Jump to content
Goran
igor0511

Seat Leon FR 2.0 TDI

Recommended Posts

Da je Fiat 500 vrlo rado posto ce novi svakako da se ceka dosta pa da vozim nesto zanimljivo i lako za parkiranje u medjurvemenu :)

4 hours ago, igor0511 said:

bice za koji mesec, verovatno u februaru ili martu. Rekoh vec Ivanu da cu mu javiti kada bude na prodaju, pa ako ne bude zainteresovan kacim oglas na forumu

Koji Ivan? Onaj sto je pazario DS5 ili je bilo jos zainteresovanih imenjaka :D ?

Moj drugar bivsi Stilista sa Leonom Mk2 ili onaj sa Bravo AliExpress Edizione ili Ivan iz Topole :) ?

15 hours ago, danijel55 said:

Hoce li biti leon na prodaju?

Hoce, jednom tako istekla vozacka dozvola cekajuci :P .

Da je Fiat 500 vrlo rado posto ce novi svakako da se ceka dosta pa da vozim nesto zanimljivo i lako za parkiranje u medjurvemenu

Kakav 500, to je gej auto. Taman se uklapas sa onim el.trotinetom jbt :D Stilo bre, spreman za sredjivanje, sta ces bolje! Delovi dzabe, auto znas u prste, imas mogucnosti..prozivis jos jednu mladost

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

1 hour ago, MS PK said:

prozivis jos jednu mladost

Znači, da ja gledam polako 'de ima neka Skala 55 da nije skroz satrulela ...  :mellow:

1 hour ago, MS PK said:

Taman se uklapas sa onim el.trotinetom jbt

Da se nisi malo zayebo ? Zar ne tera @PremieRacing trotišku ?

15 hours ago, Ivan said:

Koji Ivan? Onaj sto je pazario DS5 ili je bilo jos zainteresovanih imenjaka :D ?

Imenjaci, a od ovog sa DS5 nemam vise nikakva ocekvianja :lol:

Naaah, ja cekam Nesinu Guliu da pojeftini  :wub:

Ne volem ti ja te vagene. 

Sad samo da vidim koji bubreg ce da ode...levi, desni, desni, des....

Znaci ti "otpadas" :D .

Imenjak iz Topole i ekipa iz kraja tamo se drze modela koje servisira majstor Bure...

Tako da znaci ostaje jos jedino moj dragi imenjak sa konverzijom Leon Mk2->Leon Mk3 :) .

Ko je rekao elektro trotinet...? Pa to milina, znaš kako, sve ti nešto lepo dok krstariš gradom u novoj baby roza trenerici na dugine štrafte, eeeeejjj...   :wub:

:lol:    :P     :wallbash:    :popo:

21 hours ago, igor0511 said:

Da je Fiat 500 vrlo rado posto ce novi svakako da se ceka dosta pa da vozim nesto zanimljivo i lako za parkiranje u medjurvemenu :)

Imam ja u ponudi par zanimljivih Fiata lakih za parkiranje, nije Gaay 500, al' ima Seicento Sporting Abarth, ima GT turbo, ima Punto evo Matićev i tako... samo nema puno genge za doplatu    :P

Kakvi ste ljudi, niko ne voli trotinete :( 

A razmotrio bih i Seicento, mada da gledam mali auto za parkiranje prvi pik bi bio 500 Abarth. Samo je mali problem sto kosta skoro koliko i Leon :D 

9 minutes ago, igor0511 said:

Kakvi ste ljudi, niko ne voli trotinete

Ma mogu ja da ga ne volim kol'ko 'oću ali evo već dva meseca ne silazim... Od kako su otvorili rent-a-scoot u komšiluku maltene im ga ne vraćam. Samo kad se potroši baterija pa ga vratim na punjenje  :)

Uzmem kad hoću, ostavim gde hoću, parking ne tražim, ne mislim mu ni 5% i top. Jutros da odvezem malca u vrtić Seicentom kad ono Kenzo, akku gecrkt. Toliko nije paljen niti vožen da se akumulator ispraznio. 

Znaci ti "otpadas"  .
Imenjak iz Topole i ekipa iz kraja tamo se drze modela koje servisira majstor Bure...
Tako da znaci ostaje jos jedino moj dragi imenjak sa konverzijom Leon Mk2->Leon Mk3  .
Ja koliko vidim iz prilozenog, jedino mu ja nudim neku crkavicu, ostali junaci nista

Послато са SM-A307FN помоћу Тапатока

Stavljene i zimske gume pa da podelim sliku plocica na 86kkm. Ne deluje da su ni 50% istrosene u odnosu na fabricku debljinu.

Kako - ne znam :D

U sustini ne radim nista posebno osim sto kocim motorom i ne zalecem se.

IMG_20231128_150835.jpg

Edited by igor0511

On 11/27/2023 at 3:34 PM, MS PK said:

jedino mu ja nudim neku crkavicu

Cekaj, kakvu crkavicu? Koliko sam ja upucen, ti mu das Stilo, i on tebi da doplati... Eeeeeeventualno, iz dobrote srca svoga, da mu ucinis, pa glava za glavu.:D

@totti

Jel ti vidis sta Mica kaze ? DAO bi mu jos para...cek, jel to samo ja halusciniram ili se radi o nekom botu? 

Nesto mi ne lici na njega, osim ako nisu iznosi u parama za monopol....

