Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Ma sertifikat ti treba ako hoces komplet uslugu sa hepiendom. tj da dobijes dozvolu na kucnu adresu bez odlazenja u MUP.

Ako ides fizicki u MUP da podneses zahtev dovoljna je samo placena taksa.

Pa s obzirom da sam imao sve na kartici a ne u kesu gle sad mafijanje - ona te salje na ams salter oni ne primaju elektroniku samo gotovinu - isti oni koji su mi probusili auto kaceci dizalicu o pod , dakle generisanje uplatnice je 200 din :D reko ja njoj , "necu tako hocu da mi vi date instrukcije za placanje" i ispostovala je znas , a pecao sam je ;) tad kad je provalilai za ove sertifikate je izradila jer sam joj isto to trazio jer kad sam video guzvu haos i ono njihovo "radim jednu odradim delic smene i lakiram nokte i pijuckam kaficu i smeskam se narodu a kao cinim im" hteo sam da ih ubuduce ne gledam ocima - time su oni zavrsili svoju smenu pa trk na biro ;) Ja samo necu da budem deo toga - njihova stvar ... ko ih 'ebe. Ali i dalje je izradila za deo posla koji je trebao biti odradjen s njene strane . Sad ja opet treba da idem na salter .... e pa nece moci, lepo sve to nek salju na moju adresu i cao. Ili imaju novac bez pokrica pa nek se vidi ko sta kako.

Edited by nemanja84bg

Vala ja prošle godine prodao 2 i kupio 2 auta, sve je išlo poprilično glatko i brzo sem čekanja u MUPu da se predaju i preuzmu dokumenta. Detetu vadio LK, meni pasoš, zakazivanje preko E uprave, sve završeno za 10 minuta.
Moj drugar preključe provali da nije registrovao auto već tri meseca, a auto se vodi na ćaleta mu u KG. Juče odjavio tablice, bio do KG, uradio tehnički, nove tablice , saobraćajna, danas vozi registrovan auto.
Suština, poprilično je sistem ubrzan, malo informisanosti nije na odmet.

Nije to doza bahatosti ako zena nije htela da spoji imejl adresu sa nalogom, dala je neki pin i ko zna sta ona moze sad sa tim iako je zaposlena tu gde jeste, bas me briga nemam poverenja u nju a pogotovu sto me tera da cekam po salterima i 'ranjima. To je njena neodgovornost prema poslu koji obavlja, trebala je svime da me opremi a ne da me sutne i kao nikom nista - to nije bahatost vec zanemarivanje poslovnih duznosti. Kolko vidim ovde svima radi ta usrana e uprava meni ne radi, trazi kvalifikovan neki potpis ili sertifikat - ili korisnicko ime i lozinku - ja ih imam ali mi ne daje nista sem pregleda njihove stranice ..... znaci nemogu da podnesem zahteve, mogu samo da uzmem i zakazem nista vise - znam da mi je dao za pasos da podnesem bez tih sertifikovanih 'ranja ali za dozvolu mi trazili ili sertifikat ili ko zna sta ali na korisnicko ime(imejl) i lozinku ne daje. Kaze nije mi aktivan taj sertifikovan shit.

Edited by nemanja84bg

Pa ako nemas sertifikate batice, onda ces morati na salter - dva puta :D dakle da se razumemo jedno MUP je duzan da izbaci instrukcije za placanje, pa prvo platis pa sa izvodom ili dokazom uplate pravac tamo i reseno - sad nek mi neko odozgo objasni - kako sam ja mogao kad te instrukcije ne postoje nigde a za iste mi trazi sertifikat ? :) znas kako NIKAKO DVA PUTA NA SALTER CEKAJ I MOLI ZA DUJKILICU cak se i stisla za instrukcije vec je slala ma AMS ... ce oni meni dva zeca tri zeca. E TAKO.  Njena duznost je bila da izdeklinuje a jos crnje , njihova duznost je da javno objave kako i za koga po opstini gradu itd. zasto ? zato sto ja necu ta s'anja u mom telefonu, kompjuteru gde god. Moj licni izbor, jel to ok? :) Ajmo ferplej.

Edited by nemanja84bg

Nije to nikakav problem, meni je MUP 3min pesaka od posla a kod nas nisu guzve tako da se resi to brzo kako god bilo a ako bas prigusti imam neke veze tamo pa ce se resiti

Edited by OMP

Prošle godine platio porez i novu saobraćajnu preko bankovne aplikacije QR codom, dosao na šalter, uplata evidentirana, ostavio staru saobraćajnu, dobio potvrdu otišao po novu za 2 dana i toeto. Sad je mnogo lakše i brže, oba puta sveukupno čekao 5 minuta. 

Ja to nista nisam imao, imao sam samo nalog na e upravi ali iz nekog razloga mi nista ne daje sem , uplata poreza za apsolutna prava, za ovo ostalo sertifikati tokeni i ostale gluposti .... da odem u MUP, pa u nasem cekas 4,5 sati za registraciju vozila a kamoli nesto drugo ... plus ako kao u ovom mom slucaju mora 2 puta da ides... vidi ja imam 2 dana slobodno a da se 'ebem po salterima me boli uvo iskreno .... i iskreno ne treba meni, treba njima da znaju kome da pisu kaznu rade naplatu otmu kako god ... sto se mene tice sve te ID varijante mogu da bacim u vatru kao kaloriju za zimu ... koji ce mi ... ja nemam vezu niti ikakve olaksice a i to je onako ... bzvz , i ovaj iza tebe je isti ti samo drugacije izgleda, ima obaveze kao i ti .... glupost sve to. Jadni usrani balkan to je posle se pitaju sto odlaze ljudi, pa zato. Sto nista ne funkcionise.

Edited by nemanja84bg

Svi koji imaju prebivalište u Bg nisu obavezni da licna dokumenta zamene po opstini prebivalista vec u bilo kojoj PU grada Beograda. Ja sam recimo opstina Rakovica a saobraćajnu izvadio u PU Vozdovac jer mi je bilo usput s posla da to zavrsim. 

Ma glupost, da idem na drugu opstinu bogu iza tregera da bi ustedeo pa opet izgubio .... znas ocekujes da se nesto ispravilo a nasa ispostava MUP-a jedan salter za sve :D sta oni hoce volontere ? oce oce dobice ove sto lakiraju nokte u smeni.

Nije glupost nekom ko bi uzimao slobodan dan ne bi li zavrsio to sto treba. Meni je recimo bilo usput pa sam za vreme pauze to zavrsio jer mi je bilo usput 

11 minutes ago, OMP said:

Nista onda nemoj da vadis novu teraj tako sta te briga, kad te zaustave objasni sve ovo sto nama pises i to je to, pa nisi lud valjda tolko da se cimas i gubis vreme 

Pa naravno, ja sam svoje odradio to gde je ukocilo me bas briga ima ko to treba da istrazi. Nikad kompjuter nije kriv zar ne ? e ali je kriv onaj koji je osmislio tu glupost pa nek njega ganjaju. Covek dosao ubacio mi te sertifikate - nigde ali nigde nema takvo objasnjenje da to mora - verujem da taj zna sta radi , digitalni potpis ... nema potrebe da ja to znam. A i nema potrebe da mi njihov softver stoji u racunaru. Sutra ce da ti guraju znas vec sta i gde. Kao brinu oni o vama, brinu oni o svom platnom proseku. Cifre i lazni osmesi. F'ck that shit, pa ja nisam tokendzija kao ostali jbg :D Ali zato redovno potapam papucicu do poda :D i papucicu i cug :D

Edited by nemanja84bg

Ispricao mi juce otac sta se desilo sinu njegovog prijatelja.

Pre 2 godine kupi on nov Fiat 500 i iz ne znam kog razloga registruje ga na majku.

Pre nekog vremena njegova prijateljica rodom iz Crne Gore ga zamoli da joj pozajmi auto na 2 dana da vidi kako joj lezi jer bi mozda kupila isti takav polovan preko rodjaka koji uvozi pa prodaje na placu (na zalost ne znam koji je plac).

Nema nje da vrati, zovu je kaze ocesala je auto kod majstora je ceka da se javi, prolazi vreme nista se ne desava, cimaju je da odu do majstora ona se ne seca gde je bila je noc kad je isla, oni obidju sve majstore u tom kraju auta nema.

Dune njemu da pogleda sajt polovni automobili i tamo vidi svoj auto prepoznao ga po privesku na retrovizoru i specificnoj boji, ali nisu njegove tablice, prodaje se za 11k eur.

Kontaktiraju MUP preko veze, ovi nadju auto, auto je ne zna se kako preregistrovan sa majke na sina tog prijatelja, zaplene auto koji je sad na placu MUP i za koji dan ce da im ga vrate.

Ta cura iz CG je zapalila nazad u CG nema je nigde. Kazu mu i da je sreca da auto nije prodat dalje jer bi onda bile dodatne komplikacije.

Tako da postoje ljudi koji u ovoj drzavi mogu da preregistruju auto, prodaju ga dalje, sve bez prisustva i lične karte vlasnika.

Zamisli kupis auto i zavrsis papire a onda se ispostavi da je taj auto prakticno ukraden iako si ti sredio papire preko ugovora regularno.

MUP je podigao optuznicu i potragu za tom curom, protiv notara i vlasnika placa, epilog sledi al auto ce vlasnik dobiti nazad za par dana.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Meni to nesto sumnjivo, preregistrovan sa majke na sina, znaci sin prodaje auto? Mozda majka invalid, registrovali na nju pa imali ovlascenja, ne znam da li to uopste moze. Mada sa ovim slikama na licnim kartama cini mi se da ni  notari ni policija nesto ne zagledaj ljude, dovoljno je da se pojave dvoje sa dokumentima za prevod :)

Vodio se znaci na majku prevarenog vlasnika, to je zena ocevog prijatelja, nije invalid i ne znam zasto ga je na nju bio registrovao al nije ni vazno.

A ovi sto ga prevarise su iz nekog razloga na njega preveli sa sve novim tablicama isto BG znaci i odjavili tablice. I oni (prevaranti) su ti koji su dali auto na oglas.

Zaboravio sam i jedan isto nebitan detalj, tu crnogorku su prvo priveli na informativan razgovor, ona slozila pricu da je ovaj hteo da kupi njen stan pa joj dao auto kao kaparu, ovaj naravno negirao a ona cim je pustili zapalila za Crnu Goru

Svasta je moguce ovde :( A opet razmisljam kome bih ja dao auto na nekoliko dana, svakako ne nekom u koga nemam prilicno poverenja.

Bas cudna prica pogotovo sto je fiat 500 u pitanju ajde da je neki skup auto pa se toliko cimaju, ko zna sta je tu prava istina, malo mi nelogicno prodaju auto na PA a znaju da je vlasnik u Srbiji, ajde da je oteran u CG pa se tamo prodaje, takodje ne skidaju privezak sa retrovizora tj ne pokusavaju da nekako zamaskiraju auto i padaju na prvu, obicno se takva kola rasturaju za delove, prodaju u drugoj drzavi, ko jos tako banalno radi, ovamo uspevaju da odrade papire kao profi usemljena ekipa a sa druge strane totalni amateri :)

Edited by OMP

Slazem se jeste amaterski za nekog ko sa druge strane radi profi prevaru a i nije neki auto, ocekivao bi nesto od par desetina hiljada eura. Ko zna koji su detalji price, mozda je ona preko jednih preregistrovala pa prevarila i te na placu da je auto njen, mozda je izradila ovlascenje, mozda taj plac i nije od njenog rodjaka vec je i to izmisljena prica da ima rodjaka sa placem, prenecu vam kad se vidim sa tim covekom dal zna jos neke detalje istrage.

Tom liku je ta kao drugarica koju zna dve i po godine, ja cenim da ocu nije rekao detalje tj da mu je drugarica sa benefitima pa je zato bio lakoveran, verovatno cura ima dobru kariku klipa pa je kompresija bila odlicna.

34 minutes ago, oktopod said:

Tom liku je ta kao drugarica koju zna dve i po godine, ja cenim da ocu nije rekao detalje tj da mu je drugarica sa benefitima pa je zato bio lakoveran, verovatno cura ima dobru kariku klipa pa je kompresija bila odlicna.

Pa realno kome da das tek tako auto da se vozika neki dan, a taj lik izgleda mnogo vise zna nego sto je rekao, mislim opet das ribi auto koja te ne pozove da ti kaze da ga ogrebala nego tek tako otera kod majstora i nema pojma kod koga :) ma vazi, sumnjiva prica samo tako al dobro

Edited by OMP

Vec drugi kojem je nesto sumnjivo, jos ce da ispadne da sam izmislio ili da ljudi nisu kredibilni kao da ih ne znamo 60 godina.

Treba ja sad da nekim likovima sa neta objasnjavam da je moj otac koji ima 70 godina od osnovne sa tim covekom blizak drug, da sin tog coveka ima 40 godina i uspesnu firmu koja radi i u usa, da konstruisem pretpostavke da mu je bilo glupo da ispadne glup pred ocem i da je hteo da proba sam da resi problem ili je mislio da moze da veruje toj devojci, da se ubedjujem bezveze kao cesto kad nesto napisem pa moram jos da se ubedjujem i pravdam, kao da sam i sam klinac koji trazi paznju izmisljenim pricama po forumu a ne kao da imam 44 godine i porodicu.

Pod istragom je ta cura, taj plac, notar, agencija, radnik MUPa koji je odjavio i dao nove tablice, ne kazem da je prica tipa koza nostra umesano pola murije i ko zna koga za auto od 11k, vec postoji neka rupa da su uspeli da ucine da sve izgleda cisto, dovoljan je bio samo notar korumpiran ili neobazriv da joj izda ovlascenje bez prisustva vlasnika, sta god.

Poenta je da moze da se desi da pozajmite nekom auto i da na kraju taj auto legalno bude prodat i preregistrovan bez vaseg pristanka i ugovora - kako, kao sto rekoh javicu kad cujem kako je protekla istraga.

Čekaj, lik je dao svoj auto, koji je registrovan na njegovu majku, nekoj devojčici iy CG na probu?

Posle nekoliko dana ona kaže da je auto kod majstora, ali ne zna kod kog?

Lik otvara PA i nalazi svoj auto na nekom placu.

Auto se više ne vodi na majku, već na njega (koliko sam ja shvatio)???

Obzirom da je MUP pokrenuo prijave protiv placa i notara i da će dobiti nazad svoj auto, završetak priče je hepiend...