Jump to content
Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Ne kazem da je to dobro nit opravdavam al ajde , desava se bez namere i sl. Sem toga offtopic je sorry,  vratimo se osiguranju cenama i sta se dobija za isto....

Edited by nemanja84bg

A vi ste svi bas , vidi ovako 3 zenskaca par gajbi piva gril i zurka za mene i jos neke lep dogadjaj a za nekog verovatno nebitno ali bitno je da vrtuckate gedorice srafove i neke krntija skalamerije ili izigravate gospodu na pumpi a razumete se u tematiku ... mnogo ste mi svi vi gospoda . Ja sam se izvinuo za off topic u svom tom zurka stanju mislim da je red i na vas "uvazena visocanstva" ;)

On 3/19/2024 at 2:59 PM, Ivan said:

Sve su oni lepo smislili, nezavisno od visine stete, za svaki skrivljen udes tones po 3 razreda u bonus-malus sistemu.

Vidi se i po tome i po cenama, koliko je sistem nepravedan prema savesnim vozacima.

Ako npr. iz default stepena skrivis jedan udes, padas u 7. stepen i placas +50%, za dva udesa bi premija bila 110% veca...

Dok za godinu bez udesa ides samo stepen u vis i placas -5% manje.

Za ceo svoj vozacki staz, uveliko treca decenija bez i jednog jedinog incidenta a kamoli udesa (da ne ureknem) sa toliko vozila u rukama - imam popust od samo 25%. Na jos jedan auto kupljen na svoje ime, popust je kiton :) .

Cca 150-200 evrica, puta toliko decenija, pa ti vidi koliko se nabere samo za jedan auto. A tek oni koji ne znaju za prebacivanje premijskog stepena ili koji, ne daj Boze, skrive udes...

Tako je .lepo je smisljeno,naravno na stetu savesnih,jos se secam popusta od 60%:wacko:

Registracija ovog mog auta sa slike 23700,premijski 1, (osiguranje u dinar isto kao prosle god)

Drugi auto,punto 2 na metan,2005. cifra 23100...jel moguce za auto star skoro 20 god i to jos na metan.:rant:
Oba tehnicka radjena na istom mestu u razmaku od 20ak dana.

Moguce, moguce. Vecinu cene registracije ti cini osiguranje koje ide po snazi motora, nebitno od godista. Potom cena specijalistickog pregleda konzilijuma tj tehnicki, isto nebitno od godista.

Na kraju porez, e tu ima neke male razlike jer imas popust zbog godista ali, cini mi se, samo do desete godine starosti, posle je isti popust imao 11 ili 40 godina...

Pred praznike odradih jos jednu registraciju za DS5.

Za tu kubikazu i snagu (2.0 163), u prvom stepenu osiguranje je bilo "standardnih" oko 19.700 din, kao i prosle godine. Neko mi rece da ce posle praznika osiguranje u tom rangu ici 1000 din uvis.

Ukupna papirologija (osiguranje+takse+porez+nalepnica) je bila 32.800 din. Plus provizija za uplatnice i tehnicki - summa summarum 38.200 din ili oko 325 EUR.

PS: Setih se konacno da pitam za izmerenu tezinu vozila, posto za istu stvar nailazim na varijacije u podacima od po cak 200 kg. Na merenju je plasticni poluproizvod bio naravno sa radnikom tehnickog pregleda, a sa skoro punim rezervoarom tezi poprilicnih 1730 kg, u ovoj varijanti motorizacije/pogona/opreme. Znaci u praksi je to cca 1650 kg, spreman za put.

Danas registrovana Delta, povukao 1.premijski stepen sa prethodnog(prodatog) Grande Punta.

Uz tehnicki koji je bio 4000 din sve ukupno me izaslo 29 200 din.

1.4 110kw 150ks 2009.god.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk

On 5/8/2024 at 9:20 PM, rage_man said:

Uz tehnicki koji je bio 4000 din sve ukupno me izaslo 29 200 din.

Znaci, ipak su izgleda nedavno podigli cenu osiguranja :whistle: . Vidim u kalkulatoru da je, za tvoje parametre, samo osiguranje sada oko 17.500 din (a ukupna papirologija oko 25.000 din).

Nemam informaciju za proslu godinu jer sam vec prodao bivsi auto. Ali za prvi stepen, za slicne parametre, pre dve godine je isto to bilo 14.300 din, sve lepo stoji na forumu:

On 4/29/2022 at 2:15 PM, Ivan said:

Bravo 1.4 MultiAir Turbo 140 (103 kW), nedavno odradjena i 4. registracija u mom vlasnistvu.

Osiguranje u 1. stepenu 14.317 din, porez 3.708 din. Ukupno za papirologiju 20.670 din.

A pisem ovo, jer mi nedavno neko rece da ce osiguranje ici ponovo uvis. Zavrsio sam registraciju pred ove zadnje praznike, pred kraj aprila. Kao sto napisah:

On 5/7/2024 at 2:07 PM, Ivan said:

Za tu kubikazu i snagu (2.0 163), u prvom stepenu osiguranje je bilo "standardnih" oko 19.700 din, kao i prosle godine. Neko mi rece da ce posle praznika osiguranje u tom rangu ici 1000 din uvis.

Evo upravo uneh iste parametre za svoj auto - osiguranje u prvom stepenu vise nije 19.600, nego 20.700 din :D .

Dodatno, koga preveslaju da ne prenese premijski stepen, pa ostane u default 4. stepenu - samo zadovoljstvo osiguranja ce ga kostati tricavih 26.200 din (ukupna papirologija skoro 40.000 din, sa sve tehnickim cca 45.000 din).

I treba da nas *ebu.

Registrovao sam Alfu 147 (jos se vodi na mene :) ) sredinom Aprila, 1. premijski stepen, 16560 dinara polisa, isto kao i prosle godine. Razlika u registraciji je nekih 2500 dinara, mada sam menjao saobracajnu pa ne znam da l su i takse poskupele ili je bas toliko saobracajna.

On 5/10/2024 at 12:44 PM, Ivan said:

Znaci, ipak su izgleda nedavno podigli cenu osiguranja

Od 1. maja za 6% je poskupelo osiguranje

Moze neko da pruzi informacije koji kalkulator je najmerodavniji, naisao sam na ams-ov i neki drugi gde je razlika dobrih 5000 za iste parametre? Odakle uopste dobiti instrukcije placanja za iste jer sa cenama postoje ne tako male varijacije ...

Meni je kalkulator Sava osiguranja pokazao tacno za auto osiguran kod njih, ali tek kad izaberem visi stepenski nivo tj platio sam za nivo 2 koliko kalkulator pokazuje za nivo 3.

To sam video tek kasnije i zaboravih da ih zovem a ionako je kasno ali cu sledece godine da trazim uplatnice pre nego prislonim karticu.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

A bas sam gledao nigde nije uredjeno niti postoje instrukcije, koje bi trebale biti kako oni kazu po snazi (odnosno po novom) ili starijem (po zapremini) za obicnu debilnu bazu nece da se otvore, zasto bi ja registrovao auto i davao privatne podatke ... tamo nekom? Dam mu znas sta da izbije oci :rant: evo dajem mu otvoren dzep da proba da uzme :whistle:

On 4/15/2024 at 12:30 AM, nemanja84bg said:

Bilo 140 ali ... malo iz kosa pa se to deli na 3,4 zavisi pod kojim uglom nabodes , ja sam ga nabo pod najboljim mogucim, od kola nista od mene sve :D kolko god mislili da je ... tu i tamo, ima to svoju ... skolicu, iskustvo ... jbg :wub: skoro pokupim komsinicu ... hoce brze kad ono univerzum se okrece  cim boost krene :D nema, mora ga saltas na pun gas , ona mislila moji ne idu :D gde kod mene da ne ide ... mora da otapa :D najjaca je , kao "ne ide mnogo sporo nesto" a ja ono mjuza lagano ne zurim , slabo to hahah samo sam potopio masinu :D al se uzentala :D

Mozda bi mogao moderator da napravi novu temu "Lovačke priče", "Verovali ili ne" ili nesto slicno, pa da ljudi mogu da daju sebi oduska i puste mastu na volju. :D
Tu mogu da pisu kako  im auto nakon cipovanja na 3000 obrtaja ide 20km/h vecom brzinom nego pre, kako driftuju prednjom vucom, kako su specijalci, zandari i slicno, kako im auto trosi 2l, i to sa prikolicom, da je Tigar bolji od Michelina,...

19 hours ago, nemanja84bg said:

Moze neko da pruzi informacije koji kalkulator je najmerodavniji, naisao sam na ams-ov i neki drugi gde je razlika dobrih 5000 za iste parametre? Odakle uopste dobiti instrukcije placanja za iste jer sa cenama postoje ne tako male varijacije ...

Odes na tehnicki, das im polisu i saobracajnu i sve ti kazu. Tehnicki na svakom cosku danas. To je najmerodavnije, u suprotnom iz udobne fotelje ces morati verovati tome sta vidis na ekranu, kao i 95% stanovnistva ove drzave sto veruje. 

@nemanja84bg

Ako hoces, dopisi ovde (ili mi posalji na PM), godiste, kubikazu i snagu vozila. I koji ti je trenutno premijski stepen na polisi osiguranja.

Pa ti javljam u dinar troskove osiguranja i ostatka papirologije. Na to samo dodas cenu tehnickog, koji vec nadjes.

A nije htela da mi kaze ;) kao rekla je samo cenu u totalu ... nije to jedini tehnicki koji ima takve varijacije i pregovore pa mi je bilo malo nejasno koji iznos i instrukcije za placanje itd. znas vec ... sta da ti kazem u SUPu nisu hteli da mi daju iste nego ih ne interesuje, a njima placam recimo za troskove izrade dozvole a ne daju instrukciju za placanje ... kao ja sam neki paor znas ne znam nista nemam e banking i racune lud sam trcim za dozvolom ... vozio sam sa isteklom jedno godinu dana bas zbog toga, u inat.

@MiloshBg samo da obidjem par tehnickih kostalo bi me i opet bih bio na istom , cudno na kontakt telefone se ne javljaju a na pruzanju informacija su nekako skrti vidim ja da je ova zemlja ko koga prevesla ... cene osiguranja su relativno slicne sto je ok ali stisli su se za cenu tehnickog kao da ih pitas za tajnu formule kokakole ...

Edited by nemanja84bg

Evo recimo primer na 3 kalkulatora na dva su iznosi da kazemo isti ali treci ima jeftiniju premiju osiguranja, magicno pitanje je onda kolko se krece tehnicki posto je ocigledno osiguranje poskupelo i to za "sitnih" 6 7 iljada a ovi nisu to azurirali.

Dodatak - iako sam stavio premijski stepen koji je na polisi kalkulator nije obracunao malus falus :wacko: vidi se da je iznos isti isti kao na polisi a trebao bi biti obracunat - e tu vas rade.

osiguranje1.png

osiguranje2.png

osiguranje3.png

Edited by nemanja84bg

3 hours ago, nemanja84bg said:

sta da ti kazem u SUPu nisu hteli da mi daju iste nego ih ne interesuje, a njima placam recimo za troskove izrade dozvole a ne daju instrukciju za placanje ...

Ne plaćaš njima troškove izrade dozvole nego NBS, preciznije Zavod za izradu novčanica i kovanog novca (topčider). 

Mene kao potrosaca to ne interesuje, zasto onda oni nisu lepo organizovali ? ima dakle dve tri firme , pa malo li je na ovu skupocu da mi kao potrosaci radimo njihov deo posla iliti idemo od kulina bana pa istrazujemo, u svakom slucaju to ide u budzet na osnovu kog oni dobijaju platu zasto ja kao kupac korisnik usluge jos treba da zvrndam u prazno? nije moj problem. U suprotnom nemora ni da registrujem, nit mi treba licna karta, pasos najmanje da me pljuju stranci zbog porekla, i jos na svu tu 'ovnariju da im placam i to po lepim cenama. Pa takvu ponudu samo retardiran moze da prihvati ako cemo iskreno ...