Jump to content
Goran
Dale

VW Tiguan TSI 4motion

Recommended Posts

Djunis je pominjao tsi-dsg kombinaciju, a ja sam rekao da bih pre vw dizel nego neki francuski ili sl.

Svakako, preuzet kaparisan tiguan juce, tek skupljam utiske.

20250504_201701.jpg

On 5/5/2025 at 7:17 PM, Dale said:

Djunis je pominjao tsi-dsg kombinaciju, a ja sam rekao da bih pre vw dizel nego neki francuski ili sl.

Svakako, preuzet kaparisan tiguan juce, tek skupljam utiske.

20250504_201701.jpg

Uuuuu, dobar! Ovaj Tiguan je ozbiljno lepši od prethodne verzije

Hvala!  
Bogami, malo veci od starog "golfa". Oseti se u svakom segmentu po malo.
Daj više detalja, za nas sa jeftinijim ulaznicama

Sent from my 3310 using Tapatalk

@djomla

Malo samo vaci spolja, vise mesta u kabini pozadi, malo veci gepek, malo veci tockovi (stari 235 50 18, novi 235 55 18), malo udobniji. Sto se tice poredjenja sa seat ateca i skoda karoq, stari tiguan je slicnijih dimenzija na papiru, ali udobniji! Novi tiguan je udobniji od svih i moze se porediti sa novom mazdom cx5 npr.

Novi ima mnogo vise opreme od cega posebno izdvajam svetla koja su ubica. Iako i stari lepo svetli s obzirom da su halogena svetla, novi ima adaptivna led svetla koja se na otvorenom putu automatski prilagodjavaju ostalim ucesnicima u saobracaju i oblikuju snop tako da osvetle maksimalno, a da ne smetaju drugima.

Stari tiguan je osetno tisi od novog zbog motora, malo pregledniji jer su prozori veci i konkretno kod ovih mojih, stari ima malo utegnutiji trap :D Novi ima zakazan servis u sredu pa ce da se napravi spisak sta sve treba da se sredi. Prilicno sam siguran da su silen blokovi za zemenu jer nema zvukova na losem asfaltu i niskim lezecim, ali zna da lupi kada se ne premili preko betonskih lezecih.

Stari ima bolji start u raskrsnicama i nekako je konkretniji jer je mauelni menjac i motor ima kompresor pa bukvalno poleti kada pozelis dok novom moras da nabijes gas i kao da mu zatreba moment, a onda bas cimne kada krene. Takodje, stari je laksi.

Multimedija i virtuelna tabla na novom daju bas lep osecaj prelaska na nesto novije i modernije. Sve zivo mozes da uradis preko komandi na volanu npr udjes u pozive i pozoves sve uz pomoc desnog palca. Mape mogu da se prikazuju i na virt tabli izmedju cajgera, a i preko cele table. Isprobavao malo drzanje trake i adapt tempomat, nisam neki veliki ljubitelj. Modovi voznje su interesantni i najvise se ticu toga kako radi dsg. Enterijer novog je mnogo lepsi od starog. Start stop mnogo smara. Nekada se gasi dok manevrisem da se uparkiram i dok prebacujem iz R u D. Gasim SS cim upalim auto...

Cestitam nek ti je sa srecom i u zdravlju da te sluzi
Start/stop ima veze i koliko jako nagazis pedalu kocnice  probaj malo neznije i nece da se gasi pri manevrisanju
Ja stalno manevirisem i okrecem auto iz 3-4 manevra pri parkiranju i nikad mi se nije desilo da se ugasi. VW ima jako dobro programiran ss za razliku od fiatovog koji radi kad hoce i kako hoce

Upravo tako.

Nezniji stisak na pedalu kocnice i ne iskljucuje se motor. Kad se i iskljuci, sam startuje kada se vozilo ispred pokrene.

A, za svetla sam ti i rekao dok si se jos odlucivao oko konkretnog primerka, stvarno su odlicna. U odnosu na Stelvija, dosta raznovrsnije prilagodjava snop.

Inace, odlican auto, a meni i izgledom daleko dopadljiviji nego prethodni.

Bese 150 konja!