Dale 7505 Posted May 5 Djunis je pominjao tsi-dsg kombinaciju, a ja sam rekao da bih pre vw dizel nego neki francuski ili sl. Svakako, preuzet kaparisan tiguan juce, tek skupljam utiske. 7 djomla, Dzimbo, igor0511 and 4 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djunis82 221 Posted May 7 On 5/5/2025 at 7:17 PM, Dale said: Djunis je pominjao tsi-dsg kombinaciju, a ja sam rekao da bih pre vw dizel nego neki francuski ili sl. Svakako, preuzet kaparisan tiguan juce, tek skupljam utiske. Uuuuu, dobar! Ovaj Tiguan je ozbiljno lepši od prethodne verzije 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7505 Posted Saturday at 02:47 PM Naslednik. 8 djomla, igor0511, moron and 5 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8407 Posted Saturday at 02:53 PM Kol'ki Golf. Čestike, uzdravlje vas služio. Sent from my 3310 using Tapatalk 3 Grafit, igor0511 and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7505 Posted Saturday at 03:04 PM Hvala! Bogami, malo veci od starog "golfa". Oseti se u svakom segmentu po malo. 2 MS PK and djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 6706 Posted Saturday at 04:21 PM Malo mu menjač glavi u treću! Treba nekim roštiljem da se podmaže da radi! Salim se, bio, probao, đasvi mi se! 2 1 igor0511, djomla and shuxx reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
djomla 8407 Posted Saturday at 04:23 PM Hvala! Bogami, malo veci od starog "golfa". Oseti se u svakom segmentu po malo.Daj više detalja, za nas sa jeftinijim ulaznicama Sent from my 3310 using Tapatalk 1 Djuk85 reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 7505 Posted Sunday at 06:09 PM @djomla Malo samo vaci spolja, vise mesta u kabini pozadi, malo veci gepek, malo veci tockovi (stari 235 50 18, novi 235 55 18), malo udobniji. Sto se tice poredjenja sa seat ateca i skoda karoq, stari tiguan je slicnijih dimenzija na papiru, ali udobniji! Novi tiguan je udobniji od svih i moze se porediti sa novom mazdom cx5 npr. Novi ima mnogo vise opreme od cega posebno izdvajam svetla koja su ubica. Iako i stari lepo svetli s obzirom da su halogena svetla, novi ima adaptivna led svetla koja se na otvorenom putu automatski prilagodjavaju ostalim ucesnicima u saobracaju i oblikuju snop tako da osvetle maksimalno, a da ne smetaju drugima. Stari tiguan je osetno tisi od novog zbog motora, malo pregledniji jer su prozori veci i konkretno kod ovih mojih, stari ima malo utegnutiji trap Novi ima zakazan servis u sredu pa ce da se napravi spisak sta sve treba da se sredi. Prilicno sam siguran da su silen blokovi za zemenu jer nema zvukova na losem asfaltu i niskim lezecim, ali zna da lupi kada se ne premili preko betonskih lezecih. Stari ima bolji start u raskrsnicama i nekako je konkretniji jer je mauelni menjac i motor ima kompresor pa bukvalno poleti kada pozelis dok novom moras da nabijes gas i kao da mu zatreba moment, a onda bas cimne kada krene. Takodje, stari je laksi. Multimedija i virtuelna tabla na novom daju bas lep osecaj prelaska na nesto novije i modernije. Sve zivo mozes da uradis preko komandi na volanu npr udjes u pozive i pozoves sve uz pomoc desnog palca. Mape mogu da se prikazuju i na virt tabli izmedju cajgera, a i preko cele table. Isprobavao malo drzanje trake i adapt tempomat, nisam neki veliki ljubitelj. Modovi voznje su interesantni i najvise se ticu toga kako radi dsg. Enterijer novog je mnogo lepsi od starog. Start stop mnogo smara. Nekada se gasi dok manevrisem da se uparkiram i dok prebacujem iz R u D. Gasim SS cim upalim auto... 4 igor0511, shuxx, djomla and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
clockwork_orange 807 Posted Sunday at 06:40 PM Cestitam nek ti je sa srecom i u zdravlju da te sluzi Start/stop ima veze i koliko jako nagazis pedalu kocnice probaj malo neznije i nece da se gasi pri manevrisanju Ja stalno manevirisem i okrecem auto iz 3-4 manevra pri parkiranju i nikad mi se nije desilo da se ugasi. VW ima jako dobro programiran ss za razliku od fiatovog koji radi kad hoce i kako hoce 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Semi 122 Posted Sunday at 09:22 PM Upravo tako. Nezniji stisak na pedalu kocnice i ne iskljucuje se motor. Kad se i iskljuci, sam startuje kada se vozilo ispred pokrene. A, za svetla sam ti i rekao dok si se jos odlucivao oko konkretnog primerka, stvarno su odlicna. U odnosu na Stelvija, dosta raznovrsnije prilagodjava snop. Inace, odlican auto, a meni i izgledom daleko dopadljiviji nego prethodni. Bese 150 konja! 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites