Baš to i hoću da kažem svima kojima je 4 ks i X Nm malo, jer su to slabi benzinski motori, i svaka pomoć pri startu im puno znači.
Preskočimo konjske snage, ajd da pričamo o obrtnom momentu.
Koliko imaju ti benzinci na npr 3/4 000 rpm, a koliko im ti mali EM od 4 ks dodaju Nm...
Ta 4 ks iz tog elektromotora kao dela hibridnog sklopa je još i dobro i veoma moćno.
Kod sadašnjeg Suzuki Swifta ( koji je "hibrid" ) pogonski elektro motor ima snagu od 3 ks.
Ja mislim da je taj menjač i u 500L sa 1.4 16v atmo motorom Ne morate da menjate tako često brzine, radi kao polu/automatik, u trećoj brzini se vozi od 40 - 110
4 cilindra? To je nešto kao što je bilo u y45? Ili je y45 imao fićin motor, ali nešto veće klipove...
Masu puta, kada idemo negde, preskačemo mesta gde bi bilo baš lepo da se stane, posebno ako vreme dozvoli. Tu u kotlini ima i nekih restorana, može da se provede nekoliko kvalitetnih sati.
Nego, ranije deca bila mala, pa ne vredi, niti njima nešto znači, niti bi meni bio gušt da ih vučem po nekim brdima. A sada, druge neke muke, kratki odmori, loše planiranje puta ...
Ali vredi videti, posebno Sutjeska - Tjentište.
Uzged, dobra ova honda