15 hours ago, igor0511 said:

osim sto kocim motorom

Eto i odgovora, dizel bralle.

Tako drugara pitali kad je doterao par godina staru astru 2.0dtl na teh. pregled. Kočiš li ti uopšte, čoveče? :D

@ISV_01 Kako ono @knezevic76 onomad reče @silenci ju, da te nisu oteli, trepni ako si ti. :D

1 hour ago, Reacher Gilt said:

@ISV_01 Kako ono @knezevic76 onomad reče @silenci ju, da te nisu oteli, trepni ako si ti. :D

Ja nikad nisam nesto ni divljao :D 

A i ovo je 150ks,nije 350. Nemam nesto osecaj da je neka azdaja kojoj treba dati priliku da dise punim plucima i slicno.

Obican auto sa par sportskih plastikica i malo tvrdjim amortizerima realno. Samo sto je kod nas ostalo misljenje od Yuga 55 da je sve preko 100ks brzo :D  

Inace, da napisem jednu anegdotu za to. Bio sam u poseti Americi pre nekog vremena i dali mi da biram rent a car. Ja rekao sta god, samo da ne bude dzin od 5m. I kao moze Nissan Sentra, 2.0 turbo benzin. Rekoh super, sad cu da se izdivljam :D 

Izadjem na onaj njihov freeway (ne znam bas sta je pandan nasem, nije autoput, ali ima po 4 otvorene trake i ogranicenje je 60mph i ima poneki semafor) i kao da sam na biciklu. Pun gas vrrrr CVT ne spusta ispod 5000rpm i na semaforu se osecam neprijatno sporo. Ubrzanje sa 40-60mph posle promeneogranicenja, obilaze me sa svih strana oni kamioni V6/8 i slicno. 

Tako da mnogo zavisi i od toga gde se vozi

Edited by igor0511

On 11/16/2023 at 12:18 PM, darkman14 said:

I cherry mi je favorit od trojca mg, geely, cherry

Ja ovu trojku nisam uopste ozbiljno shvatio, ali sam se naknadno zainteresovao i na kraju otisao da pogledam Geely.

Utisak je daleko od ocekivanog. Prvo mi se mnogo dopalo sto ne kacim glavom gepek  kada se otvori sto mi se desava na 99% vozila.

Vrata neverovatno lepo zatvara i bas me podseca na Volvo.

Materijali izgledaju, bez preterivanja, kvalitetnije nego na Leonu, pogotovu dugmici ispod navigacije koji klikcu kao mehanicka tastatura :D 

U voznji je jako precizan, onaj 1.5 177 (190ks) mi deluje taman za tu karoseriju da se lepo vozi. Daleko mi je bila prijatnija voznja od Fiatovog 1.5 koji mi je delovao dosta tromo, cak i umalom 500X. Menjac bas lepo salta. Zbog elektromotora kocnica skoro da i ne treba jer kada se spusti u brzinu nize krece elektro da se puni i tako koci.

Nema podesavanja naslona za ruku,ali sam ja uspeo da se namestim da su sake na volanu i oba lakta na naslonima tako da svoju idealnu poziciju za sedenje sam uspeo da ostvarim.

Ima krovne nosace u standardnoj opremi sto mi je bas bitno (za Stelvia kazu doplata, ne znaju koliko, do 2000e?!). 

Takodje ono sto mi mnogo znaci je plastika na poledjini prednjih sedista jer cerka pravi haos kada krene da sutira. 

Dodatno mi se dopala ona wannabe Porsche centralna konzola koja bas masivno i kvalitetno deluje.

4x4 po potrebi mi bas odogovara jer mi treba jednom godisnje, ali kada treba kukam sto nema i gundjam.

Od zamerki imam nedostatak saltarica na volanu i sto ne nude panoramu ni u kojoj opremi.

Svi se nesto zale na gepek, ali meni ono dleuje vrh da je ~400l i veliki prostor pozadi za dete, a kada se obore sedista da ima ozbiljnu zapreminu.

Ali kada sve uzmem u obzir ozbiljno me je Volvo za sirotinju bacio u razmisljanje :D 

Edited by igor0511

Zaboravio si ono bitno - u osnovnoj opremi, prilicno punoj dzidza bidza, velicina karoserije i brdo prostora, zaista odlicna cena. 

Samo jos da prosire servisno prodajnu mrezu i to je to.

Ja sam gledao luxury zbog 4x4 i hibrida, ali da, generalno ozbiljna oprema i prostor za te pare i od osnovne opreme. Sva 4 grejaca sedista jos samo Tucson nudi i to za 15k vise.

Meni su svakako na 5 min od kuce tako da me to ne brinu servisi previse trenutno.

Ako ne naleti nista zanimljivije jos koju nedelju imam favorita :D

Edited by igor0511

Pisao sam već na temi o sajmu, da se ćeri i meni nije izlazilo iz Čeri Ef Ixa, koliko je dobro urađen unutra. A za taj Džili sam bio u zabludi da je broj veći, dok mi ovde neko nije skrenuo pažnju. Baš deluje masivno i robusno, a opet unutra ima lep šmek. Čini mi se ima i dosta bezbednosne opreme!:thumbsup:

Da, da, oprema je bas dobra.

Cak je i auto jako bezbedan jer su, naravno, samo uzeli Volvo platformu i napakovali sta im treba preko.

Gledao sam i carsh testove i onaj ogroman tunel u sredini bas moze da ususka vozaca