Dale 5620 Posted December 21, 2022 Sto se tice vece razlike u potrosnji sa promenom tockova, verovatno je bilo do goriva ili sl. Ostavio sam posle bord komp neko duze vreme bez resetovanja i rezultati za ovu jesen su na slikama. Voznja najvise grad, a posle AP gde uvek drzim tempomat na 130. Magistrale skoro nista, jedino CA-UE-CA jednom. 1 moron reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 2752 Posted December 21, 2022 Za te uslove vožnje koje si opisao i za tu klasu vozila sa pogonom na benzin, to je skroz korektno. 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5620 Posted January 24 Sinoc su fabricke ratkapne "dobile noge" na parkingu u Mirijevu... Nisam ih vezao vezicama jer su sve zabice odlicne i plus se navlace preko srafova pa drze odlicno, ali verujem di ni vezice ne bi sprecile kradju. Lepo sam rekao da vise nikada necu da kupim felne sa poklopcima da se ne bih nervirao, a onda kupim celicne felne sa lepim ratkapnama... 6 Dzimbo, bane1321, nebojsa zvezdara and 3 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 2752 Posted January 24 Dok god ne kradu točkove, dobro je. Meni su dva puta skidali OEM ratkapne ( jednom sa Ferum felni, a drugi put sa aluminijumskih ). "Zaboli duša", ali, "dobro je". Jer, kada kradu točkove, tada nanose i druge ( ne male ) štete. A i sami točkovi dosta koštaju. Znam da ti to nije neka uteha, ali, tako je. Na žalost. 1 Dale reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5620 Posted January 24 Kruzim oko zgrada i trazim parking veceras i zamisli, vecina automobila koja nema alu felne nema ni ratkapne. 'ladno ojadili ceo kraj! Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 2752 Posted January 24 Tužno je, znam. Ali, što reče jedan moj prijatelj: "Točkovi, ratkapne, metlice brisača, lajsne ... i slično. Sve su to tudji delovi, koji se samo privremeno nalaze na tvom vozilu, čiji si ti prvi privremeni korisnik. I ništa više." Ja samo Boga molim, ako mi neko jednom "digne točkove", da kola lepo spusti na neke klocne. A ne na diskove ili karoseriju. Ništa više. I ima moje "Veliko hvala" ... 3 1 MS PK, Woodoo, Mijailović P. and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 603 Posted January 25 Ja bih u takvoj situaciji pre molio Boga da naidjem kada skidaju...Sent from my SM-A805F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
bane1321 4224 Posted January 25 12 hours ago, Dale said: Kruzim oko zgrada i trazim parking veceras i zamisli, vecina automobila koja nema alu felne nema ni ratkapne. 'ladno ojadili ceo kraj! Nova godina u (na) Mirijevo stiže kasnije! 1 Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5620 Posted January 25 4 hours ago, Lufti said: Ja bih u takvoj situaciji pre molio Boga da naidjem kada skidaju... Ja mislim da je bolje ne naici. U afektu covek moze da uradi stvari zbog koji ce se kajati ceo zivot. 5 moron, darkman14, Martin and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Lufti 603 Posted January 25 Ja mislim da je bolje ne naici. U afektu covek moze da uradi stvari zbog koji ce se kajati ceo zivot. Pa kontrolises se, ides na jogu, terapiju slikanjem a ovima polomis samo ruke i noge, cisto da im ne padne vise na pamet da diraju tudje...Sent from my SM-A805F using Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
moron 2752 Posted January 25 I završiš u zatvoru zbog prekoračenja nužne odbrane ... Zbog točkova ... Mislim da nisu vredni toga. 1 nidza reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5620 Posted January 25 Znam za slucaj gde je ogorceni vlasnik kioska-prodavnice, posle nekoliko obijanja, resio da dezura unutra i ceka. To se na zalost zavrsilo ubistvom lokalnog narkomana i zatvorom. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16067 Posted January 25 Kad Tiguan ovako izgleda onda im zahvali šalu na stranu ali kad tiguan nije RS sa onim felnama, branicima izgleda mi kao Punto sa crnim branicima i 13-icama čeličnim. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dale 5620 Posted January 25 (edited) Jeste, sto vece felne, lepsi auto, ali ja nisam u fazonu estetika ispred funkcionalnosti! 17", kako sam ga i kupio mu stoje ok i udobnost je ok. 16" mi se ne svidja, ali je udobnost jos bolja. Mozda bih stavio 18" i to je maksimalno koliko bih isao. Koja je poenta ovakvog tipa vozila ako imas niskoprofilne gume!? Uskoro vracam originalni set. Gume su i onako AS i dalje u dobrom stanju pa nema brige ako iskrsne neki kasni sneg ili sl. Ovaj 16" celicni set sa odlicnim zimskim gumama je trebalo da posluzi ove zime za par voznji po snegu i planinama, ali nisam bio te srece Edited January 25 by Dale 2 Mijailović P. and Axic reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Axic 16067 Posted January 26 Zimske na oglase a teraj te AS pa na svake 2 godine kupis po dve nove i to je jednostavno najisplativija racunica gledajuci nase "zime" u gradovima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4366 Posted January 26 Na 4x4 pogonu moraju sve 4 gume biti iste sare, zato se i preporucuje rotacija napred-nazad, ovako kad stavi nakon par godina nove gume samo na jednu osovinu nece biti dobro za razvod 1 djomla reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites