Jump to content
Goran
dobri nikola

Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti

Recommended Posts

Pozdrav,

Da li je neko kupovao aftermarket naslon za ruku? Iskustva?

Imam Fiat Tipo 2020 street. Umesto naslona za ruku imam prostor za odlaganje stvari tj. rupu :-)
Kupio bih neki model koji se ne bi šrafio. Kapiram da u pomenutom prostoru ima dovoljno mesta da se samo postavi naslon. Stranice rupe bi to držale prilično stabilno, verujem.
Vidim da ima takvih modela po internetu ali bih cenio ako neko ima da podeli lično iskustvo.

Unapred hvala.

@samo_da_pitam

Ja sam kupovao za prethodni Tipo u Spider-u Jajincima, Armster original, 100 evra (imaš na internetu), izuzetan, imitacija kožurice, klizni naslon napred-nazad, diže se u 3 nivoa, duboka fioka, magnetna torbica sa poklopcem,.........ali se šrafi sa 4 šrafa, nikakva frka....preporučujem....

Edited by neshaoct
dodao tag

Jeste...

Idi na sajt Spider Auto (autooprema.co.rs)

Imaš tipski model za Fiat Tipo,....bili su 2020. godine 100 evrića, tada je bilo više modela da biraš - crni full, crni sa hrom lajsnom, sivi sa hrom lajsnom, i dr....odličan, stabilan, praktičan, lako se montira (mogu i oni da montiraju na parkingu)...

Nisam dugo, dugo, ni iz zezanja, gledao polovne Fiat Tipo-e na PA; danas eto pogledah i u čudu ostadoh, isključivo se oglašavaju dizelaši 1.3,.....benzinaca nema, ali baš nema:rambo:

Što bi rekli stari Srbi:  dizel 1.3 je "promašaj".

Najstariji Srbi bi odmahnuli:  :no

Edited by Ivan
Spojeno

Malopre prođe jedan HB beli Cross, službeni sa Valvoline nalepnicama i nekom štraftom, baš je lep... kad naiđe iz krivine prvo pomislih neki crosss suv šta već bmw 

26 minutes ago, djole81ar said:

jedan HB beli Cross

Proslo leto u Turskoj, vidjao sam gomilu bas takve kombinacije (iako dominiraju beli sedani). Maltene iskljucivo dizelke kod njih, naravno.

Videh ovde kod nas da je OTP, cini mi se, uzimala klot bele HB verzije.

Edited by Ivan

@PedjaZ

Dobro, ali koliko ga godina voziš? Ja moje 34.000 imam posle 10 meseci. 

Edited by Ivan
Skinut nepotreban citat, dodat tag

Utisci - ništa posebno reći - služi.
Stanje - jedino što je bilo vanredno je to što je račva vode na bloku motora napukla ali srećom često otvaramo haubu zbog dolivanja ulja pa se na vreme videlo :)

nesa 169 - šala-mala

Njegovih 125k - mojih sa njim 40k za 2 godine i koji mesec.

Ja odustao od ovlašćenog servisa. Em istekla garancija, em su dosta poskupeli, opšta kriza inflacija sve ti po malo oduzima od plate, ... gubim dan idem za Kg... kod komšije majstora ostavio auto pešaka, još nešto u privatnim obavezama baš nisam mogao da se smaram da nabavljam delove, ko valja ko ne valja, prepustio sam sve njemu, ulje filteri, pločice došle skoro do samog kraja, njih znam da je platio nešto preko 5.000 rekao je da neće neke lošije.. sve zajedno sa radom 17.000... pa kako bude, u ovlašćenom bi bez pločica bilo toliko... ne vredi ne može se izgurati sa svim naduvanim cenama, kreditima, ratama, pa ćemo videti... diskovi imaju još mesa, sad je na 45.000km. Dogodine će doći na red svećice, pa posle verovanto diskovi, pa malo posle i veliki servis... 

