Dale 7572 Posted May 5 Djunis je pominjao tsi-dsg kombinaciju, a ja sam rekao da bih pre vw dizel nego neki francuski ili sl. Svakako, preuzet kaparisan tiguan juce, tek skupljam utiske. 7 djomla, Dzimbo, silenci and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djunis82 221 Posted May 7 On 5/5/2025 at 7:17 PM, Dale said: Djunis je pominjao tsi-dsg kombinaciju, a ja sam rekao da bih pre vw dizel nego neki francuski ili sl. Svakako, preuzet kaparisan tiguan juce, tek skupljam utiske. Uuuuu, dobar! Ovaj Tiguan je ozbiljno lepši od prethodne verzije 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7572 Posted May 10 Naslednik. 11 Grafit, igor0511, moron and 8 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8450 Posted May 10 Kol'ki Golf. Čestike, uzdravlje vas služio. Sent from my 3310 using Tapatalk 3 shuxx, igor0511 and Grafit reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7572 Posted May 10 Hvala! Bogami, malo veci od starog "golfa". Oseti se u svakom segmentu po malo. 2 djomla and MS PK reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6760 Posted May 10 Malo mu menjač glavi u treću! Treba nekim roštiljem da se podmaže da radi! Salim se, bio, probao, đasvi mi se! 3 1 djomla, shuxx, igor0511 and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8450 Posted May 10 Hvala! Bogami, malo veci od starog "golfa". Oseti se u svakom segmentu po malo.Daj više detalja, za nas sa jeftinijim ulaznicama Sent from my 3310 using Tapatalk 1 Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7572 Posted May 11 @djomla Malo samo vaci spolja, vise mesta u kabini pozadi, malo veci gepek, malo veci tockovi (stari 235 50 18, novi 235 55 18), malo udobniji. Sto se tice poredjenja sa seat ateca i skoda karoq, stari tiguan je slicnijih dimenzija na papiru, ali udobniji! Novi tiguan je udobniji od svih i moze se porediti sa novom mazdom cx5 npr. Novi ima mnogo vise opreme od cega posebno izdvajam svetla koja su ubica. Iako i stari lepo svetli s obzirom da su halogena svetla, novi ima adaptivna led svetla koja se na otvorenom putu automatski prilagodjavaju ostalim ucesnicima u saobracaju i oblikuju snop tako da osvetle maksimalno, a da ne smetaju drugima. Stari tiguan je osetno tisi od novog zbog motora, malo pregledniji jer su prozori veci i konkretno kod ovih mojih, stari ima malo utegnutiji trap Novi ima zakazan servis u sredu pa ce da se napravi spisak sta sve treba da se sredi. Prilicno sam siguran da su silen blokovi za zemenu jer nema zvukova na losem asfaltu i niskim lezecim, ali zna da lupi kada se ne premili preko betonskih lezecih. Stari ima bolji start u raskrsnicama i nekako je konkretniji jer je mauelni menjac i motor ima kompresor pa bukvalno poleti kada pozelis dok novom moras da nabijes gas i kao da mu zatreba moment, a onda bas cimne kada krene. Takodje, stari je laksi. Multimedija i virtuelna tabla na novom daju bas lep osecaj prelaska na nesto novije i modernije. Sve zivo mozes da uradis preko komandi na volanu npr udjes u pozive i pozoves sve uz pomoc desnog palca. Mape mogu da se prikazuju i na virt tabli izmedju cajgera, a i preko cele table. Isprobavao malo drzanje trake i adapt tempomat, nisam neki veliki ljubitelj. Modovi voznje su interesantni i najvise se ticu toga kako radi dsg. Enterijer novog je mnogo lepsi od starog. Start stop mnogo smara. Nekada se gasi dok manevrisem da se uparkiram i dok prebacujem iz R u D. Gasim SS cim upalim auto... 7 PremieRacing, Reacher Gilt, shuxx and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 840 Posted May 11 Cestitam nek ti je sa srecom i u zdravlju da te sluzi Start/stop ima veze i koliko jako nagazis pedalu kocnice probaj malo neznije i nece da se gasi pri manevrisanju Ja stalno manevirisem i okrecem auto iz 3-4 manevra pri parkiranju i nikad mi se nije desilo da se ugasi. VW ima jako dobro programiran ss za razliku od fiatovog koji radi kad hoce i kako hoce 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Semi 122 Posted May 11 Upravo tako. Nezniji stisak na pedalu kocnice i ne iskljucuje se motor. Kad se i iskljuci, sam startuje kada se vozilo ispred pokrene. A, za svetla sam ti i rekao dok si se jos odlucivao oko konkretnog primerka, stvarno su odlicna. U odnosu na Stelvija, dosta raznovrsnije prilagodjava snop. Inace, odlican auto, a meni i izgledom daleko dopadljiviji nego prethodni. Bese 150 konja! 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6192 Posted May 23 -UH kakvo auto! Čestitke i u zdravlju da vas služi Čitam opis i ne verujem, u više stvari stari bolji i onda dođem do glavnog "Enterijer novog je mnogo lepsi od starog." E to je meni više nego dovoljno da se naviknem na sve ostale moooožda malo slabije karakteristike. A kad si dodao i razliku u farovima - to E to! 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7572 Posted June 11 Malo o potrosnji novog, posto je ova tema najvise otvorena da bi i ostali koji razmatraju tsi mogli da vide iskustva iz prve ruke. Kao sto sam ranije cuo od mnogih koji voze 2.0tdi 4motion iste generacije, razlika u prosecnoj potrosnji je max 1l u korist dizela. Kada uporedim novi i stari tiguan i dalje je tako nekako stim sjo je dizel gorivo skuplje malo... Evo proseka po bordu za sada za ovaj novi uz napomenu da je vecina Km napravljena po BGu i okolini. I dalje mislim da je 1.4 od 160KS sasvim ok za ovaj auto. Ne pisem ovo da bih reklamirao stari, prodat je, samo delim utiske 4 nemanja84bg, shuxx, moron and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
nemanja84bg 2344 Posted June 12 Dobar je tsi, samo zbudzen malo i komplikovan za opravke ali kad sljaka stvarno sljaka i ide kad ga lenjis onda je stedljiv i to dobro, solidno za kombinovane voznje, ja mog przucnem ponekad. Jel taj noviji isto kompresor plus turbo tandem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4788 Posted June 12 8 hours ago, Dale said: Malo o potrosnji novog, posto je ova tema najvise otvorena da bi i ostali koji razmatraju tsi mogli da vide iskustva iz prve ruke. Kao sto sam ranije cuo od mnogih koji voze 2.0tdi 4motion iste generacije, razlika u prosecnoj potrosnji je max 1l u korist dizela. Kada uporedim novi i stari tiguan i dalje je tako nekako stim sjo je dizel gorivo skuplje malo... Evo proseka po bordu za sada za ovaj novi uz napomenu da je vecina Km napravljena po BGu i okolini. I dalje mislim da je 1.4 od 160KS sasvim ok za ovaj auto. Ne pisem ovo da bih reklamirao stari, prodat je, samo delim utiske Mada ista prosečna brzina ( kod tebe 27 km/h ), zavisno od uslova saobraćaja, može biti posledica normalne, agresivne ili defanzivne vožnje, nekako bih očekivao malo manju prosečnu potrošnju od vozila te klase, snage i pogona sa dizel motorom. Ali, realno, litar „vamo-tamo“ je totalno nebitno za ugodjaj Quote Share this post Link to post Share on other sites
skile86 594 Posted June 13 To je ta potrosnja za 2.0 dizel u gradu, naravno kad pricamo u suv modelima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7572 Posted June 19 SAT patrola do Kefalonije 4 1 moron, djomla, Dzimbo and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 4788 Posted June 19 I, kakvi su utisci ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 771 Posted June 19 Najlepse ostrvo na kome sam bio...samo da klinac jis malo poraste i eto me ponovo...Uzivajte!Sent from my SM-A805F using Tapatalk 1 bane1321 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7572 Posted June 19 (edited) Hvala! Istrazujemo, tek 2 plaze do sada. Puno visokih puteva i krivina, prelep pogled za ostale u kolima, a vozac mora da izbegava engleze u belim pandama Nisu navikli da voze desnom stranom... Put jeste naporan. Mi smo pravili pauzu u Janjini i odusevili se gradom, nismo imali pojma da je tako interesantan. Trajekt sa Lefkade krece u ovo doba godine u 10 i oko 4 popodne pa smo gledali da dodjemo sto blize i uklopimo se sa jutarnjim. Imamo i drustvo ovde na ostrvu, dosli mojim bivsim tiguanom. Da pomenem i to posto je tema o tom autu. Edited June 19 by Dale 1 Reacher Gilt reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6760 Posted June 20 Čuvena Mirtos bič na kojoj je snimana "Mandolina kapetana Korelija" (iako sam u porodici Kruz više naklonjen mlađoj sestri ), pećina Drogerati u kojoj je čuvfna Marija Kalas imala koncert i kristalno čisto Melisani jezero u pećini (gde je "lovio" Pan)! Inače ime ostrva se izgovara Kefalonja - i znači nešto u smislu Glavno! Lep provod komšije! 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8450 Posted June 20 SAT patrola do Kefalonije Ode čovek na more i poćera i stari auto Sent from my 3310 using Tapatalk 4 Dzimbo, Decak Iz Vode, Dale and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Woodoo 27302 Posted June 20 4 hours ago, bane1321 said: Mirtos bič na kojoj je snimana "Mandolina kapetana Korelija" Antisamos i Horgota kolega, a ne Mirtos i praporci. 1 3 bane1321, Dzimbo, djomla and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites