OMP 3697 Posted October 10, 2024 Dal moguce da bravo tjet ima manje diskove od punta tjet, nisam imao pojma, mislio sam da su bar isti 1 vagenovac reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6120 Posted October 14, 2024 Nije to lose uopste...sta vise... Meni je bravo na standard velicini 281mm sa galfer diskovima i galfer sport plocicama kocio luuudo... 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
vagenovac 4850 Posted October 31, 2024 Ne vidim svrhu izvlačenja iz konteksta, mislio sam da možemo realno da diskutujemo. Konkretno to sa slike gore mislim da je bio test kočenja automobila gledalaca, a ti automobili imaju godina, ko zna kakve kočnice i gume. Evo test novog brava sa 281 kočnicama, po suvom je nov novcat kočio kao megan star 10 godina sa zimskim gumama, lično smatram da to nije pohvalno i nešto što bi okarakterisao kao dobru kočnicu. Takodje se vidi da dosta auta u godinama i sa ko zna kakvim kočnicama i gumama (teško da su svi u oem kvalitetu) koče kao nov novcat bravo sa 281. A manu malih kočnica smo pre svega pominjali kao auto entuzijasti jer mislim da većina nas zna da se male kočnice lako pregreju i da već nakon jednog takvog jačeg kočenja drastično gube na efikasnosti. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted October 31, 2024 Ko hoće vrhunsko kočenje na Bravu nek se lepo otvori za EBC yellowstuff pločice i EBC diskove i može opušteno da vozi track day na Navaku i da ih ne spali i još opušteno da se voza posle toga i to žustro.PS ima ih i za Clio 3 RS, al i cene su lepe al opet....Послато са SM-S926B помоћу Тапатока 2 PremieRacing and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6154 Posted October 31, 2024 Bilo koji EBC je odličan... green, yellow, red. Mislim da je samo black linija nešto kao 'obična' redovna ulična pločica. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6120 Posted October 31, 2024 (edited) @vagenovac Isto relevantno i realno... čak rekao bih i relevantnije, jer je ipak neko nešto necim zaista i merio 5 hours ago, vagenovac said: Ne vidim svrhu izvlačenja iz konteksta, mislio sam da možemo realno da diskutujemo. Konkretno to sa slike gore mislim da je bio test kočenja automobila gledalaca, a ti automobili imaju godina, ko zna kakve kočnice i gume. ...kao i tvoj test dole On 10/9/2024 at 7:41 PM, vagenovac said: Mene svojevremeno da razapnu kad sam pisao da grande sport bolje lezi i koci od sport brava. Ko zna kakvo i vesanje i kocnice je imao i jedan (grande sport) i drugi (bravo sport) da bi moglo nesto da se tvrdi. Upravo zato sam se i zakacio za post, da bi se nesto tako tvrdilo morao bi test biti relevantniji. Ili da su oba automobila nova, ili da kada nisu vise novi - da imaju isto vesanje, kocioni sistem, plocice, diskove itd. Edited October 31, 2024 by Milutinac Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 852 Posted October 31, 2024 2 hours ago, PremieRacing said: Bilo koji EBC je odličan... green, yellow, red. Mislim da je samo black linija nešto kao 'obična' redovna ulična pločica. Mada...bilo je zalbi da umeju da skripe, kako hvataju na hladno, koliko prase... Tesko je napraviti plocicu koja dobro radi i ispunjava zahteve svakodnevne, a i voznje na stazi. Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6952 Posted October 31, 2024 Upravo zbog toga sam se i odlucio za DS performance a ne DS2500 sto vecina stavlja. Imaju nesto malo razlike u max temperaturi, ali zato (bar po podacima) 'rade' od 0 stepeni, dok DS2500 navodno tek od 20. Sto ne mora da znaci da je velika razlika, ali opet... Nisam siguran da li sam dobro razradio plocice, ispostovao sam neku proceduru sto sam pronasao na netu, ali cudno pomalo, nisam dobio uputstvo sa njima. Quote Share this post Link to post Share on other sites