Slična je cena servisa za 1.0 i za 1.4.
U 1.4 ide 3l ulja Selenia K P.E.
U 1.0 ide 3.5l malo skupljeg ulja Selenia ECO2.
Filteri (originalni koji ugradjuju ovlasćeni servisi) se razlikuju za par stotina dinara.
Radovi su 3300 din.
U privatnoj režiji bude jeftnije jer ne sipaju svi Seleniju nego npr Shell koje je jeftinije 500 din po litru, pa ne uzimaju filtere (Fiat original parts) nego druge koji su jeftniji skoro duplo itd

Послато са SM-N986B помоћу Тапатока

Ma naravno, svaka čast ko može da izdrži finansijski ovo ludilo, meni iskreno u listi prioriteta auto je ispod nekih drugih potreba, da sam hteo ne bih uzeo Tipa, niti da mislim sad da je on nešto pa da kupujem skupe gume i sl. niti se auto tako vozi npr 180 na auto putu ili slično pa da treba... 

Izadje cesto i duplo jeftinije van mreze ovlascenih, sa kvalitetnim delovima.

Za (delovima, uljem) slican 1.4 MA koji sam donedavno vozio je servis kod naseg Gorana bio 60-70 EUR (sa/bez klupskog popusta).

Samo pis*ivi filter klime sa aktivnim ugljem sam vidjao da naplacuju preko 4.000 din kod ovlascenih. A kvalitetan iz aftermarketa ima da se nadje par puta jeftinije. Tako dodas i ostale stvari, plus skuplje ruke i eto razlike. Pri tome, pitanje je i sta je sada pod Mopar (OEM) znackom i u kom rangu kvaliteta van prve ugradnje.

Ivane nisam mislio da su Moparovi filteri bolji, znam samo da su skuplji i da te skuplje ugrađuju u ovlašćenim servisima. Nazalost, zbog garancije sam odradio servis u ovlašćenom iako sam znao da mogu duplo jeftnije da prodjem van ovlašćenog :(
A i u ovlašćenim se razlikuju cene za istu uslugu, raspon je od 17.500 din do 22.000 din.

1 hour ago, jovancha said:

Ivane nisam mislio da su Moparovi filteri bolji, znam samo da su skuplji i da te skuplje ugrađuju u ovlašćenim servisima.

Upravo to i kazem ;) , jer neretko i ne znas sta je pod OEM znackom. Moze da bude i kvalitetno, a opet moze da se desi da iz aftermarketa nadjes i bolje i jeftinije.

Za te nove FireFly licno mislim da je svakako pametnije ostati u garanciji - pisali smo vec, MultiAir sistem 3. generacije, GPF, elektro kontrolisan Wastegate turbine, integrisan IC hladjen vodom, direktno ubrizgavanje (za razliku od prethodnih T-Jet i MA), itd... Jos je i relativno nov motor koji tek treba da se pokaze u nekoj duzoj eksploataciji.

Dok je FIRE atmosferac poznat maltene decenijama, jednostavan, delova ima na trafici, a i to sto moze da se pokvari je uglavnom bagatela za opravku. Pa ko sta misli da je pametnije oko odrzavanja, u to vec ne ulazim :) .

4 hours ago, jovancha said:

Ivane nisam mislio da su Moparovi filteri bolji, znam samo da su skuplji i da te skuplje ugrađuju u ovlašćenim servisima. Nazalost, zbog garancije sam odradio servis u ovlašćenom iako sam znao da mogu duplo jeftnije da prodjem van ovlašćenog :(
A i u ovlašćenim se razlikuju cene za istu uslugu, raspon je od 17.500 din do 22.000 din.

Razlikuje se u tome da li hoces sve OE filtere ili neku kombinaciju... Filter ulja je uvek original, za vazduh i kabinu ne mora biti i eto razlike u ceni.

Zašto na oglasima postoji samo jedan tipo 1.4 tjet? Da li su stvarno toliko retki. Palo mi je na pamet da mi to bude sledeći auto..

3 hours ago, stex_pb said:

Zašto na oglasima postoji samo jedan tipo 1.4 tjet? 

Taj karavan je u oglasima više od godinu dana,po Car Vertical-u u junu 2020 je imao 180000 km a uvežen je 2022.Prešao je bar 300000!