Jump to content
FAS Goran
NenadAleksic

Registracija i prevod, Ugovori, osiguranje, kasko

NAJBOLJE KASKO OSIGURANJE U SRBIJI  

137 members have voted

1. 1. Koje kasko osiguranje je po tebi najbolji izbor?

Recommended Posts

Cene u ovlascenim servisima su za originalne delove koji su drasticno skuplji od kopija. 

Imao sam slucaj na motoru kad sam pao a nisam bio kriv da sam dobio 6000€ odstetu a sve me je kostalo 700€. 

Isto tako na jednom skiteru sam dobio 140000 din a opravio sam ga za smesne pare. 

Ali to su snalazljivost i mogucnost da naplatis ono sto placas svake godine a brdo ljudi placa osiguranje i nikad nema sudar. 

Pokriju se oni sigurno. 

Jedino sto se policijski izvestaj dobija za 15 dana a ne za 2 meseca. Tako je bar bilo kod mene u nekoliko navrata. 

Mi smo zapisnik policije čekali tačno dva meseca. Od 12. juna do 12. avgusta.

"Moj" limar-farbar bi "zakrpio" ovog Yarisa za 500-600 evra (a da "običan čovek" ništa ne primeti). Ali, kad već sve ide na teret obaveznog osiguranja štetnika, neka se menja sve što je to osiguranje prihvatilo da je za zamenu.

1.9jtd 115, prosle nedelje, (kupio ga ove godine...) 44700. Nije bas da je dzabe.
08.04. za isti sam platio 29500din sve.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk

@moron

Danak neiskustvu. 

Trebali ste da trazite tu sumu na ruke a onda da uradite to kod vaseg limara.  Ostane vam fina suma. 

Pre nekoliko godina pauk odneo službenog Pežo kombi,  al oštetili su mu karter kad su ga vukli na onim točkićima. VERANO procenio popravku na 200000 dinara. 

Ako je vozilo u garanciji, kasko je obavezan, iako neki kazu samo preporuka. Da bi ostalo u garanciji nakon udesa, vozilo mora biti popravljeno u ovlascenom servisu i tu je kraj price moze li ovako ili onako. 

Za starija vozila, naravno preporuka je uvek uzeti kes osiguranju. 

Zbog šišanja vlasnika Toyota je i izmislila "besplatnu" produženu RELAX garanciju, koja se po isteku fabričke garancije ( 3 godine ili 100.000 km ) produžava svakim obavljenim redovnim servisom u ovl. mreži za još jedan servisni interval i traje do najviše 10 godina ili do 200.000 km.

Ja htedoh da pohvalim Uniqu za kasko kakva su go*na :D

Posot sam prodao Leona realno bas me i briga, ali zelim da napisem da neko drugi ne pogresi sa njihovim kaskom.

Uplatio sam ukupno 8 polisa, pocetna je bila oko 600e i polako je padala po 20ak % jer nisam imao stete. Poslednja je bila 180e i naredna bi trebala da bude ispod 150e da sam ostavio auto.

Stize mi danas posta da "zbog promene trzisnih uslova moraju da prekinu saradnju sa mnom po isteku polise, ali mogu da uzmem novu po proceni vozila".

Tako da 8 uplata odose niz vetar. Toliko o cenjenju stalnih musterija.

Iako nemam kola toliko su me iznervirali da planiram da ih zovem i napusavam svakako 

Pa dobro, ne ide bas da bude kasko 100e. Svakako se ugovori sklapaju na odredjeni broj godina i posle se potpisuje novi.
Naravno tada ce iskoristiti priliku ako mogu. 

U sustini ugovor je bio neogranicenog trajanja tako da mi nije imalo smisla da oni prekinu, ali izgleda da je i taj scenario moguc

TRAJANjE OSIGURANjA

Početak dejstva osiguranja

Član 922.    

(1) Ako drukčije nije ugovoreno, ugovor o osiguranju proizvodi svoje dejstvo počev od dvadeset četvrtog časa dana koji je u polisi označen kao dan početka trajanja osiguranja, pa sve do svršetka poslednjeg dana roka za koji je osiguranje ugovoreno.

(2) Ako rok trajanja osiguranja nije određen ugovorom, svaka strana može raskinuti ugovor sa danom dospelosti premije, obaveštavajući pismenim putem drugu stranu najkasnije tri meseca pre dospelosti premije.

(3) Ako je osiguranje zaključeno na rok duži od pet godina, svaka strana može po proteku ovog roka uz otkazni rok od šest meseci, pismeno izjaviti drugoj strani da raskida ugovor.

(4) Ugovorom se ne može isključiti pravo svake strane da raskine ugovor kako je napred izloženo.

(5) Odredbe ovog člana ne važe za osiguranje života.

Uticaj stečaja na osiguranje

Član 923.    

(1) U slučaju stečaja ugovarača osiguranja, osiguranje se nastavlja, ali svaka strana ima pravo da raskine ugovor o osiguranju u roku od tri meseca od otvaranja stečaja, u kom slučaju stečajnoj masi ugovarača pripada deo plaćene premije koji odgovara preostalom vremenu osiguranja.

(2) U slučaju stečaja osiguravača, ugovor o osiguranju prestaje po isteku trideset dana od otvaranja stečaja.

Ne kazem da nije legalno, samo nije korektno :D 

U sustini cim im se vise ne isplati da produzavamo ugovor su najavili prekid.

Ako je to godišnja polisa kasko osiguranja, oni ne mogu bez tvoje saglasnosti da naknadno za ubuduće da raskinu ugovor samo zato jer misle da im se više ne isplati da preostali deo perioda osiguranja budeš osiguran pod prvobitnim uslovima. Šanse nema !

U sustini godisnja je koja se automatski produzava dok ja placam.

Javljeno mi je da ne mogu da produze dalje u decembru kada polisa istekne.

Tako da je zakonski sve ok - 3 meseca ranije javljeno i ispostovace do kraja ugovora, ali eticki vrlo upitno.

Ne znam kakav je ugovor, moj je bio za vreme trajanje lizinga, tj 4 godine. Mozda sam cak i na 5, ali nisam produzio 5. godinu i cak mi vratili deo premije posto sam radio prevremenu otplatu 2 meseca ranije, zbog registracije.

Treba da iscitas svoj ugovor, ne sumnjam da ga oni nisu procitali pre tog obavestenja.
I da se razumemo, kao sto si rekao, koristio si isti 7, 8 god, nije da su te zakinuli nakon 1. godine kad treba da dobijes popust. Sta vise, auto je otisao u druge ruke... Nije se njima isplatilo ni prethodnih godina da produzavaju. Kasko za 180e, gde je farbanje jednog panela 150. Skroz su druge cene, a troskovi isti za nov i polovan auto, bar sto se tice opravki.

Jasno, samo bezveze postupak jer kada uracunam sve pare koje su uzeli ima za jedan solidan Mini. Ali dobro, pruzaju i sigurnost.

Samo nisam ocekivao da ce tako da se sete samo da raskinu dalji ugovor. Nauk za sledeci put da se cenkam i dogovaram na vreme

Ako nekom znaci, registracija za 1.6 120ks, premijski stepen 3, osiguranje stakala, nalepnica i sve ostalo bez tehnickog 33.709 din.

Dodajmo na to jos tehnicki 5-6k din. i eto ga blizu 40k.

Prosle godine 36.400 sa tehnickim. 

On 8/30/2024 at 4:17 PM, moron said:

"Već" posle "samo" dva meseca od nezgode stigao je zapisnik MUP-a, podnet je odštetni zahtev, posle čega je osiguranje štetnika "snimilo štetu" i kola su na kraju otišla u Toyota servis da oni daju procenu troškova opravke Yarisa.

"Kraljica majka Toyota" je razumevanja da opravka vredi "samo" RSD 704.055,92, od čega limarijski rad (18,4 časova) oko 119 hiljada, farbarski rad (9,4 časova) oko 61 hiljadu, materijal za farbanje je 48,5 hiljada, a onaj "sitni ostatak" ( oko 475,5 hiljada ) je vrednost delova koje bi oni pri opravci navodno zamenili ... Da se čovek "krsti i levom i desnom" :) 

Tek, mislim da kada bi se tokom "pregovaračke faze" u auto salonu potencijalnom kupcu saopštile cene odredjenih delova ( npr. samo branici i svetlosne grupe ), to bi baš u bitnome umanjilo "radost kupovine" :) 

I verujem da bi neki potencijalni kupci čak i ustuknuli i kupili samo bicikl. I to onaj polovan :)

Kaže danas Toyota da su delovi već stigli ( pohvalno, 7 dana od poručivanja ) i da opravka može da počne za 15 dana ( nije pohvalno ), a da će biti gotovo "već" posle 10 radnih dana ( to je onih 27,8 radnih časova ) ... :) 

T Jet dans prvi put registrovan kod mene. 

Zbog promene vlasnika nisu hteli da mi ostave 1 stepen nego automatski u četvrti, sad moram da idem direktno u predstavništvo da se žalim. Cena skromnih 36000 dinara (bez tablica). Tehnički pregled 4800

U maju mesecu sam registrovao auto, 110kw sa sve tehnickim uz 1.premijski stepen je izaslo 29 200 din.

Sent from my SM-A715F using Tapatalk