Jump to content
Goran
Viljuska

Večita dilema, koji auto kupiti?

Recommended Posts

Meni je sampion trovratnim kola A5 :D 5m na troje vrata bas cudno izgleda. Generalno su mi uvek lepsi trovratni modeli, ali ono je bas zlo i naopako.

Zato i kostaju 20ak % manje nego kola sa ocekivanim brojem vrata.

dobro a5 je kupe a svaki kupe bi i trebalo da ima 2 ili 3 vrata nije za poredjenje sa 3vratnim hecevima, meni je npr. lepsi a5 sa 2 vrata nego onaj sa 5

Kad vec pominjete A5, jedan od retkih novijih Nemaca koji mi koliko-toliko zadrzi paznju na ulici.

Mislim na A5 F5, iskljucivo restyle (2019+, sa sacem napred, a ne resetkama), iskljucivo Sportback verzija, iskljucivo u beloj boji...

Ima malo zivota u dizajnu, svidjaju mi se ovi "potopljeni" A stubovi, grbe na izdignutoj haubi, dinamican donji deo vrata i pragovi, padajuca linija krova... Tj. ovako nesto:

12688_g22_b.thumb.jpg.48bb460a272a083a530cec9f2077108f.jpg audi-a5-sportback_4599_7.thumb.jpg.0d57e5c351da9e1363a68249bacde366.jpg

Moze i RS5 naravno :) , ali to je vec redja kategorija kod nas.

A meni se recimo ovaj ne svidja nekako mi ta izduzena sportback kola nisu lepa mada generalno nisam fan audija ali ovako nesto mi se svidja....a3 sedan slina

audi-a3_2020_Sedans_21102734027_12.jpgfqbprjyb4ne6otpphqof

Edited by OMP

1 hour ago, igor0511 said:

Generalno su mi uvek lepsi trovratni

Jedino od trovratnih što nikad nisam mogao da svarim su CC varijante 307, Megan i ostalih kompakta. :sick:

A ovi Audii o'zgo su mi 'nako ... više ka mnjah ... Da nemaju te kružiće napred, mislio bih da gledam nevenčanu decu MB i nekih kosookih. 

Ne sumnjam da su odlični automobili, ali meni su totalno bezlični, svi napravljeni na isti kalup. :mellow:

Meni je A5 bas lep auto, da me ne razumete pogresno. Stavise inicijalno mi je bila ideja A5/Q5 da gledam benzinca, ali onda sam procitao sva pljuvanja 2.0TSI i odustao. Pogotovu sto su uveli ultra glupu foru da prodaju kola sa 190ks (sto onda placam za 2.0?!), a da se dobije punih 280-300ks cena ide u u nebo.

I ne pomaze aftermarket chip jer nisu ni komponente iste :D 

Samo ne volim kola od 4.5m ili duza sa 2 vrata nikako. Jedini izuzetak mi je Alfa GT koju bih i sada rado posedovao

A5 trovratni,osim tih baš dugačkih vrata,baš izgleda elegatno…kao neka evolucija Calibre :)

Izgleda kao evolucija Calibre, ali Calibra je izgledala 15 godina staro i kad je izasla :lol:

Bukvalno ocekujes da Kurt Rusell izadje sa cackalicom uz neku rock muziku :D  

kako bre izgledala staro 89. ili 90. kad se pojavila, bas je bila bum, secam se masovnog lozenja na taj auto, najaerodinamicniji serijski auto u to vreme i dugo posle

Edited by OMP

A Fiat Coupe? :D Samo 5 godina kasnije cini mi se

Kappa Coupe takodje, kao da su 15 godina ispred po dizajnu

5 god uopste nije malo pogotovo za to vreme gde je dizajn znacajno napredovo iz godine u godinu pa nije cudno sto je nesto izgledalo dosta modernije tako da se ne moze porediti,  moras da poredis sa automobilima istog godista ili godinu gore dole koji su se pojavili.

Edited by OMP

Mogao sam da napišem i Datsun ZX280, nije to nov koncept,ali je Calibra nemačko vozilo…

On 3/14/2024 at 1:23 PM, igor0511 said:

Izgleda kao evolucija Calibre, ali Calibra je izgledala 15 godina staro i kad je izasla :lol:

E pa tako meni nesto treba, starudija neki taunus ili nesto sa debelim blokom, sa sve cackalicom i da gruva ;) :D to je najbolje da me bas briga kolko ga krnjio akao i ostalo ;)  Calibra je tanka, male zapreminice, i onaj 2.5 su pokvarili sa pogonom na sva 4 ili prednja vuca - trebalo je sve to ostati na kardanu da bi imalo smisla ...

Edited by nemanja84bg

gledam skoro u oglasima pontiac firebird 5.0 v8 sa samo 170 konja, to vecno traje,  kako li tih 170 konja nose onoliku grdosiju a vazio je za brz sportski auto 80ih

Edited by OMP

debljina klipa i dobar hod ;) adekvatan, sa adekvatnom varnicom i smesom .... da radi ko lanca moja sto je :D na ram pam pam ;)

Edited by nemanja84bg

Moze to i lepo da se sracuna, uzmes  Nm + Konji(kW) / 2  = efektiva ;) Ali onda neces obracati paznju na debljinu zvuka i taj sladak osecaj stare vremenske masine ... jer naravno u novijoj tehnologiji konji su bitniji pogotovu kad ih ima 500 600 ;) ali nema ram pam pam ;) nego vise onako zuji kao kosilice neke retardirane sa sve displejima i cipovima i programima i neka tamo Siri ti kaze u sred najbolje pesme "gume dotrajale ,e hocete da kupite gume u [firma] na samo par km od vas"  :D fak det shit.  Stara skola je najbolja ! pa nek ima i 100 konja ... 

Stara skola je najbolja skola - bez nje ne bi bilo nove. ;) Nm je uvek bitan kako opali jedna eksplozija u debelom klipu ;) onaj BAMM ;)

chevrolettechevelle.jpg

Edited by nemanja84bg

Ovi su bas bili tanki prve generacije, ja volim sam pik debljine klipa to je buduca istorija, najbolja koja ce ostati najdalje ... chevrolet chevelle ss sa 5to brzincem manuelnim ... najbolji kombo :wub:

On 3/14/2024 at 1:23 PM, igor0511 said:

Znaci nisam jedini kome je A5 trovratni ruzan jednako kao Calibra :lol: 

Donekle me podseca na Alfu GT, prva polovina auta do B stuba sve ok, a ostatak :sick:

Kao sa su isekli 147 kod B stuba a iza dali ovoj dvojici poznatih "dizajnera" da sklepaju kupe model. 

s-l1600.thumb.jpg.5ea6f385fb37eae73cb419dcc2f181f8.jpg