Jump to content
Goran
igor0511

Volvo sa Aliexpress-a

Recommended Posts

Da, sirina auta je bas pravo merilo.

Uvek treba povesti suvozaca da probas koliko su vam ramena blisko

Mislim, to je ono sto se uz WB lako vidi na prvu, kao razlika izmedju platformi.

Mada i tu u zadnje vreme ima "podvala", koje vec gore pominjete. Poznati primer iz grupacije je Tipo (wannabe Compact segment, a na broj je manjoj FCA Small Wide platformi), tipican primer je i Scala (MQB A0), itd...

Edited by Ivan

Pa ako gledate po sirini vozila, Atlas pro je D segment ako u njega strpate kineza od metar i zilet :lol:

Ili je mini-compact segment ako skrcate sumo rvaca unutra, naravno kineskog :blink:

Prosek bi bio B+ segment.

16 minutes ago, Ivan said:

Mislim, to je ono sto se uz WB lako vidi na prvu, kao razlika izmedju platformi.

Ali, ako gledaš samo Wb, onda ti Dacia Jogger dodje nešto izmedju BMW-a X3 i X5 :) I sad sam u dilemi, šta je tu (naj)bolje  :)

Evo cisto da zapljunem 5000km. Nema nista posebno :)

Ne trosi ulje ni ostale tecnosti (gluopst teska sto je servis sipao ulje na pola incijalno pa sad brojim crtice kad proveravam), zadovoljan sam kako ide, lepo sam se navikao i nema zamerki.

Utisak je da bez obzira na dimenzije sa 4 kamere je ultra upravljiv i pregledan. Cini mi se da lakse parkiram kola nego Leona.

Potrosnja za celo posedovanje cep-cep metodom je mrvu ispod 6.9l.

Ne troši ti ulje ? Nije ti „brate“ to normalno ... Možda taj Geely kao Hondin 1,5T „meša ulje i gorivo“, pa na mernoj šipci samo „raste nivo“ ? Ja posle svake duže vožnje CRV-a na čep kartera odlijem oko litar ( „mešavine“ ). I samo gas, „vozi Miško“.

:) 

Bice da je do tezine noge na gasu :D 

A i menjac mu pomaze dosta. 7. brzina je dovoljno dugacka da nije u obrtajima ni na autoputu

Na kolima nista novo osim sto je komsija kod mojih malo okrecio vrata krececi fasadu :lol:

ali skinulo se sve puskom jer je samo malo vetar naneo.

Ono sto me je odusevilo je da moze da pusta video tokom voznje tako da smo dobili potpuni mir u kolima. Toliko jednostavna stvar koju vecina proizvodjaca izbegava da omoguci tako da otrpilike sada znam napamet Masu i medu :lol:

IMG_6390.jpeg

Nisam ja kriv... NAVUKLI ME... 

AR je odličan auto sajt. I vredi ga čitati, a i svoje iskustvo preneti. 

Sa zadovoljstvom ću pročitati tvoje iskustvo... 

On 10/26/2024 at 10:53 AM, igor0511 said:

navukli me mangupi sa foruma da pisem :lol:

Procitao sam, svaka cast, lep tekst Igore.

Tvoje podeljeno i napisano iskustvo me u trenutku asociralo na najlepse dane i ovog foruma pre 10-15 godina. Na tadasnje druzenje, na volju za pomoci i deljenjem informacija medju clanovima, na pravo (a ne virtuelno) druzenje, na brojne detaljne tutoriale koje su ljudi ovde nesebicno ostavljali, itd.

Danas su drustvene mreze dovele do toga da je vrhunac mozdanog napora staviti smajlija ili eventualno putem telefona napisati par smislenih reci. A ovo drugo uglavnom kada nekome nesto treba.

Edited by Ivan

Hvala Ivane!

i meni nedostaju te disksusije, ali mislim da smo manjina. Razni kanali i blogovi su ubili zelju ljudima da se diskutuje.

utisak mi je da je FLCS jedan od retkih foruma koji je i opstao i radi i dalje, mada smo po pitanju FL vozila bas tanki :D

Moje iskustvo sa forumima je malo, ali, misljenja sam da je ovaj forum verovatno najveci, velika posecenost, broj clanova, aktivnih. Moze li se ikako doci do neke statistike gde se uporedjuju auto forumi srbije? 

Odlican je FLCS! 

@igor0511

Ako ne daj Boze zaskripi sa trenutnom, opusteno mozes da razmislis i o alternativnoj ili dodatnoj profesiji :D. Bez zezanja, koliko si pitko i detaljno napisao tekst - samo cu ti reci da sam sa zadovoljstvom recenziju procitao do kraja u dahu, iako me SUV tematika generalno ic ne zanima i preskacem je po netu :).

Kao kad Borko (Buduci klasici) izbaci video. Da je ne znam sta sto ti nije u sferi interesovanja - covek tako lepo prezentuje, da te drzi prikovanim za ekran od pocetka do kraja. Bilo da je u pitanju mehanika, sredjivanje, dozivljaji po Evropi sa kupovinom i dovlacenjem modela u Srbiju...

35 minutes ago, shuxx said:

Odlican je FLCS! 

Drzimo se, ali nazalost ni bleda senka onoga sto je forum bio u svoje zlatno doba. Tu sam bukvalno od starta, pa za sve ove godine mogu da uporedim kvalitet/kvantitet sadrzaja i pisanja, odnos ljudi, a druzenje i medjusobnu pomoc pogotovo. Clanovi sa duzim stazom to svakako znaju, upravo ovo sto i Igor pominje.

Da gledam u procentima, taj odnos bi nazalost bio jednocifren.

Ali eto, za razliku od dobrog dela drugih foruma raznoraznih tematika, koje su drustvene mreze (i povrsan pristup) poubijale - borimo se i egzistiramo vise od deceniju i po. Opet u skladu sa zainteresovanoscu trenutne ekipe clanova da doprinesu druzenju i zajednici.

Edited by Ivan

Moje iskustvo sa forumima je malo, ali, misljenja sam da je ovaj forum verovatno najveci, velika posecenost, broj clanova, aktivnih. Moze li se ikako doci do neke statistike gde se uporedjuju auto forumi srbije? 
Odlican je FLCS! 
Po statistici smo uvek bili na prvom mestu.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

On 10/27/2024 at 10:15 AM, Ivan said:

@igor0511

Ako ne daj Boze zaskripi sa trenutnom, opusteno mozes da razmislis i o alternativnoj ili dodatnoj profesiji :D.

Definitivno bi bila zanimljivija profesija, ali mislim da sam mator da predjem na to :D 

Nemam vise luksuz da volontiram negde dok se ne dokazem, a da ce neko sada da me plati za pisanje clanka tesko :D Ali svakako bih voleo da testiiram i Geely Coolray i pisao sam salonu da ih pitam da li su zainteresovani. Time cu saznati i vrlo brzo da li se moja karijera autonovinara zavrsava :D 

3 hours ago, igor0511 said:

Ali svakako bih voleo da testiiram i Geely Coolray

Evo, ja ustupam Alibravo da ga oni testiraju u zamenu da ti testiras Coolray. Taman da vide cudo Italochineske kombinacije.

I pobegnu glavom bez obzira :lol: