Jump to content
FAS Goran
Dale

VW Tiguan TSI 4motion

Recommended Posts

Sto se tice vece razlike u potrosnji sa promenom tockova, verovatno je bilo do goriva ili sl. Ostavio sam posle bord komp neko duze vreme bez resetovanja i rezultati za ovu jesen su na slikama. Voznja najvise grad, a posle AP gde uvek drzim tempomat na 130. Magistrale skoro nista, jedino CA-UE-CA jednom. 

q.jpg

w.jpg

e.jpg

r.jpg

Sinoc su fabricke ratkapne "dobile noge" na parkingu u Mirijevu... :rant: Nisam ih vezao vezicama jer su sve zabice odlicne i plus se navlace preko srafova pa drze odlicno, ali verujem di ni vezice ne bi sprecile kradju. 

Lepo sam rekao da vise nikada necu da kupim felne sa poklopcima da se ne bih nervirao, a onda kupim celicne felne sa lepim ratkapnama... 

dd.jpg

Dok god ne kradu točkove, dobro je.

Meni su dva puta skidali OEM ratkapne ( jednom sa Ferum felni, a drugi put sa aluminijumskih ).

"Zaboli duša", ali, "dobro je".

Jer, kada kradu točkove, tada nanose i druge ( ne male ) štete. A i sami točkovi dosta koštaju.

Znam da ti to nije neka uteha, ali, tako je. Na žalost.

Kruzim oko zgrada i trazim parking veceras i zamisli, vecina automobila koja nema alu felne nema ni ratkapne. 'ladno ojadili ceo kraj! :(

Tužno je, znam. Ali, što reče jedan moj prijatelj:

"Točkovi, ratkapne, metlice brisača, lajsne ... i slično. Sve su to tudji delovi, koji se samo privremeno nalaze na tvom vozilu, čiji si ti prvi privremeni korisnik. I ništa više."

Ja samo Boga molim, ako mi neko jednom "digne točkove", da kola lepo spusti na neke klocne. A ne na diskove ili karoseriju. Ništa više. I ima moje "Veliko hvala" ...

Ja bih u takvoj situaciji pre molio Boga da naidjem kada skidaju...

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

12 hours ago, Dale said:

Kruzim oko zgrada i trazim parking veceras i zamisli, vecina automobila koja nema alu felne nema ni ratkapne. 'ladno ojadili ceo kraj! :(

Nova godina u (na) Mirijevo stiže kasnije! :rolleyes:

4 hours ago, Lufti said:

Ja bih u takvoj situaciji pre molio Boga da naidjem kada skidaju...

Ja mislim da je bolje ne naici. U afektu covek moze da uradi stvari zbog koji ce se kajati ceo zivot. 

Ja mislim da je bolje ne naici. U afektu covek moze da uradi stvari zbog koji ce se kajati ceo zivot. 
Pa kontrolises se, ides na jogu, terapiju slikanjem a ovima polomis samo ruke i noge, cisto da im ne padne vise na pamet da diraju tudje...

Sent from my SM-A805F using Tapatalk

Znam za slucaj gde je ogorceni vlasnik kioska-prodavnice, posle nekoliko obijanja, resio da dezura unutra i ceka. To se na zalost zavrsilo ubistvom lokalnog narkomana i zatvorom.  :(

Kad Tiguan ovako izgleda onda im zahvali :lol: šalu na stranu ali kad tiguan nije RS sa onim felnama, branicima izgleda mi kao Punto sa crnim branicima i 13-icama čeličnim. 

Jeste, sto vece felne, lepsi auto, ali ja nisam u fazonu estetika ispred funkcionalnosti! 17", kako sam ga i kupio mu stoje ok i udobnost je ok. 16" mi se ne svidja, ali je udobnost jos bolja. Mozda bih stavio 18" i to je maksimalno koliko bih isao. Koja je poenta ovakvog tipa vozila ako imas niskoprofilne gume!? Uskoro vracam originalni set. Gume su i onako AS i dalje u dobrom stanju pa nema brige ako iskrsne neki kasni sneg ili sl. 

Ovaj 16" celicni set sa odlicnim zimskim gumama je trebalo da posluzi ove zime za par voznji po snegu i planinama, ali nisam bio te srece :) 

Edited by Dale

Zimske na oglase a teraj te AS pa na svake 2 godine kupis po dve nove i to je jednostavno najisplativija racunica gledajuci nase "zime" u gradovima.

Na 4x4 pogonu moraju sve 4 gume biti iste sare, zato se i preporucuje rotacija napred-nazad, ovako kad stavi nakon par godina nove gume samo na jednu osovinu nece biti dobro za razvod :)