igor0511 3284 Posted March 8, 2024 3 hours ago, moron said: Koji model, godište ? Šta mu je pokrila garancija, a šta on ? C4, 2018. Garancija pokrila zardjala vrata, katalizator, ECU i dizne. On plocice i diskove na manje od 20kkm, sad ce turbo jer je istekla. Mozda ima jos nesto da sam zaboravio, mnogo se desilo Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3325 Posted March 8, 2024 (edited) 52 minutes ago, neshtry said: Meni je jako žao jer volim Citroene,ne treba mi dizel... nemaš šta da izabereš,sve sam pure tech...Greota! Taj PSA TU sam vozio u 106 i jugu IN L, strava motor! TU je najbolji PSA motor ikada, pogotovo 8 ventila, imao sam 1.4 u 206 i 1.6 u 306, vrh motori, jedino 1.1 je losiji njemu cesto strada dihtung glave i njega mahom izbegavaju jer je i slabasan, mozda je ok za 106 jedino. 1.4 16v isto nije bas sjajan njega pak zeza konzola bregastih i hoce da prolupa na maloj pesnici klipnjace dok je 1.6 16v odlican. Edited March 8, 2024 by OMP Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4463 Posted March 8, 2024 (edited) @igor0511 Vidi, svašta može da se pokvari ... Samo kao primer, jedan drugar ima kao prvi vlasnik BMW 420i Cabrio. Koji nije koristio za divljanje. Nije taj tip čoveka, niti su to kola za tako nešto. I na oko 28 hiljada km mu se totalno raspao diferencijal. Srećom oko mesec dana pred istek garancije. Sa nekim drugim problemima na nekim drugim vozilima nije imao toliko sreće da ga "pokrije garancija". Edited March 8, 2024 by moron 1 igor0511 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
MS PK 8124 Posted March 8, 2024 Kukate kao da ste primorani da kupujete za svoj novac ono sto vam se ne svidja i u napred znate da ne valja. Ne razumem, cemu to silovanje? Hocete tablete, neki status, sta? Odaberes stariji auto u dobrom stanju za koji se vec zna da je dobar i vozis, nebitno pogonsko gorivo, eto, prosto. Resio sam vam problem Sent from my SM-A346B using Tapatalk 1 4 italiano, nemanja84bg, PremieRacing and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted March 8, 2024 Znaci Gnjolf 2 2 moron and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted March 8, 2024 Ja bih iz te epohe nemaca pre uzeo audi 80 1.8 jaje, nego Golfa mk2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 752 Posted March 8, 2024 cim savladam bio dizel iz bataljenog zejtina friteze kupujem golfa dvojku ma u stvari keca u teretnoj varijanti Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted March 8, 2024 (edited) Realno kad god dodje nova generacija, ispostavi se da je stara ono cemu tezimo jer je "provereno" i vec znaju da ga poprave bez da zamene pola auta, a nove generacije nose vece ustede i integracije i gomilu elektronike i novih sistema od kojih su neke dobre, a neke promasaji... ili su sve dobre, ali neke donose uzasnu potencijalnu problematiku oko odrzavanja (khm multiair khm, lanac prikladan lego igracki umesto kaisa i sl ). Ja auto bez klime, ABS, airbagova i sva 4 podizaca ne mogu vise da zamislim, pa sve da moze milijardu da predje bez kvara.... ovo za airbagove sam se uzivo uverio da je mnogo dobra stvar da opalis u bocnu zavesu nego u/kroz staklo... Edited March 8, 2024 by ostoja 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted March 8, 2024 1 hour ago, MS PK said: Hocete tablete, neki status, sta? Pristojan i pouzdan auto, nekoliko godina star, npr. . Tj. nista drugacije od onoga sto sam kupovao i do sada. Kao sto sam davno i Stilo JTD kupio 4 godine i kusur star (jos je bio aktuelan model koji se pravio). Hteo 3v MultiJet 16v (140) sa GT optikom, ali ih jos nije bilo polovnih ni u najavi, tek ta verzija je bila 2 godine stara. A prvi ne mogu da smislim tablete, struju, odrzive materijale enterijera , satro ekoloska ogranicenja za motore, gomilu bespotrebnih+bagovitih elektronskih sistema i ostale gluposti koje nam tako agresivno namecu po suludim cenama. Problemi nastaju pogotovo od Euro 6 motora naovamo. Dizeli, uz svoje standardne boljke i dodatno smisleno upropascavani kvalitetom pojedinih komponenti, pa AdBlue (i DPF od ranije), lancici kao na biciklima uz vadjenje motora napolje za zamenu. Pa onda downsized turbo benzinci sa svojim "genijalnim" resenjima, varijabilnim sistemima usisa, GPF, manjkom cilindara i gasenjem istih u voznji, kupanjima kaiseva u ulju, direktnim ubrizgavanjima i talozenjem na ventilima, aluminijumskim blokovima i glavama sa maltene milimetarskim rastojanjem izmedju cilindara... Lista gluposti na modernim benzincima je verovatno cak i duza nego za dizele. Tako da si za nesto iole mladje jednostavno primoran da kupujes manje zlo i pravis kompromis - i tu se apsolutno slazem sa tobom, dajes pare za nesto sto se delom kosi sa tvojim zeljama. Tako i ja opet kupih dizel, a zelja mi je benzin . Mislim, ide to odlicno, nije veliki potrosac, cene odrzavanja normalne... - ali mojim uslovima voznje i onome sto volim, u kombinaciji sa "modernom" ekologijom, od Euro 6 mnogo vise odgovara neki turbo benzinac. Pri tome, sam Euro 6 standard je krenuo od 2014., tako da su i to vozila stara vec punu deceniju.. A kada kod nas kazes 2014., to je za nasa shvatanja mlad auto , a ne neki 2020, 2021... 6 nemanja84bg, city, igor0511 and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3284 Posted March 9, 2024 (edited) 10 hours ago, moron said: @igor0511 Vidi, svašta može da se pokvari ... Samo kao primer, jedan drugar ima kao prvi vlasnik BMW 420i Cabrio. Koji nije koristio za divljanje. Nije taj tip čoveka, niti su to kola za tako nešto. I na oko 28 hiljada km mu se totalno raspao diferencijal. Srećom oko mesec dana pred istek garancije. Sa nekim drugim problemima na nekim drugim vozilima nije imao toliko sreće da ga "pokrije garancija". Meni je nerealno da kola toliko ne prodju kontrolu kvaliteta. Ali ajd' i jedna stvar da crkne. Ovaj C4 je tu sampion. Bukvalno od motora, preko kocnica i auspuha do sasije je sve lose. Da ne znam kako i gde je vozen mislio bih da je bio na nekim offroad relijima sta mu sve fali Edited March 9, 2024 by igor0511 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted March 9, 2024 8 hours ago, ostoja said: Realno kad god dodje nova generacija, ispostavi se da je stara ono cemu tezimo jer je "provereno" i vec znaju da ga poprave bez da zamene pola auta, a nove generacije nose vece ustede i integracije i gomilu elektronike i novih sistema od kojih su neke dobre, a neke promasaji... ili su sve dobre, ali neke donose uzasnu potencijalnu problematiku oko odrzavanja (khm multiair khm, lanac prikladan lego igracki umesto kaisa i sl ). Ja auto bez klime, ABS, airbagova i sva 4 podizaca ne mogu vise da zamislim, pa sve da moze milijardu da predje bez kvara.... ovo za airbagove sam se uzivo uverio da je mnogo dobra stvar da opalis u bocnu zavesu nego u/kroz staklo... Meni doste da ima servo i abs,klima je tek poželjna Quote Share this post Link to post Share on other sites
oktopod 391 Posted March 9, 2024 Kad sam gledao za zenu polovan auto do par godina star, najvise su me odbili motori ti prdavci, u isto vreme sam shvatio koliko imam srece kad sam sebi kupio nov 500L sa 1.4 16v benzincem stara skola, mislim da i kad se auto bude raspao da cu sacuvati motor i uraditi generalnu do tad ce mozda moci da se prebaci u drugi.Da sam imao mogucnost izbora, za pomenuti 500L bih uzeo 1.6 multijet, 2.0 je mozda nepotrebno al ne znam nisam probao ni jedan. Pre 500L sam natrcao pa Peugeot 2008 nov i zamalo da kupim. Ne znam koji je tacno motor bio al prdavac sa turbinom jeste, ono sto me bas odbilo je da je imao dva auspuha pozadi, kad sam se sagao da pogledam kako je moguce 3 cilindra podeliti na 2 izduva, video sam da jedna cev ide do kraja, pa pre zadnjeg lonca je pod 90 stepeni zavaren drugi auspuh koji se savija opet pod 90 da bi izasao pravo napolje sa svojim loncem. Presmesna fora. Sent from my VOG-L29 using Tapatalk 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Ivan 20240 Posted March 9, 2024 44 minutes ago, oktopod said: Da sam imao mogucnost izbora, za pomenuti 500L bih uzeo 1.6 multijet, 2.0 je mozda nepotrebno al ne znam nisam probao ni jedan. Bolje sto nisi, 500L sa 2.0 MultiJet je stvarno nevidjen auto, u pravom smislu te reci . 