knezevic76 8493 Posted October 31, 2024 Mada...bilo je zalbi da umeju da skripe, kako hvataju na hladno, koliko prase... Tesko je napraviti plocicu koja dobro radi i ispunjava zahteve svakodnevne, a i voznje na stazi.Yellowstaff vožene na Alfi, par puta vožen Navak track day, i auto prodat sa njima. Odlično iskustvo sa njima. U posledenjem momentu sam odustao od njih za Brava.Послато са SM-S926B помоћу Тапатока Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6952 Posted November 16, 2024 Danas sam odradio jedan myth-busting, izmerio sam kilazu Clia. Zagolicalo me kad sam dobio saobracajnu i video da u njoj pise 1335 kg. Jes' 2.0 motor, ali opet, malo previse za Clia. Internet kaze 1240 kg. https://www.carfolio.com/renault-clio-iii-renault-sport-141471 Izmereno je na vagi za poljoprivredu, rezolucija joj je 20 kg. Sto znaci da je dobijeni rezultat zapravo negde izmedju 1241kg i 1260kg. Kao sto se vidi na slici, ima 3/4 tanka. Mozda malo lazu za konje i ubrzanja, ali su barem oko kilaze iskreni A odakle MUP-u pogresan podatak, to je isto za diskusiju... 5 PremieRacing, Zan Batist, Milutinac and 2 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bingodalton 852 Posted November 16, 2024 Trebalo bi na svakom tehnickom pregledu da ti mere kilazu, tako da ih pitaj sledeci put. Meni su u Auto Rad pogledali u arhivu, pa rekli, a kilaza je sa radnikom tehnickog pregleda. Moguce da je zato 1300+.Ako zelis jednostavno i brzo da izmeris kilazu auta, idi na kolski ulaz u Kvantasku pijacu (iz Vebizelosove). Vecina automobila ulazi preko vage, pa nije da ces ti napraviti neku razliku u habanju.Popodne je prazno, samo cuvar bude, a vaga radi. Ja sam zamolio cuvara, uterao auto na vagu, procitao kilazu na digitalnom displeju i u rikverc, 10s sve trajalo.Sent from my SM-S901B using Tapatalk 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6952 Posted November 17, 2024 (edited) I ovo je isto trajalo 10 sec, a u blizini mi je. Nisam dosad primetio da su mi merili kilazu na tehnickom, barem mi nikad nisu rekli. Ne znam da li je to obavezno ili opciono. Mozda ovi sto rade i kamione imaju takvu vagu, ko zna. No, svakako moguce da su merili u ABS prilikom homologacije tog modela, pa da onda koriste taj podatak za sve. Edited November 17, 2024 by horvat Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3697 Posted November 17, 2024 ma koje merenje na tehnickom, briga njih za to, to ne rade ni na homologaciji kad se uvozi auto samo prepisu iz saobracajne ili nekih svojih podataka Quote Share this post Link to post Share on other sites
neshtry 19085 Posted November 17, 2024 Prepisuju od TÜVa i ADAC, video sam kada je drugar uvozio Corvette C5 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
horvat 6952 Posted December 26, 2024 (edited) Danas registrovan Clio i opet neverovatna scena sa prenosom premijskog stepena Secate se da sam pisao kako nisam uspeo da prebacim premijski stepen na 159 zato sto nisam to odradio pri prvoj registraciji auta (jer sam prvo kupio 159, pa onda prodao Giuliettu), pa je tu bilo rasprave i svega. Uglavnom, proverio sam na vise mesta, ako je to nekad i bilo po zakonu, sad definitivno nije i ne moze nikako. Nego da se vratim na Clia. Kupio sam ga u junu registrovanog, i odma sam odradio prepis i uzeo nove tablice i saobracajnu, a registracija je ostala do danas. A 159 sam prodao negde u avgustu. S obzirom kako sam vec prolazio sa tim prenosom, nisam uopste ni razmisljao da pokusavam, i danas mi zena za salterom sama ponudi da to odradim. Ja joj ispricam kad sam kupio, kad sam prodao, kaze ona moze, to je legit, bitno samo da bude pri prvoj registraciji, sto je meni sad. Ja brzo skoknuo do kuce po KP ugovor, doneo medjutim nemam kopiju polise osiguranja, ali znam da je bila na premijskom stepenu 3. Kazem joj to, ona odgovara da to nema veze, da su sve osiguravajuce kuce sad umrezene i da ona sa saltera njima posalje skeniran kp ugovor i podatke, a oni odgovore sa "ponudom" za polisu. I ok, mi cekali njihov odgovor jedno 10-ak minuta, kad ono bam - kaze zena, gospodine pa vi ste dobili maksimalan popust, idete na premijski stepen 1! Meni nista nije jasno S obzirom da je usteda preko 7000 rsd, naravno da se nisam bunio, mada mi prolazi kroz glavu, sta ako budem imao udes, pa se ispostavi da je polisa nevalidna, potencijalno mogu imati problem, iako ga nisam ja uzrokovao. Ali ajd, da ne mracim sa tim, eto vratilo mi se za sve nepravde sto sam prethodno pretrpeo Edited December 26, 2024 by horvat 10 MiloshBg, PremieRacing, TheWickerMan and 7 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
zipa13 218 Posted December 26, 2024 Da se gospodji sa saltera odnese bombonjera 4 Reacher Gilt, ISV_01, horvat and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6154 Posted December 27, 2024 Nema trika da polisa ne bude validna, sve je to OK. Nego, de nam reci koje je osiguranje da i mi pređemo kod tih 'poštenih' A i ti nastavi da koristiš usluge te agencije za registraciju dok je ta gospođa za šalterom, korektni su. 1 horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
igor0511 3401 Posted December 27, 2024 Ne moze da bude nevalidna polisa, nisi ti kriv kako su ti obracunali stepen Inace ja prvi put cujem da to vise nije po zakonu. Kada sam uzeo Geely mene su uredno pitali da li mozda imam ugovor od starog vozila i dobio sam prvi premijski stepen. NIsam ni skontao da je neka usluga u pitanju 3 horvat, PremieRacing and MiloshBg reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6154 Posted December 27, 2024 (edited) Upravo u'faćen, da nisi ti...? Edited December 27, 2024 by PremieRacing Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6120 Posted December 27, 2024 Ma ja sam vozio tu francusku ljutu guju, ja bih rekao da je to on... 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
PremieRacing 6154 Posted December 27, 2024 (edited) Jeste! Na'vatao sam ga na petlji, vrti krugove ko blesav... Počela NG Edited December 27, 2024 by PremieRacing 6 3 Zan Batist, nemanja84bg, Reacher Gilt and 6 others reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
Milutinac 6120 Posted December 27, 2024 (edited) Pa vozio sam obe crvene ljute guje Samo ljubav za takve automobile... Edited December 27, 2024 by Milutinac 3 PremieRacing, Zan Batist and horvat reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
OMP 3697 Posted December 27, 2024 PremieRacing kakav ti je ovo puntac??? 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
YUgisa 2859 Posted December 27, 2024 A meni juce kad sam bio niko da se javi... 4 nemanja84bg, horvat, Reacher Gilt and 1 other reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites
ISV_01 4719 Posted December 27, 2024 6 hours ago, PremieRacing said: Nego, de nam reci koje je osiguranje da i mi pređemo kod tih 'poštenih' Ti kod kojih ide drze Hunter, nego nece da kaze. Videli da je uzeo normalan auto pa da ga caste za sve momente sa Gulietom i 159, zbog kojih su, uzgred, isplatili Hunter 1 PremieRacing reacted to this Quote Share this post Link to post Share on other sites