Jump to content
Goran

Recommended Posts

Iz glave pišem, hidro druk oko 11000, set kvačila oko 18000 din, zamajac oko 33000 din.

Kad pomislim da je veliki servis u ovlašćenom za 1.4 atmosferac 70000 dinara, set kvačila sa zamajcem nije skup

Pitam se koliko bi bio u ovlašćenom VS za 1.0 trubo koji sam imao

Sent from my SM-A546E using Tapatalk

Sta vi deco radite, sto se kaze, bas vam je dobro u zivotu :) . 

11 hours ago, knezevic76 said:

sve je LUK, na lameli piše FTP, a na zamajcu OE, tako da će neki znalac veb bolje znati dal je fabrika iliti prva ugradnja, za zamajavžc mislim da jeste

Samo da te ispravim - nije FTP protokol ;), nego FPT.

Iliti Fiat PowerTrain, jasno je sta je u pitanju.

OE je oznaka za Original Equipment (negde oznacavaju i sa OEM, Original Equipment Manufacturer).

Edited by Ivan

Ma boli te uvo i moj TSI omrazen ... ali ... 'ebe nanu nanulinu :D mora turbo da mu cepas i przis dok ne sagori elisa, bolje to nego da pregreva na turbo seal-u i bearing-u ;) ili sam mu sagoreo turbo ili onaj katalizator koji je tu negde odma do :D pucketa onako znas :D neka neka valjano je to ;) 

On 12/31/2023 at 1:10 AM, knezevic76 said:

Za kraj godine :)e4b19e2e911ab8f531d598b258be0853.gifc08a86df8e5e4f60a59e7a984fb65afd.jpg667f678d258e93103fa8d4df304853cb.jpg

Si ga uterao u zbidelj neki :D:D 

Tako je "VREDELO JE".
Na žalost, masa ljudi stavlja neke druge stvari ispred uživanja i zadovoljstva i polako postaju klonovi "trulog" zapada gde vlada čist kapitalizam i prioritet im je samo materijalno stanje.

Kaad smo kod toga, moj drug raadi u Nemačkoj stolariju, em radi kod švabe em ima otvorenu svoju firmu.
Kad ugovori posao sa švabom, kaže 753€, dođe u tačno vreme, švaba ga sačeka, postavi svog čoveka da nadgleda i ovaj kad završi, olisti, švaba iskontroliše i da ku tačno 753€! Ni cent gore dole i doviđenja.

Kad pogodi oosao sa balkancima tamo, ili turcima, on kaže 753€. A ovi balkanci, au zemljače, može malo niže, pa nije od zlata, naši smo.....ovaj kaže ne može, 753€ i tačka.
Dok radi, pivo, kafa, tulumbe. ....
Završi in posao, treba da se plati, krenu domaćini, a rode, jel može 650.... 700€......i ovaj im spusti na 700€.
Daje Turčin 700 i časti još 50€ :) i još mu spakuje baklave da ponese deci :)

E sve više je u srbiji ovih prvih, kao švabe, što nikako nije dobro.

Tako se to radi i kod nas juznije samo vi ne kapirate. Moras npr.da mi spustis cenu za "alal" lupam 50e, 20e, zavisi sta je u pitanju naravno i posle sto cemo ici 3x u kafanu to se ne racuna :D

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

"VREDELO JE" jer sam 7god i 140 k km imao pouzdano i ekonomicno vozilo.

Ovo jeste Auto forum, ali moze da se uziva i u drugim stvarima, ne samo u velikom, snaznom automobilu.

Sent from my STK-LX1 using Tapatalk

Ja baš uživam u Puntu,mali a zaheban ko veliki :)  Iskreno uživam!

U pravu je Mića,hebali na Turci… Slovaci su kod mene 100 puta lakši za saradnju,znaš da ćeš dobiti 110%( mora malko i virtuznosti da se unese,da ga hvale), em znaš šta košta…a od mojih južnjaka(a ovde kod mene vladaju vranjanci,leskovčani i crnotravci) me mozak zaboli…

@neshtry  uživao sam u puntu više od decenije, sad u aprilu će biti tri godine kako sam menjao, i mogu ti reći da je u bravu užitak ipak veći :D

Odličan je puntašin, izuzetno zahvalan i svestran auto. Moj bio skromni 8v, al' su mu menjač odmerili fes, iš'o je k'o pravi. ;)

To!

Nažalost nenam račun za veći auto,ali sam ih vozao pre i znam kako je

18 hours ago, knezevic76 said:

Stigao kit za stage 1 a čeka se i stage 2 u vidu jastučića za glavu sa Fiat logom.
Stage 1 podrazumeva patriotski 3D stiker i adekvatnu oznaku za nekima "omraženi" MA motor.
Toliko za sada, javljam utiske.ce2ea976de721323416224de8f8ef673.jpg0e32121b10af1cf2bda1b0fd5774f532.jpg

Ja našao Stage 1, dobijen uz neke nalepnice za pragove za Aurisa u vidu pomorske zastave Japana sa znakom Tojote, u nekoj kutiji, al mi se ne lepi spolja... Imao sam neke na Scenicu, izgledali super par godina, a onda kad su izbledeli, užas...

Apropo majstora, kod nas bi majstor zakazao za 700e i za nedelju dana, prvo bi kasnio dva dana, četvrti dan bi rekao da je materijal poskupeo i da treba da se doplatu još 50e, šesti dan bi otišao šuraku nešto da završi i pojavio bi se 15 dan, radio još pet i završio, a gazda bi ga častio 10e... Posle dva meseca to što je on radio bi se razdesilo! :D

8 hours ago, knezevic76 said:

Tako je "VREDELO JE".
Na žalost, masa ljudi stavlja neke druge stvari ispred uživanja i zadovoljstva i polako postaju klonovi "trulog" zapada gde vlada čist kapitalizam i prioritet im je samo materijalno stanje.

Kaad smo kod toga, moj drug raadi u Nemačkoj stolariju, em radi kod švabe em ima otvorenu svoju firmu.
Kad ugovori posao sa švabom, kaže 753€, dođe u tačno vreme, švaba ga sačeka, postavi svog čoveka da nadgleda i ovaj kad završi, olisti, švaba iskontroliše i da ku tačno 753€! Ni cent gore dole i doviđenja.

Kad pogodi oosao sa balkancima tamo, ili turcima, on kaže 753€. A ovi balkanci, au zemljače, može malo niže, pa nije od zlata, naši smo.....ovaj kaže ne može, 753€ i tačka.
Dok radi, pivo, kafa, tulumbe. ....
Završi in posao, treba da se plati, krenu domaćini, a rode, jel može 650.... 700€......i ovaj im spusti na 700€.
Daje Turčin 700 i časti još 50€ :) i još mu spakuje baklave da ponese deci :)

E sve više je u srbiji ovih prvih, kao švabe, što nikako nije dobro.

+1 Za ovo razmisljanje.

Ne treba biti rob novcu,naravno ne treba se ni rasipati,ali treba sebi dati oduska.Naravno ako ima prilike.Mislim da je sustina zivota da se covek u starosti  ne kaje,tj da ne bude sto nisam to uradio,a mogao sam.

2 hours ago, knezevic76 said:

Zamenjeni prednji diskovi i pločice.

Sta ste, s oprostenjem, metnuli napred?