3 7 stex_pb, Loon123, oktopod and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3325 Posted March 9, 2024 20 hours ago, ostoja said: Znaci Gnjolf 2 znam jednog lika koji godinama samo golf 2 vozi, prodao sam mu ja jednu astru H ali to voze ukucani a on ne odustaje od golfa imao nekog benzinca u raspad stanju, stalno nesto ulagao u njega ali nikakko da ga napravi kako treba, pred svaki tehnicki ulozi neke pare sa izgovorom "samo jos ovu registraciju" i to tako trajalo godinama, odustao je na kraju kad bas vise nije mogao da se osposobi da prodje teh. ali nije odustao od golfa, odmah nabavio drugog samo dizel, doduse taj pristojno izgleda videcemo koliko ce da traje. 1 nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2202 Posted March 9, 2024 @OMP vidis da vredi i golfic taj ga zna u dinar nece sigurno u hjundaia Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokesh 160 Posted March 10, 2024 Tražim već neko vreme da kupim mali auto za lokal, mahom za po gradu i za taksiranje dece.Poenta je da bude što jeftiniji za nabavku i za držanje a da je u koliko toliko pristojnom stanju i po mogućstvu da ima TNG...Već i vrapci znaju da je prvi pik Puntara sa 5 vrata, s' tim što je moj prvi izbor onaj 1.4 motor pa nakon toga 1.2 8v ili 16v. Klima I City servo su obavezna oprema. U početku sam bio gadljiv na plavi enterijer ali kad sam video ponudu eliminisao sam taj kriterijum U obzir dolazi i Citrus C3 sa 1.4 motorom i manuelnim menjačem. Pretraga je podešena na 75 km u okruženju (da ne bih tabao po celoj Srbiji bzvz).Ljudi moji, kakva muka i šta se sve prodaje....Sve što iole vredi besmisleno je skupo... Mislim da mi najlakše da odustanem jer sam počeo da se nerviram oko nečega što ne zaslužuje da pravi nervozu.Sent from my SM-G996B using Tapatalk 4 MiloshBg, shuxx, city and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ostoja 769 Posted March 10, 2024 Sve je poskupelo, pa se neretko za automobili sa 3-4 god i 100000 predjenih se trazi ista svota kao kad su bili novi. Ali je i cinjenica da je oglasena cena jedno, a prodajna najcesce bar 10% niza, cesce i vise. Kad ti je nesto neophodno i vremenski si u frci to su najgore okolnosti, tad kupujes prvi koji iole valja. Ako nisi u frci, onda prosiris malo pretragu pa ce se naci neki korektan, samo to zna da potraje (ja sam 6 meseci kupovao auto)... 2 shuxx and Bokesh reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 18329 Posted March 10, 2024 Moj dobar drug ga prodaje,ne znam da li je još raspoloživ.Dizelka 1 Bokesh reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4463 Posted March 10, 2024 U petak mi drugar javlja da se na oglasima pojavio jedan Jazz, iz 2023, sa 7.000 km "na satu", oglašen za 23 hiljade, prodaje diler. A drugar baš zainteresovan. Hteo je on da kupi i ovaj moj Jazz kada ga je krajem 2022 prodavao lik od koga sam ga ja kupio. I kaže meni drugar koliko misli da im ponudi (faktički oko 20-21 hiljada, neka zamena+doplata) uz obrazloženje da su cene i novih kola pale i da šanse nema da oni to nekome danas prodaju. Ja mu kažem da bih ga ja odmah kupio za onih 23 hiljade kada bi oglas bio tačan, tj. kad bio zaista bio paket opreme koji u naslovu piše (taj bi kao nov uz subvencviju prošle godine bio plaćen oko 27-27,5) i da mislim da je ipak paket opreme ispod toga (koga prvi kupac nije platio više od 26,5-27). Drugar im da ponudu i naravno, "oduvaju" ga kulturno odmah. Ja mu kažem da ipak ponudi malo više. On neće i veli ne vredi to toliko,da ima taj mesecima da stoji na oglasima. Ne dao mi djavo mira i ja juče (subota) rano odem bajsom do dilera, da pogledam ta kola. I čim se povela priča (a pre nego sam i video kola) ja im kažem da su napisali u oglasu pogrešan (viši) paket opreme. Kažu da su i oni to posle videli, da jeste greška i da su taman hteli da izmene oglas. Odemo do kola. Ja gledam. Kola realno dosta pokrivena prašinom, ali, jasno se vidi da su sva "izbrušena", kao da su šmirglana. Svuda. Užas živi. Rekoh: "Šta je ovo ljudi moji?" Vele da namerno nisu hteli da ga poliraju, i bilo šta prikrivaju. Gledam, zagledam ... Rekoh: Da nije lupan? Vele: Ne, samo je bio gradiran ubrzo posle kupovine. Ali da je radjen kod njih i da je sve sredjeno. Pitam ima li još nekih oštećenja i kažu kao odgovor "da su ga čistili od smole, da je očito bio negde ispod drveta." Vidim na kolima zimske gume (Nexen) i pitam gde su letnje. "Nema". Pitaše da li želim da probam kola, ali im zahvalih. Samo sam dao kontakt i pogledao podatke sa borda. Sinoć prolazim sa suprugom baš pored tog placa (išli bajsom na Savu) i "nema ga" tamo gde je bio. Posle da kod kuće otvorim oglas i "obrisan". Čujem se sinoć posle sa tim drugarem i kaže "Šteta, trebalo je ipak da ponudim više". Mislim se: "Jebi ga sad, voz prošao"- http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/23571570/honda-jazz-15-advance-sport-at 1 1 Decak Iz Vode and italiano reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Decak Iz Vode 167 Posted March 10, 2024 Pa,na osnovu tvog opisa opšteg stanja auta, rekao bih da je drugar zapravo dobro prošao što ga je izbegao?! 3 PremieRacing, shuxx and knezevic76 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4463 Posted March 10, 2024 Ni sam nisam pametan. Da je bio paket opreme koji je pisao u naslovu, možda bih "za ruku" doveo mog farbara da on pregleda kola. Ako bi po njemu sve bilo podnošljivo, možda bih im tada i ja dao ponudu. Ali me brinuo podatak borda. Od "rođenja vozila" prosečna potrošnja na tom privatnom vozilu je bila veća nego na Deltinom testnom Civicu, po kome svi divljaju, ko god stigne. To mi je bas bilo čudno i loš znak. 1 Decak Iz Vode reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6624 Posted March 10, 2024 11 hours ago, Bokesh said: Sve što iole vredi besmisleno je skupo Ono što vredi nikad nije skupo... Cena polovnih Korola je skočila 500-1000 u proseku, pre neki dan gledam cene Senika, najjeftiniji je skuplji od cene za koju sam ja prodao svoj... Neko bi rekao da sam trebao da sačekam ali činjenica je da sam mesečno gubio 50ak evropskih na njemu (kamata na kredit koji sam zatvorio prodajom)... Ebiga, cene su takve, to što mi mislimo da su nerealne, nije merodavno za tržište! 1 MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokesh 160 Posted March 10, 2024 Da, da, znam... To je ona priča kad se žena na pijaci žalila kako je paradajz skup, a baba koja je prodavala joj kaže "Nije paradajz skup nego si se ti loše udala" Ali ipak je nerealno skup.Visoka nabavna cena, u kombinaciji sa onim šta mu je namena u mom slučaju, obesmišljava njegovu kupovinu.Sent from my SM-G996B using Tapatalk 1 shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7388 Posted March 10, 2024 Da niste mozda primetili sveze stampan novac na bankomatima posle izbora? Inflacija kod nas je veca nego u evropi, kazu strucnjaci. 1 1 MiloshBg and nemanja84bg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bokesh 160 Posted March 11, 2024 Ma to se samo menjaju ove stare i izlizane od korišćenja. U pritajenom ekonomskom tigru trgovina cveta pa je i zamena novčanica potrebna češće, normalno P.S. Nadam se da se neće neko zeznuti da poveruje u ovo što napisah... Aj da ne off-ujemo ovu cool temu. Sent from my SM-G996B using Tapatalk 1 MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites