktobra 2022. kada sam kupio kola). Imam besplatan update 3 godine, tj. do oktobra 2025. (vidi se na snimku ekrana sa njihovog sajta - attached herein below). Ne vidim ni ja promene, ali ne putujem po Evropi. Pošto je mapa za Evropu, verovatno se promene odnose na novine po evropskim putevima. Kod nas nema ništa novo, osim novi deo AP Preljina-Pakovraće od prošle godine. Edited February 25, 2024 by nebojsa zvezdara Quote Share this post Link to post Share on other sites
Deki1978 8 Posted March 6, 2024 Da li je neko uspeo da aktivira Android auto na 2019-tom godistu? Pokusano je sa novim firmverom, menjanjen bajta 157... Quote Share this post Link to post Share on other sites
PedjaZ 26 Posted March 7, 2024 Bilo bi lepo kada bi proxy okacio pa da se vidi razlika Quote Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 385 Posted March 13, 2024 (edited) Danas mi se opet desilo da multimedija neće da reprodukuje muziku s mog USB - a. To je pre jedno mesec dana počelo da mi se ponekad dešava. Pomaže kad izvadim USB, ugasim motor i izvadim ključ iz kontakt brave, Posle opet radi. Edited March 14, 2024 by Ivan Prebaceno Quote Share this post Link to post Share on other sites
city 848 Posted March 14, 2024 A jel ti tada blinka kilometraza? Meni se slicno desavalo, samo prestane da svira, blinka i kad uplalim auto sutra dan radi normalno. Posumnjali na kraju na BM centralu ali sam obrisao usb, nasnimio ponovo muziku ( istu ) i vec jedno mesec dana ne prekida. Quote Share this post Link to post Share on other sites
nesa 169 385 Posted March 14, 2024 Ništa mi ne blinka i sve ostalo normalno radi uključujući i redovan radio. Samo mi pokaže da ne prepoznaje usb. Videću i ja da presnimim sve pa da probam tako. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jim9 91 Posted April 15, 2024 Par informacija ako nekome bude zatrebalo.Ugradio sam aftermarket radio (Hizpo 8 cores/ 6gb/64gb adas cam/parking cam)Sve na prvu radi ok osim sto kilometraža blinka.Odradio proxy alignment, gde kaže nema ga radio i Entertainment Telematic Node (ETM). Jedino te dve stavke stoje crvene.Na kraju procesa na 99% traži plavi adapter da bi se nastavilo sa Proxijem na (ETM-u) - tu pokaže bezuspešno.Nakon toga kilometri više ne blinkaju ali pri prvom paljenju izbaci grešku check engine gde Multiecuscan očita U0002-00 - C-CAN line error. Grešku sam obrisao i više je ne javlja.To je to. Quote Share this post Link to post Share on other sites
PedjaZ 26 Posted May 2, 2024 (edited) Uconnect van vozila. Mora se iskopati LVDS kabal iz snopa. ---------------------------------------------------------------- EcoDrive - nisam video da je neko pomenuo. Jos jedna od onih opcija koje postoje na svakom samo nisu dostupne. Lepuskasto izgleda ali nema bas neku svrhu. Edited May 2, 2024 by PedjaZ razdvojio 3 knezevic76, sokratbg and nebojsa zvezdara reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ninareflex 6 Posted May 10, 2024 (edited) @PedjaZ Kolega, kako aktiviraš opciju za EcoDrive ? Edited May 10, 2024 by Ivan Ne citiraj prethodni post, dodat tag Quote Share this post Link to post Share on other sites
PedjaZ 26 Posted May 12, 2024 139>80, 132>70, 121>C7 (za onaj od 7", ne znam da li manji imaju) Tada ti se pojavi opcija u Uconnect-u da "instaliras" dodatne aplikacije - Live je jedna od njih i u skopu nje je ovo. Gore desno ces uvek imati smajlija koji menja boje. Ako vozis samo po gradu, navikavaj se na crvenkastu boju. pozdrav Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan.s985 0 Posted May 19, 2024 (edited) On 2/11/2018 at 5:46 PM, N.N. said: Je li radi Anrdoid Auto u Srbiji? U Hrvatskoj usluga nije dostupna. No kod Androida se skine APK pa nije problem. Pozz kako se skida apk za android auto, ja nemam tu opciju na multimediji, meni je ona izbacena od 7 inca pa molim za pomoc. Mape su mi stare, da li neko ima update noviji? Moze li mi neko pomoci kako da na multimediji instaliram android auto imam fiat tipo 2016 7 inca multimedia ona izbacena iznad table. Takodje mi treba kako da azuriram mape, da li neko ima skinut update, unapred hvala. On 3/3/2019 at 10:05 AM, spaad said: Od 12 automobila, na 10 je uspelo omogućiti AA. Sad nam treba neko domaći sa opremom da ovo omogući kad se pojave sve informacije. Koliko sam skontao prvo se omoguće funlcije preko obd2 konektora pa se ponovo instalira zadnja verzija softvera na radio. Softver u sebi ima sve potrebno, ali je prilikom nadogradnje to bilo onemogućeno u bordu vozila. Ovo se odnosi na sve koji imaju 7" ekran, Za 5" Lounge ne znam. Gde i kako mogu i ja da probam,imam isti problem nema AA @Mihailo92 Kako si ga uključio,vecina nas nema tu opciju na 7inca multimedija. Edited May 20, 2024 by Ivan Spojena pitanja, sredjen format, dodati tagovi Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailo92 21 Posted May 19, 2024 (edited) Ima uputstvo, postavljano je i ovde. Potrebno ti je: Da ažuriraš firmware na određenu verziju (u uputstvu stoji koja). Ovo je što traje dugo, tipa 40-ak minuta a traba auto da ti stoji upaljen. Laptop Multiecuscan Obd2 (kvalitetan) Proveren plavi (blue) adapter. Ostatak posla se završi za 10 minuta. Detalje o kodovima imaš u uputstvu. Edited May 20, 2024 by Ivan Ne citiraj prethodni post Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan.s985 0 Posted May 20, 2024 (edited) Zna li neko sta je koji konektor pojedinacno, na zadnjoj slici sam skinuo zeleni konektor koji takodje na znam sta je meni ovo sve isto a nema oznake pa molim za pomoc. Kupio sam multimediu kinesku pa hocu da povezem, jer vidim da nema lakseg nacina da se aktivira AA. @PedjaZ Edited May 20, 2024 by Ivan Sredjene slike i format, dodat tag Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailo92 21 Posted May 20, 2024 Ako si iz Bg-a mogli smo ti aktvirati AA Samo da uradiš update pre toga. Mislio sam da hoćeš sam da je aktiviraš. Quote Share this post Link to post Share on other sites
milan.s985 0 Posted May 20, 2024 (edited) Hocu da aktiviram AA , citam danima kako da dodjem do toga vidim nekom prodje nekom ne Zaludeo sam se vise ako mi verujes. Edited May 20, 2024 by Ivan Ne citiraj prethodni post Quote Share this post Link to post Share on other sites
Mihailo92 21 Posted May 20, 2024 Tebi će proći 99% jer ti je radio, tj. modul iz Češke. Barem koliko sam ja čitao. Arapske verzije modula ne mogu da budu aktivirane sa AA. 1 milan.s985 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
dkoncar 32 Posted May 20, 2024 Kolege, može li se ikakav upgrade uraditi na navigaciji od 5´´, tj. može li tu AA i da li neko ima iskustva u apdejtovanju fabričkih mapa van garantnog roka od 3 godine? Quote Share this post Link to post Share on other sites
PedjaZ 26 Posted May 20, 2024 Poslednja mapa koja nije bila vezana za auto je bila 1055. Posle toga se vezuje za VIN. 1055 je negde iz 2020. Za AA na 5" ne znam. Quote Share this post Link to post Share on other sites